Şimdi Ara

Pickup hakkinda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
21.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu gun gittim gaziemir sahsuvarogluna. 2016 yilindan kalan 2 arac kalmis 1i otomatik biri manuel. Manueli 68 e otomatigi 76 ya biraktilar. 2 side siyah.

    Test surusu yaptim. Arabaya bayildim. Ic mekan ozellikle hilluxtan sonra cok kaliteli geldi. Diger kamyonetler gibi degil. Ic mekana ozenilmis. Aliminyum parcalar eklenmis. Konsolda yumusak malzeme kullanilmis. Kasa 5 kollu amortisor oldugu icin benim a180den bile konforlu geldi. Araca bayildim. Araclar limited donajim. Fullden eksigi elektrikli koltuk ve sunroof. Onlar olmasada olur. Biraz pesinatla sigarayi birakirsam alabiliyorum. Sigarayi birakmak icin bahane arayan biri olarak alinabilir. Biraz 2. El bakicam. 2. El fiyatlari da yuksek. Ama biraz aksesuarli 2. Eller. Yani alan yan barlar bullbarlar geri gorus kamerasi falan taktirmis. Biraz soteleneyim olmadi 1 aya alacam ssangyong

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • size, yeni navara 4x4 platinum sahibi olarak tavsiyelerde bulunayım, bu aracı 4 ay önce aldım, alma arifesinde hemen hemen tüp pickupları test ettim, navara hariç hepsinin arkası zıplatıyor, amorok diğerlerinden daha insaflı, SUV konforu, çeviklik şehir içi rahat kullanımda şua nada navara en önde ( arkada yay olmaması, çok düşük yakıt tüketimi, 190 ps ve 4560 nm torkluk güçlü motoru, çevre görüş sistemi vs) navara almasaydım amorok ikinci terchim olurdu, aracı binek olarak kullanıyorum, yük taşıdığım yok, viraj kabiliyeti, iç mekan sessizliği, donanımı çok iyi bir araç, ancak pickupların arakaları ön taraflarına göre nispeten hafifdir ve bu araçlar arkadan çekişli bu sebeple 4x2 almanızı kesinlikle önermem, zaten 4x2 pickup değil kamyonettir, hangi marka olursa olsun mutlaka 44 alın 4x2 alacaksanız pişmanlık yaşamanız muhtemel, şu anda şehir içinde konforlu bir suv, arazide güzçlü, yük taşımada kusursuz araçlar navara ve amarok, hilux çok sert bir araç, iç kabini çok gürültülü ayrıca moose testlerinde de görüldüğü üzere virajlarda çok dengesiz bir araç...2.el pickup alacaksanız da çok dikkatli olun, yük taşınmış arazide hunharca kullanılmış bir pickup oldukça masraf açar ve canınızı sıkar ayrıca konfor konusunda da sizi tatmin etmeyebilir, yeni modellerin ise şu an fiyatları 120-140 bin bandında, ayrıca bu araçların 4x4 lerinde vergi biraz yüksek lakin 120-140 bandında olan bu pickupların size sunduğu konfor, işlevesellik, gücü 200 300 bin bandındaki suvlarda bulabilirsiniz....




  • Navara biraz butcemi asti. Eli yuzi duzgunu 0km 110 bin tl diyorlar. Arkasi makasli oldugundan o da oldukca ziplatti.



    4x4 ler zaten her an 4x4 kullanilmiyor. Sadece arazide 4x4 e alinip kullaniliyor. Yoksa cok yakiyor. 2. Arac olacagi icin cok butce ayirmak istemiyorum. Yoksa kullandiklarim icinde amarok en rahatiydi. Ama amarok da pahali. Ama konfor olarak ssangyong korando sportsun amaroktan asagi kalir bir yanini sezemedim. Tabi simdi ucuz etin yahnisi gozuyle bakarsak amarok 10 senede patates olursa korando 6 7 yilda patates olur. O ayri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    yeni navara, arakası makaslı olmayan tek güncel pickup, 4 teker bağımsız amortisör var (arkalar çok kollu amst) ayrıca yine en az zıplatan ve suv konforuna en yakın pickup (youtube testlerine bakınız) hilux ile karıştırmayın
  • hilux ve ranger başı çeker, diğerlerinde makas kıran mı ortadan ikiye ayrılan mı kısa sürede yıpranan mı, her şeye rast gelebilirsiniz.

