Şimdi Ara

Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.766
Cevap
40
Favori
73.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir rapora göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına ilişkin olarak bölünmüş durumda ve denetleyici, tavizlerle anlaşmayı onaylayabilir. Geçen ay, FTC'nin Microsoft'un 69 milyar dolara mal olacak Activision Blizzard satın almasını engellemek için "olası" bir davayla ilgili bir haber yayınlandı. Ancak şimdi, New York Post'a göre FTC'nin dört üyeli panelinde bir anlaşmazlık ortaya çıktı ve bazıları Microsoft'un anlaşmayı destekliyor.

    Raporuna göre, panel dört komisyon üyesinden oluşmaktadır: bir Temsilci ve üç Demokrat. Temsilci komisyon üyesi Christine Wilson, anlaşmanın desteğini zaten göstermiştir, ancak New York Post'un kaynakları, üç Demokrat komisyon üyesinden en az biri de şimdi Microsoft'a doğru eğilim gösterdiğini iddia ediyor, bu da 2-2'ye eşit bir oylamaya yol açabilir. Bu kaynaklar ayrıca Demokrat komisyon üyelerinin "daha rahat" olacağını ve anlaşmayı onaylayabileceğini söylüyorlar eğer Microsoft, FTC'ye satın almayla ilgili tavizler sağlarsa.

    Kaynaklara göre FTC Başkanı Lina Khan, anlaşmayı engellemek istiyor, ancak 2-2 oylaması bu planları da zayıflatacak ve ajanstaki yetkisini küçümseyecektir. Buna göre, Kahn'ın risk etmek istemeyeceği bir durumdur.

    "Lina, bu durumun gerçekleşmesine izin vermezdi, bu yüzden oylama yapmak yerine bir anlaşma onaylamak için harekete geçerdi", eski FTC Başkanı William Kovacic, New York Post'a söyledi. "Çıkış, 'Biz harika bir anlaşma yaptık ve sadece kötücül olduğumuz için yaptık' demektir".

    Kovacic ayrıca, Microsoft'un FTC'ye sağladığı tavizlerin, Microsoft'un şu ana kadar reddettiği bir şey olduğunu söyledi ve bu, FTC'nin anlaşmaya karşı argümanını zayıflatacaktır. "Microsoft'un mavi arkadaşlarına gitmesi zor olan şey, 'Biz tüm algılanan sorunlar için çözüm paketi sağladık ve FTC'dekilerin çok inatçı olduğu için almıyorlar' diyor" diye ekledi.

    Microsoft bir sözcüsü, New York Post'a verdiği bir açıklamada, "Daha önce de söylediğimiz gibi, FTC ve Sony gibi denetleyicilerin endişelerini gidermek için hazırız ve anlaşma güvenle kapatılsın. Anlaşma kapandıktan sonra Sony ve Tencent'ten hala geride kalacağız ve birlikte Activision ve Xbox oyuncuları ve geliştiricileri kazanacak ve sektörü daha rekabetçi hale getirecek." dedi.

    https://www.trueachievements.com/n52151/microsoft-activision-blizzard-ftc-deal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun Microsoft'un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard devralmasını onaylama eğiliminde olduğu bildiriliyor.

    Daha önce, FTC'nin anlaşmaya dahil olması, dünya çapında düzenleyici onayı ve burada İngiltere'de yakın incelemeyle karşı karşıya olan Microsoft için bir baş ağrısına işaret ediyordu. Potansiyel olarak satın almayı engelleyecek ya da büyük tavizler koparacak bir dava yakın görünüyordu.

    Ancak New York Post'un anlaşmanın kaderine karar verecek olan FTC paneline ilişkin yeni bir raporu, ticaret kurumunun artık anlaşmanın geçmesine izin verme ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

    Dört kişilik panelin daha önce üçe bir oranında anlaşmaya karşı olduğu ve komisyonun tek Cumhuriyetçi üyesi Christine Wilson'ın anlaşmayı destekleyen tek kişi olduğu görülüyordu. Şimdi bu durumun, komisyondaki Demokratlardan birinin taraf değiştirmesiyle, eşit bir bölünmeye dönüştüğü bildiriliyor.

    Politikayı kısa kesmek gerekirse, bu durum FTC'nin başkanının anlaşmayı onaylayacağı anlamına geliyor - her ne kadar hala taviz verme olasılığı olsa da.

