Şimdi Ara

Necromancer yeaaaaaaahh (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bence Ahmet ile Mehmet'in şu anki yaşları toplamı 35'tir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufoz31

    Günde bilmem kac kere hellforge yazmışsın onu yapmak için karakterini hell'e geçirmen lazım. onun içinde bir gün harcarsın.. Arkadaşın seni bosslasa bile. 24 normal,40 nightmare levellerde olmak üzere 2 karakter lazım.. Ve hellforgeden alacağın en yüksek rune ''gul'' rünedir oda 1,5 ist eder ayrıca pul'dan yukarsını almak %10 sans'dan fazla değil :).. ber için 8-9 istte ihtiyacın var.. Yani hellforge ile rune kasamak akıl karı bir iş değil... Şimdi sana gold ile rune arasındaki farkı söyliyim..

    Gold toplarsın kenarda durur.. Lakin diyelim ist düşürdün. Weapon'a takarsın sana +mf puan verir iyi item düşürme sansın artar.. Hadi onuda geçtim. pul düşürdün yada ufak tekek itemlerle pul aldın. Ki zor bir şey değil.. o pul'larda 7mf charm alırsın tek slotlu.. ve tüm staşh'ı onla döşersin.. Bir elinde ali baba, diğer elinde 2 soket'e 3 ist rune takarsın.. diğer itemlerde'de mf puan alırsın.. 550-600 mf oldumu gidersin Mephisto'ya yada diğer daha kolay kücük bosslara elitlere. 550 mf ile düşürmediğin item kalmaz.. hemde 1 ayda kral olursun.. 500mf'yi toplamak tabiki 2-3 günde olmaz ama 2-3 haftada iyi bir karakteri dizersin..

    Şimdi gelelim senin Rmahlı sisteme.. Ahmet baba parasını alır.. 100-200tl. girer rmah'a alır itemlerini istediği zorlukta at koşturur Membo düşürür..onu satar. baska düşürür onu satar.. Mehmet garibim infernoda 2 yaratık kesicem diye kıvranır durur..Günde 15 saat emek harcar 2 item üstüne takamaz.. Ahmet'te baba parası ile aldığı itemlerle Mehmet'e hava atar.. Aradan zaman geçer.. Mehmet bu olaydan sıkılır para yüklemeye kalkar ama çoktan piyasanın anası ağlamıştır. Oyunda bir kısım insanlar erken davrandıkları için piyasayı yönlendirmiş olur. Bu arada oyuna patch gelir. Ahmet yine baba parasını basar alır. Ama Hala Mehmet'in cebinde metelik yoktur :)


    Diablo 2 klasik (expansion değil) sorc karakter yaparsın. Act 5 olmayan yani. 80 küsür level olsa yeter.

    Sonra yine Diablo 2 klasikte yeni bir level 1 char açarsın.

    80 sorc ile bu karakteri Helle kadar rushlarsın. Hell Act 1'e kadar rushlamak kolay zaten immunityler Hellden sonra başlıyor. Elinde Helle geçmiş level 1 karakter olur. Helle geçtikten sonra bu karakteri expansion'a çevirip Hellforge yaparsın.

    Yani 1 kere klasikte level 80 sorc yaptıktan sonra(o kadar zor ve uzun değil) Seri üretimle 1 saatte elindeki cd key sayısı kadar karaktere hellforge yaptırabilirsin. Öyle 25 40 levellli karakterlere ihtiyaç yok. Anicent görevini böyle bypass edebilirsin. Bu yöntem oyunu oynayarak gelişmek istiyorsan en iyi yöntemdir. Öyle çoğu kişi de bilmez. MF leri stackleyip günde x kez Meph ya da Pindle kesmekten çok daha karlıdır efektiftir kötü yanı sıkıcıdır.

    Ha tabi Ahmet bununla uğraşmak istemiyorsa babasının kredi kartıyla gider bir tane d2trade sitesine istediği gibi alır Enigmasını Hotosunu.

    Diablo 3'e geçelim. Benim oyunun en sevdiğim dönemine Monster Power 1-10 olduğu döneme. Max 1m gold ile demon hunter'a gold buildi yaparsın. Gidersin Nightmare Act 3 arreata gold kasarsın. Yeterince iyiysen saatte 500k gold toplarsın. Bu şekilde 15m gold toplayabilirsin.

