Şimdi Ara

Peugeot Bitmiştir....Üzgünüm..Okuması uzun ama okuyun lütfen... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
17.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum öncelikle çok çok geçmiş olsun senide çok iyi anlıyorum şunu bilmeni hatta bilmenizi isterim söyleyeceklerim bütün ustalar için geçerli deil serviste bulunan ustalar çok çok iyi olmaz.Neden dieceksiniz çünkü bu tür yani yetkili servis gibi yerler çok kişinin çalıştığı yerler çok iyi ustaları getiremezler oraya çünkü iyi usta çok para demektir, e haliyle diğer ustalarda asgari ücret + prim olarak çalışmaktadır yani işin özü şu bu tip ustalar işi çok iyi bilmemekte olup arkadaşımızında yaşadığı olay gibi deneme yanılma yöntemi arabayı çok kolaya giderek bilgisayara bağlar bilgisayarda ne çıktıysa ona göre hareket eder kaldıki bu arabalar olduğuna elektronik işin kötü kısmı büyük şehirler dışındaki bu tür servislerde hangi marka olursa olsun peugeot için geçerli için deil bu durum budur arkadaşlar kimse çok iyi işçilik beklemesin ama yine belirtiyorum illaki servislerde çok çok iyi ustalarda vardır belki içlerinde oluyanı olur ve bana hak verirler

    Arkadaşım tekrar geçmiş olsun...




  • Servis olayı çok önemli gerçektende.
  • Servisçilik konusu gerçekten çok önemli. Be özellikle otomotiv pazarının dibe vurduğu bugünlerde bence yetkili servisine yatırım yaparak bunları adam gibi işleten markalar kazanır. Genel bir istatistiğe vurulsa durum eminim özel servisler bilgi ve teknik olarak çok büyük farkla yetkili servislerin önündedir. Bir de konyu ustalık derecesine göre değil de hedefin ne olduğu veya yönetim mantığının ne olduğu şeklinde değerlendirmek lazım. Pek çok dostumun başına geldi..benim de geldi ve sizlerinde başına gelmiştir. "0 km" araç alsanız dahi 2-3 yıl veya daha fazla mekanik garanti veriyorlar malum. Ama bu garanti süresince bile normal periyodik bakıma gittiğinizde size olur olmaz extra masraflar çıkartıyolar. Hiç gerek yokken garanti kapsamı dışında olan şeyler buluyorlar. Bir de bu işlemler yapılmazsa garanti dışı bırakırız veya başka sözlerle müşteriyi korkutmak şeklinde müşteriyi masrafa boyun eğdiriyorlar. Bunlar çok önemli konular. "Araba şans işi" sözüne kesinlikle katılmak istemiyorum. Ama maalesef bu da bizim ülkede bir gerçek. Hepimiz bence çok dikkatli olmalıyız. 20.000-30.000-40.000 TL para verip araba alıyorsun..Bunun şansa kalmaması lazım. Eminim ki pek çoğunuz benim gibi aracı konusunda çok hassastır. Arabama yaptığım bakımı, masrafı inanın kendime yapmamışımdır. Doktor'a gidip check-up'a girmedim hiç :) oysa çok uygun fiyatlara bu himeti veren hastaneler var. Ama bu fiyatların çok üzerinde bakımları arabama acımadan yaptım. E bunca masrafa rağmen araçlardaki arıza konusu yine de şansa kalıyorsa bu hiç hoş bir durum değil.




  • büyük geçmiş olsun. bende aracımı aldığım dönemde 307, kia cerato, jetta, megane 2, accent denedim ama en sonunda gidip toyota corolla aldım.. sırf servisini beğendiğim için. şükür ki beni yanıltmadılar,
    motordan ses geldi, turbosu arızalanmış dediler. garantiden değişti.
    köy yolunda amortisörü patlattım, garantiden değiştiler.
    yine köy yolunda alt takım koruması düştü, garantiden değişti.
    kaza geçirdim, şanzıman bilyası dağıldı. garantiden değişti.
    kaza geçirdim, akü aktı, garantiden değişti.
    ve daha pek çok teferruat. yanisi neredeyse lastikleri bile garantiden değişecekler... tabi bunlar servisten servise farklılık da gösteriyor.

    bence orta sınıf araç (vw, kia, renault, toyota, peugeot vs) alınırken, ilk bakacağınız şey istatistiklere dayanan servis memnuniyeti olmalı. Şikayet sitelerine bakının, hepsini okuyun, etrafınızdaki insanlara, tanıdığınız oto tamircilerine sorun öyle araç alın... Beni kaportası dökülüyor ve kronik arızası var diye peugeot ve citroenden soğutmuşlardı. sorduğum hemen hemen herkesin tercihi önce jetta sonra megane ve sonra corolla idi. bende gidip corolla aldım. Sadece servisi değerlendirdiğiniz de iyi ki de almışım diyorum. Ama memnun olmadığım noktalar var tabi ki, ancak asla ve asla arızalarla ilgili değil.