    Microsoft geçtiğimiz günlerde anlaşma sürecinin bir parçası olarak taviz vermeye açık olacağının sinyalini verdi - Xbox patronu Phil Spencer'ın son haftalarda medyada tartıştığı sözlü vaatlerin bazılarını resmileştirme potansiyeli var.

    Eski FTC başkanı William Kovacic'e göre bu durum, Microsoft'un ABD siyasetine olan yakınlığı ve önceki iyi iş geçmişiyle birleştiğinde, anlaşmanın onaylanma olasılığını "yüzde 70" olarak gösteriyor.

    Kovacic, Microsoft'un tavizlere açık olduğu yönündeki son sinyalini değerlendirirken, "'Bu yeterince iyi değil' demek zorlaşıyor" dedi. "Komisyon için bunu bir kenara itmek daha zor hale geliyor.

    "Çıkış yolu, 'Harika bir anlaşma yaptık ve bunu sadece belalı olduğumuz için elde ettik' demek."

    Microsoft ve Activision daha önce anlaşmanın 2023'ün ortasından önce sonuçlanmasını beklediklerini söylemişlerdi.

    https://www.eurogamer.net/ftc-reportedly-softens-stance-on-blocking-microsoft-activision-blizzard-merger

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Evet, bu hikayelerden biri daha!

    Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith bugün şirketin Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili bir FTC davası olasılığını tartışıyor ve bu süreçte Microsoft'un Sony'ye Call of Duty'nin PlayStation'da kalması için 10 yıllık bir anlaşma önermekle kalmayıp, bunu çeşitli düzenleyicilerle yasal olarak uygulanabilir hale getirmeye istekli olduğunu doğruluyor.

    Wall Street Journal'daki makalesinde Smith, FTC'nin dava açmasının "büyük bir hata" olacağını belirterek, "bunun rekabete, tüketicilere ve binlerce oyun geliştiricisine zarar vereceğini" iddia etti.

    "Satın alma işlemimizin engellenmesi oyun sektörünü daha az rekabetçi ve oyuncuları da daha kötü duruma düşürecektir."

    Smith, Sony'yi satın almaya "en yüksek sesle itiraz eden" olarak nitelendirdi ve şirketin "bu anlaşma konusunda Blockbuster'ın Netflix'in yükselişi konusunda olduğu kadar heyecanlı" olduğunu iddia etti. Smith daha sonra Sony'ye her Call of Duty oyununun Xbox'a geldiği gün PlayStation'da da sunulması için 10 yıllık bir sözleşme teklif edildiğini ve Microsoft'un bunu ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'ndeki düzenleyicilerle yasal olarak uygulanabilir hale getirmekten mutluluk duyduğunu doğruladı.

    Federal Ticaret Komisyonu'nun gerçekten bir dava açıp açmayacağını göreceğiz, zira kısa süre önce yayınlanan bir rapor FTC'deki bir "çatlağın" işleri Microsoft'un lehine çevirmiş olabileceğini öne sürüyordu.

    Sonuç ne olursa olsun, Microsoft'un Call of Duty'nin PlayStation'daki varlığını uzun vadede garanti altına almakla ilgili bir sorunu yok gibi görünüyor ve dürüst olmak gerekirse, Xbox'tan Phil Spencer da bir süredir bunu söylüyordu!

    https://www.purexbox.com/news/2022/12/microsoft-president-confirms-10-year-offer-for-cod-on-playstation-says-ftc-lawsuit-would-be-huge-mistake

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bethesda Softworks, Arkane Studios ve id Software gibi şirketlerin holding şirketi olan Zenimax'ın 300 kalite güvence çalışanı Amerika İletişim İşçileri Sendikası'nda örgütlendi.

    Dört haftalık bir seçim sürecinin ardından, çalışanların çoğunluğunun sendikalaşmayı desteklemesi halinde, 2021 yılında Zenimax'ı 7,5 milyar dolara satın alan Microsoft sendikayı tanıyacak.

    Şirket ayrıca bu süreç boyunca tarafsız kalacağını da taahhüt etti. CWA Başkanı Christopher Shelton, "Microsoft'u bu süreçte tarafsız kaldığı ve çalışanların sendika isteyip istemediklerine kendilerinin karar vermesine izin verdiği için alkışlıyoruz" dedi.

    Bu durum, Activision Blizzard'ın şirket içindeki sendikalaşmayı bastırmaya yönelik aleni girişimleriyle tam bir tezat oluşturmaktadır.