    15m gold ile Tal Chest + Storm Crow + Chantando Set + BT Panth(Tabi ki bunlar perfect olmayacak ilk başta) alırsın. Cm Wiz oynarsın MP 3-4 arası. Inferno'da oynadığın için efektif sayılabilecek hızda farm yaptığın için illa item düşer. Leg düşmese bile günde ortalama farm hızına ve oynadığın süre ile orantılı olarak 10-15m lik sarı item bulursun. En şanssız gününde bile 7-8m gold kaldırısın. Bununla var olan eşyalarını satıp daha iyilerini alırsın. 1 ay böyle oynasan MP 7'ye kadar çıkarsın.

    AH'nin olduğu oyunlarda Ahmet gibi parası olanlar piyasanın anasını ağlatmaz. Tam tersine piyasayı canlandırır. Onların para ile yaptığı karakterler ile yapacakları farmlar piyasaya çok daha hızlı item arzını sağlar. Zaten AH'nin olduğu bir oyunda oyun onandıkça kaliteli item üretimi artar bu da güzel itemlerin fiyatlarının düşmesine neden olur.. Gerçek para ile item alanlar bu süreci hızlandırır.
    İlk çıktığında 1 milyar gold olan LS + Soket + CHD li +1000 DPS li silahların fiyatları 200m golda kadar düşmesinin nedeni gerçek para ile item alanlardır. Asıl piyasayı geliştiren canlı tutan bunların harcadığı gerçek paradır.

    Trade'in serbest(party drop değil) olduğu olan her populer oyunda gerçek para döner. Bunu ENGELLEYEMEZSİN. O yüzden iki seçeneğin vardır. Ya bu gerçek para işini oyun içinde sen kontrol edeceksin sen para kazanacaksın ya da trade'i engelleyeceksin. Blizzard trade yi pary drop ile sınırlayarak ile bunu engelledi.

    Bunu engelleyince mecburen muslukları sonuna kadar açmak zorunda kaldı. Çünkü setin verdiği bonuslar çok fazla bufflandı. Seti tamamlamayan charlar T 3'ten sonrasını göremez oldu. Hemen hemen bütün buildler (pet wd belki istisna olabilir) spesifik itemlere ihtiyaç duyuyordu. Bir tanesi bile eksik olsa çalışmıyordu build. (RoS'tan önce böyle değildi. Sadece CM Wiz için her slota 3-4 alternatif vardı. ) Ortalık 500 paragon olup da Quetzal bulamadığı için Jade yapamayan IK belt bulamayan oyuncularla doldu. Bu çok büyük bir sorundu bunu çözmek için mecburen muslukları açtı Blizzard ve güzelim oyunu; ömrü 1-2 hafta olan çıtır çerez Indie bir oyuna çevirdi. AH'nin kalkmasıya birlikte bu olayların hepsi domino taşı gibi birbirini izledi.




  • Nice cengaverlerin esbirileri hiç oldu bu uğurda. Eski sevgilim telefonuma meşgul tonu veriyor, bu acı onu bile unutturdu.
  • neuro kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım klasikte sorc ile babasını yaptım. 4 cd'key vardı bende. 4 charıma birden atıyordum..2 arkadasta katılırdı bana.. Her neyse.. Lakin ist veya gul düşecek diye uğraşmaya deymiyordu.. Çünkü topladığım pul'larla aldığım charmlar ile olan mf puan çok daha iyisini getirdi bana.. ayrıca İst rune gul rune istiyorsan levelinin yüksek olması yüksek rüne düşme oranın etkiliyor yani level 1 karakterine ist rüne düşme orası level 90 bir karaktere göre 50 kat daha düşük ihtimal.. Bunlar fazlasıylsa testini yaptık... Belki bilirsin Özgür abi'yi diablo'2 den kendisi d2jsp sitesinde modaratörlük yapıyordu o sıralar. Onla birlikte yaptık bu işleri...

    Gelelim d3'e bdediğin gibi madem mp1-10 oldugu zamanlar iyidi neden tutmadı ? Neden oyuna geri dönmedi kimse. yada neden hala bıraktılar.. Yani iyi oldugu halde neden Blizzard vaz gecti. iyise bundan parada kazanıyor demektir. Blizzard neden rmah'ın tuttuğu ve para kazandığı bir sistemi bıraksınki ? Burda çuvallıyorsun sevgili dostum.

