Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
21.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ribbon şuan benim kullanmış olduğum GoldenEar da olan tweeter,şerit şeklinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    HPM Tweeter ve Gallo CDT tweeter
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

    bu iki sürücü birbirine çok benziyor merak ettim acaba hpm ile aynı materyaldenmi üretilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    Anthony Gallo daha önce açıklamadı materyali ama o da mylar benzeri plastik polimer bir malzeme olmalı ama adamın yaptığı hoparlör yanıyor resmen...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    görünüşüne bittim hpm bunun yanında hint fakiri kalır bu hoparlörün fiyatları nedir acaba tr de varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    Timpani distribütörü yaklaşık 3.000 usd civarında fiyatı var . Yani HPM100 den ucuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    ozaman hpm yi satıp en yakın zamanda ediniyorum bu hoparlörü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    5-6 sene önce tüm dünyada acayip sükse yapmıştı şimdilerde unutuldu . Çok değişik bir hoparlör dinlemeni isterdim. Kabini yok crossover yok çok çok güçlü bir bass sürücüsü var onu besleyebilecek kadar güçlü amfin yoksa bass amfisi var ayrı satılıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    güçlü bassı severim bak şimdi aklıma düşürdün nerede dinleyebilirim bu hoparlörü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    http://www.timpani.com.tr/
    Buraya sorman lazım ama birkaç senedir bu modeli üretmiyorlar diye biliyorum. Strada diye bu modelin üst 3 sürücüsü ile subwoofer eşleştiriyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 10 Haziran 2016; 23:06:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tencere tava ne bulduysa bağlamış yav adam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    ribbon twweterlar neredeyse duyulmuyor yahu nasıl ayırtedebiliyorsunuz bu kadarını?12000 hz den sonra devreye giriyor zaten.

    ribbon değil tweeterları HPM serisine adını veren High Polymer Molecular Film 1978 - 1980 arasında High Polymer Mylar Film olarak adlandırılsa da Amerika ya ihracatı sonrasında bu şekilde değişmiş.


    High Polymer Molecular Film veya High Polymer Mylar Film tweeter’ın cinsi değil kullanılan malzemenin ismi…

    Film diye bir hoparlör veya tweeter cinsi yoktur. Tüm ribbon, planar, elektrostatik tarzı hoparlörlerde böyle malzemeler (metalize plastik film) kullanılır.

    Pioneer bu tweeter’da kullandığı filmin adını bu hoparlör serisine vermiş. Ancak tweeter’ın çalışma prensibi konusunda bilgi vermemeyi tercih etmiş.

    Meraklı bir kişi tweeter’ı sökmüş:
    http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/pioneer-hpm-series-super-tweeters-exposed.448367/
    Görünüşe göre öndeki delikli metal levhanın arkasında metal film tabaka, onun da arkasında süngerimsi bir madde (camyünü olduğu ifade edilmiş) var. Bunun dışında başka bir şey, mıknatıs yok.
    Ribbon ve planar tweeter’lar manyetik prensiple çalışır.
    Bu durum bu tweeter’ın elektrostatik tip olduğunu gösteriyor.
    Nitekim ‘60’lı, ‘70’li yıllarda elektrostatik tweeter’lar popülerdi.http://www.pharoahaudio.com/tweeterfixpart1.html

    Full-range elektrostatik hoparlörlerde iki delikli metal levha arasında metalize film tabakası kullanılarak bu tabakanın push-pull çalışması sağlanırdı. Yani metalize film bir delikli metal levhadan uzaklaşırken diğerine yaklaşır, bu şekilde lineer hareket ederdi. Ancak tweeter’ların hareketi çok sınırlı olduğundan genellikle tek kutuplu yapılırdı.