    Bugün ZeniMax'teki QA çalışanlarının çoğunluğu olarak @CWAunion ile sendikamızın kuruluşunu duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bizler Microsoft'ta resmi olarak sendikalaşan ilk çalışan grubuyuz. Kendimizi savunmak ve şirketle birlikte gelişebileceğimiz bir gelecek inşa etmek için güçlendik

    - ZeniMax Workers United - CWA (@ZeniMaxWorkers) 5 Aralık 2022
    Ayrıca, tam da bu nedenle CWA, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını desteklediğini kamuoyuna açıklamıştır.

    Shelton, The Hill için kaleme aldığı görüş yazısında, Microsoft'un sendikayla yaptığı tarafsızlık anlaşmasının, birleşmenin Activision'daki işçilerin özgürce sendikalaşmasına izin vereceği anlamına geldiğini savundu. Shelton'a göre bu satın alma işçiler için faydalı olacaktır.

    Shelton, "Birleşmelerin işçilere verebileceği potansiyel zararlar ortada olmasına rağmen, emekle ilgili hususlar çok uzun zamandır antitröst kararlarında yer almıyor" dedi.

    Konuyla ilgili olarak, Microsoft başkanı Brad Smith tarafından kaleme alınan bir köşe yazısı, Microsoft'un Call of Duty'nin PlayStation'da kalması için Sony'ye 10 yıllık bir sözleşme teklif ettiğini doğruladı.

    https://www.eurogamer.net/300-qa-staff-at-microsoft-owned-zenimax-studios-unionise

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • The Wall Street Journal'da yayınlanan yeni bir konuk yazısında Microsoft Başkanı ve Başkan Yardımcısı Brad Smith, şirketin Netflix'in Blockbuster'a karşı yaptığı gibi oyun alanında yenilik yapmaya çalıştığını savundu ve Sony'nin düşmanca tutumunu, video kiralamada eski liderin muhalefetle karşılaştığında takındığı tutuma benzetti.

    Smith ayrıca Call of Duty'nin PlayStation'da gün ve tarih olarak yayınlanması için yapılan 10 yıllık anlaşmayı doğruladı ve Microsoft'un diğer platformlar için de aynı anlaşmayı taahhüt edebileceğini ekledi.


    Sony en yüksek sesli itirazcı olarak ortaya çıktı. Blockbuster'ın Netflix'in yükselişinden duyduğu heyecan kadar Sony de bu anlaşmadan heyecan duyuyor. Sony'nin öne sürdüğü başlıca potansiyel rekabet karşıtı risk, Microsoft'un "Call of Duty "yi PlayStation'da sunmayı bırakması. Ancak bu ekonomik açıdan mantıksız olurdu. Activision Blizzard'ın "Call of Duty" gelirinin önemli bir kısmı PlayStation oyun satışlarından geliyor. Çapraz oyunun popülaritesi göz önüne alındığında, "Call of Duty" serisi ve Xbox'ın kendisi için de felaket olur ve milyonlarca oyuncuyu yabancılaştırır.

    Bu nedenle Sony'ye her yeni "Call of Duty" sürümünün Xbox'a geldiği gün PlayStation'da da sunulması için 10 yıllık bir sözleşme önerdik. Aynı taahhüdü diğer platformlar için de vermeye ve ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'ndeki düzenleyiciler tarafından yasal olarak uygulanabilir hale getirmeye açığız. Microsoft, 2016 yılında LinkedIn'i satın aldığımızda Avrupa Komisyonu'na benzer bir taahhütte bulunmuş ve rakip hizmetler için temel teknolojilere erişim sağlamıştı.

    Smith, Microsoft'un Game Pass'i daha cazip hale getirmek için Activision Blizzard oyunlarına ihtiyacı olduğunu yineledi ve bunun Netflix'te olduğu gibi tek bir ücret karşılığında çok sayıda oyuna erişme şansına sahip olacakları için tüketicilerin lehine olacağını savundu. Ayrıca bu satın almanın, konsollarda Sony ve Nintendo'nun hakim olduğu ve mobil cihazlarda Apple ve Google tarafından neredeyse engellenen bir pazarda rekabet edebilmek için gerekli olduğunu söyledi. Nitekim Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, satın almanın arkasındaki mantığın esas olarak mobil platformlardaki varlığı artırmak olduğunu zaten vurgulamıştı.

