Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (388. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.790
Cevap
96
Favori
620.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar, 2023 model Allure aracın orta konsolu çalışmıyor. Klima müzik gibi fonksiyonlar calısıyor ancak ekran simsiyah, daha önce başına gelen veya çözümünü bilen var mıdır?
     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ
  • zippo90 Z kullanıcısına yanıt
    Yeni 208 konusu farklı

    https://forum.donanimhaber.com/yeni-peugeot-208-ana-konu--140428069#140428069
  • 2016 model 57bin de 208 eat6 lı aracımın servis zamanı geldi. Sadece yağ bakımından bahseden resmi servis 3500 civarı ücret çıkar tahmini dedi.

    Kafamda triger kayışı değişimi var. Servis değişime gerek yok diyor.

    Eurorepar gibi bir servise mi gitsem diyorum.

    Sanayide de PSA araçlarına bakan yerler var ama hiç güvenemiyorum.

    Eskiden beri hep servise giderdim kafam rahat olsun diye ama servis yağ değişim istasyonu gibi olmuş teferruatlı şeylerle ilgilenmiyorlar

    Ne yapmam lazım bilemedim

  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Maslakda eurorepar servisi FP otomotivi tavsiye ederim. Bu sene de oraya gitmeyi düşünüyorum.
  • Arkadaşlar Merhaba, 2017 Model Active otomatik vites aracımda kaput keçesi olmadığını fark ettim. 2. El olarak Temmuzda aracı almıştım. İş arkadaşımda aynı aracın 2016 modeli var ve onda kaput keçesi mevcut. 2017 sonrasında keçeyi kaldırmış olabilirler mi?
  • hmobolo H kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim PSA şirketi olması ve garantiyi bozuyoruz demeleri yüzünden ben de oraya gitmeye şimdilik meyilliyim

  • 208 1.2 2016 model triger seti değişecek. Bu işlem bize kaça patlar tahminen bilen ya da yaptıran var mı? Araç 80000 de. İstanbulda servis önerisi de alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 16 Eylül 2023; 19:10:48 >
  • Konuya yazmıştım hangi servise gideyim diye. İzmirde batı servis var oraya yaptırdım. Liqui moly 5w30 molygen yağ konuldu ve standart filtreler değişti. 2700 lira tuttu.

    Eurorepar aynı bakım için 4000 lira demişti resmi servis de öyle.

    Konulan yağdan memnun kaldım aracın sessizliği titreşimi ve gidişi konusunda iyi hissettiriyor.

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Ben İzmirde Eurorepara gittim. Total Quartz İneo HTC 5W-30 koydular ve diğer filtreler değişti, 2100 lira tuttu. Eurorepar markalı filtreler o kadar da iyi değil diye biliyorum. 10 yıl geçtiğinden dolayı 60 bin kilometredeki araca triger kayışı değişimini önermişlerdi.

    Sizde de araç soğukken gitmeme durumu oluyor mu? Bugün aracı evin önüne çekeyim derken düz yolda gitmedi. Yavaş yavaş geriye gitti gece olduğundan da arkadaki aracı görmedim. Hemen 5 metre öne çekeceğim diye ışıklarımı açmamıştım. Ses gelince arkadaki araca çarptığımı anladım. Gaza basmama rağmen gitmediği ve çarpmama sebep olduğu için araca çok sinir oldum.

  • Tugberkim T kullanıcısına yanıt

    2100 liraya kesinlikle eurorepar a giderdim sadece ucuz diye değil kullandıkları yap ve filtreler PSA nın servislerinde kullandıkları markalar diye isterdim. Bana 4000 lira dediler halbuki nasıl bu kadar fiyat farkı çıktı anlamadım

    Bende bahsettiğiniz sorun yok. Bence müsait zamanınızda triger kayışını değiştirin derim. Resmi servis de 10 yıl ömür veriyor değişim için

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Ben Bucadaki Eurorepar Car Service İzmir Astek Otomotive gitmiştim. Belki bundandır. Sonuçta İzmirde 6 tane Eurorepar servisi var. Hangi Antifrizi kullanıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugberkim -- 22 Eylül 2023; 1:48:11 >
  • Tugberkim T kullanıcısına yanıt

