Şimdi Ara

MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
6
Favori
55.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Miningden çıkmış kartla oyun oynamaya çalıştığında yüksek ihtimalle alacağın ekran görüntüsü...

     MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI?
  • Almamak daha sağlık. Normal bir araba alıcam,ticari araç alınır mı tarzı bir soru gibi düşünün bunu. Ağır yükte kullanılan her mal her iş kolunda yıpranır. 1 yıl vs. garantisi varsa ve fiyat uygunsa alınabilir ama ben hiç tavsiye etmiyorum. 300-400 tl fazla ver içine sinsin. Ama ben alırım diyen varsa da fikrine saygı duyulur.
  • 2 ay dahi kullanılsa alınmaz. İllaki alacağım şansımı deneyeceğim deniyorsa, en az 1,5 yıl garantili olacak şekilde sıfırının yüzde 15'i verilerek denenebilir. 1,5 yıldan sonra kart elinizde patlarsa o verdiğiniz parayı kullandığınıza sayarsınız.


    Öncelikle miningcilerin hemen hepsi bios flashlayıp kartı yüksek hızda çalıştırıyor. Özellikle yazın hangi sıcaklıklarda çalıştırdıklarını bilemezsiniz. Mining forumlarında kart ölse dahi, garantiye göndermek için bios chipinin nasıl eski biosa yükleneceği açıklamalarıyla dolu.

    Örnek : garantili kartınız tamamen susarsa biosunu belli etmeden söküp dışarıda aparat ile orijinal modu yükleyip öyle gönderin garantiye ki elinizde patlamasın


    Adamlar kartın anasını ağlatıp garanti bitmeden satıp riski alıcının üstüne bırakma derdindeler ki garanti bitecek kadar kullanılır mı anlamında yazıları var:
    örnek: Garanti bitecek kadar kullandıysan ....,

    2 ay kullanıp fan arızası alanlar, bir kaç ayda bir fanları söküp yağ damlatın önerileri, termal macunu yenileyin önerileri...

    Mining kartı almak büyük risk içerir.




  • Alınmaz.
    Uyanıklar para kazanıcam diye minig işine giriyorlar ondan sonra burda millete sıfır fiyatının biraz aldına satmaya çalışıyorlar.Haşatı çıkmış kartlar olur mining kartları.
    Ekran kartının da bir ömrü olur.Üzerindeki bileşenler sonsuza kadar çalışabilmesi için üretilmiyor..benimki 6 senede bozuldu mesela ama mining kartı 4-5 ayda bozulabilir..
    Ayrıca satış fiyatlarına baktığınızda şuanda 1100tl civarına 0 rx570 satılıyorken mining yapılmış herhangibir karta yeni dahi olsa 300-500 tl den fazla para verilmez..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle de bir durum var bu kartları satanların çoğu sana mining yaptığını söylemeyecektir...yok kutusu kayboldu,bir arkadaşımın kartı gibi laflar edecekler..
    200-300tl fazla verip garantili taksitli kartını al rahat et.
    Benim de kartım bozuldu yenisini almak zorundayım ikinci el ilanlara bakalım dedim durum acınası..mantık sınırlarını zorluyor millet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ürünün belli bir fiyatı vardır, eğer seviyesinde bir fiyatlandırılma yapılmışsa tabii ki alınır. Demek istediğim genelinde karşılaştığımız haliyle günde birkaç saat oyun için kullanılmış bir kartla aynı fiyatta satışa sunulan bir mining kartına 5 kuruş bile vermem. Mining kartı, ne kadar kaliteli güç kaynaklarıyla kulanılmış ne kadar temiz kullanılmış olursa olsun, belli bir yıpranma payıyla satışa sunulmalı ve mining kartı olduğu da açıkça belirtilmeli. Ama tıpkı araba satışlarında oluğu gibi bizim milletimiz 2 kuruş daha kazanayım diye her türlü vuruğunu çiziğini gizleyerek daha yüksek fiyatlardan satış yapmayı seviyor.
  • Şşmdi arkadaşlar 1.5 yıldır Msi gtx 1060 larla mining işi yapıyorum her hafta sonu kartların temizliği vb herşeyin yapıyorum çünkü ben bu işe bir yatırım yaptım ve hor kullanırsam kartlar uzun vade çalışmaz ki kendimde donanım dan anlarım şimdi siz kartlarla oc yüklenirseniz fazla kazanayım diye kartları elinizde patlatırısnız benim kartların kışın sıcaklığı 40 dereceyi geçmez yazın sıcak oldugu için de 55 derecenin üstüne çıkarmam zaten fanlar Felan o kadar dereceleri görmesini engelliyorum. Siz kartı alırsınız testlerini yaparsınız durumuna göre alır yada almazsınız ama şu kesin bir kanı degildir '' mining kartı alınmaz '' alınır arkadaşlar ben 2 ay önce 1070 aldım canavar gibi hiç sorun degil önemli olan kimden aldıgınız ve adamın kartı ne kadar zorladıgıdır hepinize kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining yapılmış kart bozuk değilse kendisini kanıtlamıştır. Uzun saatler yük altında stabil çalışabilir demek oluyor.

