Şimdi Ara

MSI Radeon RX5700 Ekran Kartı Siyah Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemim;
    Anakart: Gigabyte AORUS Elite RGB B450M 3200 MHZ DDR4 - Ekran Kartı: MSI RX 5700 8GB GAMING X256 Bit GDDR6 - İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X 4.35 GHZ 20MB Cache Soket AM4 - HDD: WD Caviar Green 2 TB Sata - M2SSD: Adata XPG 512 GB SX82oo Pro M.2 Sata - Ram: Corsair Vengeance RGB 8x2 16GB 3200MHz DDR4 - M2SSD: WD 240 GB Green M.2 Sata - Kasa: Dark N10 Pro 3x12cm, 5 Adet led fanlı ve fan kontrolcülü, Cam yan paneli. - Monitör: AOCQ3279VWF 32 inch 75 HZ QHD 2K

    Oyunlara girdiğimde siyah ekranda kalma, oyundan atma gibi problemler mevcut. Anakarttan intel rapid storage özelliğini kapatıp kendim 2300 mhz olan ramlerimin değerini elle 3100'e çıkarttım öteki türlü İntel Rapidi açınca max değeri olan 32oo olduğunda yada ben elle 3200 yaptığımda çöküyor oyunlarda. Onun haricinde şöyle bir çözüm buldum ekran kartı ayarlarından düşük voltaj seçeneğini seçip öyle kullanıyorum ama bu sefer de performans kaybına sebep oluyor. Konu hakkında bilgi sahibi olanlarınız varsa yorum yapabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsynnml -- 20 Ağustos 2020; 12:20:57 >







  • Böyle bir sorunu çözmeye çalışırken kasanın cam panelini, LED fanlarını yazıp da PSU modelini yazmayan adamın konusuna kalkıp nerden cevap yazdıysam. Normal şartlarda, tek bir incelemesi bile olmayan ne idüğü belirsiz KCAS serisi PSU ile bu bela kart anlaşamıyor derdim ama ortada AMD B450 chipsetli anakartında Intel Rapid Storage özelliğini açıp kapamayı başarabilen ve etrafa İskenderiye kütüphanesi gibi bilgi saçan bir kullanıcı var. Ne desem boş.
    Bu ekran kartı, iğrenç bir ekran kartı olduğu için bariz bir şekilde çok PSU seçiyor. Adam da bunu belirttiği için ne hikmetse AMD fanboyu oluyor. Bu nasıl iş anlamak zor. Bu forumda takıldıkça insanların tüm bu teknik sorunlarının aslında organik (!) olduğunu gözlemleme şansına sahip oluyorum. Ayrıca sistem daha stabil bile değilken bir bileşenin aniden, rastgele bir şekilde bozuk olduğuna kanaat getirilir mi? Bu kafayla en ufak bir sorunda neredeyse yeni sistem toplarsınız.
  • @Hsynnml Alıntı

    "Oyunlara girdiğimde siyah ekranda kalma, oyundan atma gibi problemler mevcut. Anakarttan intel rapid storage özelliğini kapatıp kendim 2300 mhz olan ramlerimin değerini elle 3100'e çıkarttım öteki türlü İntel Rapidi açınca max değeri olan 32oo olduğunda yada ben elle 3200 yaptığımda çöküyor oyunlarda. Onun haricinde şöyle bir çözüm buldum ekran kartı ayarlarından düşük voltaj seçeneğini seçip öyle kullanıyorum ama bu sefer de performans kaybına sebep oluyor. Konu hakkında bilgi sahibi olanlarınız varsa yorum yapabilir mi ?"

    Anakart: Gigabyte AORUS Elite RGB B450M ?
    Anakarttan intel rapid storage özelliğini kapatıp?

    "kendim 2300 mhz olan ramlerimin değerini elle 3100'e çıkarttım öteki türlü İntel Rapidi açınca max değeri olan 32oo olduğunda yada ben elle 3200 yaptığımda çöküyor oyunlarda." ?

    intel rapid stroge + amd b450 anakart + bellek hızı? Bu paradoksu çözemedim yanlışlık var sanırım siz XMP modunu açmaktan bahsediyorsunuz.