    Microsoft Başkanı ayrıca Amerika İletişim İşçileri Sendikası ile yapılan ve şirket çalışanlarının sendikalaşma girişimleri karşısında tarafsız kalmayı kabul ettiği anlaşmaya da atıfta bulundu. Bu durum Microsoft'a Activision Blizzard anlaşması için CWA'nın desteğini kazandırdı.

    Microsoft çalışanlarından ilk grubun sendikalaşma planlarını açıklamasının ardından CWA başkanı Chris Shelton tarafından destek yenilendi. Bu, kendilerini ZeniMax Workers United olarak adlandıran ZeniMax'ın Soru&Cevap bölümüdür.

    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    https://wccftech.com/microsoft-president-were-trying-to-innovate-in-the-gaming-space-like-netflix-did-against-blockbuster/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft'un Call of Duty serisini PlayStation'da tutmak için Sony'ye 10 yıllık bir anlaşma teklif ettiğine dair dünkü haberin ardından, Phil şimdi bir başka büyük güncelleme daha yaptı.

    Xbox'ın patronu sosyal medya üzerinden yaptığı kısa bir paylaşımda, Microsoft'un Call of Duty'yi Nintendo platformlarına getirmek için "10 yıllık bir taahhüt" altına girdiğini duyurdu. Microsoft daha önce daha fazla oyunu daha fazla insana ulaştırmak istediğini belirtmişti ve Phil'in son tweetinde de bu hedefe bir kez daha atıfta bulunuldu.

    "Microsoft ve Activision Blizzard King'in birleşmesinin ardından Microsoft, Call of Duty'yi @Nintendo'ya getirmek için 10 yıllık bir taahhüt altına girdi. Microsoft, nasıl oynamayı seçerlerse seçsinler, daha fazla insana daha fazla oyun getirmeye yardımcı olmaya kararlıdır." @ATVI_AB

    Phil ayrıca Microsoft'un Call of Duty'yi Valve'ın platformu Steam üzerinden sunmaya devam edeceğini de doğruladı:

    "Microsoft'un Activision Blizzard King ile birleşmeyi tamamladıktan sonra Call of Duty'yi @Steam üzerinden Xbox ile eşzamanlı olarak sunmaya devam edeceğini taahhüt ettiğini teyit etmekten de memnuniyet duyuyorum." ATVI_AB @ValveSoftware

    Nintendo platformundaki son Call of Duty oyunları, 2012'de Call of Duty: Black Ops II ve 2013'te Call of Duty: Ghosts'un piyasaya sürüldüğü Wii U neslindeydi.

    Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith de bu son güncellemeyle ilgili olarak Sony'nin oturup konuşmak istemesi halinde anlaşmanın hala açık olduğunu belirtti:

    "Satın alma işlemimiz Call of Duty'yi daha önce hiç olmadığı kadar çok oyuncuya ve platforma ulaştıracak. Bu rekabet için de tüketiciler için de iyi bir şey. Teşekkürler @Nintendo. Sony'nin oturup konuşmak istediği herhangi bir gün, PlayStation için de 10 yıllık bir anlaşma yapmaktan mutluluk duyarız."

    Herhangi bir güncelleme duyarsak size haber vereceğiz. Bu son duyuru hakkında sizin düşünceleriniz neler? Bize aşağıda anlatın.

    Microsoft Enters '10-Year Commitment' To Bring Call Of Duty To Nintendo Platforms | Pure Xboxhttps://www.purexbox.com/news/2022/12/microsoft-enters-10-year-commitment-to-bring-call-of-duty-to-nintendo-platforms

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft bugün erken saatlerde Nintendo ile ilgili olarak büyük bir duyuru yaptı ve 10 yıllık bir taahhütle Call of Duty'nin bu platforma geleceğini doğruladı - şirket Activision Blizzard'ı satın alma konusunda başarılı olduğu sürece.

    Xbox Başkanı Phil Spencer, The Washington Post'a verdiği yeni bir röportajda bunun nasıl işleyeceği hakkında biraz daha bilgi verdi ve özellikle satın almanın gerçekleşmesi Haziran 2023'e kadar sürerse, yeni platformda geliştirmenin başlamasının "biraz zaman alacağını" açıkladı:

    "[Anlaşma] o tarihte kapanırsa, bunun gerçekleşmesi için geliştirme çalışmalarına başlamanın biraz zaman alacağını tahmin edebilirsiniz... Bu işin ritmine girdiğimizde, planımız [bir Call of Duty oyunu] PlayStation, Xbox ve PC'de piyasaya sürüldüğünde, aynı zamanda Nintendo'da da satışa sunulması olacaktır."