    Anlaşıldığı kadarı ile crossover’ındaki trafonun görevi de bu tweeter’a yüksek voltaj sağlamak…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 12 Haziran 2016; 3:22:00 >




  • selamlar,arkadaşlar iki seneden fazladır bu forumda okuduklarımdan hareketle en sonunda ben de hi-fi dünyasına adım attım.İstanbuldan bu işi yıllardır evinde hobi olarak yapan,alıp satan bir arkadaştan pioneer cs-99A hoparlörler ile marantz 1122 dc amfi aldım.Bu arada arkadaşın evinde klipsch rf 82 mkii vardı.klipschleri yamahanın mx 630-cx 630 pre-powerlarıyla sürdü.Evet kesinlikle çok güçlü.Hatta basları insanın yüreğine işliyor,öyle ki sanki kalbin çıkacakmış gibi oluyor,ben bütün baslarını kıstırdım,78 lerden bir kaç rock türü yabancı müzik dinledim fena değildi.Ama o dönemin içinde bateri enstrümanı olan arabesk,tsm gibi müzikleri dinleyince beni zerre kadar tatmin etmedi,bana göre detaydan yoksun alelade bir hoparlör gibi geldi.Ama aynı müzikleri marantz pio ikilisiyle dinleyince 70 lerin 80 lerin bütün türk ve o dönemin yabancı parçalarını en ince detaylarıyla sesi boğmadan dinledim ve dedim ki işte bu!.Bu arada arkadaşta pioneerin s910 hoparlörleri de vardı,onu da dinledim o da pioneer cs 99a ya göre sönük kaldı.Sonuç olarak bu ikiliyi arkadaşın arabaya koyduk,oradan da otobüsle alıp geldim.Önce işyerinde kurduk,Yani neredeyse düğün yap,o derece güçlü ses var.Sonuç olarak iki seneden fazladır buradan okuduklarımdan anladığım şu: Ne olursa olsun alacağın cihazları önce sen dinleyeceksin,ona göre karar vereceksin.Gerçekten de bu kulak olayı herkese göre farklı..Çünkü bu klipsch serisine kafayı iyice takan ben ,dinledikten sonra tamamen vazgeçtim.Bir de bu hoparlörleri alırken kendi zamanının amfileriyle eşleştirilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum ben.Bundan sonraki amacım bir pio sx serisi ile hpm 60 veya hpm 100 sahibi olmak Allahın izniyle..Saygılar ,sevgiller arkadaşlar..




  • arkadaşlar hoparlör kapağının bezini değiştirmek istiyorum acaba bu bezi piyasada nasıl bulabilirim bu bez ne diye geçiyor bilgisi olan varmı
  • hocam bu bezler özel üretim bezlerdir hoparlör bezi kumaşının özelliği seste en az değişime yol açmasıdır. bu bezi ben birkaç yıl evvel unkapanı imç den bir dükkandan almıştım fakat metresi 30$ dı yanlış hatırlamıyorsam
  • Baştan sondan okuyup bir yorum da ben yapmak istedim.öncelikle pioneer hpm-100 ün biraz şişirildiğini düşünenlerdenim.zira döneminde çok iyi hoparlör olabilir ama fiyat performans olarak kötü duruma geldi.istenen paralar uçuk.max 1000 dolar civarında olması gereken bir hoparlör ama çok bilindik duyulduk olması piyasasını bayağı arttırdı.adam tanıyorum patlak sürücülü,yırtık conelu hpm-60 ı saklıyor.bende hpm var diyor.Allah akıl fikir versin.Aslında bu tıpkı Dual pikabın çok iyi zannedilmesi gibi birşey.Bir dönem trye çok geldi ve en iyisi bu sanıldı.Tamam 1019 gibi başarılı modelleri de var ama bakıyorum sırf Dual marka diye hs serileri 1500-2000 tl ye satılıyor.Thorensler,Linnler,Garrardlar,Transrotorlar çok bilinir değil bu sebeple Dual piyasayı domine etti ama iş ses olayına gelince işler değişiyor.tabii yeni yeni insanlarda bilinç oluşmaya başladı.bu da sevindirici bir durum.

    Vintage cihazlarla alakalı da bir kaç söylemek gerekirse,hepsi için değil ama bazı modeller vardır ki temizi bulunursa kaçırılmayacak.Mesela Quad 303 power ampli.Gösterişssiz,ışıksız,vulmetresiz bir ampli.Lakin hemen hemen her hoparlörü layıkıyla sürebiliyor.transistörlü olmasına rağmen lambalı sıcaklığında ses verebiliyor.Türkiye'nin en donanımlı ve bilgili hifi servislerinde bile bunun içinde bozulacak bir parça yoktur dendi.bende 6-7 senedir sorunsuz kullanıyorum 45 senelik amplimi.