    Birader bu mekanik bir şey değil ki aşınsın. Transistörlerin elektron taşınımıyla bozulması derseniz onun için yıllarca (5-10 yıl falan) %100 yük altında çalışması gerek.

    Kısaca mining yapılmış kart alınır hiç sorun olmaz. Siz bu cahillerin ne dediğine bakmayın
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt
    katılıyorum, zaten bu kartları cogunuz oyun oynamak için almıyor musunuz? oyunların cogu zaten ekran kartına %100 yük bindirir. güncel oyunların hepsinde durum bu

    oyunlar aşındırmıyor da mining niye aşındırsın?

    ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi özel bios kurup, son limitine kadar overclock ile kullanılıyor ve normalin de çok üstünde sıcaklıklarda aylarca çalıştırılıyorsa, işte o kart belki sıkıntılı olabilir.
  • 1080ti gaming x aldım mining. ürünün garantisi de var 2021'e kadar. aldığım zamanda ucuzda hala da öyle. 5 ay miningli idi. çok şükür sorun yok şuan. Bende çok korkuyordum ama max 70 derecede oluyor bazen düşüyor 67lere.
  • bende geçen sene ikinci el bi gtx750 ti almıstım kartı aldım 6 ay sonra patates oldu garantisi vardı 1yıl yada 2 yıl tam hatırlamıyorum vatandan alınmaydı gönderdim kartı sıfırını verdiler :) bence garantisi 1 2 yıl olan ürünü alırken pek tereddüt etmemek gerek.
  • Şirket, taksi yada rent a car dan kullanılmış araba alınır mı alınmaz mı?
  • Abbbooowwwww, cehalet akıyor resmen...



    Ben bilgisayar yük. müh. elektronik parçalarınız bozulduğunda geldiğiniz bilirkişi olarak söylüyorum.

    Lö lö yapanı üzerim. Mantıklı bir soru soracaklar sorabilir ...



    Arkadaşlar, yarı iletken nedir, mosfet nedir IC lerin ömrü öyle 5-10 yıl sürekli çalışsa bile biter mi gibi bir sürü konuyu araştırmadan, kulaktan duyma bilgiler ile bir şeyler söylemişsiniz... Hatta hurda veya rent a car benzetmesi yapan bile varmış. Okudum YUH dedim resmen. Yani cehaletin bu kadarına da yuh kere yuh artık diyorum...



    Örnek vereyin. Bir işlemcim var. Phenom II x3 2.6 Ghz. Ben bu işlemciyi + voltaj vererek, x4 (core unlock) ve 3.3 Ghz de BABALAR GİBİ 5-6 yıldır kullanıyorum ki %70 OC anlamına gelir bu veriler. Sadece saat hızı deseniz o da +%25 OC demektir. Günde 12 saatten az çalışmaz, hatta geceleri de kapatmam çoğu zaman... Hiç bir sorunu sıkıntısı problemi yoktur.

    Ama Ryzen 1700 aldım. 11. ayda bozuldu. Verdim. Değişti. Üzerinde ne O.C. ne bişi.

    Buyrun burdaki Allah'tan korkmaz ateistler bunu da açıklasın o zaman!



    Arkadaşlar. Yarı iletkenlerin, çiplerin ömürleri "çalışarak bitmez". Yada illaki biter de "sizin, çocuklarınızın hatta torunlarınızın ömrü" bunu görmeye vefa etmez.



    Sistemde bir sorun, sıkıntı, problem var ise mesela iyi tasarlanmamış VRM yüzünden stabil olmayan voltaj, yada geri besleme yada kozmik radyasyon sebebiyle vs... anca bu durumlarda bozabilirsiniz çipleri.



    Bunlar dışında da electrolitic kapasitörler vardır. Bunlar 5-6 yılda ömrünü doldurur. (İçindeki sıvının kurumasından) Çalışmasa bile. Değişmesi gerekir ki ekran kartları ve anakartlarda bunlar kullanılmıyor artık. (ReCapping diye geçer bu işlem de) Bir de NAND flash çipler vardır. Flash USB diye bilirsiniz siz. Bunlar yazılıp silindikçe ömürleri biter. (O şekilde tasarlanmıştır, fiziksel bir durum.) Bunlar dışında "ömrü biten" yarı iletken parça ben ne bildim, ne duydum, ne gördüm...



    Sıcak bile bir faktör değil artık çünkü vrm lerde olsun başka çiplerde olsun fazla sıcaklık korumaları var...



