Şimdi Ara

PlayStation Türkiye'yi Rekabet Kurumuna ve Cumhurbaşkanlığına Şikayet Ediyoruz! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
33.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • en mantıklı çözüm pc de oynamak



    7000 TL ile rahat 4 yıl high grafikler de oynatır



    ps4 de 15 oyun 7000 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kimsenin aklına karpuz kabuğu getirmeyin, bi kanun çıkar RTÜK'e oyunları denetleme yetkisi gelir, sansür gelir, yasak gelir, olmadı extra kdv, ÖTV gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Türk oyunculuğu keşke gelişse keşke her geliştirici oyununu yaparken Türkçe dili biz sormadan eklese keşke dağıtıcı firmalar Türkiye pazarına mal getirmek için can atsa keşke perakendeciler artsa ve satış yaparken en ucuz fiyatları sunsa, keşke steam gibi origin gibi psn gibi platformlar en ucuza burada satsa

    ama

    sen sorunun ne olduğunu anlamıyorsan, burada iş yapmaya çalışan insanları suçluyorsan firmaları küstürüyorsan bu nasıl olacak? ben herkesi terslemiyorum. ben, sorunu yanlış teşhis edip çözümü sony'de microsoft'ta arayanlara kızıyorum, adam çıkmış koca sayfa yazı yazmış yarısı yanlış bilgi dolu, sonra da çıkmış vay ben editörüm en çok ben biliyorum demiş. ben bunu tersliyorum, pabucumun editörü.

    ayrıca çok araştırıp bilgi edinmeyi sevmiyorum, sadece biri burada bişey yazınca "evet adam doğru söylüyor, cadı bu yakalım bunu" diye meşalemle arkasından koşmuyorum, bakıyorum gerçekten öyle mi diye.

    şimdi mesela bu başlığı açan adam 70 euroluk oyuna 60 euro yazmış onu da türk lirasına pahalı çevirmiş, başlığa giren onu görüp "vay arkadaş bunlar şerefsiz" diyor başlıyor yazmaya yardırmaya, halbuki açıp baksa oyunun almanya fiyatına sonra dönse türkiye fiyatını kontrol etse hiç bunlar yaşanmayacak, başlığı açana en baştan "sus lan cahil" diyecekler konu kapanacak.

    yazıyorlar da yazıyorlar, yok rekabet kurumuna şikayet edelim yok cumhurbaşkanına gidelim yok dipsiz kuyulara atalım yok canlı yakalım bilmemne sonu gelmiyor anasını satayım.

    ne çarşıdaki domates ne de psndeki oyun böyle ucuzlamaz, saçma sapan ayarsız tepkiler yerine sonuç alınabilecek işler yapmak lazım ve burada bahsedilen yollarla sonuç alınamaz.




  • Konsolcular agliyor gözleri yaşlı 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne gereksiz bi adamsın ya, nerede bahsediyor aradaki "haksızlıktan" oturmuş 70 euro olan oyuna 60 euro yazmış onu da pahalı yazmış gelmiş bikbik sallıyor burada.

    ikincisi, bir oyunun 469 ötekinin 400 olması bir haksızlık değildir, her oyunun geliştiricisi dağıtıcısı farklı kimi indirimi kabul ederken öteki kabul etmiyor olabilir

    oyunun fiyatı 490 lira olması gerekmiyor mu? gerekiyor. o halde 469 liraya satıyorlarsa bu ürün ucuz satılıyor demektir, sen bu ürünün fiyatını beğenmediğin gibi bir de neden 400e satmıyorlar diye ağlıyorsun.

    geliştirici veya dağıtıcı veya aradaki herhangi hak sahibinden biri indirimi kabul etmiyordur veya playstation'ın canı istemiyordur birini 400'e satarken ötekini 469'a satıyordur, satabilir ve burada 69 liralık haksızlık değil 90 liralık fırsat vardır.

    açgözlü davranıp daha da ucuza satmasını istiyorsunuz ve bunu yaparken de steam örneğini veriyorsunuz ama bu gerçekçi değil, mevcut şartlarda oyunu uygun fiyata alıyor musun alamıyor musun ona bakacaksın.

    gayet açık görünüyor ki playstation türkiye fiyatları avrupa fiyatlarına göre daha iyi.

    tabi bunları senin gibi 148714k beyinli bir arkadaşa anlatmak zor, biz ne yazarsak yazalım dönüp dolaşıp psn pahalı diye inlemeye devam edeceksiniz. işte ben de o yüzden diyorum ki;

    İNŞALLAH PSN TR KAPANIR DA ALMANYA İNGİLTERE FİYATINDAN ALMAK ZORUNDA KALIRSINIZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 6 Ekim 2018; 16:35:30 >




  • Skylined kullanıcısına yanıt
    şuan bileşenleri fiyatlarının bilmiyorum ama en basitinden bi gtx1050 ti bile ps den daha iyi grafik sunacaktır. ps grafikleri zaten pc deki ayrıntılarda yoksun oluyordu. uzun zamandir takip etmiyorum ama gta5 ve o zamanlar çıkan oyunlar icin öyleydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    Alican arkadasin soyledikleri dogru hic lafi gevelememek gerek bu konuda.



