Şimdi Ara

POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Konu başka yerlere gitmiş ama son mesajı okurken dikkatimi çekti, küçük bir düzeltme yapayım affınıza sığınarak:

    "Ev tipi motorlu cihazların kompanzasyonu, cihazların kendi içinde yapılır. Nasıl ? Cihazların motorlarının yanında kondansatör bulunur. Günümüzün cihazlarında bu parça mutlaka olur."

    Bahsi geçen cihazlardaki kondansatörler kompanzasyon için değil, 1 fazlı asenkron motorda yardımcı sargıya seri bağlanarak faz kaydırması yapıp döner alan meydana getirmek için kullanılır. O kondansatör olmazsa motora ilk dönüş hareketini dışarıdan vermeniz gerekir.

    Sevgiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Powerline adaptörler aynı faz olmasa da çalışıyor. (Evimde 3 fazlı tesisat var ve 2 kat üste Fritz Powerline ile interneti farklı fazlardan ilettim)

    Ama asla kablolu performansı beklemeyin. Hele apartmanda ve farklı dairelerde tesisatta sürekli devreye girip çıkan cihazlar olacağı için yaratacakları parazitler nedeniyle hiç çalışmayabilirde. En mantıklı yol ucuz bir cihaz alıp denemek bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Eğer hatırlarsanız, bir zamanlar buzdolaplarını A enerji sinifi diye sattılar. Buzdolaplarında enerji tüketimi yönünden ilk sınıflandırma yapıldığı zamanlardan bahsediyorum. Tabi tevellüdünüz eski ise, hatırlarsınız.


    Daha sonra bu enerji tüketimi sınıflandırması, diğer ev tipi cihazlara da konulmaya başlandı.


    İşte buzdolaplarına enerji sınıfı yazılmadan önce, motorların yanında kondansatör yoktu. Yani motorun kalkış anında fazla akımı kompanze edecek bir kondansatör yoktu.


    Cihaz üreticileri, elektrikli cihazları, kaba elektronik parçalarla desteklemeye başlayınca, bu yeniliği ticari kazanca dönüştürmek için, cihazları enerji tüketimi yönünden sınıflandırdılar ve bu yeniliği ticari kazanca dönüştürdüler.


    Çarpıcı bir şekilde örnekleyecek olursam; 15 TL'lik bir kondansatör parçası taktıktan sonra buzdolabına A enerji sınıfı diye etiketledir.


    Sonraları, bu enerji tüketimini azalttık diye, buzdolabının yalıtkanlığını geliştirdiler ve A+ dediler. Yetmedi, farklı özellikte soğutucu gaz kullandılar ve A++ dediler.


    Her neyse... Bunları anlatmaktan maksat; bir atölyenin, sanayi tipi cihazlarında, kompanzasyon panosu ayrı bir yere donatılabilir. Dolatıldığı yerde de bağlanılacak cihazların adedine göre gerekli parçalarla donatılır ve her bir cihazın hattı o panodan cihaza çekilir. Zaten bu hususta yönetmelik bile var.


    Tekrar ev tipi cihazlara dönecek olursak; ev tipi cihazlar aynı anda çalışmadığı ya da her bir ev tipi cihaza, ayrıca kompanzasyon panosu imal edilmesi tasarlanmadığından, bu cihazların motorları kalkış anında fazla çekilen akımı kompanze etmesi için, kondansatör konur.


    Saygılar, sevgiler bizden.





  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    kabolu performansın aynısını veriyor. hatta bu wan hızını kablosuz adaptöre aktarıp, wifi ile bağlantı kurulduğunda bile performansı çok iyi. tek sorunu, evdeki cihazlardan etkilenmesi. bu sorunun sadece evdeki cihazlardan mı kaynaklandığı konusunda ise bir çalışma yapamadım. niyetim mevcut p.adaptörlerden kurtulmak. POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? 

  • arkadaşlar merhaba,nasılsınız umarım iyisinizdir.öncelikle şunu belirtmek isterim,olumlu olumsuz mesaj yazan bütün üyelere sağladıkları katkı sayesinde çok teşekkür ederim.


    şunu da belirteyim,konu telekomdan çıkıp bir miktar elektrik tesisatına kaydı.neyse......


    artık bir sonuca ulaşmak zorundayız.anladığımı söylüyorum.her ne kadar bu cihazların kesinlikle dublex triblex yani aynı bina içinde olması gerektiği söylensede, power line adaptörler ile apartman yapılarda trifaze monofaze hangisi olursa olsun,trifaze(r-s-t) varsa,farklı dairelerden farklı katlardaki dairelere elektrik şebekesi üzerinden verimli internet bağlantısı yapmak mümkün.


