Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (389. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.790
Cevap
95
Favori
620.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Direksiyon açı sensörü sıfırlanması gerekebilir hocam. Yetkili servisler yapıyor ama önce rot (Toe) ayarına bakılması lazım rotaların. Amortisör değişimi bana anlamlı gelmedi zira bunlar ayarlı değil diye biliyorum, stok amortisörleri civata ile takoza monte edince aynı seviyeyi koruyor. Sorun rot veya direksiyon açı sensörü ayarında kanımca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Kasım 2023; 23:53:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Her araçta bozulur tahminimce çünkü amortisörü sökmek için diski ve bağlantılarını da söküyorlar. Değişimden sonra ön düzenciye gönderiyorlar. Sizin araba da gitmiştir ama orada direksiyonun düz durup durmadığını kontrol etmeyi unutmuşlardır muhtemelen. Sen ne yaptın dersen, benimki kendiliğinden oldu. Ön düzenciye götürdüm, direksiyonun orta göbeğinin üstüne (airbagin olduğu, simit değil) küçük bir su terazisi koyup tam düz konuma getirip direksiyonu sabitlediler. Sonra alttan kanalda gereken ayarı yapıp işi tamamladılar. Sorun yok artık. Antalya Akdeniz Sanayi, Traşoğulları Rot Balansta yapıldı.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam sensör mevzu mantıklı geliyor şimdilik anca serviste kontrol ettirebilirim o Alanya’da yok …Şöyle bir şey de var direksiyonu giderken bırakıyorum kendi kendine hafif sola dönüyor öyle dümdüz tutmadan bile gidiyor  …Corollanın amortisörleri değişirken rot ayarı bozulmamıştı ondan bozulması bana da mantıksız geliyor ama konu 208 ve kronik problem olunca çok da şaşırmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Biraz kulağa saçma gelebilir ama arabanın çektiği taraftaki lastik basınçlarına da baktırın. Hepsine eşit hava basıncı basıp deneyin. Bir de amortisör montajında gevşek bırakılan bir civata, rot bağlantısı vs. var mı diye ona da baktırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Kasım 2023; 0:1:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    Hocam 3-4 ay aracı görmedim amortisör o aralıkta değişti sonradan görünce ayarı bozulmuş dedim (belki de yolda falan kendiliğinden bozuldu ben olayla bağdaştırdım net bilmiyorum annemdeydi araç)Biz sadece direksiyonu düzledik öyle yaptık su terazisi vs koymadılar ama adamın cihazı hunter di onu hatırlıyorum…Bir ara Antalya’ya gidersem baktırabilirim(Alanya’da yaşıyorum) usta tavsiyesi için teşekkürler hocam  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Haklısın hocam biraz da mecbur rota soktum (lastik basınçlarını istediğim gibi ayarlayamayamadım benzinliklerde bozuktu hep 32 basıyorum mesela hemen ardından kontrol amaçlı takıyorum 29 çıkıyor ) lastikler de hafif inik duruyordu 1000 kmde lastikler dengesiz yıpranmasın hemde direksiyonu düzletiriz diye gittim …Lastikler 26 çıkmıştı mesela belliydi bi düşüklük olduğu  sonrasında eleman 32 yaptı şuan onlar normal en azından


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, 2022 Kasımda 4 lastik almıştım. Kendi ebadı pahalı olduğu için 205x55Rx16 bridgestone aldım. Hep 36 basıyorum havayı. Daha doğrusu, nitrojenle şişirdikleri için hava azaldıkça lastikleri aldığım yere götürüp orada bastırıyorum.

  • Araç kaç model kaç beygir, motor değişimi gerekebilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, araç 2-3 haftadan beri yatıyor. Dün fark ettim ki SMEG ekranda birçok alan dokunmaya cevap vermiyor. Yani, sistem radyoda iken hafızaya basınca 1'den 20'ye kadar radyo kanal listesi çıkıyor ya, sadece 3-5 kanala basınca istasyon değişiyor. Diğer radyo kanallarına basınca değişmiyor ve çalan kanalın istasyon bilgisine geri dönüyor birkaç saniye sonra. Menüye girince de dokunmatik çalışmıyor. Bunun sebebini bilen veya tahmin edeniniz var mı? Ekran elden gidiyor mu, ömrü bitti mi yoksa fazla yatmaktan mı acaba? Bi de bu masraf çıkmasın başıma. Zate güneş patladı, dalgalar geliyor hunharca.....

  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Sizin mesajı görünce kendi kendime "ulan 2 ay oldu aracı çalıştırmayalı" deyip aşağıya indim hocam. Yarım kontakta düşük enerji (tasarruf modu) uyarısı verdi ama marş bastı sorunsuz. Smeg'e göz attım. Normal görünüyordu, saat biraz geri kalıyor bazen sadece. Bu sefer normaldi. Radyo kanalları yerinde. Akü 5.5 senelik Varta. Ömrünü doldurmak üzere yani.

    Sizin sorun Smeg özelinde olabilir bu nedenle ama ünitenin sökülüp bakılması gerekebiliyor. İsterseniz önce akü ölçümü yaptırın veya aküyü direkt değiştirip öyle bakın tekrar.