    Senin dediğin şans'ı tutanlar için geçeli idi. Neden herkes dh yapmak zorundamı ? koskoca d3 oyununda dh'nin gold buildinemi muhtac olucak.. Yani 15m d3 oyuncusu rmah'dan alıs veris yapmak istemiyorsa. belkide hiç istemediği dh ile gold build yapıcak gold düşürmeye calısacak ? Adam günde 2 saat oynuyor belki iki saatte topladığı gold ile artık 10tane membo alır..

    Ben şuanki sistemi beğenmesemde biraz daha adil oldugunu düşünüyorum. en azında 2 saat oynayanda itemine sahip olabiliyor. Bu oyunun sıkıntısı kısa olması.. Eğer çok fazla build, daha özgür bir build sistemi olsa drop olayının yüksek olması çok önemi kalmaz..

    diablo2'den örnek al.. D2'de herkesin elinde hoto vardı ama nedense piyasası hep aynı idi. Demekki itemlerin az olması bir şeyi değiştirmiyor.. Önemli olan o itemleri buildlendirebilmek.. Bende daha zor düşsün istiyorum..build'ler daha zor olsun istiyorum ama eski sistem dengesizdi..

    bu arada herkes poe'i filan övüyor sistemini, yok Sen hiç poe'nin pasif ağacını gördünmü diye.. Evet gördüm. Maruder'in pasif sayfasında Renger'in pasif'leri neden yazıyor onu kimse sormuyor... Poe daha karısık daha cok build imkanı var ama çok karısıklığından dolayı öyle..

    Diablo3 ise tam tersi çok fazla kolay..

    bu tür oyunların hi. birinde gerçek para yok. kacaklar haricinde.. Ne poe,ne titan,ne torclight...

    Ayıca blizzard istese 3.sitelere imkan vermez ama umrunda değil.. Hoto al dışardan tak karekterine aynı diyorsun.. Sanki diablo3'te dışardan gold satısı yapılmıyormuş gibi :)

    Ben trade olmasın demiyorum. Belki eski sisteminde bozuk oldugunu söylüyorum. Zaten blizzard'ın tradeyi kaldırması bunun kanıtı.. sistem iyi olsa idi kaldırmazdı.. Bu oyunun en büyük sorunu trade ve pvp olmaması.. Trade olmalı ama eskisi gibi parayı basıp çoşamadığı bir sistem.. Yani bu oyunu sadece tradecilere yada para kazanmak icin oynayanlara engel olunursa..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neuro

    quote:

    Orijinalden alıntı: yusufoz31

    Günde bilmem kac kere hellforge yazmışsın onu yapmak için karakterini hell'e geçirmen lazım. onun içinde bir gün harcarsın.. Arkadaşın seni bosslasa bile. 24 normal,40 nightmare levellerde olmak üzere 2 karakter lazım.. Ve hellforgeden alacağın en yüksek rune ''gul'' rünedir oda 1,5 ist eder ayrıca pul'dan yukarsını almak %10 sans'dan fazla değil :).. ber için 8-9 istte ihtiyacın var.. Yani hellforge ile rune kasamak akıl karı bir iş değil... Şimdi sana gold ile rune arasındaki farkı söyliyim..

    Gold toplarsın kenarda durur.. Lakin diyelim ist düşürdün. Weapon'a takarsın sana +mf puan verir iyi item düşürme sansın artar.. Hadi onuda geçtim. pul düşürdün yada ufak tekek itemlerle pul aldın. Ki zor bir şey değil.. o pul'larda 7mf charm alırsın tek slotlu.. ve tüm staşh'ı onla döşersin.. Bir elinde ali baba, diğer elinde 2 soket'e 3 ist rune takarsın.. diğer itemlerde'de mf puan alırsın.. 550-600 mf oldumu gidersin Mephisto'ya yada diğer daha kolay kücük bosslara elitlere. 550 mf ile düşürmediğin item kalmaz.. hemde 1 ayda kral olursun.. 500mf'yi toplamak tabiki 2-3 günde olmaz ama 2-3 haftada iyi bir karakteri dizersin..