    Ozaman anakart bellek uyumsuzluğu yada belleklerinizin belirtilen hızda ve voltaj değerinde stabil kalamama sorunu yaşıyorsunuz gibi görünüyor ekran kartı ile bir alakası yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ağustos 2020; 14:29:39 >




  • bu anakarttan açıyorsunda kendi kendine ramlerin frekansını 2 katına çıkarıyor ya onu diyorum o mod sanırım bu aralar kafam çok dağınık mazur görün bu ekran kartı beni bitirsdi İyi ama benchmark ve stress testlerinde hiçbir sorun yok
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının sürücüsünde problem olsa siz o bellek için xmp modunu açmadığınızda da yapar aynı hatayı o değil yani sorun.

    Burda ya bellekler 3200mhz de stabil olmuyor 1.35v da anakartınız üzerinde ya ramler bozuk yada anakart ram uyumsuzluğu var gibi duruyor.


    Yapmanız gerekenler şunlar:

    1- Anakartın biosunu son sürüme güncellemek ve ardından CMOS JUMPER RESET yada Pc kapalıyken anakart bios pilini 1dk. çıkarıp geri takmak.

    2. XMP modunu açmak ve bellek voltajını 1.38v a ayarlamak arttırmak bellek voltajdan stabil kalamıyorsa durum düzelebilir.

    3. Farklı uyumsuzluk yaratmayacak bellek modülü yada elinizdeki bellek modülünü tek takarak denemek.

    4. Bu işlemler sırasında Windows sıkça çöktüğü için sistem dosyalarında bozulma ihtimaline karşın format atmak.

    5. Yeni Crucial 3200mhz ballistix tipi genel olarak uyum sorunu göstermeyen bir ram alıp denemek.

    6. Anakart yada bellek üreticisinin servisine başvurmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ağustos 2020; 1:44:46 >




  • Psu modeli nedir hocam?
    OC yaptınız mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam o özelliği kapattığımda da yapıyor bunu. xmp'yi kapatıp frekansları 3200'e çıkardığımda da oluyor yani. XMP açık kapalı farketmiyor. RAMler 3200 deyken yapıyor. Ama onlarda bir tuhaf ramleri memtest yaptım ilk hata verdi sonraları yaptığım testlerde hata vermedi.Benim şüphem ekran kartı mı acaba ramleri hata verditiyor gibisinden. Nette dolanırken gördüm pekçok kullanıcı siyah ekrandan şikayetçi 5700 serisinde ama birde şu var. Ben geçen gün elle 3100'e çektim frekansı düşürdüm yani. Güncelleme gelmiş sanırım ekran kartına onun uyarısını verdi ekran kartını güncelleyene kadar bilgisayar sapıttı ekranda çizgi çizgi kareler falan çıktı kapatıp yeniden açtım güncelledim düşük voltaja çektim düzeldi şuan stabil. 3100 MHZ'de RAMler
  • DIA kullanıcısına yanıt
    Aerocool 75ow 80+Gold
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Herşeyi yazmışsınız psu yazmamışsınız zaten RX 5700 serisini siz vasat psu lar ile düzgün kullanamazsınız ayrıca konuda ben anakarttan bellek hızını yükseltince yapıyordan geldiniz 5700 den oluyor bu galiba ya döndürdünüz siz probleminizi kendiniz ya anlamamışsınız yada neden şimdi farklı yere çektiniz ? Olabilir 5700 den de olabilir ama öyle anlatmamışsınız konuda zaten anlatım tarzınıza bakılırsa bilgisayar konusunda pek tecrübeli olmadığınızı düşündüm bence servis ile görüşüp profesyonel yardım alın.

    Bu arada aerocool 750w gold psu

    3. kalite sonuç itibariyle sıkıntı çıkarmaya çok müsait bir psu dur Rx5700 gibi zaten psu konusunda seçici davranan ekran kartları ile psu bazlı sorun yaşamanız da muhtemeldir.


