Şimdi Ara

POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
3.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar dilerim. Apartmanda iskan alinamadigi için şantiye elektriği mevcut. Evler için geçici 54. Maddeden normal ev elektriği alınacak ama 4 asansör ve ortak kullanım için alinamiyor. 4 Asansörü şantiye elektriği ne bağlanir mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156175580


    hayırlı bayramlar dilerim.




    saygılar................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    İyi bayramlar,


    Üyenin sorusu, teknik içerikli değil, idari içeriklidir.


    Ayrıca elektronik enstrümanlarla alakalı da değil... Çünkü benim alanım elektronik enstrümanlardır.


    Ayrıca, Powerline adaptörün faz sorunu ile de alakalı değil...


    ***************


    Ancak madem haber edildim, idari alana ait duruma, bilebildiğim kadarıyla açıklık getirmeye çalışayım.


    Binada bağımsız bölümlere( daire ) şantiye elektriği bağlanarak insanların yaşamasına göz yumulması, müteahhidi yasal olarak büyük bir sorumluluk altına sokar.


    Dairelerde elektriğe bağlı yangın, elektrik kazasından kaynaklı ağır yaralanma, ölüm ve benzeri hadiseler olursa, dairelere iskan alınmadan insanların yaşamasına göz yumduğu için müteahhit sorumlu olur. Yasada hapis ve para cezası hükümleri olduğunu hatırlıyorum.


    Dairelerde yaşayanlar; belediye iskanı alınmadan yaşamaya başladığı için, kanunen para cezası ile cezalandırılır.


    Özetle; ağır yaptırımları bilinmesine rağmen, sorun çıkmadıkça, ilgili makamların da haberi olmamaktadır. İlgili makamların haberi olmayınca, insanlar var olan kanunları dikkate almamaktadır.


    Asansöre gelince; iskanı alınmamış binada, asansörün hizmete alınmasına belediye izin vermez.


    Belediyeler ise, kanun gereği; asansörler için, bu alanda uzman mühendislik kuruluşlarını görevlendirmekte ve yetkilendirmektedir.


    Umarım yeterince açıklayıcı yazabilmişimdir.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    iyi bayramlar.


    saygılar...........................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım iyi geceler,yardımın gerekiyor.


    https://forum.donanimhaber.com/hdmi-tv-laptop-sinyal-yok-ekran-tanimlanamadi--156197771



    saygılar......................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    lütfen yardım.


    https://forum.donanimhaber.com/laptop-desktop-all-in-one--156211657



    saygılar......................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
  • merhaba, elektirikli araç aldığım için -3. kattaki otoparkıma sayaçtan yeni bir kablo çektirdim. aracın internete bağlanması için de powerline adaptör aldım. adaptörü evde iki yan odada denediğimde çalışıyor ancak çok düşük hız veriyor(normal 100iken powerlinedan 8-10 alıyorum) otoparka taktığımda ise adaptördeki ışıklar yanması gerektiği gibi yanıyor ancak internet gelmiyor. nasıl çözebilirim bu durumu? teşekkürler şimdiden

  • rimednac R kullanıcısına yanıt

    Powerline Adaptörler, iki yan odada bu kadar düşük hız vermemeli ancak o iki odadaki prizlerde (220 voltta) aynı faz var mı?


    Garajdaki durum daha farklı olabilir. Sizin dairenizde modemin bağlı olduğu faz, garajdaki ile muhtemelen aynı faz değildir. Sayaçtan çektirdiğiniz kablo, sizin dairenize ait sayaçtan mı çekildi ve daireniz monofaze mi, yoksa daha olası olarak trifaze 220 volt mi almakta?

  • @serkanguzel_ @alibaba @asukrumercan

    yazılanları okudum fakat elektrik anladığım birşey değil.


    6yıllık bina, apartman dairesindeyiz, dubleks yada tripleks değil. Araya fazlaca duvar girdiği için salondaki interneti, wifi network pci kartlı masaüstü kasaya götürmekte sıkıntı çekiyorum. Bağlantı kopup duruyor, sinyal kalitesizleşiyor vb. sigorta kutusundan kontrol ettiğimde modemin olduğu salondaki prizin sigortasıyla, interneti taşımak istediğim çalışma odasının prizleri aynı sigortada değil.


    Almak istediğim ürün aşağıda, başka önerilere de açığım, sıkıntı çekecek miyim? 300mbit internet var, bağlantı kopmasın da 150mbit versin, ping olmasın derdim bu.




    Teşekkürler..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 18 Ekim 2023; 2:28:40 >




  • elinwelin kullanıcısına yanıt

    Ben hariçten gazel yardımcı olmaya çalışayım:


    1) Binanız yeni. Ancak her dairede tek faz mı var, 3 faz mı var? Bunun cevabını net olarak bilmiyorsanız belki Yönetici veya Apartman görevlisi biliyordur. Daha olmazsa ehliyetli bir elektrikçi ile temas kurun; onlar kısa sürede cevap verirler (tabi ki bedeli karşılığı). Benim binam 1977 yapımlı, o tarihte bile her daireye 3 faz verilmiş. Sizin çok daha yeni bina ve dairenizin tek fazlı olması hemen hemen olanaksız... zaten binanın elektrik panosundaki saatlerde de trifaze olup olmadıkları yazılıdır.