    Şimdi gelelim senin Rmahlı sisteme.. Ahmet baba parasını alır.. 100-200tl. girer rmah'a alır itemlerini istediği zorlukta at koşturur Membo düşürür..onu satar. baska düşürür onu satar.. Mehmet garibim infernoda 2 yaratık kesicem diye kıvranır durur..Günde 15 saat emek harcar 2 item üstüne takamaz.. Ahmet'te baba parası ile aldığı itemlerle Mehmet'e hava atar.. Aradan zaman geçer.. Mehmet bu olaydan sıkılır para yüklemeye kalkar ama çoktan piyasanın anası ağlamıştır. Oyunda bir kısım insanlar erken davrandıkları için piyasayı yönlendirmiş olur. Bu arada oyuna patch gelir. Ahmet yine baba parasını basar alır. Ama Hala Mehmet'in cebinde metelik yoktur :)


    Diablo 2 klasik (expansion değil) sorc karakter yaparsın. Act 5 olmayan yani. 80 küsür level olsa yeter.

    Sonra yine Diablo 2 klasikte yeni bir level 1 char açarsın.

    80 sorc ile bu karakteri Helle kadar rushlarsın. Hell Act 1'e kadar rushlamak kolay zaten immunityler Hellden sonra başlıyor. Elinde Helle geçmiş level 1 karakter olur. Helle geçtikten sonra bu karakteri expansion'a çevirip Hellforge yaparsın.

    Yani 1 kere klasikte level 80 sorc yaptıktan sonra(o kadar zor ve uzun değil) Seri üretimle 1 saatte elindeki cd key sayısı kadar karaktere hellforge yaptırabilirsin. Öyle 25 40 levellli karakterlere ihtiyaç yok. Anicent görevini böyle bypass edebilirsin. Bu yöntem oyunu oynayarak gelişmek istiyorsan en iyi yöntemdir. Öyle çoğu kişi de bilmez. MF leri stackleyip günde x kez Meph ya da Pindle kesmekten çok daha karlıdır efektiftir kötü yanı sıkıcıdır.

    Ha tabi Ahmet bununla uğraşmak istemiyorsa babasının kredi kartıyla gider bir tane d2trade sitesine istediği gibi alır Enigmasını Hotosunu.

    Diablo 3'e geçelim. Benim oyunun en sevdiğim dönemine Monster Power 1-10 olduğu döneme. Max 1m gold ile demon hunter'a gold buildi yaparsın. Gidersin Nightmare Act 3 arreata gold kasarsın. Yeterince iyiysen saatte 500k gold toplarsın. Bu şekilde 15m gold toplayabilirsin.

    15m gold ile Tal Chest + Storm Crow + Chantando Set + BT Panth(Tabi ki bunlar perfect olmayacak ilk başta) alırsın. Cm Wiz oynarsın MP 3-4 arası. Inferno'da oynadığın için efektif sayılabilecek hızda farm yaptığın için illa item düşer. Leg düşmese bile günde ortalama farm hızına ve oynadığın süre ile orantılı olarak 10-15m lik sarı item bulursun. En şanssız gününde bile 7-8m gold kaldırısın. Bununla var olan eşyalarını satıp daha iyilerini alırsın. 1 ay böyle oynasan MP 7'ye kadar çıkarsın.

    AH'nin olduğu oyunlarda Ahmet gibi parası olanlar piyasanın anasını ağlatmaz. Tam tersine piyasayı canlandırır. Onların para ile yaptığı karakterler ile yapacakları farmlar piyasaya çok daha hızlı item arzını sağlar. Zaten AH'nin olduğu bir oyunda oyun onandıkça kaliteli item üretimi artar bu da güzel itemlerin fiyatlarının düşmesine neden olur.. Gerçek para ile item alanlar bu süreci hızlandırır.
    İlk çıktığında 1 milyar gold olan LS + Soket + CHD li +1000 DPS li silahların fiyatları 200m golda kadar düşmesinin nedeni gerçek para ile item alanlardır. Asıl piyasayı geliştiren canlı tutan bunların harcadığı gerçek paradır.

    Trade'in serbest(party drop değil) olduğu olan her populer oyunda gerçek para döner. Bunu ENGELLEYEMEZSİN. O yüzden iki seçeneğin vardır. Ya bu gerçek para işini oyun içinde sen kontrol edeceksin sen para kazanacaksın ya da trade'i engelleyeceksin. Blizzard trade yi pary drop ile sınırlayarak ile bunu engelledi.

