Şimdi Ara

Pikap tercihi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Eğer ki gerçekten iyi bir pikap almak istiyorsanız bunları geçin fiyat olarak en yüksek olanı referans alarak bu bütçeye çıkmışsanız boşa vakit harcamayın bu cihazlarla oyuncak almayın full manuel iyi bir pikap alın.

    Mesela;

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-thorens-td-206-manual-turntable-ortofon-omp-cardridge-480413638/detay

    Telefon edin biraz pazarlıkla istediğiniz şartlarla bu cihazı alabilirsiniz. Hatta İstanbul'da iseniz gidin görün derim alım yapmadan.




  • Ben olsam bu seçenekler arasında Denon ve Sony'yi eler ve iki Lenco'dan birine yönelirdim. Bütçe üst sınırınızı tam belirtebilir misiniz? Çünkü bunları seçmenizin özel bir nedeni yoksa aralarına başka alternatifler de sokulabilir. Pro-Ject ve Audio Technica modellerine de bakmanızı tavsiye edebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Eğer ki gerçekten iyi bir pikap almak istiyorsanız bunları geçin fiyat olarak en yüksek olanı referans alarak bu bütçeye çıkmışsanız boşa vakit harcamayın bu cihazlarla oyuncak almayın full manuel iyi bir pikap alın.

    Mesela;

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-thorens-td-206-manual-turntable-ortofon-omp-cardridge-480413638/detay

    Telefon edin biraz pazarlıkla istediğiniz şartlarla bu cihazı alabilirsiniz. Hatta İstanbul'da iseniz gidin görün derim alım yapmadan.

    Bu ilanı kaçırmışım, güzel bir seçenek. İki ay önce sıfırını satıcının indirimiyle birlikte TL bazında 4.150 TL ye alabiliyorduk ama maalesef kurun yükselmesi fiyatları yine vurdu. 3.000 TL gibi bir rakama anlaşılabilirse mantıklı bir alış-veriş olur. Daha üstü bence ikinci el için ne kadar temiz de olsa biraz yüksek kalır diye düşünüyorum. Ben bu ürünün sıfırını saçma sapan bir anlaşmazlık yüzünden sinirlenip almamıştım. Bu rakama çıkılırsa yukarıda adı geçen diğer seçeneklerin hepsi devre dışı bırakılarak tercih edilmeli elbette.




  • Cihaz arkadaşımın cihazı daha üst seviye bir cihaz aldık takasla gitti oraya sıfırdan farksız zaten kutusu yok sadece kullanım konusunda en ufaz iz bile yok.. o rakama rahat alınır taksit vb. bile olur. İlerde Denon 103r gibi bir iğne ile uzun soluklu bir nokta konulur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Cihaz arkadaşımın cihazı daha üst seviye bir cihaz aldık takasla gitti oraya sıfırdan farksız zaten kutusu yok sadece kullanım konusunda en ufaz iz bile yok.. o rakama rahat alınır taksit vb. bile olur. İlerde Denon 103r gibi bir iğne ile uzun soluklu bir nokta konulur



    haa aydinsakaryali'nin cihaz mı o?
  • Evet onun cihazı

    Gözü kapalı alabilir alacak kişi..
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçe sınırı 2000 TL amazondan alacağım ikinci el düşünmüyorum. Anladığım kadarı ile lenco l-175 öneriyorsunuz başka önerebileceğiniz model varsa sevinirim hocam.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam ancak bütçem 2000 tl ve sıfır almak istiyorum başka öneriniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratakbulak

    Hocam bütçe sınırı 2000 TL amazondan alacağım ikinci el düşünmüyorum. Anladığım kadarı ile lenco l-175 öneriyorsunuz başka önerebileceğiniz model varsa sevinirim hocam.

    Linkini verdiğim Pro-Ject Debut Carbon'a da bakabilirsiniz o fiyat civarında. Arada sırada nostalji için mi dinleyeceksiniz yoksa sistemin merkezinde durup yoğun bir kullanım olacak mı?

    http://www.dukkanhifi.com/p-1754-Pikaplar-Pro-Ject-DEBUT-CARBON-DC-%28OM10%29-Pikap-DEBUT-CARBON-%28OM10%29-Carbon-DcOm10Om-10Debut-Carbon-.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratakbulak

    Hocam bütçe sınırı 2000 TL amazondan alacağım ikinci el düşünmüyorum. Anladığım kadarı ile lenco l-175 öneriyorsunuz başka önerebileceğiniz model varsa sevinirim hocam.

    Hatta aşağıdaki ürünü de göz ardı etmeyin bence. En altta da hakkındaki bir inceleme yazısını paylaştım. Dinlemedim ama sıfır ve bu fiyat skalası için oldukça iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum araştırmalarımdan.

    https://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/teac-tn-300-authentic-belt-drive-turntable-254212814


    http://stereomecmuasi.com/2016/05/teac-tn-300.html




  • Kullanım ne amaçlı olacak gerçekten plak dinleyeceğim diyorsanız ısrar edebilirim modelde.. Ancak sıfır konusunda da siz ısrarcı iseniz Rega Planar serilerine de bakabilirsiniz ek olarak.. Kendi adıma böyle bir alternatif varken hiç girmezdim maceraya sizin kullanıcı seviyeniz nedir bilemiyorum bu arada ama olabildiğince genel yazmaya çalıştım yine de..
  • Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için kullanım amacı arada sırada nostalji için çok aktif olur mu sanmam
  • O zaman diğer tüm seçenekleri değerlendirebilirsiniz.. Madem hakkıyla kullanmayacaksınız fiyatça uygun pratik modeller de işinizi görür.