    Hilux ve Ranger için ise ;

    Pickup hakkinda

  • Dostlar selam ford ranger alacağım. 4x2 veya 4x4 çok yüksek ihtimalle 4x4 olanı alacam. İki seçenek te de hız sınırları aynı mı otobanda birde çok dikkat ediyorum polisler 85 le 1000km yol çok yorar en azından 100-110 gitmek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de halen onu arastiriyorum. 4x4 olunca kamyonet degil de binek arac gibi vergi aliyorlar. Acaba 4x4 un hiz sinirlari otomobil gibi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x2 4x4 hepsinin hız sınırı aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Ben de halen onu arastiriyorum. 4x4 olunca kamyonet degil de binek arac gibi vergi aliyorlar. Acaba 4x4 un hiz sinirlari otomobil gibi mi

    Vergiyi arazi aracindan, cezayi kamyonetten aliyorlar. İyi corba parasi cikiyordur bu hatadan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Merhaba araç aldınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cfrcfkr C kullanıcısına yanıt
    cok pahalilar. rotayi biraz hafif ticariye kaydirdim. kamyonet parasina kicuk bir yazlik ve hafif ticari ile devam etmeye karar verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılalı üatünden epey geçmiş ama belki birine bir faydası dokunur yazacaklarımın..

    4x4 hilux

    4x4 mercedes x klas

    4x2 ford ranger 2017 (şu anki aracım)



    Sürmüş birisi olarak, yol tutuş ta, ranger d sınıfı otomobillerle yarışır, otobanda 160-170 km ile istanbul ankara yaparsaniz ortalama 9 lt civarında yakar. Şehir icinde yüksek sürüş pozisyonu ve büyüklüğüyle avantajlıdır. Park yeri konusudunda d sınıfı aracınızla da aynı sorunu yaşarsınız çoğu yerde ama bir araçlık yer bulduğunuzda, oraya girersiniz..

    Arka koltuk otobanda cok belli etmese de bozuk yolda biraz yorabilir. Ama ön koltuklarda bişey anlamazsınız..

    Şehir içinde 10 lt altına düşmez, 11 in üstünü ben görmedim.

    Mercedes, yol tutuş ve sürüşü bence çok başarılı değil, ayağınızı gazdan çekince araç birden öne yığılır. Derisi,, lüksü vb iyi görünse de asfaltta üstte saydıklarım arasında en iyisi ranger. 4x4 eğer offroad merakınız yoksa gereksiz, hem vergisi yüksek hem de rangerın 4 ten 2 ye gecişte sanzuman sorunu olabiliyor demişti ustası.

    Vergi işine gelince, aracı ticari olarak bir şirket üatüne kaydettirirseniz vergisi çok düşük. Bunu yaparken dikkat etmeniz gerekwn şey, eğer yük taşima yani iş değil şhasi kullanım için alıyorsanız, şirket ustüne hususi kullanım diye bir şey varmış ben aldıktqn sonra öğrendim, onu yaparsanız k2 belgesi almadan kullanabilirsiniz yoksa k2 belgesi almanız gerekir ki, ilk kez alıyorsanız 5 yıllığına 2.800 tl idi 2018 yazında.



    Ben ranger dan sonra bineklere binemez oldum. Sesli komutu süper, geri görüş, far yağmur ivır zıvır sensörler, d sınıfında üst donanımda bulacağınız bi sürü ozellik var ama beni cezbeden rahatlığı ve yol tutuşu. Şehir içinde siz bu araba büyük aman dediğiniz için pimpirik taparsınız ama 2 ay sonra pickup mı binek mi sürdüğünüzü unutirsinuz, dar sokak vb farketmez arabanın girdiği yere girer, uzun yolda rahattır yormaz, direkaoyona iki el koymayı unutursunuz, obreye bakmazsanız hızınız hep yavaş gelir, araba gider çünkü çizgisini bizmadan virajda vb.

    Ha sokaklarda köşe dönerken hele yer hafif ıslaksa, arkadan çekişli olduğunu unutmayın gaza basarken, korkmayın savrulmaz zaten o kadarda ama hatırlatır tatlı tatlı bi daha da yapmazsınız zaten..