    Bunu engelleyince mecburen muslukları sonuna kadar açmak zorunda kaldı. Çünkü setin verdiği bonuslar çok fazla bufflandı. Seti tamamlamayan charlar T 3'ten sonrasını göremez oldu. Hemen hemen bütün buildler (pet wd belki istisna olabilir) spesifik itemlere ihtiyaç duyuyordu. Bir tanesi bile eksik olsa çalışmıyordu build. (RoS'tan önce böyle değildi. Sadece CM Wiz için her slota 3-4 alternatif vardı. ) Ortalık 500 paragon olup da Quetzal bulamadığı için Jade yapamayan IK belt bulamayan oyuncularla doldu. Bu çok büyük bir sorundu bunu çözmek için mecburen muslukları açtı Blizzard ve güzelim oyunu; ömrü 1-2 hafta olan çıtır çerez Indie bir oyuna çevirdi. AH'nin kalkmasıya birlikte bu olayların hepsi domino taşı gibi birbirini izledi.

    Alıntıları Göster
    Tartışmanızı beğeniyle takip ediyorum. Diablo varoldukça hakkındaki tartışmalar da bitmeyecek.
    Bu arada varolmak demişken şu çok bilinen ama arada görmezden gelinen noktayı hatırlatmak isterim. Maalesef her ürün, tıpkı canlılarda olduğu gibi belirli bir ömre sahiptir. Üretilir ve yine belli bir yaşam çizgisi seyrederek sonunda yok olur. Ortam uygunsa cesedi kemosentez ile toprağa bereket verir ve daha başkaları üretilir.
    Blizzard bu life cycle'ı en iyi anlayan ve olabildiğince uzatmasını bilen, hatta ürün ölse bile undead olarak dolaşmasını sağlayabilen güzide firmalardan. En büyük örneği yıllara meydan okuyan Wow ve söz konusu Diablo'dur. İnişler ve çıkışlarla dolu ömürleri organ nakilleri ve makyajla devam ediyor, Blizzard da para kazanıyor, biz de oynayıp eğlenmeye veya kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz.

    A. H. şu an Wow'da başarılı bir şekilde çalıştırılıyor. Bir Warlock veya Mage, enchanting mesleği ile disenchant ettiği eşyalardan çıkan malzemeleri bile çok rahat satarak yolunu bulabiliyor; diğer sınıflar kendilerine eşya üretmek için bu sınıfın ürettiğine muhtaçlar. Elbette birçok meslek dalı var orda; herbalism ve mining de benzer şekilde ekmek kapısı. Bu önemsiz bir örnek, sistem öyle güzel kurıulmuş ve zengin içerikle kendini besliyor ki canlı bir ticaret ağına dönüşmüş durumda...

    Şakayla karışık bir yana, Diablo'ya A. H.'u eklerken Blizzard'ın düştüğü belki de en büyük hata yeterli içerik olmadan büyük bir pazar kurmaya çalışmasıydı, iki soğan, 3 domates satıcısı ile pazar kurulmuyor. Oyuna bir türlü getirelemeyen PVP'nin de büyük etkisi var ki apayrı bir acı hikayedir; bu ve diğer olması gereken içerikler kanımca bilerek getirilmiyor, nedeni belli olsa gerek, kendi bacağına sıkmamak veya zaten sürekli kan kaybeden WoW'a darbe vurmamak olabilir. Bu konuda o kadar paranoyaklar ki yıllardır vaat ettikleri halde Launcher'da offline gözükerek oyun oynayabilmeyi bile aktif etmiyorlar, gerisini varın siz düşünün. Diablo(3)'nun kaderi yarı online bir oyun olarak üretilmesiyle belirlenmişti esasında...
    Diablo hiçbir zaman kralın kızından güzel gözükemeyecek, belki daha güzel olduğu halde gölgelerde dolaşmaya mahkum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufoz31

    Arkadaşım klasikte sorc ile babasını yaptım. 4 cd'key vardı bende. 4 charıma birden atıyordum..2 arkadasta katılırdı bana.. Her neyse.. Lakin ist veya gul düşecek diye uğraşmaya deymiyordu.. Çünkü topladığım pul'larla aldığım charmlar ile olan mf puan çok daha iyisini getirdi bana.. ayrıca İst rune gul rune istiyorsan levelinin yüksek olması yüksek rüne düşme oranın etkiliyor yani level 1 karakterine ist rüne düşme orası level 90 bir karaktere göre 50 kat daha düşük ihtimal.. Bunlar fazlasıylsa testini yaptık... Belki bilirsin Özgür abi'yi diablo'2 den kendisi d2jsp sitesinde modaratörlük yapıyordu o sıralar. Onla birlikte yaptık bu işleri...