    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/


    Tier C • Recommended for cheap mid/low-end systems

    Aerocool | KCAS M 850 / Plus / G(M)


    ( low priority units - minor issues or lack of info )

    Aerocool | Strike-X =>800W - GT S Bronze =>700W / SG Gold - Aero Bronze



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ağustos 2020; 1:46:12 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Diyorum ki kaç gündür ekran kartıyla uğraşmaktan kafam karışık yazmalarımda kaymalar olabilir burdan mı çıkardınız bilgisiz olduğumu ? 12 yaşımda ilk bilgisayara formatımı attım ben. Lisede Bilişim teknolojileri üniversitede Bilgisayar Programcılığı okudum. Şuanda da bir kamu kurumunda bilgisayar teknikeriyim. Kendimce aklımda olan şüphelerimi yazdım. Hani Bilişimciler çok yönlü düşünebilen insanlardır ya ihtimalleri yazdım. Buna istinaden fikir yürütmenizi istedim sizden benim hakkımdaki eleştirilerinizi merak etsem onu sorardım !
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Soruna denk geldiğinde video çekermisin?
    Birde kasa içini foto atarsan kablolamaya bi bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DIA kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam şuan işteyim, akşam eve gidince videolu bir şekilde daha net ifade ederim kendimi.
  • her oyundamı yapıyor yoksa belli spesifik oyunlardamı.ne yazik ki amd ekran kartı tarafında olan sorunlar bunlar.5700 xt için psuda önemli.xmp açınca mavi ekran donma falan varsa anakart veya ramlerde sorun olabilir.
  • bu siyah ekran sorunu şimdiye kadar denediğim 2 oyunda verdi. Biri similasyon oyunuydu diğeri de valorant ki valorant bildiğim kadarıyla çok yüksek gereksinimler isteyen bir oyun değil. Olayı şöyle anlatayım size, bilgisayarı aldım xmp açık bir şekilde sürekli siyah ekran hatalarını veriyordu arada mavi ekran hataları da veriyordu. Sonra XMP'yi kapatıp ekran kartı modunu da düşük voltaja çektiğimde bu sorunlar kalmıyor ortada, RAM'leri stress testine soktuğumda sıkıntı yok, Memtest ile test ettiğimde her iki rami birlikte ayrı ayrı ve sırayla tek tek tüm slotlarda defalarca tarattım, memtestte bazen sorun veriyor bazen tertemiz. yani o da stabil değil. Forumlarda dolandığımda 5700 serisinin siyah ekran sorununun genel bir sorun olduğunu gördüm. Problem ekran kartında mı yoksa başka bir donanımda mı çözemedim. stress testlerinde vs herşey yolunda görünüyor ama ekran kartı düşük voltaj ayarı dışında bi ayarda çalıştırınca siyah ekran merabalar diye çıkıyor ortaya.




  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    @Hsynnml Alıntı

    "Onun haricinde şöyle bir çözüm buldum ekran kartı ayarlarından düşük voltaj seçeneğini seçip öyle kullanıyorum ama bu sefer de performans kaybına sebep oluyor."

    @Hsynnml Alıntı

    "Memtest ile test ettiğimde her iki rami birlikte ayrı ayrı ve sırayla tek tek tüm slotlarda defalarca tarattım, memtestte bazen sorun veriyor bazen tertemiz. yani o da stabil değil."



    Düşük gpu voltaj modunda yapmıyorsa ozaman %50 psu arıza çıkarıyor uyumsuzluk yetersizlik yapıyor 3. sınıf bir ürün olduğu için , %50 ekran kartının ısınan bazı komponentleri yada gpu junction gibi bazı iç değerlerin aşırı ısı yükselmesinden yada fabrikasyon olarak donanım arızalı olmasından yapıyor bunları.. Diğer ramle ilgili söyledikleriniz hariç söylüyorum size bunları ama ram stabil değilse zaten baştan hiçbir şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını anlama şansımız yok kesin olarak.

    Yazılım üzerinden de bazı modifiyeler ile sıkıntısını giderenler var onlarda Freesync - Radeon Gecikme önleme - Gelişmiş senkranizasyon özelliklerini kapatmak bunları kapalı deneyin.