    Spencer'a Call of Duty'nin bir Nintendo konsolunda ne kadar iyi çalışabileceği soruldu ve bunun Minecraft gibi bir şeye kıyasla farklı bir senaryo olduğunu kabul etmesine rağmen, sahne arkasında bunu gerçekleştirmek için çok fazla deneyim var:

    "Minecraft ve Call of Duty farklı oyunlar. Ancak Nintendo'ya nasıl oyun çıkardığınız, birden fazla platformu hedefleyen bir geliştirme ekibini nasıl yönettiğiniz, sahip olduğumuz deneyimdir."

    The New York Times'a verdiği ayrı bir röportajda Spencer, Call of Duty'nin Nintendo'nun platformunda verimli bir şekilde çalışması için "kesinlikle yapılması gereken işler" olduğunu kabul etti, ancak yine de bunun başarılabileceğinden emin görünüyor.

    Microsoft'un "10 yıllık taahhüdünden" yararlanan sadece Nintendo değil, PC'deki Steam platformu da aynı tekliften yararlanıyor. Sony'ye bile PlayStation için aynı anlaşma teklif edildi, ancak Microsoft'a göre şirketten henüz bir yanıt gelmedi.

    Xbox's Phil Spencer Explains How Call Of Duty Will Work On Nintendo | Pure Xboxhttps://www.purexbox.com/news/2022/12/xboxs-phil-spencer-explains-how-call-of-duty-will-work-on-nintendo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, düzenleyici kurumların Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma teklifine izin verip vermemesi konusundaki savaşın ortasında rakibi Sony hakkında bazı sert sözler sarf etti. Second Request podcast'inde Sony'nin Xbox'ı küçülterek kendi işini büyütmeye çalıştığını söyledi.



    "Anlaşmaya gerçekten de tek bir büyük muhalif var, o da Sony. Sony konsol üzerindeki hakimiyetini korumaya çalışıyor. Büyümelerinin yolu Xbox'ı küçültmekten geçiyor," dedi Spencer. "Onların sektöre bakışı bizden çok farklı. Oyunlarını PC'ye günü gününe göndermiyorlar, oyunlarını piyasaya sürdüklerinde abonelik yapmıyorlar. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla, sadece yaptıkları bazı hamleleri okuyarak mobil hakkında düşünmeye başlıyorlar."



    Spencer, Sony'nin anlaşmanın gerçekleşmesine neden izin verilmemesi gerektiğine ilişkin argümanında Call of Duty'ye tutunmasının kendisine mantıklı gelmediğini söyledi. Spencer, Microsoft'un teklifinin kabul edilmesi halinde Call of Duty'yi PlayStation'dan çıkarmayacağını defalarca söylediğini belirtti. Aslında Spencer, kendisinin ve Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın Activision Blizzard'ı satın alma anlaşmasını duyurduğu gün Sony'yi arayarak anlaşmanın kabul edilmesi halinde Call of Duty'yi PlayStation'da tutma niyetinde olduklarını söylediklerini belirtti.



    "Ancak Sony, konsoldaki hakim konumunu korumak için bu anlaşmanın neden yapılmaması gerektiğine dair tüm diyaloğa öncülük ettiği için, tutundukları şey Call of Duty" dedi.



    Nintendo, Microsoft'un Call of Duty'yi 10 yıl boyunca Nintendo sistemlerine koyma teklifini kabul etti ve Microsoft, Valve'in Call of Duty'nin PC'deki geleceği için de kabul ettiği bir anlaşma yaptı (Valve'den Gabe Newell resmi bir sözleşmenin gerekli olmadığını söyledi). Spencer, şimdi Microsoft'un devam eden müzakereleri nedeniyle Sony tarafından "yavaşlatıldığını" söyledi. Peki neden? Çünkü teorik olarak Sony'nin pozisyonuna yardımcı oluyor, çünkü Spencer "düzenleyicilerin bunu tartışması için iyi bir yem" dedi.



    Spencer, Microsoft'un Call of Duty'yi PlayStation'dan çıkarmayacağını çünkü bunun kötü bir iş kararı olacağını söyledi. PlayStation'ın Call of Duty serisi için en popüler konsol platformu olduğunu ve sistemden kaldırılmasının "milyarlarca" geliri alıp götüreceğini söyledi. Spencer ayrıca, Activision Blizzard'ı satın alma anlaşmasının gerçekleşmesi halinde PlayStation'daki Call of Duty'nin ikinci sınıf bir deneyim olmayacağını, Microsoft'un aynı zamanda aynı özelliklere sahip aynı sürümü piyasaya süreceğini yineledi.



