Şimdi Ara

MSI Radeon RX5700 Ekran Kartı Siyah Ekran Hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok ısınıyor olma ihtimalini kontrol ettinizmi?
  • Freesync kapatıp denediniz mi?
  • Radeon gecikme önlemeyi kapatmayi deneyin hocam Aciksa eger



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhankan43 -- 17 Ağustos 2020; 18:33:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şeyi stok değerlerde kullanıyorum sorun yaşamıyorum tavsiye ederim
  • Sorununuz büyük ihtimal Corsair lpx ramler ile alakalı. memtest de sorun yok demesine rağmen sorun çıkaran ram lerde var. ram ler stabil değil ise zaten hiçbir şekilde sistem stabil olmaz. her ne kadar am4 ile uyumlu densede lpx ler baya sorunlu. Başka anakart da sorunsuz çalışması sizde de sorunsuz çalışacağı anlamına gelmez. Farklı ram ler ile sisteminizi denemedikçe %100 emin olamazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun ekran kartında. burda çözmeye çalışanlara hiç bakma amd gördün mü kaçacaksın ya da çöpe atıp nvidia alacaksın. burada fanboylar sorunun psu'da falan olduğunu iddia ediyolar
  • erginates kullanıcısına yanıt
    önde 3 hava giriş fanı, yukarda 3 hava tahliye fanı ve arkada bir adet egzos fan var. Ekran kartının kendisinde zaten 2 tane fan var. Buna da ısınıyorsa yani. kaldı ki ısı değerlerini de kontrol ediyorum aşırı bi yükselme yok
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    alakası yok bizdede var ne yazilim sorunu var mış ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Ekran kartının sürücüsünde problem olsa siz o bellek için xmp modunu açmadığınızda da yapar aynı hatayı o değil yani sorun.

    Burda ya bellekler 3200mhz de stabil olmuyor 1.35v da anakartınız üzerinde ya ramler bozuk yada anakart ram uyumsuzluğu var gibi duruyor.


    Yapmanız gerekenler şunlar:

    1- Anakartın biosunu son sürüme güncellemek ve ardından CMOS JUMPER RESET yada Pc kapalıyken anakart bios pilini 1dk. çıkarıp geri takmak.

    2. XMP modunu açmak ve bellek voltajını 1.38v a ayarlamak arttırmak bellek voltajdan stabil kalamıyorsa durum düzelebilir.

    3. Farklı uyumsuzluk yaratmayacak bellek modülü yada elinizdeki bellek modülünü tek takarak denemek.

    4. Bu işlemler sırasında Windows sıkça çöktüğü için sistem dosyalarında bozulma ihtimaline karşın format atmak.

    5. Yeni Crucial 3200mhz ballistix tipi genel olarak uyum sorunu göstermeyen bir ram alıp denemek.

    6. Anakart yada bellek üreticisinin servisine başvurmak.
    katılıyorum. bu önerilere birebir uymak ve sistemi ona göre yeniden test etmek akıllıca olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    alakası yok bizdede var ne yazilim sorunu var mış ?
    Allahtan yok. Ekran kartı bölümünün yarısından çoğu Amd kart şikayeti. Ek olarak Amd tarafından bilinen problemlere de göz atabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 17 Ağustos 2020; 23:52:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    bu sorun yaşayanlarla ilgili video hazırlayacağım.
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm sistemi occt programı ile teste sokun test 20dk yapmanız yeterli güç kaynağı dahil hepsini bu program ile test edebilirsiniz eğerki 20dk içinde program çökerse neyi test ederken olursa sorun ondan kaynaklıdır eğer sorun yoksa driver silin Windows otomatik driver kurmasını kapatın ve driver kurun Ve oyunu çalıştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgezer kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim biz buralarda eskiyiz çok gördük çok yaşadık bir nevi çekirdekten gelmeyiz amiga geçti elimizden commodore64 de amstrad kara kutu atari de 486/386 ları bilmen ama p1 makine bende yoktu çok kullandım ufaktım p1 çok kullandım p2 aldım ilk onada ilk ekran kartım Matrox millennium g200 dü iyi karttı üzerinde ram slotu vardı istersen yükseltebiliyormuşsun ozaman anlamadım bu ne demiştim bir bilgisayarcı söylemişti voodoo2 3d monster 12mb da kullandım voodoo 3 de kullandım 3000 geforce 2 gts de kullandım ati radeon 9500pro da 9800pro da taaa ordan başla görmediğim ekran kartı görmediğim işlemci işletim sistemi yok gibidir en azından incelemerini okumuşumdur düzeltmediğim sistem azdır yanıma getirilen tabi elektronik değil donanımsal değişiklik sorun tespiti falan velakin bu işlerin belli bir standartı var belli bir yol haritası var sen şimdi elindeki ram stabil değilken ekran kartına geçemezsin hdd bad sectorlü mü psu arızalı mı yetersiz mi yada bir tür uyumsuzluk mu çıkarıyor bilmeden ekran kartına geçemezsin işlemcin stabil mi windows düzgün kurulmuş mu yada çökmüş mü bilmeden ekran kartına geçemezsin olmaz olmaz ramim stabil değil ama ekran kartı arıza çıkartıyor galiba diye bilgisayar dünyasında bir problem çözme metodu yoktur arkadaşım ve arkadaşlar konu sahibi arkadaş ramler jedec standartı 2133mhz hızında default çalışılırken sorun yaşamıyorum diyor..

