Şimdi Ara

ÖTV zammından sonra telefon fiyatları nasıl olacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
11.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hesaplama yanlış yapılmış. KDV + KDV'li fiyat üzerinden ÖTV + ÖTV miktarının KDV'si + son tutardan da TRT payı ekleniyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kısacası telefon melefon almayın diye bu vergiler.. ekonomi okuyanlar bilir. Vergilerin konma amacı vardır . özellikle bizim gibi cari açık veren ülkelerde cari açığın daha fazla artmaması yada azalması için bu açığa neden olan ürünlerin ithalatlarını konacak ek vergilerle azaltmaya çalışılır.. dolayısıyla döviz çıkışının önlenmesine çalışılır.

    Tabi maalesef ki bizdeki muhalefet adam gibi işini yapamadığı için bu ve benzeri durumlarda ağırlığını koyup doğru düzgün bir politika ortaya koyamadığı için hükümet de istediği gibi vergi koyup çıkarıp istediğini yapıyor. Çözüm üretemeyen bir muhalefet olunca da meydan boş kalıyor.. muhalefeti heykel dikme yarışından ibaret görenler ne zaman acaba halkın sinir uçlarına dokunan icraatlara odaklanacaklar?

    Tamam cari açık artmasın azalsın ama bunu yapmanın kolay yolu da bu olmamalı.. binlerce ton domatesi rusyaya ihraç ediyoruz bizim raflarda kilosu 10 lira? Neden bu görülmüyor? Cevap çok basit: çünkü biz ihraç ettikçe ülkeye döviz giriyor ve cari açığımızı kapatıyor bu cari açık uğruna domatesin bizim ülkemizdeki raflarda yerini alıp daha ucuza yemek yerine ihraç edip cari açığı kapatmasını tercih ediyoruz.. biz on liraya yiyelim çoğunu ihraç edelim yeterki cari açık kapansın. Böyle bir anlayışı kabul etmiyorum..

    İşte bu cep telefonu meselesi de cari açığın artmaması ve azalması için atılmış bir meselesidir..

    Ben serbest piyasa ekonomisi taraftarı olan birisi değilim. Serbest piyasa ekonomisi demek büyük balığın küçük balığı yuttuğu güçlünün güçsüzü istediği gibi sömğrebildiği bir ekonomi demektir. Serbest bırakılmasının istenmesindeki amaç zaten bırak istediğim gibi sömüreyim isteğidir. Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler felsefesinin miadı çoktan dolmuştur. Bu felsefeyi hala bugün de güçlülerin çıkarlarını korumak için kutsamak ancak modern köleliğin yolunu açar. En asgari düzeyde işçi çalıştırmak, günde 11, 12 saat çalışma süreleri verilmeyen resmi tatil günleri vs. vs. hepsi serbest piyasa ekonomisi anlayışının insana yansıyan olumsuz yönleri. Piyasa kısaca bana karışma diyor istediğim gibi çalıştırır istediğim kadar saat tutar istediğim parayı veririm diyor. Ürettiğimide istediğim paraya satarım diyor. Ekonomideki kâr maksimizasyonunun günlük dildeki, halk arasında ki karşılığı sokabildiğin kadar sokmaktan başka birşey değildir. Şimdi böyle bir dünyada nasıl serbest piyasa ekonomisini savunabilirim? Güçlüler daha da güçlendikçe zayıflar daha da fazla ezilmekte.

    Devlet bu tablo karşısında batı tarafından kutsanan "serbest piyasa ekonomisine" dokunmayacağım diye kendince bir takım önlemler almaya çalışıyor. Devletin ekonomideki en büyük argümanı ise vergiler. Yasalarla bir takım faaliyetlere engel olamadığı için bu sefer yüksek vergi yoluyla dolaylı yoldan engel olmaya çalışıyor. Yani kutsanan serbest piyasaya müdahale etmeden arkasından dolanarak müdahale ediyor. Böylece kimse devletin ekonomiye müdahale ettiğini iddia edemeyecek ama devlet istediğini de yaparken fatura halka kesilecek.

    Böyle bir ortamda kim serbest piyasa ekonomisini savunur. Karışsın arkadaş karışsın. Devlet ekonomiyede işverenede karışsın. İşçiyi nasıl günde 12 saat çalıştırırsın diye sorgulasın hatta ciddi cezalar versin. Dolar kuruyla elalem kedinin fareyle oynadığı gibi oynarken oturup seyretmesin gerekirse dolar kurunu sabitlesin yada 2000 yılına kadar olduğu gibi kuru merkez bankası belirlesin, tarladan 75 kuruşa soğanı raflarda 7 buçuk liraya satan adama hesabını sorsun öyle gel bakayım al sana 1000 lira ceza deyip onu mükafatlandırmasın. Yatsın içerde bir kaç sene.. öyle kolay mı insan ekmeğiyle oynamak. Ciddi cazalar verilsin. Vettel gibi ..kindirikten telefon üreticilerinin vergi baskılarına boyun eğmesin... gerekirse devlet kendisi halkın yararına ekonomik faaliyetlere girişmeli tıpkı cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi.. fabrikalar kurmalı iş yerleri açmalı özel sektör denen kurtlara insanları mahkum etmemeli... İşte sırf bu yüzden kurtlar istedikleri gibi meydanda cirit atabilsinler diye "serbest piyasa ekonomisi" kavramı kutsallaştırıldı... işte bu vergilerin hepsinin altında yatan ana neden bu.. liberalizm, kapitalizm ...kmişim serbest piyasasını..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Satılık böbrek ilanlarının olduğu bu günlerde bu ilanlar daha da artacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Banami dedin fistik diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum yollarla ülkeye sokulmuş ve malum yollarla kayıt edilmiş telefon alıyorum zaten yıllardır. Zira keriz değilim. Bir tane kendime telefon alıyorum diye başka birine de niye bir telefon parası vereyim.

