Şimdi Ara

PlayStation Türkiye'yi Rekabet Kurumuna ve Cumhurbaşkanlığına Şikayet Ediyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
33.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kruezberq

    Bu mesaj silindi.
    Yeni oyunlar için yok en son god of war oynanabiliyor şuan.Ayrıca makinenin hala 5.05 ve alt sürümlerinde olması gerekiyor kırılabilmesi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drejtc kullanıcısına yanıt
    BİMER vardı eskiden - artık kapatıldı ve CİMER oldu.

    Ayrıca KDV var demek olmuyor - bir fatura kesilmiyor, kimin vergisi bu? Yani ben de yoksa 100 TL'lik bir ürünü size satar 200 TL'ye derim ki 100 TL vergi aldım - kağıda da yazarım 200 TL ödenmiştir diye. Zaten bu 60$'a o ülkenin vergisi dahil oluyor ki mesela %8 ise biz de sadece %10 ekleniyor 66$ gibi bir şey olur. Fatura kesip TC yazılması gerekiyor - 100 TL'nin 90 TL'si ürün 10 TL'si de ödenmesi gereken vergidir diye. Faturayı da ben öğretmeyeyim artık size. Vergi dilimi bile belirtilmiyor.

    Steam vergisini de alıyor yani Steam'e kur yükselt denilemez - piyasaya da hakim değil sonuçta ama Sony Türkiye bu konuda tekelleşmiş ve zorla yaptıyor - benden vergi alıyorum diye cebine para atıyorlar resmen - ben ABD mağazasını kullanmak istiyorum belki ona da engel koymuşlar. Lokalize edilecekse böyle düzgün edilmeli - Mustafa gibi beceriksizler yönetmemeli - McKinsey'e gitsin o da..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 4 Ekim 2018; 23:26:56 >




  • AİGUN kullanıcısına yanıt
    İlk haftasına çıkan oyunu oynamak isteyen zaten kırık konsol ile işi olmaz, bizim de işimiz olmaz.

    Hani dediniz ya pc oyuncusunun alternatifi var, bu durumda ps oyuncusununda alternatifi olmuş olmuyor mu ?

    Ps veya xbox oyuncusunun günahı ne ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edin şikayet tebrik ederim. Steam kur farkını ayarlayabiliyor da sony niye ayarlayamıyor? Dolar aynı dolar, oyun aynı dijital oyun. Ps bir de üstüne ps plus diye aylık ücret alıyor. Gerekli çabalarla fiyatların en azından daha makul yerlere çekilebileceğine inanıyorum. 470 lira nedir şaka mı bu? Bir iki yıl önce bu fiyata collecters editionlar satılıyordu da alamıyorduk şimdi normal fiyat oldu bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Steam dolar kurunu 2.1’den hesaplıyor hala, anormal olan steam deyip kuru güncellerlerse PC’den oyun alanlar hapı yutar.
    Oyle bir sey olursa steam cok agir kaybeder. Pc korsani elini kolunu salllayarak yapabileceginiz platform. Karsilastirma olarak steam ile ps ayni tutulmamali bence.



    Steam kara kasimiz gozumuz icin bu dusuk fiyatlari uygulamiyor. Dijital sonucta. Ucuza satsa bile kar edecegini biliyor. Sony nin kafasi buna basmiyor iste. Dijital bir urunu 469 liraya 5 kisiye satmaya calisiyor. 209 liraya 50 kisiye satmak varken. Kaybettigin bir sey yok zarar ettigin bir sey yok neden 469 yapiyorsun kimsenin alamayacagini bile bile. Gerizekalilik bunun adi. Baska bir sey degil. Steam bunu akil ediyor ve bir yerde de eli kolu bagli akil etmek zorunda. Fiyatlari biraz artirsa korsan asiri kolay. Hemen indir oyna bitti. Ucuz yapayim da yeter ki satayim diyor korsana yoneltmektense insanlari. Cok guzel mantik bu. Sonynin buma kafasi basmasi icin her guncel fw'nin kolay kolay kirilabilecegi donemleri gormemiz gerekiyor. O zaman tipis tipis cokecekler uygun fiyat politikasina ve Turkiye psne de kilit koyacaklar yurtdisindan alim olamasin diye.

    Yalniz is isten coktan gecmis olacak. Ben kirilma konusu bu noktaya geldigi andan itibaren store un yuzune bile bakmayacagim acikcasi. Sony turkiyenin yaptigi bu kadar pislikten sonra bir cok kisi de ayni seyi dusunuyordur sanirim.