    Memnun kaldınız mı peki genel olarak?

    antifreeze markasını bilmiyorum aracım hep peugeot servisine gitti daha önce. kontroller yaptılar artık ne yaptılarsa çok ilgilenmedim

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Kullandıkları malzemeler Eurorepar, işçiliklerinde sıkıntı yok. Tam emin olmamakla birlikte çeşme suyu koyduklarını hatırlıyorum. Şanzıman yağının değiştirilmesi hakkında konuştuğumda gerek yok, bunlardaki yağlar ömürlük dediler. Triger kayışı değişimindeyse en başta 4500 lira gibi bir fiyat söyleyip 4 gün sonrasında aradığımdaysa 6500 gibi bir fiyat söylediler. Muhtemelen en baştaki söyledikleri fiyat yanlıştı. Beni en çok rahatsız eden ise yukarıdaki konularda bahsettiğim çok yakma problemini benim üstüme yıkmaları oldu. Araçta sorun yok, sen yanlış bakmışsındır ya da yanlış kullanmışsındır gibi tavırları vardı. Arıza kodu gözükmüyor diye sıkıntı yok olarak görüyorlardı. Şu anda aracı 13 litre ortalama ile kullanıyorum.


    Bunların dışında servislerde genel olarak Peugeot 208 bazında gördüğüm şey her 1.2 puretechin turbolu olduğunu düşünmeleri. Atmosferik puretechler de var dediğimde pek inanmıyorlar.


    Sonuç olarak sadece periyodik bakımlar için gidilebilir ancak daha ağır işlemlerde ben gitmezdim.





  • Tugberkim T kullanıcısına yanıt

    13 litre gerçekten çok fazla. Lastiklere, fren kaliperlerine ( bazıları diski boş konumda bile sıkabiliyormuş kontrol etmek lazım) bujiler VS. bakmak lazım.

    Çeşme suyu koymaları da insafsızlık. Bence en kısa sürede sıvıyı boşaltıp yerine standarda uygun antfiriz sıvı koyun derim.

    Bunun dışında fiyat ve parça olarak gayet uygun fiyat olmuş. Sanayi fiyatı ile aynı

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Antifrizin rengini el kitabını evde bulamadığımdan sordum. İnternette de pek bilgi yok.


    Lastik basıncını Mioji 10S kompresör ile hep kontrol ederim. Önlere 2.2 bar arkalara ise 2.1 bar civarında yaparım. Bujileri Euroreparda geçen sene değiştirmiştim. Aracı lifte kaldırdıklarında döndürmüştüm. Orda da pek sıkıntı yok gibi. Belki bana öyle gelmiştir de ayağımı gazdan çektiğimde çok çabuk yavaşlıyor gibi geliyor. Arkadaşımın dizel aracında sanki daha yağ gibi akıyordu. Dişli oranı onda daha düşük olduğundan da olabilir.


     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

    Aracın trip bilgisayarında gösterdiği ortalama tüketim

     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

    Yarım depo ile 250 km yol gösteriyor.

     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

    Örnek sürüş tarzım







  • Selamlar, ilk versiyon SMEG ekran içeren aracımda birkaç hafta araç parkta yatarsa saat 5 dakika kadar geri kalıyor. Uzun süre çalıştırılmayınca olduğunu zannediyorum. Farkeden oldu mu böyle birşeyi?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bizimki aldığımızdan beri hep geri kalıyor, araba yürüse de yürümese de. 2018den beri böyle. (2012 e-hdi allure)
  • Arkadaşlar merhaba benim Aracınızın yaklaşık 1 sene önce sol ön amortisörü değişti onu değiştirdikten sonra direksiyon hafif sola dönükken düz gitmeye başladı …Geçenlerde lastiklerini değiştirdim aracın bu esnada rot ayarınada götürdüm ayar yapıldı lakin direksiyon aynı şekildeyken araç düz gidiyor tam düz yapınca sağa doğru çekiyor … Sizlerinde başına böyle bir durum geldi mi ?
     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ




  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Geldi

  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    Nasıl çözdünüz hocam? Bir de bizim araçlarda amortisör değişirken rot ayarı bozulabilir mi ?

  • 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.