Şimdi Ara

POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
3
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Daire dışına çıkma gibi düşünceleriniz varsa önce 500 TL altına ikinci el bir ürün alıp performansı görün, sonra sıfıra yönelin derim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İkinci el kimsede bulamıyoruz çevremizde yok.

    Bugün artık son çare Media markt'a gittim. Ürün satış danışmanı ile görüştüm. Powerline adaptörleri daire dışında hiçbir garantisi yoktur, çalışsa bile çalıştığı durumlar var ancak verimli değil yani hızlı düşük oluyor. Daire dışında kullanmak için endüstriyel modeller var bunlar pahalı ve şirketler gelip kuruyor. Dedi. İsterseniz normal bir power line adaptör satın alın memnun kalmazsanız ambalajı falan yırtılmazsa biz geri iade alırız dediler. Ben de kendimce düşündüm verimsiz çalıştıktan sonra alıp bir daha iade etmek ne kadar mantıklı almadan geri geldim.


    Saygılar.................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 11 Haziran 2023; 13:43:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibinden.com ve Dolap uygulamasında onlarca bulursunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    bilginiz için teşekkürler,kontrol edeceğim.


    saygılar...................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    arkadaşlar merhaba,bu gün bir mağazadan MERCUSYS MP510 KIT AV1000 Gigabit Powerline ac Wi-Fi Kit cihazı aldım,özellikle sordum,daireler arası çalışır mı diye defalarca sordum,bana çalışır dediler.aldım kurdum.ürün tek bir prizde çalışır gibi oldu,ondada hız bağlantı berbat kötü,ayrıca dediğim gibi faz seçiyor.yani daireler arası çalışır diyen arkadaşlar tekrardan düşünmeli,bu tür ürünler daire içinde evet sorunsuz çalışıyor,ama başka daireden başka daireye internet aktarmak diye birşey benim tecrübeme göre yok.


    neyse ürünü mağazaya geri götürdüm,anlattım çok ilgilendiler sağolsunlar sorunsuz iade kabul ettiler.


    router cihazı sordum,bana routerde olmaz sizin işnizi ancak mesh sistemi karşılar diğer cihazlarla bu iş olmaz dediler.



    uygun fiyatlı bulursam mesh deneyeceğim.



    saygılar.......................................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    merhaba,iyi akşamlar,üstadım sana ayrıca bir sorum olacak,powerline adaptörün bende çalışmamasının sebebi olarak,binanın henüz iskanı çıkmamış 1 yılı bulur deniyor,elktrik parası ortak ödeniyor daha sayaçlara ayrılmadı deniyor,şimdi iskan çıkınca teknik yada tesisat olarak farklı bir işlem mi yapılacak,yani böyle bir olay sebep olabilir mi.



    saygılar...............................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Hayır, belirttiğiniz sebeple olmaz. Çünkü iskan aldıktan sonra da binada donatılı mevcut altyapı kullanılacak.


    Bildiğim kadarıyla, bahse konu adaptörün aynı faz kolu üzerinde çalıştığıdır.


    Farklı faz kolu üzerinde çalıştığını iddia edenler, oturdukları binadaki tesisat altyapısının bilmedikleri için çalışıyor zannediyorlar, diye değerlendirmekteyim.

  • Teşekkür ederim.


    Saygılar........




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 12 Haziran 2023; 20:38:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Powerline Adaptörlerin, aynı faz üzerinde çalışması özelliğinin yanısıra, bazı markalar kullanım kitaplarında bunları çoklu prizlerde kullanılmamasını dahi önermekteler. (Çoklu priz denince sadece ucunda kablo ve fişi olan, elektrik malzemesi olarak satın aldığımız 3-4-6 dişi prizli donanımı da var saymayınız. Evlerde duruma göre yanyana duvara gömülü 3-4 adet tekli priz vardır ama bunlara sigortadan tek tek hat çekilmemiştir. Birbirlerine arkadan seri olarak bağlanmışlardır...)


    Gerçi bu uyarıya rağmen söz konusu powerlineların çoklu prizler üzerinde çalışabildiğini de görmüşlüğüm var!