  • Selamlar, iki ürünü de birebir kullanmadım ama TEAC TN-300 kendi alım sürecimdeki araştırmalarımda benim listemde olmasa da hakkında biraz bilgilendiğim bir ürün. Ben asıl bu markanın TN-550 modeli ile bir süre flört etmiştim. Her neyse, nasıl bir sistem kullanıyorsunuz, phono katı olan bir anfiye mi sahipsiniz bilmiyorum ama TN-300 ün içerisinde bir phono katı mevcut. Muhtemelen idarelik bir pikap katı ancak zaman içerisinde bunu geliştirebilirsiniz. Giriş seviyesi için gerekli tüm ayarlara sahip ve fiyatına göre de tatmin edici olduğunu biliyorum. Gördüğüm kadarıyla Üzerinde AT-95 iğne ile geliyor olması da sizi ilk etapta 150-200 TL lik ekstra masraftan kurtarır. İlerleyen dönemde gerekli upgradeleri zaten yaparsınız.

    - İki üründe de USB bağlantısı var ve tercih ederseniz sahip olduğunuz plakları bilgisayara yedekleyebilirsiniz
    - İki üründe de dahili phono katı mevcut
    - TEAC kayışlı, LENCO ise direct drive yani döner tablayı hareket ettirmek için motorla arasında bir kayış kullanılmıyor, direkt hükmediyor. Kayışlı mı yoksa direct drive mı derseniz bu forumda olduğu gibi dünyada da bu konuda fikir ayrılıkları mevcut. Çok üst kalite ürünlere bakarsanız hemen hemen tamamının kayışlı olduğunu görürsünüz. Doğrudan tahrikli motorların dönen mile yakın olması sebebiyle rezonansa sebebiyet verebileceği ve sese olumsuz etkisinin olabileceği söylenir. Ama kullanım kolaylığı da vardır. Çünkü arada zamanla da olsa yıpranacak, eskiyecek bir kayış bulunmaz ve yedekte bulundurmak da gerekmez.Bir düğmeye basarsınız çalışır, tekrar basarsınız durur. Burada tork vs önem kazanmaya başlar. Ama açık konuşayım bu fiyat seviyesinde ben kayıt yürütme açısından aralarında herhangi bir fark duyabileceğinizi zannetmiyorum.

    - TEAC AT-95E MM kartuş ile geliyor, Lenco'nun yanında halihazırda bir kartuş var mı göremedim. Yoksa burada TEAC'ın bir avantajı olabilir.
    - İkisinin de üzerlerinde ihtiyacınız olan temel ayarlar mevcut.
    - İkisinin de dış görünümü gayet hoş. Biri parlak cilalı lake kaplama diğeri parlak cam kaplama

    Dediğim gibi bu fiyat seviyesinde kayıt yürütme açısından pek farklılık olacağını düşünmediğimden tercihinizi yanında verilen/verilmeyen şeyler, dış görünüş, bağlantı çeşitliliği, marka değeri vs diğer özellikle belirleyecek. Zaten bu iş öyle bir iş ki zamanla yetinmemeye başlıyorunuz. Bilgi sahibi oldukça ve kulağınız geliştikçe hep daha iyisini almaya yöneliyorsunuz. Delerıum o yüzden size eğer bütçeyi artırma imkanınız varsa daha nokta atışı bir ürün önerdi. Ama bütçe yoksa yapacak bir şey de yok. Atıyorum 6 ay bütçeyi denkleştirene kadar herhangi bir şey alma demek de çok adil değil. Ne seviyede bir dinleyicisiniz bilmiyorum ama giriş seviyesi için bu ürünler sizi uzun süre idare eder. Mesela Rega Planar 2 yi ve Pro-Ject'in bazı giriş seviyesi modellerine de bakın diyeceğim hatta demiştik de ama siz bu iki seçenek arasında gidip geliyorken kafa karıştırmayalım isterseniz. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

    EDIT : Yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Vegass- -- 20 Ekim 2017; 11:23:37 >




  • Ben olsam eğer Thorensi alamıyorsam 2-2.5bin TL bandında Pro-Ject Debut Carbon Esprit serilerine bakardım,hem cihaz üzerinde Ortofon 2M Red iğne ile birlikte geliyor.Zaten Pikabın üzerinde gelen iğne sadece 400-500TL civarında..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen 2-2500 bandında para vereceksem sıfır ambalajı ben açayım takıntımda yoksa Thorens'e odaklanırdım.. ki bu bu işdeki en kötü takıntıdır ve en büyük ön yargıdır bu konu.. Sıfırın hiçbir konuda handikapı yoksa beyhude para harcatır vesselam..
  • Eger arada sirada kullanilacak ve uzerinde modifikasyonlar yapilmayacak ise dual cs 440 onerebilirim. Tam otomatik olmasi sesinin de hic de fena olmamasi 1500 - 2000 fiyat bandinda iyi bir secenek sunuyor. Dezavantaji phono presi kendinden degil ancak ses sisteminde phono girisi bulunan bir amfi varsa dezavantaj olmaktan cikiyor. Stereo mecmuasinda incelenmisti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fremens -- 25 Ekim 2017; 10:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.