    Yani mining yapıpmış kartın ömrü bitmiş, yok elde patlamış, bilmem ne... Hepsi büyük bir CEHALETİN eseridir. Kimi çakallar da bunu bilir ama pazarlık etme, ölücülük yapmak için aaa mining mi çöp o çöp çöp diye ağlar...



    Ayrıca mining işlemlerinde GPU OC yapılmaz. DownClock yapılır ki az elektrik tüketsin. Memler OC yapılır ki Mem hücreleri dram olduğu için OC ile bo-zul-maz. Ramlara ömür boyu garanti ondan verilir zaten. Şarj deşarj olan ufak kapasitörlerdir. Kullanımla bozulbinilen bir aygıt değildir "usb flash bellekler" gibi.



    Yani yüksek teknoloji ürünü cihazları "mekanik" sistemlerle, arabalarla vs. karşılaştırmayın. Bu o oluyorsa şu da oluyordur diye ilkel mantık sistemlerinizi sergileyerek ne kadar cahil olduğunuzu göstermeyin. Bir konu hakkında konuşmadan önce bir araştırın edin...



    Ha ben mining kart almayacağım. İyi git sıfır al. Tutan kim? Ama ikinci el, ikinci eldir kardeş. Mining yapılmışı, yapılmamışı, zorlanmışı, zorlanmamışı olmaz. Sıfırından farkı, üzerindeki tozdur. Bir de fanının ömürüdür (ki onların ömürleri de "epey" uzundur yeni seramik tip bal bearingler ile)...



    Hala bu argümanı öne sürenlere, miningde ekran kartının "zorlanması" ile normal bir oyundaki zorlanması arasında ne kadarlık bir fark olduğunu, hangisinin daha zorladığını sorarım, apışır kalır...



    Hukuk önlisansım da var. O konuda da konuşayım. Garanti bakımından soracak olursanız mining kart BABALAR GİBİ garanti içidir. Hiç bir elektronik ürün 7/24 kullanıldı diye garanti kapsamı dışına çıkmaz. Tüketici hakem heyetine şikayet ettiğinizde dosya ben veya benim gibi bilirkişilerin önüne geliyor, biz bakıyoruz kardeş. Bu konuda daha diyeceğiniz bir şey var mı?



    O yüzden bilgi kirliliği yapmayın derim.

    Almıyorsanız almayın. Gidin sıfır alın. Ama ikinci elde "mining" diye bir kategori YOK kardeşim. YOK. Araştır, et. Ondan sonra gel konuşalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şimdi 4500 tl lik bir ekran kartını 1900 tl ye almak ve hala 2 yıldan fazla garantisi var adam sistemi son zaman kurmuş 2 ay gibi bir sürwde bozmuş bu kart alınmazmı 3 yıl garanti var baba gibi 4600 newre 1900 nere soruyorum
  • Mining yapılmış sıfırı 5000 tl olan kartı 500 tl'ye satsalar bile tavsiyem almayın arkadaşlar. Zamanında oyun oynamak için kart arayıp bulamadığımız, orta sınıf kartlar da bile fahiş fiyatlar gördüğümüz zamanları unutmayın arkadaşlar.
  • Arkadaşlar bende yaklaşık bir yıl önce asus gforce 760 GTX 256 2 gb ekran kartı vardı. malesef yeni oyunlarda artık yetmiyordu ve sonra düşündüm piyasanın yarı fiyatına 2. el ve muhtemelen mining yapılmış RX580 8 gb ekran kartı aldım. 1 yıldır 2K ve 4K ultra ayarlarda oyun oynuyorum. hiç bir sıkıntı görmedim. benchmark ayarlarında bile FPS de aşırı düşme veya yükselme görülmüyor. tam stabil çalışıyor.ve mining yapılmış olan bu karttan memnunum bence bu tip arıza veren kartlar istisnai bir durumdur. genelde sıkıntı yok.

     MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalazar -- 5 Ağustos 2019; 16:19:27 >




  • internet kafe işi yapıyorum ucuz diye mining kart aldım 40 tane 10 tanesi yandı minig kartlar eksik parçaları oluyo mosfed sigor vs gibi ve oyun kasınca kartın chipine yeterli elektrik veremiyor ve yanıyor 10 tane kartım yandı gitti. aklı olan oyun oynamak için mining kart almasın. ucuzdan pahalı bişey yok aklınızda olsun.
  • Geçen yıl bilader mining yaparken sadece 1 ay kullandığı RX580 8GB kartı aldım.1 yıldır en ufak sııntı bile olmadan kullanıyorum.çokta kafaya takmayın yani
  • ya ben boşta fanlar dönmesin diye slient moda alıyorum .Bir insan nasıl mining kart almayı aklından geçirebilir?
  • Alınmaz diyoruz da bir kartın miningli olup olmadığını nereden bileceksiniz. Öyle bir program yok ki satıcının insafına kalmış durumdasınız. Belki almış olduğunuz kelepir dediğiniz mükemmel kartlar mining çıkmasıdır bilemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.