Şimdi Ara

Nissan NAVARA NP300 Kullanıcıları (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
13
Favori
44.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • metesserdar kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, benim ilk bakım da 1300TL tuttu. Bu arada söylediğiniz radyatör borusu sebebiyle yolda kalmadan önce herhangi bir belirti hissettiniz mi merak ettim? Daha önce yurt dışı bir forumda bu konuyu okumuştum ama Türkiye'de ilk sizden duydum.
  • Hiçbir belirti vermedi, bir sabah bmazot almak için istasyonda durdum baktım aracın altından birşey damlıyor klima suyu zannettim sonra yola çıktığımda arıza ışığı verdi öyle farkettik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metesserdar

    Hiçbir belirti vermedi, bir sabah bmazot almak için istasyonda durdum baktım aracın altından birşey damlıyor klima suyu zannettim sonra yola çıktığımda arıza ışığı verdi öyle farkettik
    Çok geçmiş olsun. Ben de hortumu kontrol ettireyim. Hatta doğrudan değişimini talep edeyim. Teşekkürler.
  • 1 yıldır uğramadığım konuya bir avuç şey yazılmış, Navara sahipleri neden bu kadar az yahu? :) 1 yıl sonrasında aracımın lastiklerini yıpranmasalar da değiştirmeye karar verdim çünkü bu lanet Toyo lastikler her yağmur yağdığında beni öldürmeye çalışıyor. Hatta kardeşimin bir arkadaşı yine bu lastiklere sahip olan bir Navara ile yağmurda duramayıp kaza yapmış. Ben de çok yavaş gitmeme rağmen bir keresinde az daha önümdeki araca çarpıyordum, kendimi yan şeride atıp zor kurtuldum. O an panikle frenlerde bir sorun var sandım ama dönüş yolunda (yağmur devam ederken) hızlanmak için gaza bastığımda araç savrulunca lastiklerde sıkıntı olduğunu fark ettim.

    Lastik önerebilecek olan var mıdır? Off-road yapmıyorum ama ara sıra bozuk yollara veya hafif arazilere girmeyi seviyorum. Bununla beraber önceliğim kuru, ıslak ve karlı zeminde güvenlik çünkü %90 şehir içinde kullanıyorum. Maliyetten dolayı kış lastiği düşünmüyorum, AT lastik düşündüm ama bunların da önceliği arazi olduğu için yeterince güvenli olur mu bilemedim. Kumho Road Venture karda vs. çok övülmüş ama ıslak zeminde kaydığını söyleyenler var, en istemediğim şey bu. Eski Golf'ümde Michelin CrossClimate kullanıyordum ve hafif karda yokuş falan çıkabiliyordum, yine böyle melez bir lastik mi alsam acaba?

    Son olarak da yakın zamanda bakım fiyatlarını araştıran oldu mu, yetkili ve özel servis arasında uçuk farklar var mı? Garantisi bittiği için artık kazık yemesem mi diyorum da.




  • Merhaba, 2 hafta sonra 2018 sıfır kilometre navara 4x2 tekna manual sahibi olacağım. İzmitte yaşıyorum. Araca bazı aksesuarlar taktırmak istiyorum. Önereceğiniz bir yer varmıdır. Ayrıca kaliteli düzgün bir navigasyon-multimedya cihazı taktırmak istiyorum, önerdiğiniz bir marka model var mı? Teşekkürler.
  • SergeantAngua S kullanıcısına yanıt
    Ben 4x4 otomatik platinum seriler üzerinde gelen Continental lastiklerden çok memnunum. M+S bir lastik. Sessiz. Kayma vs. hiç yaşamadım. Aracım 20 bin km'de.
  • alonsoR25 kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da peçe otomotiv Nissan bayilerine yerli üretim veya uzak doğudan ithal aksesuarları tedarik eden firma idi. Fiyatları ucuz değil ama Navara için çoğu şeyi bulabilirsiniz.
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Marka tavsiyeniz var mı acaba?
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Benim aracta da conti var ama en ufak nemde acayip kayiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce Yokohama kullandım. Kışlık GoodYear kullandım. Bu aracımda da Continental var. Goodyear ile Continental başa baş diyebilirim. Yokohamalar aynen söylediğiniz gibi ikinci senesinde en ufak ıslak zeminde kayardı. Ben henüz Navara ve orjinal Continental ile kayma vb. olumsuz bir durumla şükür ki karşılaşmadım.
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Benim lastikler fabrikasyon 2017 uretim 60bin km'de. Acaba degisim zamanı gelmis olabilir mi? Gerci dis derinligi neredeyse ilk günkü gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alonsoR25