    Bir de çok soğuk havalarda Smeg ünitenin sapıtması ve dokunmatiğinin ghost touch yapması veya hiç tepki vermemesi olası bir durum. Ben Bursa'dayım ve burası da soğuk ama öyle sıfıra yakın sıcaklıklarda değil. Bir süre araç iç kabini ısındıktan sonra dokunmatiğin normale dönmesi muhtemel bu sebeple.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Aralık 2023; 15:25:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yağmurlu havalarda araç içinde buğu oluşuyor. Klima açıp bu sorunu gideriyorum. Polen filtresinin ıslandığını ya da yağmur giderlerinin tıkanmasından dolayı nemlilik yaptığını düşünüyorum.

    Yağmurlu havalarda buğu normal diyeceksiniz belki ama her araçta bir olmuyor.

    Sizde de böyle bir sorun var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Benim akü de 2018'de benden önceki sahibindeyken alınmış. Start-stopu çalıştırmıyor ama ilk marsta alıyor çok şükür. En uygun akü benimki için İNCİ LEO 70A AMG. O da 4.000 - 5.000 TL aralığında. Antalya'da yaşadığım için soğuktan yana sıkıntı yok. Bu durumu fark ettiğim gün ekranla bayağı oynadım. En son 3 istasyonun üzerinde dokunmatiğe cevap vermiyordu. Diğerlerine basa basa düzeltmiştim diyelim. Yani ekran okunmaya cevap verir hale gelmişti. Dün sabah kontrol ettim yine aynı. Hafta içi yıllık bakıma götüreceğim ama 100bin bakım olacak. 101bine geldi çünkü. Bakalım ne olacak. Benimkinin saati de aldığımdan beri hep 2dk geriden gelir, ne eksik ne fazla.


    Bakımdan sonra bilgi paylaşırım...

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Eğer araç içinde insan varken buğu oluyorsa, nefestendir. Korkacak bir durum yok. Ama kimse yokken oluyorsa o zaman işler sakat. Bu durumda araba su almıştır ve o su buharlaşırken camlara buğu yapar....

  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yolcu varken oluyor. Haklısınız aksi türlü olsa sıkıntı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen otoparkta gördüğüm (orta yaşlı bir dayının aracı) 208'in fitilleri.





    @toyota16

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bende arka camları kullanmıyorum, aşağı yukarı olduğu gibi duruyor o yapıştırdığım tamir bandı yırtılmış ama vidalar sağlam  …4 ay falan oldu çok kötü bir idame değil bence,benim gibi şehir içi ağırlıklı kullananlar sesi fark etmez bile (güncel km 39.300 bu arada)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dün başımıza yine işler geldi …Lastikleri değiştireyim diye çıktım evden bagajda lastik sanayiye gidiyorum , sanayide lastikçiyi ararken karşıdan araba gelince bende otomatikman sağa kaçtım orada çukur varmış görmedim…Çukura düştüm sağ ön tekerden dedim bir yer dağıldı kesin çıktım çukurdan bakıyorum alta tamponda hafif izler hariç önemli bişi yok…Neyse uzun yolada çıkacağım lastikler de yenilenecek (sağ arka lastik arabanın stepne lastiğiyim öyle düşün hocam) bir daha rota sokayım dedim…Gittim lastikçiye dedim böyle böyle lastikleri değiştirip rota bakalım tamam dediler…Bu sefer rot yapılırken kontak açık yaptırdım bide direksiyonu ben ortaladım(adam geçen sefer yanlış ortalamış çünkü bu sefer de aynı şekil ortalıyordu) .Sonuç olarak araba düzeldi hocam o yamukluk geçti … Birde şey dikkatimi çekti sol rot başının körük yırtılmış ama boşluk yoktu daha…Ne kadar dayanır fikrin var mı hocam? Bir de kaliteli bildiğin marka varsa önerini alabilirim ayd vs duydum ama genel olarak şikayetçiydi insanlar … Senin arabanın fren balataları değişti mi hocam gelecek ay bakımda değiştirmeyi düşünüyorum ben baya ses geliyor çünkü…Eurorepar alacağım gibi eğer diski yediyse onu da eurorepar alacağım…



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, traversin oradaki U demiri tahmin ediyorum kaldırım taşına sürttüm. İzi çıkmış taşa. Önemli bir şey midir? Baya ses geldi de endişelendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,
    2015-2018 arası Peugeot 208 alma planımız var.

    Dizel ile benzinli arasında 30-40 bin civarı fiyat farkı var. Dizel daha pahalı fakat performansı daha yüksek 1.2 benzinli motora göre.

    Sizce dizel mi benzinli almak mantıklı?

    Daha önce 2020 model c3 benzinli 1.2 manuel vites kullanmıştım ve performansı gerçekten çok düşüktü atmosferik motorundan dolayı.
    208’deki 1.2 motorun performansı da buna yakın sanırım.

    Ayrıca bu araçlarda kronik diyebileceğiniz sorun var mı? Alırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Zamanında 1,4 hdi şimdi de 1,2 puretech 208 kullanıyorum(82). Açıkçası performans olarak birbirlerine çok yakın geldi performansları ama bahsettiğiniz tarih aralığında 1,6 veya 1,5 hdi dizel motorları kast ediyorsanız ciddi anlamda performans farkı bulunur. Fakat 1,2 110 beygirlik eat6 lı modele bakmanı öneririm. Hem performansı hem yakıtı hem de otomatik vitesi mutlu eder. Aksi halde yarı otomatik modellerle biraz canın sıkılabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.