    "Dünyanın en büyük konsol üreticisi, platformda yayınlanmaya devam edeceğini söylediğimiz bir franchise hakkında itirazda bulunuyor. Bu, seçim ve erişim yoluyla müşterilere fayda sağlayan bir anlaşma" dedi.



    Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma teklifi Sırbistan, Brezilya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde onaylandı ancak İngiltere ve ABD henüz resmi bir karar vermedi. ABD'de Federal Ticaret Komisyonu'nun bugün (8 Aralık) kapalı kapılar ardında bir toplantı yaparak anlaşmayı görüşmesi ve daha önce de bildirildiği üzere bir anti-tröst davası açıp açmayacağına karar vermesi bekleniyor


    https://www.gamespot.com/articles/sony-wants-to-grow-playstation-by-making-xbox-smaller-phil-spencer-says/1100-6509835/?ftag=CAD-01-10abi2f

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    𝐁𝐨𝐛𝐛𝐲 𝐊𝐨𝐭𝐢𝐜𝐤 FTC'nin @Microsoft @ATVI_AB anlaşmasını engellemek amacıyla dava açma kararına cevaben çalışanlarımızla bir not paylaştı

    "Bu anlaşmanın sonuçlanacağına olan inancımı pekiştirmek istiyorum... oyuncularımız seçenek istiyor ve bu onlara tam olarak bunu sağlıyor"

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Geçtiğimiz ay Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma teklifinin ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun antitröst davası şeklinde büyük bir engelle karşılaşabileceğine dair haberler duymuştuk ve şimdi tam olarak bu gerçekleşti. FTC, "Microsoft'un Xbox oyun konsollarına ve hızla büyüyen abonelik içeriği ve bulut oyun işine rakiplerini bastırmasını sağlayacağını" iddia ederek önerilen 69 milyar dolarlık Microsoft-Activision anlaşmasını engellemek istiyor. FTC basın açıklamasında, Activision anlaşmasını engellemek için harekete geçmelerinin ana nedenlerinden biri olarak Microsoft'un Bethesda'ya ve Xbox'a özel hale gelen serilerine yönelik muamelesini gösteriyor. İşte FTC'nin antitröst davasını açma gerekçesinin tamamı...

    "Federal Ticaret Komisyonu, teknoloji devi Microsoft Corp'un önde gelen video oyunu geliştiricisi Activision Blizzard, Inc. ve Call of Duty gibi gişe rekorları kıran oyun serilerini satın almasını engellemeye çalışıyor ve Microsoft'un şimdiye kadarki en büyük ve video oyun endüstrisindeki en büyük anlaşma olan 69 milyar dolarlık anlaşmanın, Microsoft'un Xbox oyun konsollarına ve hızla büyüyen abonelik içeriği ve bulut oyun işine rakiplerini bastırmasına olanak sağlayacağını iddia ediyor.

    FTC bugün yayınladığı bir şikâyette, Microsoft'un, Bethesda Softworks'ün (tanınmış bir oyun geliştiricisi) ana şirketi olan ZeniMax'i satın alması da dâhil olmak üzere, rakip konsolların rekabetini bastırmak için değerli oyun içeriklerini satın alma ve kullanma konusundaki siciline işaret etti. Microsoft, Avrupa antitröst makamlarına oyunları rakip konsollardan alıkoymak için hiçbir teşviki olmadığına dair verdiği güvencelere rağmen, Bethesda'nın Starfield ve Redfall dahil olmak üzere birçok oyununu Microsoft'a özel yapmaya karar verdi.

    Microsoft'un Xbox Series S ve Series X, yüksek performanslı video oyun konsollarının yalnızca iki türünden biridir. Daha da önemlisi, şikayete göre Microsoft, Xbox Game Pass adlı lider bir video oyunu içeriği abonelik hizmetinin yanı sıra son teknoloji bulut tabanlı bir video oyunu akış hizmeti de sunuyor.

    Activision, video oyun konsolları, PC'ler ve mobil cihazlar dahil olmak üzere birden fazla cihaz için yüksek kaliteli video oyunları yaratan ve yayınlayan dünyadaki çok az sayıdaki en iyi video oyun geliştiricilerinden biridir. FTC'nin şikayetine göre, Call of Duty, World of Warcraft, Diablo ve Overwatch gibi en ikonik ve popüler video oyunu başlıklarından bazılarını üretiyor ve dünya çapında toplam 154 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip. Activision şu anda oyunlarını yapımcıdan bağımsız olarak birçok cihazda sunma stratejisine sahip.