    Gelelim d3'e bdediğin gibi madem mp1-10 oldugu zamanlar iyidi neden tutmadı ? Neden oyuna geri dönmedi kimse. yada neden hala bıraktılar.. Yani iyi oldugu halde neden Blizzard vaz gecti. iyise bundan parada kazanıyor demektir. Blizzard neden rmah'ın tuttuğu ve para kazandığı bir sistemi bıraksınki ? Burda çuvallıyorsun sevgili dostum.

    Senin dediğin şans'ı tutanlar için geçeli idi. Neden herkes dh yapmak zorundamı ? koskoca d3 oyununda dh'nin gold buildinemi muhtac olucak.. Yani 15m d3 oyuncusu rmah'dan alıs veris yapmak istemiyorsa. belkide hiç istemediği dh ile gold build yapıcak gold düşürmeye calısacak ? Adam günde 2 saat oynuyor belki iki saatte topladığı gold ile artık 10tane membo alır..

    Ben şuanki sistemi beğenmesemde biraz daha adil oldugunu düşünüyorum. en azında 2 saat oynayanda itemine sahip olabiliyor. Bu oyunun sıkıntısı kısa olması.. Eğer çok fazla build, daha özgür bir build sistemi olsa drop olayının yüksek olması çok önemi kalmaz..

    diablo2'den örnek al.. D2'de herkesin elinde hoto vardı ama nedense piyasası hep aynı idi. Demekki itemlerin az olması bir şeyi değiştirmiyor.. Önemli olan o itemleri buildlendirebilmek.. Bende daha zor düşsün istiyorum..build'ler daha zor olsun istiyorum ama eski sistem dengesizdi..

    bu arada herkes poe'i filan övüyor sistemini, yok Sen hiç poe'nin pasif ağacını gördünmü diye.. Evet gördüm. Maruder'in pasif sayfasında Renger'in pasif'leri neden yazıyor onu kimse sormuyor... Poe daha karısık daha cok build imkanı var ama çok karısıklığından dolayı öyle..

    Diablo3 ise tam tersi çok fazla kolay..

    bu tür oyunların hi. birinde gerçek para yok. kacaklar haricinde.. Ne poe,ne titan,ne torclight...

    Ayıca blizzard istese 3.sitelere imkan vermez ama umrunda değil.. Hoto al dışardan tak karekterine aynı diyorsun.. Sanki diablo3'te dışardan gold satısı yapılmıyormuş gibi :)

    Ben trade olmasın demiyorum. Belki eski sisteminde bozuk oldugunu söylüyorum. Zaten blizzard'ın tradeyi kaldırması bunun kanıtı.. sistem iyi olsa idi kaldırmazdı.. Bu oyunun en büyük sorunu trade ve pvp olmaması.. Trade olmalı ama eskisi gibi parayı basıp çoşamadığı bir sistem.. Yani bu oyunu sadece tradecilere yada para kazanmak icin oynayanlara engel olunursa..

    Tuttu zaten. Şimdikinden çok daha fazla adam oynuyordu. Sezonlara göre kıyaslama yaparsan çok daha istkirarlı sezonlardaki gibi dalgalı olmayan bir istatistik vardı.

    Ayrıca İlk çıktıktan sonra 3-4 hafta içinde bir çok bırakan kişi de geri döndü. Çünkü oyun ilk haline göre nispeten daha kolaydı. Ama işte dediğim gibi Blizzard oyunu oynayan kemik kısım yerine her gün defalarca konu açan düşmüyor düşmüyooor diye ağlayanları tuttuğu için bu hale geldik.

    tutmasından kastın satış rakamını 1 sene sonra bile koruması ise o imkansız zaten. Günümüzde hiç bir hack&slash oyunu tutmaz. Diablo 2'nin ihtişamlı günlerini unut. D2 zamanında ne WoW vardı ne LoL vardı. Artık devir HS devri değil MOBA ve MMORPG devri.

    Mp 1-10 versiyonu şimdiki versiyona göre hem build varyasyonları (daha önce belirttiğim sebebten builde ulaşmak zordu) hem aktif istikrarlı oyuncu sayısı hem de zevk bakımından fersah fersah iyiydi. Hem oyuna daha sık patch geliyordu. Çünkü oyun blizzarda para kazandırıyordu.

