Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
21.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    vintage cihazlarda restorasyon çok çok önemli özellikle amfilerde ama malesef bizde (tamir görmüş ellenmiş) tü kaka muamelesi oluyor
  • Restorasyon yalnızca eski cihazlara yapılır diye kural yoktur !.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    Restorasyon yalnızca eski cihazlara yapılır diye kural yoktur !.




    restorasyon sadece eski cihazlara yapılır.zira restore etmek,orjinal haline döndürmek demektir.telefonunuzdaki restore defaults gibi.yeni cihazlara yapılana ise upgrade denir.Bu farkı belirtmekte fayda görüyorum.Restorasyon ve upgrade görmüş cihazlar konusunda da size katılıyorum.Bence ömrünü uzatmış,performansını arttırmış olduğunuz için cihaz bana göre de kıymetleniyor.Lakin kimin yaptığıda çok önemli.işinin ehline,sektörde kendini ispat etmiş birilerine yaptırmak ta önemli.Hiç unutmam bir ara cyrus cd çalarımın gözü bozuldu,bizim oralarda bir servis vardı."ben yaparım getir abi" dedi.götürdüm "bu ne?" diyince cihazı alıp çıktım oradan :) tecrübemiz yoktu tabi o zamanlar...




  • Restore etmek orijinale döndürmek derken ,günümüz teknolojisi kompenantlar eskiye göre daha uzun ömürlü daha kaliteli ,örnekle 40 yıl öncesi kondansatörlerin kalitesi ,yapısı ,günümüzün kondansatörleri ile arasında çok fark vardır ,sesin daha doğal ,berrak ,düşük gürültülü dirençler ,transistörler ve yarı iletkenler üretilmektedir .orijinalinden daha iyi olmaktadır , yeterki ne kullandığını bilip gerekli kalibrasyonu doğru yapabilmekten geçer . elinde 60 liralık D.M.M ile ben lehim yapmasını biliyorum diyenler ,bu işe kalkışıp bir çuval inciri berbat edenlerdir .

    Günümüzde üretilen ticari kaygılarla kullanılan kompenantlar bu üst ses sınıfını karşılayan kompenantlardan uzaktır . Elektronik bilmeyen kişilerin ,kompenantları tanımayan kişilerin restorasyon yapıyoruz deyip nasıl cihazları katletdiklerini biliyoruz .

    Herşey çok bilmişlikten kaynaklanıyor .




  • Eskiden üretilen malzemelerin daha kalitesiz olduğu konusuna katılmıyorum.Zira 70li,80li yıllarda üretilen transistörlerin kalitesinde transistör artık üretilmiyor.
  • Audio sınıfı kondansatörlerin geldiği noktayı gözardı edemezsiniz . Transistör üreten firmalar kapandı ,çağ'a ayak uyduramadılar , pek çoğu el değiştirdi veya kapandı .
    vintage cihazlarda çokça gördüğümüz karbon dirençler günümüzde hala kullanabilirliğini yumuşak ses tonu vermekte usta olsada yüksek gürültü düzeyleri sebebiyle yerini metal film Z ve F folyo dirençlere bırakmıştır . Her vintage cihazda metal film kullanamayacığımıza göre şu anda geçerli olan yüksek kalitede karbon film üreten markalar mevcuttur .
  • Merhaba konunun disinda farkindayim ama bir arkadasim sony str-v5 anfi hediye etti ve buna gore raf tipi hoparlör almak istiyorum. yada nasil bir hoparlör almalıyım. Bu islerde acemiyim ve cok fazla butcem de yok. Simdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enverrss

    Merhaba konunun disinda farkindayim ama bir arkadasim sony str-v5 anfi hediye etti ve buna gore raf tipi hoparlör almak istiyorum. yada nasil bir hoparlör almalıyım. Bu islerde acemiyim ve cok fazla butcem de yok. Simdiden tesekkur ederim.

    Merhaba elinizdeki receiver oldukca kaliteli bir cihaza benziyor gerekli bakimi yaptirilmissa cok güzel ses alirsiniz. Hoparlör tavsiyesi olarak bilgili üstadlar yardimci olacaklardir.
  • Arkadas uzun suredir kullanmiyormus. Kablolari olmadigi icinde deneyemedim. Guc kablosu girisi bilgisayar kasalarinin guc girisine benziyor acaba bilgisayar kablosu baglasam denesem olurmu sonrasinda zarar vermek de istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic bakim yaptirilmamis ama oncesinde saglamdi. Simdi ben ilk ne yapmam gerek bakim icin istanbul da tavsiye edebileceginiz bir yer varmi. Ben kendim bakimini yapabilirmiyim zor olurmu acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enverrss E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar PSU güç kablosu girişi uyuyorsa ,takın ,bir şey olmaz . Receiver topraksız girişe sahipsede fark etmez , çalıştırır .