    Büyük geçmiş olsun, bence tez zamanda üçe beşe bakmayın elinizden çıkarın. Sorunu giderilse bile psikolojik olarak acaba arızalanırmı diye endişe edersiniz çünkü.




  • çok geçmiş olsun ,Peugeotlarda insan biraz şansa kalmış desem cok iyi olur 3 arabada 1inde böyle kronik sorunlar cıkıyor,bir servise bağlı kalmakta doğru değil,bende peugeot mağduruydum geçen yıla kadar 25 AF 340 Plaka 2005 Model Peugeot 307HDİ 1.6 TECHNOPLUS GRİ renkte Satmak zorunda kaldıgım aracım 155.000kmdeydi,size soruyorum servis bakımlı 20binde olan bir araç nasıl turboyu yakabiliyor bunu soruyorum 20binde servyaise girmiş 20.500de turboyu yaktı araba 1,5 milyar masraf durduk yere bu ve niceleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_cakan -- 18 Ocak 2009; 15:39:50 >
  • dostum öncelikle geçmiş olsun

    Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim
    Bahsettiğin olay değil peugeot daha üst bütün markalarda başına gelebilir.

    Ayrıca aracından arızalardan ötürü soğu !!

    Ama servis di müşteri hizmetleriydi kesinlikle soğuma !!

    Bunu daha öncede söylemiştim. En nihayetinde bizim muhattap olduğumuz insanlar bu markaların türkiye ayakları.

    iş motorlu araçlar olunca müşteri memnuniyetiydi satış sonrası hizmetti A dan Z ye hepsi Rezalettir Rezalet üstüdür.

    Ben de kısaca bir olay anlatayım konuyu dağıtmadan.
    Yeni aldığım Kangoo ile Arnavut kaldırımı dik rampadan ( sürekli kullandığım yol ) hiç bir yerden ses gelmiyo ancak
    Torpido kapağının yuvalarına temas ettiği plastik 2 uç biraz geride kaldığındanmı nedir tık tık tık ses yapıyordu.

    Servise başka bişey için uğradığımda bununda çözülmesini RİCA ETTİM !!
    Servisdeki bey amca ( usta ) yok olmaz bunları böyle yapıyolar bişe yapılmaz buna DEDİ.

    Genç bir eleman vardı konuştuklarımızı duydu . Bindik arabaya hemen aşağı indik servise
    Abi dedi bende böyle şeylere uyuz oluyom sanki zor bişe nolur yapsan .

    Gitti 2 taraflı bant getirdi plastiğin 2 ucunun temas ettiği yerlere yapıştırdı. Plastikte sarsıntılı yolda dayanacağı bir yer buldu kısacası.

    Demek istediğim bu kadar basit birşeye bile mırın kırın ederler.


    Dediğim gibi arabandan teknik olarak soğu bırak sat

    Ama müşteri hizmeti müşteri memnuniyeti servis hizmeti falansa ( BUNLAR ELBETTE ÇOK ÖNEMLİ ) fazla bişey beklememek gerek.

    Tecrübeler bunu gösteriyo .




  • geçmiş olsun kardeş.senin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.
  • ilginiz için çok teşekkürler. Her zaman peugeot markasını savunan ve hatta burda gerek basına gelen olaylarla gerekse duyduklarıyla bu markayı kotuleyenlere karsı duran biri oldum. ama şu yaşadıklarımı düşününce anlaşılıyor ki herhalde bu kadar basına bela gelen bir başkası yoktur. Tekrar herkesi uyarmak isterim ki aracınızı götürdüğünüz servise dikkat edin. Yetkili servis veya özel servis farketmez. Benim götürdüğüm yetkili servis gibi olanlar abartmıyorum adamın elinden arabasını alır. Herkese iyi günler...
  • Bugün aracımı teslim aldım..Yetkili Servisin 5.200 TL masraf çıkardığı aracımı özel serviste 1.250 TL gibi bir maliyetle kurtardım. Ayrıca yetkili servisin fiyat vermediği triger seti değişimi de dahil olarak...Siz siz olun servis seçimine dikkat edin.
  • arkadasım benimde 2008 model peugeot 1.6 307HDİ premium var. ankara göral'dan kendim sıfır çıkardım. ve sana şunu söleyim 1-) dizel arabada arabayı kullananı tanımıyosan 2.el almıycaksın vede otomatikte.
    2-)basına gelen gerçekten büyük talihsizlik. ama servis dandik biyer heralde çünkü ben göral'a gittiğimde hem arabama hem bana çok itibar gösteriyolar.

