Şimdi Ara

Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
7.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizel araçların bitişi yakıtlardaki fiyat farkından ziyade üretim yoluyla oluyor. Çoğu araç üreticisi binek araçlarda dizel motor kullanmıyor gelen araçlar genelde benzinli, fakat ticari araçlar kısmında bu devrin daha süreceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüm rakipleri dizeli bırakırken Tucson hala emisyona rağmen böyle dizel devam edebiliyor.

  • 1.4 fiesta dizel 4.6 litre yakıt tüketimi var benzinde bu hayal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Şuanki aracımda adblue var

  • idemo kullanıcısına yanıt

    "Ülkenin her tarafında şarj istasyonlarını kaldıracak şebeke olduğu için rahat rahat şarj ederler."


           


    Daha geçen Norveç'ten Türkiye'ye Tesla ile gelen bir Türk abimiz vardı. Adam kapıkule sınır kapısına kadar tesla istasyonları ile rahatça geldi. Sınırı bir geçti başına gelenleri sana sayayım:


    -İstasyon sayısı sanıldığı kadar fazla değil

    -İstasyonların şarj hızı avrupada gelirken girdiği "yavaş" dediği tesla istasyonlarının üçte biri hızında

    -Tesla superchargerlar açık alanda bulunuyor, bizde avm kapalı otoparkında olmasını bile garipsedi, çünkü az da olsa bu araçların alev alma riski yüksek ve alev aldığında öyle köpükle falan da kolay sönmüyor, biliyorsundur metal yangını normal yangına benzemez

    -Bir istasyonu aktif etmek için merkeze mail attı, mailden bir şeyler geldi, ödeme yaptı geri mail attı, sonra istasyon aktifleşti... ölme eşşeğim ölme...


    Ha bu arada Norveç'te şehirlerde bazı bölgelerde, şarj istasyonları sokakta duruyor. Bizim o seviyeye gelmemiz için baya ekmek yememiz lazım. Norveç'teki araç satışlarının yarısı artık elektrikli araç. Dönüşümü en hızlı yapan ülke onlar oldu.


    Yani senin bu "rahat rahat" eder dediğin seneler rahat bi 10 yıl aha buraya yazıyorum. Türkiye o kadar hızlı gelişmiyor. Ayrıca Türkiye'de elektrik pahalı. Daha geçen haftalarda şarj istasyonlarına zam yapıldı.





  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    O zaman şu soruyu kendine bir sor bakalım, 10 Yıl sonra En iyi ihtimalle 200.000 Km civarı olan "Dpf li, Adblue, EGR ve Enjektör tıkanması muhtemel" Euro 6 bir Dizel araca mı daha çok para ödersin, Turbosundan başka (Dizelde de turbo var ) herhangi bir arıza çıkması pek mümkün olmayan, Turbo Benzinli bir araca mı daha çok para verirsin???

  • dizelin Allah belasını versin. Hybrid candır yoksa benzinli al geç, 3 türüde kullanan biri olarak söylüyorum dizel sıfır veya düşük km alınır sonra yüzünde bakma.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Ben de ondan bahsediyorum işte, dizelin sonu geldi, elektrikli kaçınılmaz diyorlar ya, alsınlar da görsünler nasıl şarj edeceklerini.

  • Dizel çoktan bitti benzinde yavaş yavaş gidici

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke siz bitseniz, dizel bitmese de olur..
    Benzinli araçların yaktığı litreler düşünülünce dizel 10 yıl daha bitmez bu ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

    Iyi de satarken km yüksek olacak illaki o zaman dizel atıyorum 100 bin km geçince falan çöp mü oluyor yani. Ya geçin bunları..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Iyi de dizel ile 200 bin km sonra nereden baksanız 30 bin ila 40 bin TL arası bir yakıt tasarrufu yakmış olacaksınız. Dpf egr falan iptal ettirilir. Enjektör için temizletilir olmadı yenilenir hadi bunlar da 10 bin TL en kötü ihtimalde masraf çıkarsın diyelim, e yine 30 bine yakın karlı olursunuz  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bitecek yakıt benzin olacak, 2030 da benzinli arabalar LPG ye çevrilmezse şayet çöp olma ihtimali yükselecek çünkü elektiriklenme oranı yükselmeye başladı, brent petrolünde hali ortada..

    Dizelin ise 2050 ye kadar yolu var o da kamyon , minibüs ve otobüsler sebebiyle bir müddet daha aramızda olacak sonra zaten içten yanmalı motorlar hidrojen bir atılım gostermezse sona erecek..

    Nükleer temiz enerji olarak kabul edilmezse ve elektirik enerjisi kıtlığı çekilirse hidrojenin popülerliği artabilir, zaman gösterecek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt
    kimse çöp oluyor demiyor, masrafları ağır, bakımsızlığa hiç gelmez, şehir içine uygun değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • titanichay kullanıcısına yanıt
    Tez zamanda nesillerinin tükenmesi dileği ile


    Burda dizel bitti diye zırvalayanlar işe 12 litre dizel motoru olan İETT ile gidip geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    Alırken fazladan verdiğin 40.000 TL ne olacak? 

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Satarken alırsınız bir miktar kayıp olsa bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG nin vergisiz maliyeti benzin ve mazottan fazladır. Sadece ülkemizde ÖTVsi düşük tutulmuştur. O yüzden LPG nin ucuzluğu sunidir. Ha daha temizdir o ayrı konu ama bizim devletimiz genelde çevreyi hep ikinci plana atar.

  • passmo kullanıcısına yanıt

    Ahh hocam ahh, 2015 ten beri her yıl dizel araç alıp 1 seme kullanıp sattım, 2016 da aldığım fluence icon edc dizel araç var elimde hala, 6 yıl olacak, ne dpf ne bilmem ne senelerce yaşamadım. Benzinli savunanlar sadece bunu biliyor, dpf egr bu kadar başka bişey yok 😂 Şu zamanda araba alacak olsam düşünmeden benzinli alırım çünkü zaten dizele doydum, öyle fındık motorda almam. Örnek vereyim kasım 2019 da 5008 aldım sıfır ama dizel aldım mecburen. 180lik benzinliyi istedim ama adamlar o dönem yok dedi, 150 bine aldım indirimle sıfır 5008 i dizeli, şu an alınacak olsa benzinli alınır.


    Ama artık dizel için egr dpf yalanlarından vazgeçin, komik oluyor, gerçekten komik oluyor, 2011 jetta vardı tdi dsg, dsg patladı ama egr dir dpf dir yaşanmadı, 80 bin fark verip kimse dpf dolmasın 20 dk devirli süreyim demiyor son model araçlarda bunu aşalım artık, tamam sevmiyor olabilirsiniz ama bu kadar da yapmayın. Gidip 1.000.000 ₺ E200d alacak adam, 1.000 km sonra dpf doldu hadi 1 milyonluk mercedesle çıkalımda devirli sürelim demezsin, ki ben o motor çıktığından beri bir sorun yaşayan görmedim. İnandırıcı olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • frknsysl F kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.