    Sesinde problem yoksa ,FM radyosunda sorun ypksa kullanmaya devam .
    Bu tür 35-40 yıllık cihazlar mutlaka kapsamlı bakıma ihtiyaç duyar , Restorasyon masraflı iştir . Gerçek bakım restorasyon basit bir tamir ücretinden çok daha fazla maliyet tutar .

    restorasyon kararı vermek için sizin için ne kadar değerli olduğuna bağlıdır !.

    Yoksa kullanın gitsin ,gittiği yere kadar .

    36 yıldır tamir ve restorasyon işi ile uğraşıyorum , sizin için değerliyse ,kalıcılık istiyorsanız yardımcı olurum .
  • Cihaz hic tamir gormemis hic bakim da gormemis ilk once kablolari tamamlayip bir test edeyim bakalim neler olacak :) boyle bir stereo sistemim olmasini cok istiyorum. Suan piyasada satilan logitech gibi sacma markalardan cok iyi olacagina eminim. Bakimi maliyetli ise suan ertelemem gerekecek gibi cunku ilk once raf tipi hoparlor almak istiyorum. Daha yolun basindayim . Yarin denerim buyuk ihtimal daha dun aksam geldi bugunde kabloz alamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Merhaba anfiyi bugun denedim. İsiklari yaniyor ses gelecekmi diye evdeki sinema sisteminin uydularini bagladim fakat hic ses yok hatta cizirti bile yok. Arkadas 6 sene once kaldirmadan once calistigini soyluyor sizce bozukmudur. İcinde sigortaya benzeyen parcalar var acaba bunlardami problem vardir yoksa hic ugrasmaya gerek yokmu sizce calisma ihtimali varmi simdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enverrss E kullanıcısına yanıt
    6 yıl uzunca bir ara , nem oranı yüksek bazı illerimizde özellikle istanbul . cihazlarda switch kontaklarda oksit oluşabiliyor , seçici tuşlar yani switchler nasibini alıyor . oksit sebebiyle çalışmaması olabilir . veya siz bağlantılarda hata yapmışda olabilirsiniz . gösterge ışıklarının yanması ana sigortanın sağlam olduğunu gösterir , ampli katının sigortaları açık devre olmuş olmasıda olası durumdur , ancak çıkışları kısa devre yaptığınızda oluşabilecek durumdur veya ciddi bir arıza durumunda . öncelikle bağlantılarınızı doğru yaptığınızdan emin olun . bazen IN girişi yerine OUT çıkışına bağlayabiliyor dostlar .
    radyo çalıştırdıysanız anten bağlantısı olmadan bazen ses alamıyabilirsiniz .
  • İlk once verdiginiz cevaplar icin cok tesekkur ederim. Fm anten kismina kablo baglamistim hoparlor baglanti kisminda +,- seklinde tek bir hoparlor bagladim. Diger anten girislerine kablo baglamak gereklimi bilmiyorum. fotograf yuklemeyi denedim ama telefondan yuklenmiyor galiba,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enverrss

    İlk once verdiginiz cevaplar icin cok tesekkur ederim. Fm anten kismina kablo baglamistim hoparlor baglanti kisminda +,- seklinde tek bir hoparlor bagladim. Diger anten girislerine kablo baglamak gereklimi bilmiyorum. fotograf yuklemeyi denedim ama telefondan yuklenmiyor galiba,

    FM değilde, resimde bağlantısı yapılmış olan yere (AUX kısmına) bir cd çalar, tape veya bilgisayarınızı bağlayın. Hoparlörleri de resimdeki gibi bağlayın. Ön panelden yine resimdeki gibi seçimleri yapın. CD çalar, tape veya bilgisayardan müziği çalmaya başlayın. Yine ses gelmiyorsa cihazınızı forumun emin ellerine elektürükçü Uğur üstada gönderin :)

    Edit: Resimler
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bama_boyy -- 1 Kasım 2016; 0:20:46 >




  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz ve fotograflar icin cok tesekkur ederim :) yarin is donusu ilk isim dediginiz gibi aux cikisindan ses almayi denemek olacak insallah bu sefer olur. Artik gene olmaz ise olmaz ise ustad ugur abi de kabul ederse tavsileri dogrultusunda hareket etmek istiyorum Radyodan ses alabilseydim cok guzel olacakti.Hoparlor girislerini dogru baglamisim gibi duruyor. Dayanamayim icini temizledim ama kabasini aldim icerisinde bir parmak kalinliginda toz vardi zarar vermemek icin cok fazla ugrasmak istemedim. Eger olursa hem radyo dinlemek icin hem muzik dinlemek icin hem flim izlemek icin kullanmak istiyorum cok seymi istiyorum acaba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enverrss E kullanıcısına yanıt
    Yani Film izleme kısmı biraz fazla olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    merhaba anfinin fotoğrafını gönderdim aux çıkışını daha deneyemedim ama radyo modunda yukarıda sol ust kösedeki ekran da hiç bir hareket olmuyor. ama radyo frekansı ile oynadıkca diğer göstergelerde hareketlenme oluyor. acaba çıkışlarında problem mi var radyomu bozuk anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enverrss -- 1 Kasım 2016; 17:17:3 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.