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Ben sizin kadar bu cihazlardan kullanmadım hayatımda ilk defa bu gün gittim aldım. Sonuç bu şekilde oldu. Yani şunu yapmamak lazım artık o kesinleşti. Zaten bu ürünü satan kişilerin daha doğrusu bu ürünü piyasaya süren kişilerin iddiası bu cihazların iki katlı 3 katlı tripleks ev dubleks ev ya da aynı dairenin içinde kullanımının çok başarılı olduğu yönünde. Onun dışında hiçbir firma daireden daireye internet aktarımı yapar diye bir iddia ortaya zaten koymamış. Benimki sadece bir fikirdi aynı fazla olursa çalışır mı diye herkes fikrini söyledi. Ben de fikirleri değerlendirdim bunun sonucunda bir cihaz almaya karar verdim kendim de bakmak için sonuç olumsuz oldu benim açımdan.


    Daha tekniker teknisyen elektrikçi bile bu cihazın ne olduğunu nasıl çalıştığını bile bilmiyor. Kimisi hayatında ilk defa bu cihazı duymuş.


    Tabii bir de sizin söylediğiniz şeyler var işte prizlerin aynı hat üzerinden geçirilip ikişer üçerli kablo şeklinde ayrıştırılması, yani ikame edenler olarak bizler de evimizdeki elektrik şebekesi hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz. Mesela benim oturduğum yerdeki elektrik teknisyeni trifaz'dan bahsediyor 320 volt sanayi elektriği veriyor. Ancak siz trifazın trifazmış gibi yapılabileceğini de iddia ediyorsunuz. E tabii bu tür durumlarda sonuçlar umduğumuz gibi olmuyor.


    Ama yine de dediğim gibi powerline adaptör denilen cihazlar kesinlikle aynı dairenin içindeki prizleri kullanarak aynı dairenin içinde elektrik hattı üzerinden internet dağıtmak için tasarlama cihazlar, daireden daireye bu cihazlarla internet aktarmak için satın almak hiç mantıklı değil. Zaten hiçbir üretici firmalarında daha önce de bahsetmiştim böyle bir iddiası yok



    Saygılar........




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 12 Haziran 2023; 21:30:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Üstadım merhaba, bugün usta bir elektrikçi ile konuştum. Trifaze sahtekarlığı diye bir şey yapılabilir mi dedim. O da bana evet mümkündür cevabını verdi. Nasıl yapılıyor dedim bana şöyle anlattı, trifaze rst yani 3 hatlı bir Faz sistemidir dedi, bu işi yapan usta ya da teknik eleman isterse tek bir hat döşer bu kabloyu sigortada üçe böler böylelikle trifaz yapmış gibi olur dedi. Dedim neden böyle bir şey yapsın, kendi işini kolaylaştırmak için 3 tane kablo döşeyeceğine bir tane kablo döşeyecek onu da sigortada üçe bölecek bu kadar yani 3 iş yerine bir tane iş yapacak dedi.


    Saygılar......,.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Böyle bir işlemi neden yapsın ki ?


    Sonuçta aynı faz kolundan beslemek istiyorsa, binanın bütün yükü aynı faz koluna binmiş olur.


    Sıfırlamalar, üreteçte yapılmaktadır. Yani anlamı; üreteçten( baraj ya da çevirim santralı ) R fazı ile çıkan kol, tekrar üreteç'e dönünceye kadar R faz kolundan döner.


    Özetle; biri tek faz kolunu üçe bölse bile, hiç bir şey değişmeyecek.


    Eğer bina yeni bina ve binada asansör, hidrofor gibi sistemler varsa, bina her halükarda trifaze enerji ile beslenmek zorundadır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Üstadım haklısın, kendisi şöyle bir şey de söyledi ben söylemedim ama dedi ki sanayi tipi cihazlar çalışmaz dedi böyle bir şey yaparsa sen yazmışsın ya asansör falan varsa 320 volt çünkü fazla olması gerekir diye buna benzer şeyler de söyledi.