    örneğin 8. katdaki 40 numaralı daireden ( r-s-t ) 3.katdaki 10 numaralı dairenin r-s-t yani trifaze 8. katdaki 40 numaralı dairede ki verici powerline adaptör örneğin s fazına bağlı bir prize bu durumda 3.katdaki 10 numaralı daire ki alıcı power line adaptör kesinlikle s fazına bağlı bir prize takılırsa cihazlar eşleşerek 40 numaralı daireden 10 numaralı daireye internet aktarımı yapılmış olur.


    ucuz bir cihaz bulup denemeyi uygun bir zamanda düşünüyorum.iadeli bir yerden almam gerekir.



    saygılar........................................





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım merhaba,nasılsın umarım iyisindir.trifaze tesisatı ile ilgili dün bir soru aklıma geldi.bu soruyu sana bir örnekle sormak isterim.


    90 daireden oluşan bir site binası var.hangi daire olursa olsun,diyelim 10.kat 65 numaralı daire çocuk odasındaki a-prizi

    T-fazına bağlı bu şumu demek geri kalan bütün dairelerin çocuk odasındaki a-prizi kesinlikle T-fazından geçer yada geçmek zorundadır,bunun aksi olamaz.böyle mi olur.





    saygılar..............................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, siz de iyisinizdir umarım ?


    Belirttiğiniz husus, sahada hattı döşeyen elemana kalmış diyebiliriz.


    Yani hattı döşeyeni bağlayıcı bir durum yok. Ancak hattı döşeyen eleman sistemli çalışıyorsa, aynı fazları aynı odalara döşemesi gerekir, normalde...


    ***********

    ***********

    ***********


    Bu arada sıralı mesajları okudum da... Faz sırası ile ilgili görüş bildirenler olmuş.


    Tesisatta faz sırası koruma rölesi yoksa, şebeke elektrikçilerinin yerel trafodan faz sırasını değiştirmesi halinde, dairenin elektriği kesilmez. Ancak, şimdiki dijital sayaçlarda; "faz sırası hatası" uyarısı verir. Yani dairede elektik kesilmez ama dijital sayaç; şebeke elektrikçisinin trafodan besleme hattını değiştirdiğini algılar.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    teşekkürler.Allaha çok şükür.sizinde iş tekniği değerlendirmenize göre,o zaman powerline adaptörün vericisini,bir önceki mesajımdaki örneğe göre bağlayacaksak,verici adaptör çocuk odasının A-prizine bağlı ise alıcı adaptörün kurulacağı dairede ilk önce uğraşmamak için çocuk odasının A-prizi kesinlikle denenmelidir.büyük ihtimalle uğraşmadan doğru sonuç elde edilebilir.



    saygılar.................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 14 Mart 2023; 12:35:15 >
  • bu kopma sorununa çözüm aramıyorum ama hala olayı da anlamaya çalışıyorum. elektrik saatine yarın bakacağım, tek faz mı geliyor yoksa üç faz mı geliyor diye. eve ait elektrik sayacının üç faz olduğunu açıkcası sanmıyorum. diyelim ki tek fazlı bir sayaç. tek fazlı sayaçta, powerline adaptörü etkileyen, dış kaynaklı bir çeşit değişim gerçekleşiyor olamaz mı? olabilir ise bu ne olabilir acaba? şimdi yukarıdaki çocuk odası örneğine bakınca, bunun gerçekleşiyor olabileceğini düşünmeye başladım. yani bu durumda sadece evdeki aletleri değil, apartmandaki aletleri de dikkate almamız gerekmez mi? POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? 

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    konuyla ilgili olarak,voltaj etkisi diye bir şey varsa,evet kesinlikle binanın tamamı söz konusudur.



    saygılar...............

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Eviniz müstakil bir ev değilse, apartmansa ve de çoook eski bir yapı değilse, konutunuza gelen elektrik şebekesi 3 fazlıdır. Benim oturduğum Site (ve buradaki binalar) 1977 oturumludur ve bizim dairelere kesinlikle 3 faz geliyor. Elektrik panosundaki sayaçlar da zaten 3-fazlı sayaç (üzerlerinde açıkça yazılı). Her sayacın girişinde, ana kofradan gele 3 hat ve dolayısıyla 3 sigorta vardır.