    Benim dediğim şansı tutanlar için geçerli değil. 15m bütçeli bir karakter ile günde 3-4 saat farm ile çok rahat 10m lik satış yapabiliyordun. Aksini iddia edersen farm bilginden falan herşeyinden şüphe ederim. Dediğim gibi en şanssız günümde bile sarı item satışından 7-8m kazanıyordum. Sattığım en pahalı item 200m o da zaten AH'nin kapanmasına yakındı çok da bir işe yaramamıştı.

    Hem şu anki sistemi sevmiyorum diyorsun hem de bana sunduğun her argüman şu anki sisteme götürüyor olayı. Sevmediği build ile gold find yapacakmış. Sanki D2'de MF stackleyip günde bilmem kaçl tane Meph Pindle run yapmak çok mu zevkliydi?

    Hem insanlar sevdiği build ile oynasın. Wd tavuk buildi ile oynasın mesela. Hem leg düşsün sadece düşenlerle karakterini geliştirsin. (Zaten şu anda oyun böyle?) Hem oyun 1 hafta sürmesin. Hem oyunda trade olsun ama AH'lisi olmasın. Rune satıp item alalım. Hem para ile alan olmasın. (Nasıl olacaksa insanlar birbirleriyle trade yapabiliyorken?) Öyle bir teknoloji hiç bir oyunda yok yani.

    Evet şu andaki sistem gerçekten çok adil. Ama biraz fazla adil. Gökten BMW yağıyor şu andaki oyunda. Kimse Tofaş'a binmiyor herkeste BMW var. Ama herkes 2 hafta biniyor sonra sıkılıyor.

    Hotonun piyasarsı sabitti çünkü maliyeti aynıt

    Dışardan gol satışını hiç bir şekilde engelleyemezsin. Ama RMAH yaparsan bu satışın önemli bir bölümünü kontrol edersin. Ayrıca 3. party siteler Blizzard'ın umrunda. Umrunda olmasa ticareti sadece party drop ile sınırlamazdı.

    Hayır şunun cevabını ver ya? Trade olsun istiyorsun D2'deki gibi mesela. Yine parası olan kazanmayacak mı? Ayrıca bir item düşürdün itemin fiyatına nerden bakacaksın? Ben iki saat site site gezip bu item ne kadar eder diye piyasa analizi mi yapacam? AH'de muadillerine 2 saniye içinde bakmak varken?




  • yusufoz31 ile neuro ıssız bir adaya gitseler. Yanlarına İsmail Türüt'ü de alsalar. Pilan yabmayın pilan diye şarkılar söyleseler. Yazları ıssız adada üçü de İsmail Türüt gibi terlese (İsmail Türüt kendisi gibi terlese). Ne güzel olur.

    O ada ne kutlu adadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    yusufoz31 ile neuro ıssız bir adaya gitseler. Yanlarına İsmail Türüt'ü de alsalar. Pilan yabmayın pilan diye şarkılar söyleseler. Yazları ıssız adada üçü de İsmail Türüt gibi terlese (İsmail Türüt kendisi gibi terlese). Ne güzel olur.

    O ada ne kutlu adadır.

    lol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neuro kullanıcısına yanıt
    Sen yazdıklarımı iyi okumuyorsun anlaşılan daha fazla cevap vermeyeceğim.. Çünkü kendimi tekrar eder oldum. Şu yazdıklarının cevabları zaten yukardaki mesajlarımda görebilirsin..
  • Olsun ben okuyorum, devam edin. Ah rmah olsaydı nolurdu, trade niye yok. TVdeki gece yarısı tartışma programları gibiler şerefsizim. O değil de nick niye yusuf"31". Bu rakamı yaşım olsa 1 yıl söylemem ben.

    quote:


    Evet şu andaki sistem gerçekten çok adil. Ama biraz fazla adil. Gökten BMW yağıyor şuandaki oyunda. Kimse Tofaş'a binmiyor herkeste BMW var. Ama herkes 2 hafta biniyor sonra sıkılıyor.