    Ama hala soruya net bir cevap bulamadık neden benim dairemde sadece bir tane prizde çalışır gibi yaptı başka bir dairede aynı binanın içinde aynı trifaz her şey aynı hiçbir prizle çalışmadı.

    Bunu bence cevabı daha önce de yazmış olduğum gibi zaten bu cihazı üretip piyasaya süren şirketlerin daireden daireye internet hizmeti verir diye bir iddiası Yok öyle değil mi bu cihazlar aynı dairenin içinde çalışır yüksek bir performans sergiler diye bir iddiaları var bu şekilde tasarlamışlar. Bence benim mantığım tutmadı. Benim fikrim neydi aynı faz üzerinde olursa internet bir şekilde daireden daireye geçer ama üretici öyle demiyor buna dair hiçbir ifade kullanmıyor. Yani bu cihazlar daireden daireye elektrik şebekesi üzerinden internet aktaracak şekilde tasarlanmamış. Ben ve benim gibiler burada yanıldı.


    Saygılar..............


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Eski - yeni bina fark etmeden, bütün binalarda 380 volt elektrik var.


    Fark; eski binalarda dairelere tek faz girerdi. Oysa yeni binalarda her bir daireye 3 faz girmektedir. Önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi, fazlar arası dengesizlik olmasın diye, bütün dairelere 3 faz birden girmektedir.


    Daha somut ifadesi ile ; dairelere tek faz girdiğinde, mukimlerden biri evini kilitleyip gittiğinde, o dairenin faz kolundan enerji çekilmeyeceği için, diğer dairelerde oturanlar farklı fazlardan enerji alacağı için, bu durum şebekeden enerji kullanımında fazlar arası dengesizliğe neden olacaktır. İşte bu dengesizlik oluşmasın diye, yeni binalarda dairelere 3 faz birden girmektedir.


    Asansör ve hidrofor gibi cihazlar da, ortak gider sayacından enerji çektiği için, mecburen reaktif ölçümleme yapmayan tipte trifaze sayaçla ölçümleme yapacaktır.


    Yani, yeni binaların tamamında, hem daireler hem de ortak alanda tüketilen elektriğin sayaçları, reaktif ölçümleme yapmayan sayaçlarla donatılmaktadır.


    Her neyse... Bu hususları önceki mesajlarımda ifade etmiştim zaten... Senin kafan karışınca tekrar yazmış oldum.


    Adaptörün çalışma durumuna gelince; aynı faz kolundan bağlanması halinde internet erişimi her durumda sağlanır. Yani bahsettiğin gibi, powerline adaptörün başka bir dairede çalışmasını engelleyebilecek bir düzenek kurulması mümkün değil. Yeter ki, powerline cihazın şubelerinden biri aynı faz koluna bağlanılsın.


    Farklı faz koluna bağlanması halinde çalıştığını iddia edenler var. Ancak benim onlara söyleyeceğim sözüm; bina içindeki tesisatın nasıl kurulduğunu bilmeden, ezbere konuşmak gibi olur. Mesela; binada topraklama yok. Adam tutmuş, cihazın toprak kablosunu, tesisatın nötr hattına bağlamış. Yani powerline adaptör nötr devresinden dolaşıp çalışır. Bu bağlantıdan habersiz olan kullanıcı farklı faz kolundan çalıştığı zanneder.


    Hasılı kelam; sen kafanı boş yere fazla yorma ve fazla karıştırma, bence...


    Emin değilim ama ; belki Powerline siteminin, ana adaptörü ile şubeleri arasında mesafe kısıtı olabilir. Aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Yani araştıracaksan, bu konuya yoğunlaşmalısın.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Evet söylediklerinde haklısın üstadım, ama kafama takılan bir şey var. Bu cihaz dairenin birinde sadece tek bir prizde çalışıyormuş gibi yaptı, modemin kurulu olduğu dairenin hemen altındaki dairede denendi orada hiçbir prizde çalışmadı. Demek ki sadece tek bir şey kalıyor senin dediğin gibi mesafe bazı arkadaşlar söylemişti 300 metrenin üzerinde hat uzunluğu varsa bu cihaz çalışmaz diye, yani sonuçta benim dairelerim birbirine yakın diye hemen bana gelmiyor öyle değil mi ana sigorta kutusuna gidiyor bütün kabloları dolaşıyor ondan sonra internet bana nakil edilmiş oluyor


    o zaman ben sana şöyle bir şey sorayım 94 tane daire var sence bu şebeke hat uzunluğu 300 metreden fazla mıdır.