    Ancak anlaşmanın devam etmesine izin verilirse bu durum değişebilir. Activision'ın gişe rekorları kıran serileri üzerinde kontrol sahibi olan Microsoft, Activision'ın fiyatlandırmasını manipüle ederek, rakip konsollarda ve oyun hizmetlerinde Activision'ın oyun kalitesini veya oyuncu deneyimini düşürerek, Activision'ın içeriğine erişim koşullarını ve zamanlamasını değiştirerek veya rakiplerden içeriği tamamen alıkoyarak rekabete zarar vermek için hem araçlara hem de güdüye sahip olacak ve bu da tüketicilere zarar verecektir."

    Microsoft henüz FTC'nin davasına resmi bir yanıt vermemiş olsa da Activision Blizzard COO'su Lulu Cheng Meservey şunları söyledi.

    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?


    Axios'tan Stephen Totilo'ya göre, Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick çalışanlara aşağıdaki iç mesajı gönderdi.

    "Kulağa endişe verici geliyor, bu nedenle bu anlaşmanın sonuçlanacağına olan inancımı pekiştirmek istiyorum. İdeolojiye ve teknoloji sektörüne ilişkin yanlış anlamalara odaklanmış bir düzenleyici ortama rağmen bu argümanların kazanacağına inanıyoruz."

    Activision Blizzard, Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Dairesi (DFEH) tarafından açılan ve Call of Duty yayıncısında yaygın cinsiyete dayalı ayrımcılık ve cinsel taciz iddialarını içeren bir davanın ardından bir dizi dava ve diğer yasal işlemlerle karşı karşıya kaldı.

    https://wccftech.com/activision-blizzard-microsoft-acquisition-ftc-antitrust-lawsuit/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AB gözlemcisi e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Komisyon, Microsoft/ZeniMax işleminin rekabet kaygılarına yol açmayacağı sonucuna vararak işlemi koşulsuz olarak onayladı" dedi.

    Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili derinlemesine bir soruşturma başlatan ve bir önceki satın alma işleminde neler olduğunu açıklığa kavuşturmaya istekli görünen komisyon, rekabet endişelerinin bulunmamasının "Microsoft tarafından ZeniMax'ın oyunlarıyla ilgili gelecekteki dağıtım stratejisi hakkında yapılan herhangi bir açıklamaya dayanmadığını" söyledi.

    AB ajansı, Microsoft'un ZeniMax oyunlarına erişimi kısıtlaması durumunda bile bunun rekabet üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını, çünkü rakiplerin "temel bir girdiye" erişiminin engellenmeyeceğini ve diğer konsolların hala "geniş bir dizi" çekici içeriğe sahip olacağını tespit etti.

    Orijinal makalenin kanıtını almak için İdas ile temasa geçtik. İdas nazik bir şekilde bunları sağladı. Bununla birlikte, açıklama hakkında resmi bir teyit almak için Avrupa Birliği ile temasa geçtik ve geri dönüş alırsak bu hikayeyi güncelleyeceğiz.

    Microsoft ve Activision Blizzard, birincisinin ikincisini 18 Ocak 2022'de yaklaşık 68 milyar dolar karşılığında satın alması için bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Sony, anlaşmanın gerçekleşmesine izin vermenin hem rakipleri hem de tüketicileri tehlikeye atacağını ilan etmek için şiddetli bir halkla ilişkiler savaşı veriyor.

    Brezilya, Sırbistan ve Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler anlaşmayı çoktan onayladı. Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği gibi diğer ülkeler ise, başlangıçta kapanış için Haziran 2023 tarihini hedefleyen anlaşmayla ilgili daha derin bir soruşturma yürütüyor. Microsoft ve Activision, ABD düzenleyici kurumu geri adım atmadığı takdirde, söz verdikleri gibi FTC ile mahkemede savaşmaya başlarlarsa, bu tarihin gerçekçi olmadığı kesinlikle ortaya çıkacaktır.

    https://wccftech.com/microsoft-didnt-lie-on-zenimax-deal-like-the-ftc-said-according-to-eu-sources/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt

    The European Commission claims that the FTC is inaccurate and that Microsoft did not break any promises regarding ZeniMax games being exclusive.