     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞


    Veyahut ta Tdl Studio hoparlör,çok bir para değil 750 sterline falan denk gelmiştim ebayde (trde yok) ama artık pek denk gelmiyorum.Alan satmıyor sanırım
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞


    Sonuç itibariyle 10.000 tl civarına kurduğum sistemden aldığım sesi,extreme audio demo odasındaki 85.000 tl lik sistemden alamadım.Yani bu işler sadece para işi değil.biraz tecrübe,biraz kulak ile ucuz paralara pahalı sesler alabilirsiniz.tabii cihazlar havalı gözüksün derdiniz yoksasağlıkla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 21 Ekim 2016; 12:29:00 >




  • klonajinsky kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınıza katılıyorum ,özellikle Dual pikab , anlayan anlamayan bana şöyle düzgün Dual bulsana konuşmalarından bıkkınlık geldi . Mekanizma sağlam sözüm yok fakat onun dışında artısıda yok .
    Quad kalitesini ispat etmiş marka ,anlamadığım hangi modeline hangi servis bozulacak parçası yok demiş o kısmını anlamadım . Çok iddialı konuşmuş

    Şema bu , her elektronik devre zaman içinde sorun çıkarabilir . internette tamir ve restorasyonu ile ilgili pek çok makale var .



    http://www.saturn-sound.com/images%20-%20cct%20dia/quad%20303%20-%20stereo%20power%20amplifier%20-%20cct%20dia'.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 21 Ekim 2016; 21:34:12 >




  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Resmini koyduğum Quad 303 power ve Quad 33 pre için bunlar söylendi.Tayf audio (yetkili servislerin tamir edemediği cihazları tamir ediyor),Uzay elektronik tarafından söylendi.İnternette ben restorasyon ve upgrade yapıldığını çok gördüm ama tamir hiç denk gelmedim.İçindeki kapasitörler 50 senede boşalabiliyor bazen onlar yenileniyor ama benimkiler henüz boşalmadı.Dediğim gibi tamir olayını hiç duymadım.Prenin de resmini koyayım.Bu işlerden anlıyorsan ilgini çekebilir.Ben pek anlamam :)
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

    içinde aşağıdaki gibi kartlar var.
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞




  • klonajinsky kullanıcısına yanıt
    Evet 70 lerin sistemi ,sesi yumuşak güzeldir ,Quad 303 elime geçmedi fakat buna benzer zamanın 2N3055 li çok tamir ettim . Fotoğrafta görülen plaketler restorasyon işlemi görmüş ,orijinali böyle değil , Roe elektrolitikler kondansatörler muhteşem tam vintage havasını bozmadan güzel iş çıkarılmış .
    Tayf elektroniği tanırım , güzel işler çıkarırlar . fakat demek istediğim şu özellikle hiç bir elektrolitik ömür boyu ilk günkü halini koruyamaz . Elektrolitiklerin tolerans kaybı veya bozulması halinde diğer kompenantlara zarar verir .Fotoğrafta görüldüğü gibi 35 -40 seneyi devirmiş bu cihazlara doping yapmak sesine güzellik katar .

    Güle güle kullanın kıymetini bilin
  • Tabiiki...Mesela 40 sene onceki kablolar ile simdikiler arasinda mutlaka fark vardir.Upgrade restorasyon isleri olumlu sonuc veriyor.Gerci satarken ellenmis cihaz diye muamele goruyor ama satmayi dusunmedigim icin sorun yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klonajinsky kullanıcısına yanıt
    O bizim güzel yurdum insanına ait düşünce ,yurtdışında 2.el satışlarında özellikle altını çizerek belirtilir restorasyon işlemi yapıldığı , çünkü restorasyon pahalı bir ihtiyaçtır . fakat şöyle bir durum var , kim tarafından yapıldığı ne malzeme kullanıldığı önemli ,yurtdışında satış ilanlarında bunuda belirtirler .
    bizde 40 yıllık cihazlara tornavida değmemiş yalanı pek revaçtadır . Umarım bir gün bunun bilinçinde olan alıcılarla dolu olur piyasa .
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.