    yani benim 307'im serseri mayın gibi hakketten maşallahı var kesinliklede çok memnunum. tabiki senin basına gelen üzücü bi olay ben çok kişiden daha duydum peugeot'un arabalarında böle aksilikler çıktığını ama aldıktan sonra duyduğum için bişi etkilemedi. araba şuan 11.000 de servis bakımını da yaptırıyorum, gerçekten yol aslanı.
    SANA GEÇMİŞ OLSUN inşallah bidaha böle bişi başına gelmez.




  • Hocam geçmiş olsun.Bendeki peugeot 206 otomatik le ilgili iki anı anlatacağım.

    Yağmurlu bir günde,alışveriş merkezinden çıktık alışverişmerkezinin önü 15 cm falan su biriktirmişti.Girdim o suya durmadan devam ettim eve vardım.Ertesi günden itibaren başlayan D konumundayken gaz yememesi,D deyken hata vermesi sorunları başladı.Çakmaklı(yanlış hatırlamıyosam) servisine götürdüm(ki 150 km Isparta'dan) her seferinde yok bişi,sıfırladık geçti diye oyalandım.En sonunda şanzumanın bir parçasını(ki 4 milyar değeri var) değiştirdiler.Allah'tan kaskocum ayarladı o işi. Olmadı bir türlü düzelmedi,en sonunda burada sanayide bir pejocuya gittim ve 160 ytl ye bir yeri değiştirdi olay halloldu.

    Ve son günlerde soğuklarda "OTOMATİK" 206'ım stop etmeye başladı.Bazenleri rölantisi 2500 devir oluyor.Ama kafaya taktım,yaza kadar sabredecem ve satıcam.

    Artık pejo arabanın Allah'ını yapsa gidip bakmam bile.15 cm. suda şanzumana su alan,soğukta rölantisini ayarlayamayan hangi otomatik araç var.??

    Hayırlı günler...




  • Geçmiş Olsun Arkadaşım
    206 düşünüyorudm Peugeottan soğudum.
    Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onnurnno1

    Geçmiş Olsun Arkadaşım
    206 düşünüyorudm Peugeottan soğudum.
    Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?



    bravo sana bir yazı okudun 10 yıl üretilmiş 1.000.000 adet ten fazla üretilmiş ve hala yollarda kafanı nereye çevirsen görebilecegin bir araçdan vazgeçtin ki yazı 307 üzerine yazılmış bir yazı

    çok dogru bir karar verdin tebrik ediyorum seni




  • araç sıfır filan alınacaksaydı sorun olacağını sanmam özellikle 206 için sonuçta olgunlaşmış çoğu sorunundan kurtulmuş bir araçtır.
  • dostum başından geçenlere çok üzüldüm, geçmiş olsun, içinde bulunduğun sıkıntılı durumu çok iyi anlıyorum. benzer şeyler başımdan geçmişti. yanlız konuyla alakası pek yok ama bir şeyi düzetlmek istedim. dünyada concorde türünün ilk ve tek örneği olarak bilinir, genel kanı böyledir, ancak supersonic yolcu uçağını ilk kez tu 144 adıyla ruslar tarafından yapılmıştır ve concorde den önce piyasaya çıkmıştır. şimdi benim derdim başımdan aşkın adam bana nelerden bahsediyor diye kızma sakın, özel ilgi alanım olduğu için görünce atladım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: marvinn