    Tr psn'i neden bu fiyatlari yapiyorsunuz diye sorgulamamak lazim. Bu kurda olmasi gereken fiyatlar bunlar. Burada giydirecekseniz hukumeti suclayacaksiniz. Damati suclayacaksiniz. Cahil cubela insanla ici doldurulmus bakanliklari suclayacaksiniz.



    Tr psnden isteyebilecegimiz tek sey, ulkeye ozel fiyatlandirma yapmalaridir. Bunu yapmazlarsa satamayacaklar 469 liradan. Yaparlarsa ne ala.
    Aslında olması gereken fiyatlardan da ucuza satıyor adamlar, 70 euro olan oyunu burada 490 lira yerine 469'a ve hatta 400'e satıyorlar.

    Bugün burada oyun fiyatlarını eleştirip psn tr'yi gömenlerin video oyun satan dükkanları olsa 70 euro olan oyunu rafa koyarken euro kurunu 8.5 yazar da koyarlar ama söz konusu başkasının tezgahı olunca indirimi bile beğenmeyip daha da indirsin daha da ucuz yapsın diye rekabet kurumuna şikayetten bahsediyorlar.

    tabi tüm bunlar 469 liradan oyun satamayacakları gerçeğini de değiştirmiyor, türkiye şartlarında müthiş bir para ve orta halli aileleri geçtim zengin ailelerin bile öderken zorlanacağı paralar bunlar.

    tr psn'in türkiye'ye özel fiyatlandırma yapması 2 türlü olur, ya oyuncu sayısı artacak ya da satışlar taban yapacak.

    burada yapılacak tek şey yalandan isyan etmek yerine almamak fakat burada da şöyle bir risk var, satıcı "yav fiyat düşürelim alamıyor bunlar" demek yerine "türkiye'den para kazanamıyoruz kapatalım dükkanı" da diyebilirler, bu çok ince bir çizgi bence ve boykot çağrısı yapmak falan büyük risk olur.

    alabilen alacak, alamayan bekleyecek sonra alacak, onu da alamıyorsa satacak konsolunu ayağını torganına göre uzatacak telefondan oyun oynayacak.




  • Kaziksa oyun fiyatlari almayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olmayan almasın bu kadar basit.

    Birde alamayanlardan ricam oyun konularına gelip bu oyuna bu kadar verilmez diye ağlamasınlar, alamıyosun bari alanın hevesini kırma.En azından bu duyarlılığı göster.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 6 Ekim 2018; 17:5:1 >
  • Hocalar fiyat yine fazla ama burda ettiğimiz laf fiyata değil. PS Türkiye’nin haksız kazanç sağlaması. Bir haksızlık var ve isyan gayet normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın Rekabet kurumu ile alakası yok. Steam kuru sabitledi. O yüzden orada oyun 67 TL, zaten Pc tarafına bakıldığında Steam dışında sabitleme yapan başka bir satıcı da yok. Gidin Sony'e ağlayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burada gözden kaçırdığınız bir mesele var, amerikada 60 dolara veya avrupada 60 euroya satılan oyunu ps türkiye o fiyat üzerinden almıyor ki. Diğer ülkedelerde 60 doların içerisinde kar payı da var, yani ps türkiye oyunu daha ucuza mal ediyor ama adamlar zaten kar payı içinde olan fiyatın üzerine bir daha kar ekliyorlar. Hiçbir perakende firması ürünü satış fiyatına mal etmez ama türkiyede nedense çok uyanık firmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Americas Worst Nightmare -- 6 Ekim 2018; 17:49:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Americas Worst Nightmare kullanıcısına yanıt
    sizi özel mi yetiştiriyorlar ya, komple bir olup şaka mı yapıyorsunuz.
    kafayı yemek üzereyim...

