Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
713
Cevap
49
Favori
89.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • zeytinyaa Z kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, birkaç sorum olacaktı

    Ben Türk vatandaşıyım fakat lise eğitimimi şu anda Kuzey Makedonya’da almaktayım 3.sınıfa başlayacağım ve pilot olmak istiyorum. Türkiye’de YÖS ile yada sadece lise diplomam ile devlet üniversitelerine girebilme şansım varmıdır acaba yada sizin bildiğiniz başka bir şekli varmıdır. Birde bir pilot olarak üniversite ve normal bir pilot hayatını ve şartlarını anlatabilirmisimiz işin emektarından dinlemek daha iyidir.

    Çok teşekkür ederim:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açalım elimizdekileri biz mühendis maaşları başlığı altında şeffaflıktan artık birbirimize giydiriyoruz yalan söylüyorsun diye burdaki bu ketumluk adil değil.

  • gülerceylül G kullanıcısına yanıt
    Son 3 yıl türkiyede okumamışsanız gir
    emezsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de şu sıra hem THY hem de Sunex aşamalarında sonlara gelmiş durumdayım, sonuçlar olumlu gelirse hangisini seçeceğim konusunda kafam karışık açıkçası.


    Ama konuşulanlara göre THY e-nabız konusunda o kadar katı görünüyor ki insanın kafası karışıyor açıkçası. Şimdi biz eğitime girdik, sonra da işe başladık diyelim. İleride şikayetimiz olsa, doktora gitmek istesek "ya THY'nin istemediği bir şey çıkarsa" diye hayatımız boyunca korkup hastaneye gidemeyecek miyiz yani. THY sürekli kişisel verilerimizin bulunduğu e-nabızı kontrol ediyor mu?


    Eğer öyleyse kafam rahat bir hayat sürmek için Sunexi seçmeyi düşünürüm herhalde.


    Edit : İki şirketin süreçlerini de tamamlayıp birini tercih edip başladım, sorusu olan olursa yardımcı olabilirim arkadaşlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObsessionC -- 20 Ocak 2024; 11:29:50 >
  • Seneye atpl lisansı için bir kuruma başvurmayı düşünüyorum. 2014 yılında omuzumdan ameliyat oldum 10cm civarında bir dikiş izi ve omuzumda bir platin var. Bu durum SHGM muaynesinde engel oluşturur mu ? oluşturmadığı takdirde pilotluk için şirketlere başvurduğumda platin olması işe girerken bir engel olur mu ? şuan kolumda ve omzumda performans açısında hiçbir sıkıntı yok. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)

  • Diyelim ki pilot olduk. Pilot olarak görev alıyoruz. Sağlık kontrollerimizde pilotken sıkıntı çıkarsa ne oluyor, süreç nasıl ilerliyor? Bir anda bizi işten çıkarıp boşta mi kalıyoruz? Herhangi bir para aliyor muyuz? Teşekkür ediyorum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leplep L kullanıcısına yanıt

    Eğer kararın haksız olduğunu düşünüyorsanız SHGM’ye itirazınızı iletiyorsunuz. Diğer bir hastane daha belirleniyor ve onlar da muayenenizi gerçekleştiriyor. Eğer o hastane de aynı kanıyla varırsa karar onaylanmış oluyor. Ancak o hastane sizin lehinize karar verirse durum 1-1’e geliyor ve son bir hakem hastane belirleniyor. O hastaneden çıkacak karar nihai karar oluyor. Nadir senaryolarda hastaneden olumsuz sonuç çıksa da yetkili kişilerle simülatöre girip sizin işi yapabilecek yetkinlikte olduğunuza karar verebiliyorlar ve işinize devam ediyorsunuz.


    Eğer pilot olarak işe devam edemezseniz değişik ihtimaller var. Bugün benim başıma öyle bir şeyler gelse herhalde simülatör öğretmenliği için gerekli adımları atarım. Yine kendi şirketim özelinde gördüğüm senaryolar, genelde yerde başka görevlerde kullanmaya çalışıyorlar çeşitli sebeplerle pilotluk kariyerlerine devam edemeyenleri.


    Para konusu tamamen yaptırılan sigortalara bağlı. Şirketin yaptırdığı bir sigorta var, o parayı her durumda alırsınız. İlk şoku atlatmaya yetecek bir miktar. Yine Pilvak, TALPA bünyesinde özel sigortalar var lisans kaybı için. Kendiniz para verip bunları satın alırsanız lisans kaybında doktorun odasında göbek atıp oynamaya bile başlarsınız  Keza özellikle THY’de pilotlara ödenen maaşlarla uzun süre çalışsam da o paralardan çok daha fazlasını kazanamıyorum. Diğer firmalardaki pilotlar bir miktar üzülebilirler ama  


    Rica ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Ocak 2024; 7:57:29 >




  • Herkese merhaba, THY'nin 2.pilot yetiştirme programına başvurdum şöyle bir sorum olacak, Ekim ayında mezun olduğum için 2 yıllık tecilim var yani 2025 Ekim'e kadar. Süreç bittiğinde belki 1.5 yıldan az tecilim olacak bu sorun olur mu bununla ilgili ne önerirsiniz?
    Ayrıca CRM ve kurul mülakatında ne soruluyor? Ben hayatım boyunca hiç uçağa binmedim sebebi korku değil mantıklı gelmemesi(hem ekonomik hem de süre olarak). Bu bir sorun oluşturur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar, SunExpress'in sürecinde herhangi bir aşamada devam eden arkadaşlarımız varsa bana buradan ya da özel mesajdan ulaşma imkanları var mıdır? Ben de bu sürece devam ediyorum ve kurul mülakatı için planlama bekliyorum. Biliyorsunuz, THY'ye göre bu süreçte daha az insan olduğu için haliyle hakkında daha az bilgi var. Dolayısıyla, belki süreç devam ederken birlikte iletişim halinde kalabiliriz.


    Tüm şirketlerin tüm aşamalarındaki arkadaşlarıma başarılar dilerim. Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

  • Arkadaşlar THY'nin CADET ilanına başvurup süreci devam eden var mı? 7 Mart'ta DLR sınavına gireceğim DLR sınavına girecek varsa iletişime geçersek iyi olabilir.

    DLR sınavı için takım elbise zorunluluğu olmadığı söylenmiş ama kurumsal firmaya uygun bir giyim olması istenmiş. Bu tam olarak ne demek, üstüme bir kazak altıma bir pantolon çeksem uygun olur mu yoksa ütülü bir gömlek olması şart mı?

    Ayrıca (sanırım)CRM ve kurul mülakatında takım elbise isteniyor, takım elbiseden kasıt tam olarak nedir? Spor bir gömlek, blazer ceket ve günlük giydiğimiz keten pantolon uygun mudur yoksa bildiğimiz kumaş pantolon mu isteniyor?

  • ObsessionC kullanıcısına yanıt

    Hocam selam. Thynin e nabız katılığı nasıl


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki THY mülakatı geçtik ama askerliğe 6 ay kaldı. Süreç nasıl olacak ? Eğitimi askerliği yaptıktan sonra alabiliyor muyuz!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nowo kullanıcısına yanıt
    Hocam sözleşmede belirttikleri in e nabıza hekim sistemlerinden bakıyorlar. Kendi kriterlerine uygun olmayan bir durum varsada duruma bağlı olarak karar değişebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutakyz34 -- 9 Nisan 2024; 4:36:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.