    Ek olarak psu güç bağlantısını çift kablo ile fotoğraftaki gibi yapın.

    MSI Radeon RX5700 Ekran Kartı Siyah Ekran Hatası
    MSI Radeon RX5700 Ekran Kartı Siyah Ekran Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ağustos 2020; 14:54:7 >




  • Sorun Amd nin çok kötü olan yazılımları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hsynnml

    Hocam o özelliği kapattığımda da yapıyor bunu. xmp'yi kapatıp frekansları 3200'e çıkardığımda da oluyor yani. XMP açık kapalı farketmiyor. RAMler 3200 deyken yapıyor. Ama onlarda bir tuhaf ramleri memtest yaptım ilk hata verdi sonraları yaptığım testlerde hata vermedi.Benim şüphem ekran kartı mı acaba ramleri hata verditiyor gibisinden. Nette dolanırken gördüm pekçok kullanıcı siyah ekrandan şikayetçi 5700 serisinde ama birde şu var. Ben geçen gün elle 3100'e çektim frekansı düşürdüm yani. Güncelleme gelmiş sanırım ekran kartına onun uyarısını verdi ekran kartını güncelleyene kadar bilgisayar sapıttı ekranda çizgi çizgi kareler falan çıktı kapatıp yeniden açtım güncelledim düşük voltaja çektim düzeldi şuan stabil. 3100 MHZ'de RAMler
    "Hocam o özelliği kapattığımda da yapıyor bunu. xmp'yi kapatıp frekansları 3200'e çıkardığımda da oluyor yani. XMP açık kapalı farketmiyor. RAMler 3200 deyken yapıyor. "

    Tamam işte önce ramler değişecek stabil ram gelecek sonra psu çift güç kablosu ile ekran kartına bağlanıp tekrar temiz kurulum son sürüm windows , amd anakart ve amd radeon whql sürücü ve anakart biosu güncellenip denenecek ama psu 3. Sınıf olduğu için tier c hala tam olarak ekran kartının üzerinde duramayacağız referans tipi bir psu olmadığı için elinizde.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ağustos 2020; 15:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına zaten çift güç kablosu bağlı, bios zaten güncel güncellendikten sonra bios pilini çıkarıp takmak biosu komple sıfırlar ve yeniden güncelleme gerektirir ki bu işlemi zaten yaptım. Hala PSU'nun 3.sınıf olduğunu söylemeniz AMD fanboyu olduğunuzu gösteriyor siz yazmayın mümkünse artık. Objektif yorum görmek istiyorum
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    @Hsynnml Alıntı

    "Hocam o özelliği kapattığımda da yapıyor bunu. xmp'yi kapatıp frekansları 3200'e çıkardığımda da oluyor yani. XMP açık kapalı farketmiyor. RAMler 3200 deyken yapıyor. "




    İşte size verilebilecek en objektif cevap:

    Demişsiniz defalarca ramler düşük hızdayken sorun olmadığını ramlerin stabil olmadığını belirtmişsiniz nasıl bir yorum yapılmasını bekliyorsunuz bu durumda raminiz stabil değil öncelikle o düzeltilmeli arkadaşım bu işin bir periyodik aşaması var öyle ram gibi stabiliteyi direkt etkileyen bir parça arıza gösteriyorken diğer aşamalara geçilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ağustos 2020; 15:33:55 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    İyi de RAM'ler sonraki taramalarda ki en az 3-4 defa her slotta tek tek tarattım bir problem vermedi. bu durumda ekran kartı hatası ramlerde sorun çıkarmayı tetikliyor olamaz mı ? Taktir edersiniz ki bir takım DDR4 RAM öyle bi paket çekirdek değil ha deyince alamıyorsunuz
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ram hatası verdirmez ben hiç görmedim gören varsa yazabilir ya ramlerde hata vardır bozuktur veya stabil değildir ya anakart uyumsuzluk yapmıştır ya işlemci stabil değildir yada işlemci ram kontrolcüsünde arıza vardır öyle ram hatası çıkar oda ekran kartında sistemde oyunda her yerde arıza çıkartabilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.