    Elle 3200mhz yaparsam yada xmp açarsam 3200mhz için ozaman siyah ekran geliyor diyor ram stabilite testini bazen geçiyor bazen geçmiyor diyor e arkadaşım burda ekran kartının suçu neeee???? Sürücüsünün suçu ne ??? Ne alaka Allah aşkına stabil bir ram almanız lazım diyorsun , sorun rami hızlandırınca çıkıyor diyorsun sen amd cisin diyor ekran kartı rami bozmuş olamaz mı diyor yani doğrusunu söylüyorsun işin temelini öğretiyorsun ama kötü oluyorsun karşında ki kafasındakini empozeye yer aradığı için veya kendini deşarj etmeye konu açtığı olmaz olmaz ram stabil değilse psu 3. Kaliteyse gold da olsa referans psu olamayacak nitelikte ise olmaz olmaz ekran kartı arızasına yada sürücü arızasına geçemezsin..

    Sözlerim sana değil anlamışsındır ama senin vesilenlede anlatmış oldum..

    Bu işlerin standartları var çözümlerin izlenecek belirli sabit yol haritaları var el yordamıyla şöylede olmalıydı bence ile hiç birşey çözemezsiniz olduğunuz yerde döner sorun yaşar durursunuz isteyen dinler öğüt alır istemeyen dinlemesin derdi sorunu onun yanına kalır.

    Saygılar Timeguard



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ağustos 2020; 4:21:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hacı sinirlenme bu kadar benim dediğimi yapsın bakalım anlarız occt programını sende biliyorsun denesin bakalım 2dk da mutlaka bir donanımı sorun verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bütün bu saydıklarınızı adım adım yaptıktan sonra buraya yazma gereği duyacağımı düşünmemiş olabilirmisiniz mesela ? yukardaki arkadaşın dediği testi uygulayacağım.
  • Patlat bir 1600W 90+ platinum power belki düzelir. Düzelmezse ram al onda da düzelmezse, driver kurmayı bilmiyorsun eğer biliyorsan da ''bende sorun yok ama''

    Bknz: AMD fanboyları
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Sen halen kafana göre olanı yap. Sorun var sorununa yardım istiyorsun, önerileri görmemezlikten geliyorsun. Birde bilişim okudum, teknikerim diyorsun... Bu forumda teknikerlerin bilgisinin 10 katı tecrübeli bilgili kullanıcılar var. O güç kaynağın sıkıntılı. Ramlerin stabil değil...Eğer ki sistemi sen topladıysan nasıl bir tekniker olduğun belli oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasperPişmanlıktır -- 19 Ağustos 2020; 11:48:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CasperPişmanlıktır kullanıcısına yanıt
    çünkü adam fanboy ve önerisi saçma anladın mı ? Elimde herşeyi deneyebileceğim yedek ekipman yok dolayısıyla sınama yanılma yoluyla giderek tespit etmem lazım sorunun nerde olduğunu. Hala boş yapanlar var buraya eleştirilmek için değil yardım almak için geldik. Konuyu objektif olarak ele alıp yardım edeceksen et etmeyeceksen boş yapma. Hala gelmiş benim bilgisayar bilgime laf ediyorsun.
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar teknikeri arkadaş bir şekilde kaliteli bir psuyla denemeni öneririm. Bu arada dark kasan efsaneymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Hocam test ettiniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.