    60 euro'ya satılan oyunun üzerine kâr koyuyorlar diyorsun, allah aşkına göstersene hangi oyun o.
    şuraya 3 tane oyun yaz, de ki bu oyunlar almanya'da 60 euro ama burada 60+x euro fiyata denk geliyor.

    hadi, bekliyorum.
  • Daha da zamlanır.
  • Nasıl bir akıl tutulması yaşanıyor hayret vallahi. Adamlar donumuza kadar alsa sesimiz çıkmayacak öyle mi? Bizi 3. Dünya ülkesi görenler satış oldu mu anında kendi bölgesinden gösteriyorlar. 460 liraya oyun sat,dil ekleme sonra niye millet isyan ediyor. Steam Metroyu kaç TL den ön siparişe açtı unutmayın arkadaşlar. Anında müdahale geldi peki niye? Essek oldukça semer vuran çok olur derler ya aynen öyleyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kty28

    Korkuttun hocam.

    Şunu söyleyeyim, steam gibi şirketler ya da Ps4 ya da Microsoft dolar kurunu bahane ederek zam yaparak sadece bizi dolandırıyorlar.Ürünlerin yerini değiştirerek zarar etmiyorlar.

    Bu olay sadece zincirleme bir etkinlikle çözülür. Zamanında Akk ayarı getirme işlemi zor da olsa başarıldı(Gerçi yıl sonunda hala patlayabiliriz neyse) bu da yapılabilir.
    Steam doları 2'den alıyor, ne saçmalıyorsunuz ya Microsoft, Sony'nin yanına Steam'i yazmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican456

    sizi özel mi yetiştiriyorlar ya, komple bir olup şaka mı yapıyorsunuz.
    kafayı yemek üzereyim...

    60 euro'ya satılan oyunun üzerine kâr koyuyorlar diyorsun, allah aşkına göstersene hangi oyun o.
    şuraya 3 tane oyun yaz, de ki bu oyunlar almanya'da 60 euro ama burada 60+x euro fiyata denk geliyor.

    hadi, bekliyorum.
    konuyu vs bilmem yorumları okurken gördüm de sen adamın dediğini anlamamışsın.



    adam 60 euroya satıyorlar belkide bunu 10 euro daha ucuza mal ediyorlar(yani sony 50 euroya alıyor kendi marketinde yayınlama bedeli vs diye kâr payını kendisi de ekliyor)diyor.



    50+10 euro sabit satış fiyatını veriyor diyor.



    türkiye psn de ise 60 euroda zaten kâr alıyor(50 ye falan aldığı için)üstüne yine kâr ekliyor diyor.



    tekrar edeyim benim konuyla vs alakam yok ps4 pro sahibiyim alet kutuda bekliyor jailbreak çıktığı gün de yaptıracağım(5.55)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cumhurbaşkanlığına göre kriz yok olmayan şeyi nasıl şikayet edeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican456

    ne gereksiz bi adamsın ya, nerede bahsediyor aradaki "haksızlıktan" oturmuş 70 euro olan oyuna 60 euro yazmış onu da pahalı yazmış gelmiş bikbik sallıyor burada.

    ikincisi, bir oyunun 469 ötekinin 400 olması bir haksızlık değildir, her oyunun geliştiricisi dağıtıcısı farklı kimi indirimi kabul ederken öteki kabul etmiyor olabilir

    oyunun fiyatı 490 lira olması gerekmiyor mu? gerekiyor. o halde 469 liraya satıyorlarsa bu ürün ucuz satılıyor demektir, sen bu ürünün fiyatını beğenmediğin gibi bir de neden 400e satmıyorlar diye ağlıyorsun.

    geliştirici veya dağıtıcı veya aradaki herhangi hak sahibinden biri indirimi kabul etmiyordur veya playstation'ın canı istemiyordur birini 400'e satarken ötekini 469'a satıyordur, satabilir ve burada 69 liralık haksızlık değil 90 liralık fırsat vardır.

    açgözlü davranıp daha da ucuza satmasını istiyorsunuz ve bunu yaparken de steam örneğini veriyorsunuz ama bu gerçekçi değil, mevcut şartlarda oyunu uygun fiyata alıyor musun alamıyor musun ona bakacaksın.

    gayet açık görünüyor ki playstation türkiye fiyatları avrupa fiyatlarına göre daha iyi.

    tabi bunları senin gibi 148714k beyinli bir arkadaşa anlatmak zor, biz ne yazarsak yazalım dönüp dolaşıp psn pahalı diye inlemeye devam edeceksiniz. işte ben de o yüzden diyorum ki;

    İNŞALLAH PSN TR KAPANIR DA ALMANYA İNGİLTERE FİYATINDAN ALMAK ZORUNDA KALIRSINIZ.
    Abicim.

    Hiç bir bilgisi olmayıp fikri olan değişik insan.

    Amerikadaki adam 70 dolara bakar sen oyunu istersen 20 tl sat onu ilgilendirmez.

    Ama sen nerden bilirsin ey cahil dostum.

    Ben sana yüzlerce kelimede yazsam senin anlayamayacağını bildiğim için cahille tartışmaya girmiyorum hiç bir zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.