    Mustafa yigitin acliktan kirildigi sonyden tekmeyi yedigi gunleri gormek isteyen cok fazla insan var. Bunu mustafa kendisi yapti. Biz durup dururken yapmadik. Basiretsiz beceriksiz vizyonsuz doyumsuz bir insana karsi bunlari dusunmek cok dogal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Ekim 2018; 10:29:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • choyrn kullanıcısına yanıt
    Korkuttun hocam.

    Şunu söyleyeyim, steam gibi şirketler ya da Ps4 ya da Microsoft dolar kurunu bahane ederek zam yaparak sadece bizi dolandırıyorlar.Ürünlerin yerini değiştirerek zarar etmiyorlar.

    Bu olay sadece zincirleme bir etkinlikle çözülür. Zamanında Akk ayarı getirme işlemi zor da olsa başarıldı(Gerçi yıl sonunda hala patlayabiliriz neyse) bu da yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli ve milli oyun konsolu çıkartırlar. Namaz kılma simulation, Damadımı nasıl bakan yaptım 2: Süleyman Soylu's revenge ve tabi ki July 15 : Evil Revolution gibi oyunlar yapılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha üstüne ilave zam gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu kimi kime şikayet ediyorsunuz...

    Dijital oyunlarda ödenen para yurtdışı merkezli bir şirkete gittiği için ÖTV ve KDV zorunluluğu yok. Şu linkten dijital ve kutulu oyunların ücretleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

    Avrupa'da Spiderman dijital satış fiyatı 69.99 euro
    Tr'de Spiderman önsipariş fiyatı 299 TL, yani 7 lira kur ile 43 euro.
    Tr'de Spiderman dijital satış fiyatı 469 TL, yani bugünün kuruyla 66 euro.

    Ülkenin para birimi yabancı para birimlerine kıyasla neden böyle değer kaybetti diye devleti şikayet edeceğinize, neden Avrupa'dan daha ucuza oyun satılıyor diye devlete şikayet edin. Haklısınız, sonuçta Avrupa'nın Amerika'nın oyunları bunlar değil mi?

    Bir de steam kur sabitliyor neden PS ve XBox sabitlemiyor diye şikayet ediyorsunuz ya.. Ben de bu gibi devlet kurumlarının halkı neden mağdur ettiğini anlayabilmiş değilim. Sonuçta anayasada açıkça bu kurumların kârlarından kısıp halkın oyun ihtiyacını karşılama mecburiyeti belirtilmiş. Belki de mahkemede hakkımızı aramalıyız.