    Sadece binanın (bodrum) katında 6 daire için bölünmüş 6 oda var, herbiri 40 m2 kadar olan. Bunlar daha çok depo alanı olarak kullanılır. Buraya saat çıkışından sonra tek faz verilmiş (gerek priz gerekse tavandaki aydınlatmalara), zira buralardaki elektrik tüketimi çok düşük. Apartmanın içindeki merdiven otomatiğine bağlı noktalara ve ana kapı aydınlatmasına ve de buradan beslenen bahçe aydınlatmasına da tek faz geliyor. Yine de buraların girişindeki saat 3 tazlı zira bu bodrum katında bir de doğal gazla çalışan bir küçük kalorifer dairesi var; buradaki brülör vs. donanım 3 fazlı gerilimle çalışıyor.





  • Forumu okudum. Söylenenlerin çoğu teoride doğru olsa da ben pratikte yaşadığım deneyimi özetleyim. Bu faz meselesi yüzünden tereddüt yaşarken gözümü karartıp bir çift powerline aldım. Aynı fazda olup olmadığını bilmememe rağmen evdeki bütün prizlerde çalıştı. Hatta üçlülerde bile. Daha sonra evi tadilat yaptırırken bütün elektrik tesisatını yeniledim ve istediğim yerlere hariçten prizler çektirdim. Sigortada yenilendi ve evin trifaze olduğu ve farklı farklı farzlardan beslendiğini elektrikçiden teyit ettim. hatta sigortaları attırdım. bir odanın prizinde elektrik varken diğerinde yoktu. Buna rağmen ürün evdeki bütün prizlerde sorunsuz çalıştı. Kullandığım ürün ise zyxcel pla 5456.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • donanim06 D kullanıcısına yanıt

    anladığım kadarıyla ya eviniz müstakil,yada cihazı daireler arası değil,kendi dairenizin içinde denemişsiniz.konu bira daha farklı,




    trifazede başka bir kattadaki daireden bu cihazla diğer katdaki daireye internet verilebilirmi.konu en temelde bu,




    ancak sizin çalışmanızda şu ispatlanmış oluyor farklı fazlarda olsa demekki cihazı etkilemiyor.yada etkilenmeyen cihazlar var.




    konu gereği olmasada zamanında riske girmişsiniz,takdir ettim sizi.




    teşekkürler.








    saygılar.......................

  • donanim06 D kullanıcısına yanıt

    Bende de Zyxel PLA-4201 var (500 mbps). Ama daha fırsat bulup deneyemedim. POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? 

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için tşk ederim. Evet aynı daire içinde denedim. Sizin sorunuz için de en basit ve kesin sonuç bir çift ödünç alıp denemeniz olacaktır. Sonuçta bu ürünler kendi ülkelerindeki standartlara göre üretiliyor ve teknik açıklamaları bu standartlar baz alınarak yapılıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • donanim06 D kullanıcısına yanıt

    saygılar.................

  • en son aynı oda içinde denendi, yine kopma oldu dendi. bu sefer tplink'in önerdiği gibi bir tarafa re200 de bağlandığı halde yine kopma oldu ise demek ki bizdeki kitleri biri bize kitlemiş. POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???  kitlenirken ben yoktum ayrı konu.

  • Amazondan tp link homeplug av1000/AC1200 sipariş verdim. Benim evde internet olmayan bir havuz makina dairesi var. Oraya internet aktarmak için. Ethernet kablo çekemedım. Ev daha önce yazmıştım 3 fazlı. Evde aynı zamanda tp link deco mesh var, 3 tane m9 plus, 2 tane P7. Bakalım çalışmasında sıkıntı olacak mı? Önümüzdeki hafta eve geliyor. Sonucu söylerim.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    merakla bekliyorum.hız ve bağlantı.............


    saygılar...........................

  • Bugün denemeleri yaptım. Benim evdeki oldukca da karisik bir baglanti da denedim, hersey sorunsuz calisti. Hiz da eve gelen hizin yarisi kadar cikti.



    POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???

    Aldığım ürün bu.



    POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???

    Ilk aparati buraya bagladim. Evin icinde ethernet dağıtım yeri.



    POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???

    Burasi da havuz makina dairesi, bahcede havuza bitisik. Orada gözüken 3'lü prize taktim ve hiç sorun cikmadan interneti elde ettim. Bir dakika kadar bekleyip görüyor. Eve üç faz geliyor, ve arada bir sürü adaptör olmasına rağmen bence çok iyi çalıştı. Yillar once alıp denediklerim calismamislardi, teknoloji oldukca gelismis. POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 26 Nisan 2023; 12:36:57 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.