    Baba akü yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaapS -- 22 Ekim 2015; 5:21:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon 5 te köklü değişiklikler yapmazlarsa kimse oynamaz artık bu oyunu..
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    Aklınız hep belden aşağı olunca belli başlı rakamları görünce aklınız hep orda kalıyor demekki :) Ben genelde forum sitelerinde hep aynı nick kullanırım.. Yusufoz diye.. Lakin nedense bu forumda yusufoz kullanamazsın diyince Sehirimin plaka numarasını ekliyim dedim.. Kocaeli'de oturuyorum.. yusufoz41 yapacağıma, yalnışlıkla 41 yerine 31 yapmışım.. Sonra bir tane daha açmak istemedim.. Böyle bıraktım.. Yoksa sizin düşüncenizdeki gibi 3'ü sürekli 1'e takanlardan değilim. evli barklı biriyim.. Kayıt oldugumdada evliydim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufoz31 -- 22 Ekim 2015; 11:02:56 >
  • Tekrar merhaba, tartışma tıkanma noktasına gelmiş ne yazık ki. :(
    Başlığın müsebbibi arkadaş, ortam ve tartışmanın ehemmiyetine binaen konu ismini "Diablo nasıl kurtulur." şeklinde değiştirmeli. Aralıklarla tartışmaların devam edeceğini ve etmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Her ne kadar yeni bir ekpaket tüm tartışmaları bitirecek olsa da o zamana değin bu tür ortamlar gayet gereklidir.
    Ben aslında Diablo 3'ü beta zamanlarında deneyen ve yere göğe sığdıramayanlara kızılması gerektiğini düşünüyorum; ülkemizde de olmak üzere bu üstün Diablo tayfası kanımca geri beslemelerle hem oyuncuların beklentilerini artırdılar hem de daha kötüsü Blizzard'ı yanlış yönlendirdiler. Bu forumda da, özellikle Diablo ana başlığında sonradan, afedersiniz itin bir tarafına sokmaya yeltendikleri oyunun beta versiyonunu oynarlarken öve öve bitiremiyorlardı...
    Star Craft ve Wow'a yeni ekpaketler hazırlandığından bu projelerin bitmesi ve sorunlarının giderilmesinin ardından anca başka bir projeye başlayacaklardır; veya başladılarsa bile çok yavaş ilerleyeceği aşikâr...






  • Verdiğiniz cevap arkadaşın değindiği nokta değil. Sayı belden aşağıyı hatırlatan bir sayı olduğundan bu sayıyı keşke kullanmasaydınız, farz edelim ki yaşınız 31'di bunu aldığınızda (crazygirl18f gibi), ben olsam o sayıyı kullanmaz, bir sene sonra 32 derdim diyor. Arkadaşın aklına gelseydi de şehrinin plakasını ekleyeceğine rakım seviyesini ekleseydin derdi.

    Yani 31'i anladığımız maskülen anlamda kullanmışsın ehehe mehehe değil, o sayı şu anlama geldiğinden kullanmasaydınız keşke tadında bir şey yazmış. Bu bağlamda "Aklınız hep belden aşağı olunca" dediğin zevat sana "Ben o anlamda bir şey söylemedim ama sen o anlamda açıklama yaptığına göre hep senin aklın başkasının aklının orada olduğunu düşünüyor." dese yeğdir.

    Ayrıca evlilik ile bu sayının altındaki mesajın ilgisi ne? Bu sayının aklımızda oluşturduğu imge evlilik ile bitmiyor, hatta bu sayının gizli anlamı (Gizli mizli değil, cin kelimesine üç harfli demek gibi, hangi varlık kendisinden sürekli üç harfli diye bahsedildiğini anlayamaz?) evliliğin olmadığı bir ortamda zorunluluk, cinsel yaşamın bir alternatifi değil bir parçasıdır. Neyse, konu bu değil. Olaya sen ben gözüyle bakmıyor olsam da, titiz olunabilen ve buna saygı duyduğum konulardan, o yüzden fikir tartışması da olsa samimi olmayan kişilerle bu konuyu tartışmak uygun bulunmayabilir.

    Asıl diyeceğim şey şuydu, ben pipiler olmak isteyen bir üyeyim, bu forumu da yeni keşfettim. Ben de Duruyit Hell Yeah Şeymonyu Esooolll!!1bir şeklinde bir konu açsam, aynı katılımı sağlayabilir misiniz? Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde çok iyi de olurdu çok güzel iyi olurdu tamam mı?

    Uzun lafın kısası; ul.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.