  • Ha Sony i bu artışların 1 numaralı sorumlusu tayyip e şikayet etmekte çok güzel kafalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Sony bir şekilde bu işin içinden de çıkar çünkü bu tarz şirketlerin çok sağlam avukatları oluyor.
    Bu iş hakla hukukla olmaz almayarak olur. Ben 3 sene bekler 70 liradan alırım gerekirse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tamamen kur artışıyla ve vergilerle oyun fiyatı yüksek.
  • Konuyu okumadan yorumları okuyarak konu hakkında fikir edinip yorum atan arkadaşlar konuyu okurlarsa zaten olayı orada açıkladım. Ayrıca vergi olayının müptelası değilim, ya da kur neden yüksek devlet suçlu ekonomi çöktü değil burada konumuz, orası için roman yazılır, burada konumuz vergi alıyoruz gibi gösterip kâr olarak cebe atılan para, ya da usulsüz şekilde vergi alınıyor gösterilmesi, alınıyorsa bile böyle değil bunun yöntemi. Euro/Dolar karşılığı olmasına rağmen dijital kıyaslarını yaptım sizlere konuda, SPider-Man şu an bölge kilidiyle Türkiyeye özel 179 TL’ye satılabilir, bu alıcı ve satıcıyı da kâra sokar, burada hesap yapılması gerek alım gücüne satış rakamlarına ve kaç adet satılırsa karşıladığına bakılır, ortada kullanıcı sayısı belli 469’a bir kişiye satacağına 179’a 6 kişiye satarsan kâr edersin, ortafa dijital bir şey var, ayrıca satış rakamları da yükselir, oyun da bölge/kredi kartı kilidi ile sadece Türk kullanıcılara sunulmuş olur. Bunları konuda da okuyabilirsiniz - lütfen konuyu dikkatli okuyup demek istediğime yoğunlaşalım, kur 10 olsa da benim şu an kur ile ilgili bir konuda ‘sitem’ etmediğimi söylüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • kty28 kullanıcısına yanıt
    Akk olayından zaten patladınız. Akkli fiyatına(hatta daha pahalı) kotalı paketleriniz hayırlı olsun. Akksiz paketler zaten akkli zamanda da vardı. Şimdi ise hala var aynı veya daha yüksek fiyatlara. Şanslı insanlar ise bir kaç küçük servis sağlayıcısından Akksiz, kotasız paket alabiliyor. Onları da engellemek için, yeni müşteri alamasınlar diye Turkcell ve Türk Telekom(TTNet) elinden geleni yaşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz burda fiyatlar konusunda ağlarken, binlerce insan bu fiyatlardan oyun sipariş ediyor Türkiye'de. Yani bu platformlara girmeyen binlerce belki milyon tane ps4 sahibi insan var. Bazıları diyor ki işte insanlar satın almıyor niye zam yapıyorlar. Öyle birşey söz konusu değil, Türkiye DH den yada başka forum platformlarından ibaret değil. Birçok insan sadece puana bakarak oyun satın alıyor. Yok 4k yok 60fps yok şu bu yok dövüş animasyonu buna bakmıyor bile. Adam çizgi roman karakterlerini seviyorsa direkt alıyor Spiderman'i. Adam daha önce RDR oynadıysa RDR 2 yi almıyacak mı sanıyorsunuz ki bence GOTY olacak oyun. Binlerce insan 469 dan RDR 2 alacak, Spiderman alacak, GoW alacak. Adamlar zarar etse ya da az kazansa zaten düşürürler fiyatları emin olun. Adamlar çok güzel strateji yapıyor, bu sene çok deli oyunlar çıktı. RDR GoW Spiderman, bu oyunların bir sürü fanı var, bu adamlar gözünün yaşına bakmadan satın alıyor bu oyunları. Onlarda zaten PS4 Türkiye'ye yetiyor da artıyor bile. Adamlarda müşteri memnuniyeti zaten yok, tek derleri para kazanmak. Bu yüzden ucuza verip 10 kişi alsın demiyor, zam yapıyım 2 kişi alsın diyor. Biz burda ne kadar ağlasak boş, adamlar kazanmaya devam ediyor. Ayrıca bu forumda olup çoğu 469TL den bu saydığım oyunlarıda alıyor yani, burda ağlıyor ama RDR 2 yi koşa koşa alacak tonlarca insan var. Birşey diyebilir miyiz? Hayır, herkesin keyfi kendisine ama böyle böyle kazanıyor adamlar. Kimse almıyor ki oyunları mantığını çıkarın aklınızdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcyTea Lemon -- 5 Ekim 2018; 13:51:4 >




  • reach61 kullanıcısına yanıt
    Ben her konuya bunu yazıyordum eskiden ama anlamıyorlar. Türkiyede de 69 TLolması lazım o zaman diyorlar

    O yüzden sal usta takılsınlar yarın steam de uyanacak artık gulleye tasoya geri döneriz o zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haykıran Bıngıldak kullanıcısına yanıt
    Yazmayayım diyorum da her konuda tek konuşulan bu olunca mecbur kalıyorsun.. Almayalım fiyatlar mecbur düşecek diyen mi dersin, dediğin gibi neden burada bize de 60 birime oyun yok diyen mi dersin. Sanırsın ya firmaların tek pazarı Türkiye ve oyunları satamazlarsa denize dökecekler, ya da firmalar hayır kurumları ve dünya üzerindeki her oyuncuya uygun fiyattan oyun dağıtımı yapmaya ant içmişler. Mesajda ironi yapıyosun forumda onu da anlamayan var.

    Neyse.. Dediğin gibi taso misket işi fena değildi, eski kolileri açmak lazım.
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    pc oyunları bilgisayar yazılımı sınıfına giriyor, konsol oyunları ise direk konsolların tabi olduğu ötv alıyor ve bunun üzerine de lüks tüketim vergisi alıyor.
    pc ile konsol oyunu kıyaslamakla bizim açımızdan bir yere varılmaz. varılacağı nokta, o da oyun bu da oyun denilip steam'e de lüks tüketim vergisi ve ötv gelmesi olur.
    illa kıyaslanacaksa microsoft ile sony kıyaslanır.
    ilk yazılan mesajı şu halimle ve bilgimle çürütmem 2dk'mı falan alır, bırakın sony'nin avukatlarını. hesaplamaların hepsi nedense dolar-euro bazında yapılmış, sony türkiye londra'ya bağlı sterlin'le alıyoruz biz dedikleri zaman ne denilecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 5 Ekim 2018; 14:56:57 >
  • atv de haber yapılırsa tamamdır. orada bir haber yapılıyor ertesi güne kalmadan çözülüyor problem cb tarafından. fırsatçı sony diye bir haber yapıldığını düşünsenize zaten kaç gündür o tarz haberler dönüyor onlarda.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.