    Yorumları ve geçmiş olsun dilekleri için herkese çok teşekkürler. Ben bir makine mühendisi olarak araçlara fransız,alman v.b. şekilde üretildikleri ülkelere göre bakmamayı tercih ederim. Ama şu da bir gerçekki bazı ülkeler bir takım alanlarda ileriler. Konu Peugeot olunca fransızların almanlardan veya japonlardan aşağı kalacaklarını da sanmam açıkçası. Nitekim hep aynı örneği versem de Concorde uçaklarının mühendisleri de fransızlar olmakla birlikte "bu uçak bir ilk olup benzeri yapılamamıştır". Ancak elbetteki üretim mantıkları, stratejileri veya hedefledikleri konular üzerinde durulduğunda her üreticinin ayrı bir tarzı olduğu gözlemlenebilir. Ben bu sorunu peugeot ile yaşadım ve benim için bu marka bitti. Bundan sonra alacağım araç başka bir marka olacak ve yine aynı ya da benzer sorunları yaşama ihtimalim elbette yine var. Ancak üzerinde durmak istediğim nokta araçtaki hata ister teknik bir hata olsun, ister imalattan kaynaklı bir problem olsun ya da servisin hatası olsun her ne olursa ilgili markanın türkiye distribütörü konuyla ilgilenmeli ve markasını savunmalıdır. Müşterisi ki müşteri her zaman velinimettir, onu asla zor durumda bırakmamalıdır. Eğer benle biraz ilgilenip sorunumun üzerinde yapıcı rol oynayarak yardım ettiklerini görseydim bundan sonra muhtemelen 308 alırdım. Ama bu yaşadıklarımı bir bütün olarak değerlendirdiğimde artık bunun imkanı yok. Peugeot markası arıza istatistikleri olarak çok kötü durumda. Tabir-i-caiz ise "adı çıkmış" durumda. Bunun üzerine zayıf malzeme ve işçilik ekleyin. ( 307'de ki özellikle arka süspansiyon neydi öyle? ) Bilgisiz-eğitimsiz, tecrübesiz servis ekleyin. İlgisiz distribütör veya ana bayi ekleyin. Ve hiç de küçümsenmeyecek fiyatlara ürün satın. Bu şartlarda bu markanın rekabet şansı kalır mı? Ben peugeot'nun peşini bu konuda bırakmayacağım. Tüketici hakları v.b. yollarla gerekli başvuruları yapacağım. Umarım bu tür ısrarcı davranışlarla hem peugeot markası kendini toparlar hem de diğer markalara örnek olur. Önemli olan biz Türk tüketicilerin aldatılmaması ve bizim kazanmamız. Saygılarımla




  • extra bilgi için teşekkürler...ama concorde çok kalite bir uçaktır bunu da unutmayalım..bu sadece bir örnekti fransız mühendisliğinin diğerlerinden pek aşağı kalmayacağına dair...yine de bilgilendirdiğin için sağol...
  • 2004 model 206 1.4 benzinli aracımın aracımın ilk 2 bakımını Denizli peugeot serviste yaptırdım. 2 yağ toz filtresi ve motorun parasını sizden aldıkları wd40 sprey ile temizlenmesi için dünyanın parasını yoldular benden. ben de sadece peugeot ve citroen ile ilgilenen özel servise gitmeye başladım. servisler eskimeyen parçayı hemen değiştirmeye kalkıyorlar. ufacık delik olan egzosu değiştirmek istemeleri gibi. mesela, yolda kalan aracımın bakımını yapan servis 2 gün sonunda aracın beynini 1500 liraya değiştirmeye kalktı. ordan aldım arabayı. meğerse benzinde aşırı su varmış(%60 civarı). benzin filtresini değiştirtip depoyu temizledi özel servis. 50 liraya çıktım. serviste yapılamayan araçlar özel serviste tamir oluyor. siz siz olun marka servislere gitmeden önce iyi bir özel servis bulun. hem ucuz hem garanti.

    senin yaşadıklarına gerçekten üzüldüm ve sinirlendim. Ben 206 aracımdan çok memnunum. sıfır almıştım, sıfır gibi koruyorum şükür. güvendiğim bi servis de var. tamamdır.