    Merhaba, 2 hafta sonra 2018 sıfır kilometre navara 4x2 tekna manual sahibi olacağım. İzmitte yaşıyorum. Araca bazı aksesuarlar taktırmak istiyorum. Önereceğiniz bir yer varmıdır. Ayrıca kaliteli düzgün bir navigasyon-multimedya cihazı taktırmak istiyorum, önerdiğiniz bir marka model var mı? Teşekkürler.
    aracınız hayırlı olsun. sanırım teslim aldınız aracı. su anda 140 bin tl liste fiyatı var. siz kaça aldınız.
    aracı ciddi olarak düsünmeye basladım. hardtop fiyatı hakkında bilginiz var mıdır.

    https://www-europe.nissan-cdn.net/content/dam/Nissan/turkey/fiyat-listesi/Nissan-Turkiye-2018-MY-Ozet-Fiyat-Listesi-06012020.pdf




  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 128000 tl ye aldım.
  • Merhabalar normal lastikle 4x2 manuel 2.3 navaranın yakıt tüketim değerleri nedir acaba?Saygılarımla
  • alonsoR25 kullanıcısına yanıt
    Hocam isterseniz özelden yazabilirsiniz ama 2018 model sıfır aracı nereden aldınız? ben de bu fiyat aralığında araç arıyorum.
  • 4x2'nin kullanım maliyetinin 4x4'e göre çok daha düşük olduğunu düşündüğüm için sıfır micra fiyatına 2018 4x2 tekna modelini aldım, oldukça da memnunum, 4x2 ile ilgili çok fazla yazı bulamadığım için biraz uzun tutacağım;

    Öncelikle 4x2'nin 4 çekere göre alış fiyatı çok daha uygun, diğer bir avantajı da senelik mtv si, o da 4 çekere göre çok daha düşük,

    4x2 ler düz vites, 4 çekerler ise otomatik.. düz vites yapısı itibariyle basit olduğu için orta ve uzun vadede daha az problem çıkaracağını düşünüyorum.

    4x2 de tek turbolu 160 hp'lik motor var, 4x4 de çift turbolu 190 hp.. tek turbo beslemeli motorun daha düşük sıkıştırması olduğu için daha uzun ömürlü olacağı kanısındayım. Bir de bozulma zamanları yaklaştığında iki yerine bir turbo ile mutahap olunacak,

    4x2 95kg daha hafif 4 çekere göre,

    Teknik veriler bir yana, 4x2 düz vites 160 hp lik versiyon kesinlikle daha az yakıyor. Şehirler arası yolda 6 litreden az, çok yoğun olmayan trafikte 7-8 litre civarı,

    4x4 ün arazi kabiliyeti ve fazladan bir kaç elektronik ekipmanın verdiği konfor avantajı var ancak 40 yılda bir araziye gireceğim diye bu kadar vergi, vs. yükünün altına girilmez.. dedim ve 40 yılda bir denk gelebilecek o arazi, aracı aldığımın ilk haftasında geldi beni buldu :)

    Şile'de mecbur kalmasam hiç bir şekilde girmeyeceğim kadar bozuk bir yola girmek durumunda kaldım, yokuş yukarı olan bu çamurlu zeminde bile o kadar rahat ilerledi ki aracın bu sınırlı arazi performansı %99 şehir içi kullanımı olan bana fersah fersah yeter.

    Araca şimdilik hiç bir aksesuar takılmayacak, emsalleri o kadar çok aksesuara boğuluyor ki aksesuarsız hali daha özgün görünüyor :)

    Bu günkü hafif arazi sürüşü;
    https://www.youtube.com/watch?v=FYmYiNnAf-4&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zan -- 27 Ocak 2020; 19:43:32 >




  • AntiFANBOY A kullanıcısına yanıt
    İstanbul Gerçek bayisinden aldım.
  • Arkadaşlar şu anda satılan Navara lar makyajlı kasa mıdır?
    Navara önümüzdeki dönemde makyaj geçirecek mi, bilgisi olan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maverick_77 kullanıcısına yanıt
    Full versiyonda jantlar değişti sanırım. Bunun yanında apple carplay geldi. Başka ufak tefek değişiklik var mıdır bilemiyorum. Makyaj denmez ama bir kaç güncelleme yapıldı demek daha doğru olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firpir

    Full versiyonda jantlar değişti sanırım. Bunun yanında apple carplay geldi. Başka ufak tefek değişiklik var mıdır bilemiyorum. Makyaj denmez ama bir kaç güncelleme yapıldı demek daha doğru olur.
    teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.