Şimdi Ara

Opel Vectra B 1996 Model Otomatik Aracımda Tüm Yaşadıklarım ve Yaşayacaklarımın Paylaşım Noktası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
4
Favori
6.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
84. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun. Keçe değiştirme işlemi basit bir işlemdir. 1000 tl tutacak bir şey olmamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wRei kullanıcısına yanıt

    Öncelikle geçmiş olsun, yağ birdenmi boşaldı? Yağ müşürü çalışmıyormu?

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Cesedi geldi nedir, bu nasıl tabirdir?

  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

    Yola çıkarken yağı kontrol ettim. Kars'ta şehir içinde çok araç kullanmıyordum zaten. Fakat uzun yola çıkınca arabayı biraz sıkıştırdım açıkçası gece kalmamak içinde çok mola vermedim yağını da tekrar kontrol etmedim benden kaynaklanan bir ihmalkarlıktı. Sadece şöyle bir olay vardı babamı yolda aradım frene aniden basınca yağ lambası yanıp sönüyordu. Ustanın söylediği frene aniden basınca yağ öne geliyor ve anlık olarak müşür altında kalıyor araba aslında haber vermiş görmezden gelmişsin dedi babamı aradığım da ise babamda fren yağı eksiktir dedi. Anlayacağın göz göre göre motoru yedik.

  • Çok geçmiş olsun üzücü bir olay az bir para da değil sonrasında aracı satmanızı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni motorda inşallah sorun yaşamazsınız. Düzen tutmazsa satın gitsin. Opel tarihinin en sorunlu modeli uzak ara Vectra B.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, eski aracla uzun yol kesintisiz gidilmez heleki sorunu varsa.2 yıl önce macera olsun diye Broadwayle turne yaptik. Maks 2 saat sürüp sürdüğümüz her yerde kaputu açtık. Yağ iki çizgi arasına hiç inmedi. Biraz pahalı bir ders olmuş size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hata sizde yaşı olan araçlarda 180 km ile hızlara ben hayatta çıkmam ne kadar acele işim olursa olsun,keçe yağ kaçağındanda motor saracak şekilde yağ kaçağı olmaz,ben size onları söyliyim


    muhtemelen km yukardaki ki konuya bakarken km'yi göremedim yada atladım bilemiyorum,muhtemelen kalitesiz bir yağ vardı ( standart 10w40tır muhtemelen ) sizde doğal olarak gazladınız zaten yağ lambası yanıp sönmüş,motordada aşınmışlık olduğu için yağda ısındığı için ince gelip davetiye çıkartmış size tavsiyem 10w60 kullanın eski km'si olan motorlarda her zaman iyidir,keçe kaçıran otomobil bakımdan bakıma en fazla 500 grm eksiltir,zaten motor ısınınca keçe genleştiği için sorun olmaz


    geçmiş olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 12 Ocak 2024; 5:33:32 >
  • wRei kullanıcısına yanıt
    Opel Vectra candır. 2000 model, 2.0 CDX Manuel'i vardı 140HP,adeta yer uçağı,makam aracı mısın mübarek, koltuk ısıtmasına kadar vardı. Çok rahat,çok profesyonel hiç tıkanmadan 240'a vuruyordu gâvur oğlu gâvur. Hâlâ tadı damağımda,gelmez böyle bir araba daha Opel'e.

    Ama Vectra alacaklar benden tavsiyedir, Otomatiğine bulaşmayın. 1.6 veya 2.0 alın, 2.5 'u da var, 180HP, o tam bi' uçak zaten, yanına BMW yanaştırmıyordu bizim tanıdıkta vardı. 2.5'un parçası pek bulunmuyormuş.

    En son ışıklarda Accent Blue denk gelmişti,o da 136HP idi. Blue'nun çaresizce dip gazda selektörleri geldi aklıma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 12 Ocak 2024; 9:35:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 98 model araba alıpta kms orjina nasıl diyebiliyorsunuz. Bana bunun orjinal km olduğunu kimse inandıramaz . Ha orjinalse bile demekki araba yatmış ve buda bir sıkıntı.


    Bende 2009 civic var 128 binde aldım kayıtları olmasına rağmen kafamda halen bir şüphe var ama siz 26 yaşında arabanın 250 binde olduğuna nasıl bir belge ile inandınız .

  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

  • Bu aracın otomatiğinden herkes çekiniyor fakat dilinden anlarsanız yağını eksik etmezseniz nazına göre kullanırsanız gayet rahat ve sağlam. Eski bir sistem olduğu için yeniler gibi dsg vs olmadığı için bunlarda her vites geçişinde önce N'ye alıp mandal bırakıp daha sonra D veya R'ye yada P'ye alacaksınız. onun haricinde gayet güzel çalışıyor. Çekinilmesinin bir sebebi ise bu şanzımanların ustası nerdeyse yok ve yaptırsan dahi bir araba parası o yüzden dikkat etmek lazım. Ben eşim için otomatik tercih ettim, umarım üzmez vites konusunda çok dikkatli davranıyoruz ekstra bir çaba sarf etmiyoruz tabi ama diline göre kullanıyoruz. Biz vitese dikkat ederken motor üzdü.

  • Vectra B kullanmış biri olarak araç 190hizla giderken motor bozuldu, yaptırdıktan sonra sanayiden cikamamistim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cyberleo7 kullanıcısına yanıt

    Vallahi bakalım hocam avrupa motor getirttik. Rektefeci pistonları gömlekleri sübapları hepsini sıfır getirtiyor. Müşürlerine pompalarına kadar hepsi sıfır geliyor maliyetimiz 55000 TL'nin üstüne çıktı 70-71k civarlarını buldu ama temiz yaptırıyoruz. Garantili yapılıyor bu arada, dediğim gibi usta babamın arkadaşı babam maliyeti düşürmeye çalıştı usta ben bu şekilde yapmam yaparsam da garanti vermem. İstersen böyle toplayayım al götür arabayı başkasına diye çıkıştı bende olmuşken sağlam olsun dedim. İnşallah sizin yaşadığınız mağduriyeti yaşamam.

  • wRei kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben masrafından kaçmam o sıkıntı değil,aslan besleyen yemini düşünür. Ama manuel daha çok seviyorum,bana daha keyifli geliyor,elim illa ki bir şey arıyor otomatikte,manuelde tam uçak pilotu gibi hissediyorum kendimi,o vitesi elleyecen, 3`ten 2'ye vuracan.

    O manidar video:
    https://www.youtube.com/shorts/0aYC0CDGYVE?si=_vIvoHpEAHZqRE3j

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Çok güzel söylediniz hocam aslan besleyen yemini düşünür. Bende manuel seviyorum ama dediğim gibi hanım için otomatik aldım. Ben her zaman evde olmuyorum, hastaneye vs. gitmesi gerekiyor. Ama otomatiğinde konforunu sevdik yani.

  • wRei kullanıcısına yanıt
    Bana da benzer şeyler denildi hocam baya para harcamıştim, sonra yağ yakmaya başladı, Otomatik vites de bozuldu vs başıma gelmeyen kalmadı sattığımda rahatlamistim ama umarım sizin işlem temiz olur hayırlısı olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cyberleo7 kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam iyi dilekleriniz için. İnşallah sağlam olur bakalım.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Benim ne iş yaptığımı nereden biliyorsunda sıcak evime gittiğimi iddaa ediyorsun? O ceset lafının bedelini ödeyeceksin merak etme ilgili yerlere ulaştı.

    Vatanı için şehit olmuş birisine oturduğun yerde ceset diyemezsin rezil insan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.