    tekrar geçmiş olsun




  • PEGEOUT MERAKLISI VE HASTASI OLARAK DEVAMLI KULANICI OLDUGUM MARKA TARAFINDAN APTAL YERİNE DÜŞTÜM MÜŞTERİ HİZMETLERİ TARAFINDAN AŞALANARAK SEN KIME ŞİKAYET EDERSEN ET DEYİP YÜZÜME TEL KAPANDI 6 AY ONCE ALDIGIM 308 MARKA ARACIMIN HAVALANDIRMA MOTOR PARCASININ YAG KAÇIRDIGINI FARK EDIP SERVISE GÖTÜRDUM PARCAYI SİLİKONLA YAMALAYIP TEKRAR YERINE KOYUP TESLIM ETTILER BOYLE BUYUK FIRMA HER ARZA YAPAN PARÇAYI MERDIVEN ALTI TAMIRANESI GIBI YAMALAYIPO TESLIM EDECEKLERSE GARANTSI VAR DIYIP 40BIN TL NEDEN SATIYORLAR MUSTERİ HİZMETLERINI ARADIGIMIZDA BUNDAN BAŞKA BIRSEY YAPAMAYIZ DIYIP ISTEDIGINIZ YERE ŞİKAYET EDIN DIYEREK TERSLEMEYLE KARŞI KARŞIYA KALDIM BEN YANDIM SIZ YANMAYAIN 6 AYA İÇİN DE ARABADA ÇIKAN ARZALAR 3 SEFER CD BOZULDU 3 SEFER ON TAKIMDA ARZA ŞİKAYETİ ÇIKTI KULE BIYESI BOZULDU BEN YANDIM SIZ YANMAYANIN YAZIYI YAZDIGIM ŞU zamanDA ÇEKILEN SILIKONLARDAN AKMA YAPIP YAG KAÇIRMAYA BAŞLAMIŞ BEN MAHKEMEYE BAŞ VURUDA BULUNUP TAZMINAT DAVASI DAHIL HER TUR DAVA AÇACAGIM SIZ BARİ YANMAYIN PEGEOUT 308 ALMAYIN




  • quote:

    Orjinalden alıntı: srhat3

    PEGEOUT MERAKLISI VE HASTASI OLARAK DEVAMLI KULANICI OLDUGUM MARKA TARAFINDAN APTAL YERİNE DÜŞTÜM MÜŞTERİ HİZMETLERİ TARAFINDAN AŞALANARAK SEN KIME ŞİKAYET EDERSEN ET DEYİP YÜZÜME TEL KAPANDI 6 AY ONCE ALDIGIM 308 MARKA ARACIMIN HAVALANDIRMA MOTOR PARCASININ YAG KAÇIRDIGINI FARK EDIP SERVISE GÖTÜRDUM PARCAYI SİLİKONLA YAMALAYIP TEKRAR YERINE KOYUP TESLIM ETTILER BOYLE BUYUK FIRMA HER ARZA YAPAN PARÇAYI MERDIVEN ALTI TAMIRANESI GIBI YAMALAYIPO TESLIM EDECEKLERSE GARANTSI VAR DIYIP 40BIN TL NEDEN SATIYORLAR MUSTERİ HİZMETLERINI ARADIGIMIZDA BUNDAN BAŞKA BIRSEY YAPAMAYIZ DIYIP ISTEDIGINIZ YERE ŞİKAYET EDIN DIYEREK TERSLEMEYLE KARŞI KARŞIYA KALDIM BEN YANDIM SIZ YANMAYAIN 6 AYA İÇİN DE ARABADA ÇIKAN ARZALAR 3 SEFER CD BOZULDU 3 SEFER ON TAKIMDA ARZA ŞİKAYETİ ÇIKTI KULE BIYESI BOZULDU BEN YANDIM SIZ YANMAYANIN YAZIYI YAZDIGIM ŞU zamanDA ÇEKILEN SILIKONLARDAN AKMA YAPIP YAG KAÇIRMAYA BAŞLAMIŞ BEN MAHKEMEYE BAŞ VURUDA BULUNUP TAZMINAT DAVASI DAHIL HER TUR DAVA AÇACAGIM SIZ BARİ YANMAYIN PEGEOUT 308 ALMAYIN

    her ne olursa olsun 1 tl gibi bir rakam bile zararda oluyorsanız hakkınız yeniyorsa kesinlikle hakkınızı arayın arkasında durun.tükeici mahkemesine başvurun size avukat ta sağlıyorlar ücretsiz




  • yav ne bu servisler böle ala ala ben kayserideyim burada peugeot servisi inciroğlu ve çok çok temiz ilgili bir servistir

    sizler anlatınca çok şaşırıyorum bir keresinde eski 306 aracıma far kumanda kolu lazım olmuştu uzunları yakınca kısalar sönüyordu serviste öenmli arıza bu dedi far kumanda kolu tr de yokmuş arızanız önemli diye fransadan hızlı sipariş geçeriz dediler 1 hafta gibi bir sürede gelmişi parça

    hatta bakıma felan gidecegi zaman işimden dolayı pek çıkamıyorum telefon açıyorum oradan eleman sabah servise giderken dükkanımdan alıyor akşam serviasin mesai bitimindede dükkanıma getiyor kayserideki bu servisinde pug tercih etmemde payı vardır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.