Şimdi Ara

Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
7.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    Dizelle mukayese etmek anlamsız olur. Ayrıca o hızlarda dci motor da 5 litre yakmaz. Meganede falan 5 litre yakıyor. Qashqai dizel de 120-130 km hızlarda 5.5-6 litreleri görür. Millet 90-100 gittiği hızlardaki tüketimi yazıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    2021 Ağustos - Eylül aylarında Türkiye'ye geldiğim zaman aylık Nissan Qashqai 1.5 dCi kiradım. Kiraladığım aracın model yılı 2019 idi. Türkiyede kaldığım 1,5 aylık süre boyunca yaklaşık olarak 3100km yol yaptım. Bu kullanım tecrübeme göre bu araçı almayınız. Benzer fiyata başka araçlara bakınız.


    1. Öyle SUV gibi durduğuna bakmayınız bagajı çok küçük 400 lt. Bebek arabası ve 2 valizi sığdıramadım. Koltuğun birini yatırmak zorunda kaldım.
    2. Kağıt üzerinde şehir dışı 4,7 lt/100km şehir içi 5,9 lt/100km yazıyor ama bende 3100km sonrası (yolculuğun çok büyük bölümü otobanda ve 120km/sa hız altında geçti) buna rağmen ortalama tüketim 6,8lt/100km oldu.
    3. Aracın iç malzeme kalitesini beğenmedim.

    Saygılarımla.

  • Merhaba,


    @Funnerman33 az önce kendi tükemim ile ilgili kullanımımı yazmıştım. Ek olarak Nissan Qashkai'de sizin bahsettiğiniz gibi 5lt/100km değerlerini görmek çok zor. Fabrikanın verisi 4,7lt/100km olan bir araçta sizin en iyi ortalama 6lt/100km gibi bir değerleri görebilirsiniz.


    Her bir sürücünün yaşadığı yerdeki eğim, hava sıcaklığı ve basınca göre tüketim değişiyor. Bu sebeple siz yaşadığınız yer ve geçmiş araç tecrübelinizden % kaç sapıyorsanız alacağınız yeni araç için de yeni benzer bir sapma görmeyi tahmin edebilirsiniz. Örneğin, ben kendi aracımda uzun yolda fabrika verisinine göre %15-20 daha fazla tüketen bir sürüş karakterine sahibim. Bu kullandığım (kendi aracım ve kiralıklar dahil) araçlarda benzerlik göstermektedir.


    Saygılarımla.

  • kallus K kullanıcısına yanıt
    Elektrik bedava. Atmosferde katrilyonlarca GWh statik elektrik yüklü. Sehrin dışında yüksek pilonlarla o atmosferik elektrik cekilerek sehirlere dağıtılıyor tüm dünyada. Termik santral, rüzgar türbini, baraj, solar tesisten geliyormuş gibi yapılarak faturada kazık geçiriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine mi dizeli bitiriyorsun feridun abi?

  • kayadelenium kullanıcısına yanıt

    Bir yanlışınız olmasın fabrika değerleri şehir dışı 3.8 diyor ki hadi 5 lt yaksın. Otoban ve şehir dışı sürüşlerimde 110 km sabit giderim genelde 120 yi geçmem bu sürüş tarzı ile 5 lt yi bile göreceğini sanmam.

    Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funnerman33 -- 22 Ekim 2021; 15:54:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Evet haklısınız. Benim baktığım site yanlış yazmış. Başka sitelerden kontrol ettim. Fabrika verileri sizin söylediğiniz ile uyuşuyor. Peki fabrika verisi 3,8lt/100km olan araba neden otobanda 6,5lt/100km yaktı. Acaba benim kiraladığım araçta bir sorun mu vardı?


    Her seferinde deponun ışığı yandıktan sonra yakıt aldım. Şimdi kredi kartımdan hepsini kontrol edip ne kadar harcadığımı detaylı olarak çıkaracağım.


    Saygılarımla.

  • yav he he.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hayal. Çok dikkatli ve ekonomik sürüyorum kendimi övmek gibi olmasın ama frene az basarim yavaş hızlanır ve trafiği öngörür ona göre hareket eder erken gazi bırakırım vs ama maks yakaladığım değer yol bilgisayarı için şehir içi 6.2 lt fiesta 1.25 ha bu arada ben lpgli kullanıyorum şuan lpg fiyatı yüksek ama hala benzinden avantajli ve cok yol yaptığım için (şehir içi) hala lpg tercih ediyorum kmde 10 15 kuruş hala karlı 5.50 5.70 civari alıyorum gazı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Emin konuşmayın bence az yakan benzin konusunda İstanbul trafiğinde hibrit de değil 1.2 90 bg otomatik, son bir haftadır 2km gidip metroda kontak kapatıyorum araç kendine gelmeden ona rağmen 6.5 a çıktı.


    Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 23 Ekim 2021; 0:59:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilda bir 5 dk devirli araba surmemiz butun benzinli sahiplerine dert oldu.Dizel arabanin bayirda torklu çıkması bile yeter.6 yildir dizel arac sürüyorum cayir cuyur kardayim kardeşim.Siz tsi ile yakit uretmeye devam edin :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Olay sadece yakit farkıyla bitmiyor

    Yeni nesil dizellerdeki adblue katkısı gibi ekstra isler var.Basagrisi olabilecek.Bunlari düşününce turbo benzinli daha mantıklı durumda .

    Onceki aracim turbo benzinli simdiki aracimsa dizel suv

    Fiyatlar bu şekilde korunursa dizel enayilikten başka birsey degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah benzine indirim mi oldu?
    Yine 8tl altına düşmüş tüm istasyonlarda (İstanbul anadolu).
    Aytemizde 7,65tl.
    Opet 7,95 ti sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg bitmedi mi sanki son zamlardan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin bol bol. 100 varil petrol alıyoruz ve rafine ediyoruz. Elimize 40 varil petrol; 20 varil kadar da motorin geçiyor. Ama bizim ihtiyacımız 100 varil motorin; 20 varil benzin. 400 varil daha petrol almamız lazım; da bu 200-20=180 varil benzini ne yapacaz!? Pazarda alıcı arıyoruz indiriyoruz da indiriyoruz fiyatı… Zarar da zarar! Tüpraş motorin zammına nasıl tepkiler veriyor?! 😁 yüzde 30 arttı hisse; motorin belasından kurtulacak kolay mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla km yapmıyorsanız benzin kat kat kat fazla yakmıyor. O dizelcilerin kendilerini tesellisinden öteye gitmiyor. 15 yıl dizel binmiş biriyim. Bunları yutmam. Dizel almaya değmeyeceğinden bahsediliyor. "Benzin daha az yakar." denmiyor. Şu anda dizel otomobil sahibi olup da 20 bin altı km yapanların çoğu bugün arabalarını değiştirme imkanları olsa, benzinli alacaklarını itiraf edemiyor. Bu neden bu kadar zor? Ben aracımı alırken benzinle dizel makasının benzin lehine olacağını düşünmeden aldım. Az yol yaptığım için fazla yakmasına razıydım. Benzinli araç sahiplerinin çoğu öyle. Fakat son zamlarla dizel kullanıcılarının sarfiyatı benzini yakalayacak duruma geldi. Bu da dizel sahiplerinin daha fazla para vererek aldığınız araçlarınızın avantajını azalttı. Konturpiyede kaldınız. Neden gocunuyorsunuz. Bunda kimsenin suçu yok. Ben pahalı kullanıyordum. Artık sende pahalı kullanıyorsun.

  • Yeni veriyi bulamadım. Fakat 2019 yılı verilerine göre günde, 9 milyon litre benzine karşılık 47 milyon litre dizel tüketiliyormuş (enerjiekonomisi.com). Üstelik üretim fazlası ve tüketilmeyen benzini dışarıya satıyoruz. Bu satıştan da ülke içinde aldığımız vergiyi alamıyoruz. Bakın Tüpraş ne demiş; "100 ton ham petrol rafineride işlendiğinde 48 ton benzin, 18 ton motorin ve 11 ton LPG elde ediliyor. Bu değişmez bir kimya kuralı. " Bu ne demek? "Dizel ve Lpg üretmek için mecburen benzin üretiyoruz. Fakat bu benzini iç piyasa satamıyoruz. Elimizde kalıyor. Dışarıya yok pahasına satıyoruz." demek değil midir? Binek araçlarda benzin tüketimini artırmak, dışa bağımlılığı bitirmez, fakat azaltır. Döviz çıkışını azaltır. Üstelik dizelin fiyatı artarsa vergi gelirlerimizde artıyor. Mesele bu kadar basit. Dizel artınca her şeyin fiyatına zam gelirmiş. Çok önemli mi?





  • LPG yazın ucuzlar. Mazot ile benzin arasında ki bşr zamanlar olan %20-%10 fiyat farkı olması zor artık. Dizeli Avrupa da olduğu gibi azaltacağız. İklim anlaşmasına imzayı attık; kredi de verecek adamlar bunun için bize; 3.1 milyar €

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benzinli sahipleri bunada bir kulp uydursun bakalım Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.