Şimdi Ara

ÖTV zammından sonra telefon fiyatları nasıl olacak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
11.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hükümet savunucuları neden susuyor bu zamlara

    git gide 3. dünya ülkesi oluyoruz, hayat kalitemiz standartlarımız düşüyor.

    bizi kıskanan batılılar çok rahatça ulaşabildikleri araba-elektronik ürünleri biz artık zorla bile olsa alamayacağız.

    allah aşkına yeter , sebze meyve ateş pahası ülkede kriz her geçen gün artıyor ama kimse ses çıkarmıyor,iki milliyetçi lafa kanıp alkışlıyor,olan bize oluyor.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    O cihazlarda sıkıntı(kayıt meselesi, garanti vs.) çıkmıyor mu? Sıkıntı durumunda ne yapılıyor?
  • Cahil bir millet böyle köle olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaşasın çok mutluyum dünyanın en pahalı telefonlarını biz kullanıcız.adam ipixone x al sa bile amerikada benim tlf onunkinden dah üstün ve pahalı olucak.milli gelirimiz artmış yaşasın abd bile kıskanır.çünkü 2000 tl ilk tlf 3000 tl ye alıcam.en güzeli garantisiz imeı çaktırcan daha ucuza getircen tlf.elin yabancısı kazansın vergiden.2023 kalmadana uçuyoruz.

  • Özetle

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Helal sana bu yolla keriz olmadığını kanıtladın. Aynı şeyi diğer ötv uygulanan; binek araç, smart tv, beyazeşya vs gibi gruplara da uygula alem zeki görsün
  • Sessiz kalan ve bu vergileri savunan korkak ve cahildir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    Kısacası telefon melefon almayın diye bu vergiler.. ekonomi okuyanlar bilir. Vergilerin konma amacı vardır . özellikle bizim gibi cari açık veren ülkelerde cari açığın daha fazla artmaması yada azalması için bu açığa neden olan ürünlerin ithalatlarını konacak ek vergilerle azaltmaya çalışılır.. dolayısıyla döviz çıkışının önlenmesine çalışılır.

    Tabi maalesef ki bizdeki muhalefet adam gibi işini yapamadığı için bu ve benzeri durumlarda ağırlığını koyup doğru düzgün bir politika ortaya koyamadığı için hükümet de istediği gibi vergi koyup çıkarıp istediğini yapıyor. Çözüm üretemeyen bir muhalefet olunca da meydan boş kalıyor.. muhalefeti heykel dikme yarışından ibaret görenler ne zaman acaba halkın sinir uçlarına dokunan icraatlara odaklanacaklar?

    Tamam cari açık artmasın azalsın ama bunu yapmanın kolay yolu da bu olmamalı.. binlerce ton domatesi rusyaya ihraç ediyoruz bizim raflarda kilosu 10 lira? Neden bu görülmüyor? Cevap çok basit: çünkü biz ihraç ettikçe ülkeye döviz giriyor ve cari açığımızı kapatıyor bu cari açık uğruna domatesin bizim ülkemizdeki raflarda yerini alıp daha ucuza yemek yerine ihraç edip cari açığı kapatmasını tercih ediyoruz.. biz on liraya yiyelim çoğunu ihraç edelim yeterki cari açık kapansın. Böyle bir anlayışı kabul etmiyorum..

    İşte bu cep telefonu meselesi de cari açığın artmaması ve azalması için atılmış bir meselesidir..

    Ben serbest piyasa ekonomisi taraftarı olan birisi değilim. Serbest piyasa ekonomisi demek büyük balığın küçük balığı yuttuğu güçlünün güçsüzü istediği gibi sömğrebildiği bir ekonomi demektir. Serbest bırakılmasının istenmesindeki amaç zaten bırak istediğim gibi sömüreyim isteğidir. Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler felsefesinin miadı çoktan dolmuştur. Bu felsefeyi hala bugün de güçlülerin çıkarlarını korumak için kutsamak ancak modern köleliğin yolunu açar. En asgari düzeyde işçi çalıştırmak, günde 11, 12 saat çalışma süreleri verilmeyen resmi tatil günleri vs. vs. hepsi serbest piyasa ekonomisi anlayışının insana yansıyan olumsuz yönleri. Piyasa kısaca bana karışma diyor istediğim gibi çalıştırır istediğim kadar saat tutar istediğim parayı veririm diyor. Ürettiğimide istediğim paraya satarım diyor. Ekonomideki kâr maksimizasyonunun günlük dildeki, halk arasında ki karşılığı sokabildiğin kadar sokmaktan başka birşey değildir. Şimdi böyle bir dünyada nasıl serbest piyasa ekonomisini savunabilirim? Güçlüler daha da güçlendikçe zayıflar daha da fazla ezilmekte.

    Devlet bu tablo karşısında batı tarafından kutsanan "serbest piyasa ekonomisine" dokunmayacağım diye kendince bir takım önlemler almaya çalışıyor. Devletin ekonomideki en büyük argümanı ise vergiler. Yasalarla bir takım faaliyetlere engel olamadığı için bu sefer yüksek vergi yoluyla dolaylı yoldan engel olmaya çalışıyor. Yani kutsanan serbest piyasaya müdahale etmeden arkasından dolanarak müdahale ediyor. Böylece kimse devletin ekonomiye müdahale ettiğini iddia edemeyecek ama devlet istediğini de yaparken fatura halka kesilecek.