    2) Modemin bağlı olduğu priz ile uzak odadaki prizin aynı sigortaya bağlı olmaması dairede mutlaka 3 faz olduğunun garantisi değil. Dairede tek faz olsa da o tek faza ayrı ayrı sigortalar bağlanmış olabilir. Ya da daireye gelen zaten 3 faz varsa, bunlar sigortalar arası bölünmüştür. Genelde çok akım çeken prizlere (mutfak ve banyolar) bir faz, diğer oda prizlerine ikinci faz, aydınlatmalara üçüncü faz verilebiliyor ama bu da çok kesin bir kural değil. İşten iyi anlayan bir elektrikçi sigorta değerlerine ve konulmuş sigorta sayılarına bakarak birşeyler kestirebilir.


    3) Siz yukarıda bahsettiğiniz Powerline Adaptörü alsanız bunu modemin takılı olduğu prize (ikili/üçlü bir priz kullanarak) bağlayacaksınız ya da varsa yandaki ikinci bir prize. Ancak Powerline Adaptör Üreticileri (benim de bilmediğim nedenlerle) bu cihazların verici tarafta da alıcı tarafta da çoklu prizlere bağlanmasını genelde tavsiye etmiyorlar. Teknik nedenini ben de bilmiyorum. Ancak "çoklu priz" denildiğinde mutlaka 3-4-5-6 dişi priz yuvası olan aletler anlaşılmasın. Birbirlerine sıva altından paralel bağlanmış iki priz de bu çoklu priz tanımına girer.


    Velakin ben böyle her iki tarafta da çoklu prizlere bağlanmış olan Powerline Adaptörlerin (ancak tabiki aynı daire içinde) problemsiz çalıştığını gördüm. POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ??? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 27 Ekim 2023; 19:15:31 >




  • rimednac R kullanıcısına yanıt

    Sizin Daireden PowerLine Adaptör ile - 3 kattaki Otoparka internet gitmesi mucize...8-10 Mbps neyse onun ile idare edin...Valla ben o şekilde internet gittiğine inanamadım çünkü PowerLine Adaptör ancak Aynı Daire içinde olan "Elektrik tesisatı" üzerinden çalışır.....siz bu şekilde "Sayaçtan çekilen Kablo ile" nasıl Internet alabildiniz müthiş Bravo :)

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???
    POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???amazon
    TP-Link TL-PA8030PKIT Gigabit 3 Port Powerline Adaptör Kiti 2'li
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00SWI2UK0/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1

    böyle alırsam 2sini de hatta takarım. Ama 3 faz muhabbetini cidden anlamadım, 3 faz sanayi tipi değil mi eve neden 3 faz veriliyor ki?

  • elinwelin kullanıcısına yanıt

    Artık evlerde (sadece müstakil binalar/villalar değil, apartman dairelerinde de) şehir şebekesi 3-faz olarak veriliyor. Benim oturduğum bina oldıukça eski; 1977 oturumlu. Bizde dahi dairelerde 3-faz var!

  • elinwelin kullanıcısına yanıt
    Evinizde 3 faz mı var tek faz mı var anlamak için en kolay yol sigorta panonuzun ve sayacınızın birer fotosunu paylaşın.
    Powerline 3 fazda da çalışıyor. Ama hız çok düşebilir. Mesela 100 mbit yerine 15 mbit de alabilirsiniz.

    Bu nedenle ucuz ikinci el ürün almanızı tavsiye ederim. İyi sonuç alırsanız daha iyisini alırsınız.

    Uzak odada wifi gerekmiyorsa düz model (piriz aktarmalı daha mantıklı olabilir) alabilirsiniz.

    https://www.sahibinden.com/s/f78CKg7F

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Ev içimdekini mi, apartmandakini mi?


    evdeki bu

    POWERLİNE ADAPTÖRLER VE FAZ MESELESİ???
  • elinwelin kullanıcısına yanıt
    Görünüşe göre evinizde 3 faz var. Tahminimce mutfaktaki ocağınız elektriklidir.
    Modemin olduğu oda ile Powerline uzak modülünü koymak istediğiniz odanın fazlarının aynı olma ihtimali de var. Ama aynı katta her türlü çalışır. Dediğim gibi performansı görmeniz lazım.
    İsterseniz ben de satılık var PM den yazabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 8 Aralık 2023; 21:16:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konu hakkında benimde yardıma ihtiyacım var..Tplink Av600 modelini aldım yan dairemdeki komşumda kullanıyor..Ama ben gelip evdeki prizlere taktıgımda benm cihazlarım onun internetinde baglı gözüküyor onunkiler bende..Ve ikimizinde interneti inanılmaz derecede yavaşlıyor ve kopuyor.Acaba bunun nedeni nedir oda TPLİNK kullanıyor..Bir türlü çözümü bulamadık cihazı iade edecem heralde yardım olacak varmı?

  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Valla hocam içim bulandı olur mu olmaz mı muhabbetinden, denemek için routeri; koridora aldım tavana paralel ve duvarda yüksekçe bi yere monte ettim, evde çekmediği alan kalmadı. Sıkıntım olan evin en köşesindeki bilgisayar bile tam performans alıyor interneti kablosuz bi şekilde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu artık kesinleşti powerline adaptörler de faz sorunu teknik olarak çözülmüş,benim gibi verim alamayan arkadaşların temelsorunu bu cihazların 300 metre kablo ve hat uzunluğunun üzerinde hizmet veremeyişidir.




    saygılar................................

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.