    Pickup herkese tavsiye ederim, arkayı da kapatınca keyifle her yola gidecek bir aracınız olur. Özellikle de şehir içinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ha bir de aynı uzun yol hızını sağanak yagmurda da korursunuz, sorun olmaz.. o yağmurlu havada riskliyi ben sadece hafif ıslak zeminde köşe dönerken yaşadım.. o da aracı tanıyınca bi daha olmaz zaten. Ama uzun yolda hele yagmurda yüksek konumu çok büyük avantaj. Bana kalirsa 4x2 sizi aldatmasın, 4x4 üne araziye çıkmıyorsanız yılda bir iki kere ihtiyaç duyarsınız, o gün de zaten trafiğe aracla çıkılmaz muhtemelen... Diğerlerini bilmem, ben deneyimleri mi yazdım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada ssang yong 2012 korando sports 2.0 otomatik vites bir pickup aldim. cok begendim. cok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler ben 4x2 ford ranger xlt 2012 almayı düşünüyorum arıcılık, balık, avcılık ve köy için pikaplardan anlıyorsanız düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim çünkü kararsızım. Araç en çok şehirde kullanılacak yani 365 günün 250 günü şehirde kullanılır. Yol tutuşu, yakıt verileri, arazi sürüşü hakkında görüşleriniz nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olabilir47 O kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler ben 4x2 ford ranger xlt 2012 almayı düşünüyorum arıcılık, balık, avcılık ve köy için pikaplardan anlıyorsanız düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim çünkü kararsızım. Araç en çok şehirde kullanılacak yani 365 günün 250 günü şehirde kullanılır. Yol tutuşu, yakıt verileri, arazi sürüşü hakkında görüşleriniz nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CANTONA1905 C kullanıcısına yanıt
    Hocam aldınızmı araç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Ssangyong korando sports modeli var.
    2012 model 163 binde çok şükür en ufak arıza vermedi 0 dan beri.
    Malzeme kalitesi gayet iyi performansı 2 tonluk ağırlına göre muazzam.
    Eş dost arabaya binince konforuna şaşırıyor gerçekten çok memnunum satmaya kıyamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 model ford ranger 4x2 araca sahibim.

    Yakıt tüketimi ş dışı 7,5 litre, ş içi 9.,5 litre.
    Üzerine A/T BF Goodrich takdırdım, güncel tüketim 10 litreye 12 litre.
    Araç 2 ton, yakıt tüketimi bu ağırlığı ve yüksekliği düşündüğümde makul.

    Islak zeminde arkayı salma eğiliminde, tecrübeli biriyseniz aksi yöne kontra vererek ve esp'nin de desteğiyle yoldan kolay kolay çıkmazsınız. Konfor olarak arkası zıplatır, önü otomobil konforundadır.

    Ağır yük taşımak amacıyla üretilen pickupların hemen hemen her şeyi (yürüyen takımdan tutun, kapı içlerine kadar) otomobillere göre daha dayanıklı.

    Ağır offroad şartları haricinde arazide de sizi üzmez bu araç. Yoğun çamurda, 20cm'in üzerinde karlı yollarda elbet 4x4 gerektirir.

    +ları güvenlik
    +yükseklik
    +düşük vergi
    +yük taşıma kapasitesi
    +sunduğu özgürlük (dağ bayır çık)

    -binek araca göre 2-3 litre fazla yakıt tüketimi
    -makas süspansiyonun götürdüğü konfor
    -performans (12 sene binek araba kullanmış biri olarak arada sırada hız yapmayı, viraja girmeyi özlüyor insan)

    Sormak istedikleriniz olursa detaylıca cevaplayabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek varis

    Bende Ssangyong korando sports modeli var.
    2012 model 163 binde çok şükür en ufak arıza vermedi 0 dan beri.
    Malzeme kalitesi gayet iyi performansı 2 tonluk ağırlına göre muazzam.
    Eş dost arabaya binince konforuna şaşırıyor gerçekten çok memnunum satmaya kıyamıyorum
    gecen mercedesin kamyonetini inceledim. mercedes dersin ama direksiyon disinda elini koydugun her yer sert plastik. konsolu gogusu gectim. insan kolunu koydugu yerde bi yumusak malzeme terletmeyen bir malzemeye dokunmak istiyor. ama korando sportslarda kongor ve rahatlik cok dikkatlice dusunulmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.