    Böyle bir ortamda kim serbest piyasa ekonomisini savunur. Karışsın arkadaş karışsın. Devlet ekonomiyede işverenede karışsın. İşçiyi nasıl günde 12 saat çalıştırırsın diye sorgulasın hatta ciddi cezalar versin. Dolar kuruyla elalem kedinin fareyle oynadığı gibi oynarken oturup seyretmesin gerekirse dolar kurunu sabitlesin yada 2000 yılına kadar olduğu gibi kuru merkez bankası belirlesin, tarladan 75 kuruşa soğanı raflarda 7 buçuk liraya satan adama hesabını sorsun öyle gel bakayım al sana 1000 lira ceza deyip onu mükafatlandırmasın. Yatsın içerde bir kaç sene.. öyle kolay mı insan ekmeğiyle oynamak. Ciddi cazalar verilsin. Vettel gibi ..kindirikten telefon üreticilerinin vergi baskılarına boyun eğmesin... gerekirse devlet kendisi halkın yararına ekonomik faaliyetlere girişmeli tıpkı cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi.. fabrikalar kurmalı iş yerleri açmalı özel sektör denen kurtlara insanları mahkum etmemeli... İşte sırf bu yüzden kurtlar istedikleri gibi meydanda cirit atabilsinler diye "serbest piyasa ekonomisi" kavramı kutsallaştırıldı... işte bu vergilerin hepsinin altında yatan ana neden bu.. liberalizm, kapitalizm ...kmişim serbest piyasasını..
    Boşuna okumayın, eleman bu absürt vergileri savunmak için bir yerlerini yırtmış.
    Bu kadar uzun yazacak ne onu anlamadım yani. Bu kadar yüksek vergi haksızlıktır net! Daha neyi geveliyorsun birader???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3. dünya ülkesi oluyoruz değil olduk zaten keşke iş sadece ekonomiyle kalsa toplumsal çürüme facia boyutunda kim kimden ne koparırsa kar görüyor tabi sonuç olarak çoğu şey gene ekonomiye çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Change1 -- 1 Mayıs 2019; 15:41:48 >
  • Arkadaşlar ben Xiaomi mi6 kullanıyorum. Dün gece telefonlara bakıyordum vatan bilgisayarda p20 pro 4.299 TL idi normalde her yerde 4500-4600 5000 tl'ye kadar gidiyordu kredi çekip almayı düşündüm web'e özel adı altında indirimdeydi elimdeki mi6 yı satmadan da almak istemiyordum sabah bi uyandım 4.499 tl ye çekilmiş fiyat ve bu haberleri gördüm artık 5000 tl'den aşağıya alınmaz bu telefon. Valla ben bu mi6 yı 2017 kasımda aldığımda indirimlerle n11 11.11 kampanyasıyla 1800 tl ye mâl etmiştim; şuan sıfırı 3400 tl hepsiburada'da cihazdan da memnunum kullanmaya devam ederim yenilik bizim neyimize hevesimiz kursağımızda kalıyor artık telefon almak lüks oldu yakında 15-20 bin tl'ye telefonlar görürsek şaşırmam yazık vallahi yazık.
  • Adam inceden sosyalizm propagandası yapmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fatihsngr77 F kullanıcısına yanıt
    kararın nasıl bi kandırması olabilir direk fiyatlara etki edecek ? fiyatlar artınca aynı yorumu yapabilcekmisiniz ?
  • 640 liranın altında telefon mu var ne saçma kademelendirmişler. 1500 ün altındakilerin bile suratına bakmıyor insanlar.
  • Para yurtdışına gitmesin diye yapılmış bir çalışma ama bizim millet olmayan parasıyla millete hava atmak için 24 ay taksitle değil 36 ay taksitle gene alır o iphone u

    Vestel in pazar payı ne olacak bakalım.

    Yıl sonu unutmazsam kontrol edeceğim.

    Bu politika işe yarayacak mı ?
  • Reis siz vergi öderken telefon sahibi olun diye uğraşıyor, nankörlük yapıp eleştiriyorsunuz!
  • Bu bir politika değil, soygundur!
  • Henüz daha yansıtmadılar telefon almak isteyen alsın yoksa 1300tl daha geçirecekler ona göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncı017

    Para yurtdışına gitmesin diye yapılmış bir çalışma ama bizim millet olmayan parasıyla millete hava atmak için 24 ay taksitle değil 36 ay taksitle gene alır o iphone u

    Vestel in pazar payı ne olacak bakalım.

    Yıl sonu unutmazsam kontrol edeceğim.

    Bu politika işe yarayacak mı ?
    İş yerinde 48 ayla evkurdan telefon alan eleman var. Ne desek boş bunlara. Ceplerinde 10 lira yok ama alacağından geri kalmıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paetzold

    İş yerinde 48 ayla evkurdan telefon alan eleman var. Ne desek boş bunlara. Ceplerinde 10 lira yok ama alacağından geri kalmıyorlar.

    Alıntıları Göster
    aga millette sosyal hayat yok, eğlence kültürü diye bişey zaten yok işten çıkıp evine gidip televizyon izleyen insanların parayla yapacakları en eğlenceli iş en azından orta yaş erkek için araba almak ve telefon kullanmak onu da çok görmeyin bıktık sizin şu "ama elindeki telefona bak yieaaaa" mızmızlanmalarınızdan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.