    Saygılar...........




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 15 Haziran 2023; 12:26:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    300 metre kısıdı söz konusu ise, çalışmayabilir.


    Bu durumda powerline ana adaptör ve şubeleri arasındaki iletişim protokolünü bilmek gerekir.


    Adaptör ve şubeleri arasında iletim digital to digital sağlanıyorsa, 300 metre kısıdı söz konusu olmaz.


    Adaptör ve şubeleri arasında iletim digital to analog to digital sağlanıyorsa, 300 metre kısıdı söz konusu olabilir. Yani arada kalan analog iletimde sinyal zayıflaması olabilir. Bu nedenle de 300 metre kısıdından bahsedilmiş olabilir.


    Digital to analog to digital şeklinde ise; çok katlı binalarda şubenin çalışabilmesi için, dairenin ait olduğu sayaç'a inip, oradan aynı faz kolunu kullanan diğer sayaç'a girdikten sonra, linye hattı üzerinden şubenin bulunduğu daireye girecek demektir.


    Özetle; bu şekilde yapılan bir dolaşım 300 metreyi geçebilir. Tabi, adaptörün iletim protokolü, "digital to analog to digital" şeklinde ise...


    Bu iletim protokolünde mesafe neden önemlidir ? Mesela; uydu yayını dağıtım sistemlerinde iletim, digital to analog to digital şeklindedir ve kablo mesafesi uzayınca, sinyal zayıflaması söz konusu olur. Çoğu kişi bilmez ama çanak antenlere takılan parçanın adı, LNB değil, LNB konvertör'dür.


    Benim mantığıma uyan, adaptörün digital to digital çalıştığıdır. Çünkü, iletim zaten elektrik hattı üzerinden yapıldığı için, sistemin besleme problemi olmayacaktır. Sistemi istediğin noktada besleyebildiğin için de, "Digital to analog to digital" çevrimi yapmaya gerek kalmayacaktır.


    Her neyse... Powerline adaptörün iletim protokolünü bilmeden, daha fazla fikir yürütmek istemem.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim.


    saygılar......................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Üstadım merhaba, olay tamamen menzille mesafe ile alakalı


    https://www.mercusys.com/tr/product/details/mp510-kit



    https://www.mercusys.com/tr/product/details/mp510-kit


    Yer alan İngilizce ifadeyi paylaşıyorum


    Range

    Up to 300 meters over an existing electrical circuit


    Menzil

    Mevcut bir elektrik devresi üzerinden 300 metreye kadar


    Yani firma 300 metreye kadar daha doğrusu bu cihazlara çok büyük bir kısmı zaten 300 metreye kadar Garanti veriyor. Siz 300 metre fazla elektrik hattını olduğunu söylediniz ona göre cihazın çalışmaması normal demek ki ben daire dışından da başka daireye internet aktarıyorum diyen arkadaşlar ya 10 daireli bir apartmanda oturuyor ya da 40-50 dairelik bir sitede oturuyor yani elektrik hattının kısa olduğu yerlerde daireden daireye internet aktarmak mümkün olmuş oluyor bence kesin sebep bu artık bunu böyle olduğu belli oldu benim oturduğum yerde elektrik şebekesi 300 metreden çok daha fazla olduğu için bir cihaz çalışmadı yani faz meselesi değil mesafe meselesi alacak arkadaşlara da bunu böylece belirtmiş olalım bunu da hesaba katarak bu ürünleri alsınlar.


    Saygılar..........


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
  • In other words, on which phase the combination of the determined rooms overlap, the adapter should be connected to that phase. If the person who will connect the internet knows his job, he will determine which phases are connected in the rooms in 5 minutes.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.