    Largest U.S. tech union (The Communication Workers of America) condemns the FTC for blocking Xbox's Activision deal.


    In a recent statement, the CWA argues that the FTC "...has missed an opportunity to demonstrate that it takes the labor impact of mergers seriously," adding that "Instead, the FTC has once again focused its analysis solely on consumer harms and, in this case, console-market leader Sony’s concerns about increased competition."


    İkinci de fırından yeni geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkolet -- 9 Aralık 2022; 22:24:56 >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Avrupa Komisyonu, FTC'nin hatalı olduğunu ve Microsoft'un ZeniMax oyunlarının özel olmasıyla ilgili herhangi bir sözünü tutmadığını iddia ediyor.



    ABD'nin en büyük teknoloji sendikası (The Communication Workers of America) FTC'yi Xbox'ın Activision anlaşmasını engellediği için kınadı.



    CWA yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, FTC'nin "...birleşmelerin işgücü üzerindeki etkisini ciddiye aldığını gösterme fırsatını kaçırdığını" savunuyor ve ekliyor: "Bunun yerine, FTC bir kez daha analizini yalnızca tüketici zararlarına ve bu durumda konsol pazarı lideri Sony'nin artan rekabetle ilgili endişelerine odakladı."

    Türkçe çevirisi.

    ------

    MS tarafına iyice koz vermiş oldular aslında.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt
    Daha 24 saat olmadan böyle oldu. Bunlar bu kadar üstün körü mü hazırlanıyor, trilyonluk şirketleri davaya vermeler?
    İnsanlar MS yalan söyledi filan diyordu bir de hemen silaha atlamak bu olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkolet -- 9 Aralık 2022; 23:7:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Bu haberin devamında kendileri üzerinde ki baskı artacak. Antlaşma onayı için aslında çok iyi oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Yani davanın ana kaynağıydı direk. Nintendo ve Valve 10 senelik anlaşma imzaladı Sony e de veriyor fırsat ama dava sanki hiç bunlar olmamış gibi açılmış. Ne yapsın adamlar daha şirketi üstlerine mi versinler Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? 

    CWA nın etkisi US de çok büyük yalnız. MS in union hareketleri de sonrası ciddi geri dönüşleri olacaktır o taraftan da.

  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Bunun arkasında ki sebeb, davanın büyüklüğünü kullanıp isim yapma çabası da olabilir.
    Yine de bir yere kadar. MS, "endişeleri" giderdikten sonra yapacakları hiçbir şey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Activision Blizzard Inc. şirketini 69 milyar dolara satın alma işlemini 30 Haziran'a kadar tamamlamayı bekleyen Microsoft Corp. ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun rekabeti engelleyeceği gerekçesiyle anlaşmayı engellemek için dava açmasının ardından artık zamanlama konusunda yorum yapamayacağını söyledi.

    Microsoft sözcüsü David Cuddy Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin video oyun yayıncısı için işlemin zamanlaması konusunda yorum yapmayı reddettiğini söyledi. FTC Perşembe günü yaptığı açıklamada satın alma işlemini durdurmak için dava açacağını ve şirket içi davanın 2 Ağustos 2023'te başlayacağını duyurdu.

    Bloomberg Intelligence analistlerinden Jennifer Rie, kurumun kendi mahkemesinde görülen önceki birleşme davalarında, yargıcın ilk kararını davanın başlamasından 7 ila 12 ay sonra verdiğini söyledi. Yine de FTC'nin Microsoft'un anlaşmayı kapatmayı dava bitene kadar ertelemesini istemesi halinde federal mahkemede ayrıca dava açması gerekecek. Şirket ayrıca Avrupa ve İngiltere'deki düzenleyicilerin de anlaşmayla ilgili sorularıyla karşı karşıya.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-12-09/microsoft-once-sure-activision-deal-would-close-by-june-30-now-won-t-say?srnd=technology-vp&leadSource=uverify+wall&utm_source=website&utm_medium=share&utm_campaign=mobile_web_share

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt
    Yahu dava niye bu kadar geçe kalmış ya. 8-9 ay boyunca ne yapacaklar bunlar? İşin harbiden sadece erteleme için olduğunu düşünmeye başladım.

    Düzeltme yapayım Ocak ta Supreme Court var. FTC kendi mahkemesinin çok daha üst düzeyinde kalıyor. Oradaki karar diğerlerinin de kaderini belirleyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkolet -- 12 Aralık 2022; 12:4:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.