    Vergi helal, bu vergi haramdır. Veren de kerizdir. Kusura bakmayın kerizler size keriz demiş oldum ama.

  • Tesekkurler yine bekleriz

    ÖTV zammından sonra telefon fiyatları nasıl olacak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergi satın alıyosun, telefon veriyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Malum yollarla ülkeye sokulmuş ve malum yollarla kayıt edilmiş telefon alıyorum zaten yıllardır. Zira keriz değilim. Bir tane kendime telefon alıyorum diye başka birine de niye bir telefon parası vereyim.

    Vergi helal, bu vergi haramdır. Veren de kerizdir. Kusura bakmayın kerizler size keriz demiş oldum ama.
    Herkesin senin gibi malum yollara ulaşımı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse merak etmesin kandırmaca bunlar herşey aynı dewam eder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meclis’te şeref ve namus üzerine yemin ediyorlar ulan olmayan bir şey üzerine nasıl yemin ediyorsunuz Seçimlerde har vurup harman savur sonra faturayı garibana ödet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThErdemO T kullanıcısına yanıt
    Hesaplama doğru dostum
    Kdv matrahına Özel iletişim ve damga vergisi hariç tüm vergi ve harçlar dahildir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye den telefon almayın, yurtdışından alın, para yedirmeyin bu kazıklara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThErdemO T kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru sonuç bin liracık fazla olacak

    ÖTV zammından sonra telefon fiyatları nasıl olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Tüm telefonlara var tuşlu telefonlara %25 gerisine 40 ve 50

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaylandIZMIR

    Ülke boka sarıyor vergi üstüne vergi yiyoruz, sen kalkmış ayfoncular diyorsun. Sevgili kardeşim, bir gün sende telefon aldığında %50 ötv li alacaksın. Bırak ayfoncuları da bu düzene karşı çık. Bir gün sende üzülürsün.
    biraz ironi biraz şaka yollu yazıldığını farketmedin sanırım mesajın. lol
  • Cep telefonunda ötvyi arttırmaya gelince kararname çıkıyor da, Hal yasasıyla ilgili düzenlemeye gelince meclisten geçecek diye bekleniyor. Uzay ajansı da kararname ile kurulmuştu. Bir kararname daha çıkarıp GIDA FİYATLARI DÜZENLEME KURULU kursalardı geçen SENE 24 Hazirandan sonra. 1 yıldır fiyatları düzeltseydi olabildiğince, bir sene sonra da meclisten geçseydi olmaz mıydı? Acaba hangi dış güç engelledi. Ya da içerideki dış güç uzantıları mı yaptırmadı acaba ??????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sande -- 1 Mayıs 2019; 14:48:42 >
  • yav karrşim neden ayfon aliosun ayfon alan adamin aglamamasi lazım git amerikada yaşa ya okadar zenginsen fiyat indirimi yapiyor nideeeen değeri bu değilki o telefonlarin safsınız saffff oh kardeşim al iphone al amerigan ürünü sonra niye vergi koyirsen sen turkiyede yasiyorsun ekonomimize demedigin kalmiyor gidip bide iphone mu aliyorsun özürlümüsün hic kusurabakmayin biraz mantikli düşününce ne demek istediğimi anlayacaksınız mecburmusun almaya 5 maasi yetmiyor adam iphone aliyor turkiyede bir insanin iphone almasi için hersene alanlardan bahsediyorum 20bin maas almasi gerekiyorki maasimin yarisini buna saydim demesi gerekiyor :) şimdi koca kendine iphone almak için karisina iphone hediye ediyor sonra ben alirsam bisi demesin diye o iphonelada baska kadin tavliyor ...çünkü adamin teknolojiyle alasi yok mesenger insta zart zurt bide kendini kaliteli hissediyor esya parcasinla kendini kaliteli hissedeceksen kaliteli degilsin onu bastan soyliyim.ha teknoloji asigiysan o paraya birtek iphone almazsin teknoloji sadece iphone degil .şokda çalişan eleman son model iphone almis :)emeğine yazik.amerikada iphone cok ucuz hadi amerikada 2000 dolar maasla yaşa iphonunuda al bakalim :)yallah ameriganyaya .ben uygun fiyatli telefon bulana kadar tuslu telefonla idare ettim la 700 tl ye mi 4 aldim.param olsa pocofone flan alirim bence onlar bile pahali şuan salak gbi turkcellden flan taksitle alanlarada aciyorum 3 yil sonra taksiti bitecek elindeki telefonu bir taksiti degerinde olmayacak gshafaah .hepciniz zenginsiniz afferim la size hadi ortamlara akın





  • mehmet2303 M kullanıcısına yanıt
    İyi araştır..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Durma durma evet devam et daha sert ohhh .
    Halimiz bu resmen .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.