Şimdi Ara

Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (22 Aralık 2023) Zack Synder - Part 2 Yayında (19 Nisan 24) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küfürlü konuşmaya başladığına göre laf gediğine oturmuş. Afiyet olsun.

  • Bunu millete cahil diye hitap eden adamın demesi de ironinin tanrısı oluyor sanırım. He sen daha küfür görmemişsin. Senin gibi çoluk çocukla uğraşamayacağım. Yoluna git çocuğum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (22 Aralık 2023) Zack Synder - Part 2 Yayında (19 Nisan 24)
  • Az kaldı. Bakalım nasıl çıkacak film

  • Bayadir bekledigim filmdi.. netfilix iyi para harcadigi soyleniyor.
    Bu arada yonetmenlik konusuna gelirsek kotu yonetmen değildir
    3 adet iyi filmi vardir bunlardan en iyisi Watchmen sonra Man of Steel ve 300 spartalidir ben en cok 300spartaliyi begenmistim sahneler ve kurgu çok iyiydi ..
    Fantastik bilim kurguda iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi çıkar ya da çıkmaz onu göreceğiz. Ancak Snyder kötü yönetmen demek için hangi argümanları kullanıyorsunuz? Bir de kimle kıyaslayarak bu karara varıyorsunuz? Yönetmenlik tarzı belli ve o tarz filmlerde gayet başarılı bir isim. Başarılı diyince de tüm filmlerinin iyi olduğunu iddaa etmiyorum. Çizgi roman uyarlamalarında en iyi isimlerden olduğuna kolay kolay karşı çıkan olmaz sanırım. Tarzı herkese uymayabilir ama bu şekilde bakılacak ise de sinema tarihinin çok önemli bir çok ismi de aynı sıkıntıya düşer. Adam yönetmen ve senaryo yazmada iyi olması beklentisine girmeye de gerek yok. Nolan çok mu iyi senaryo yazıyor mesela? Kardeşi senaryoda olunca çok daha başarılı işler çıkarıyor ama olmadığında teknik olarak çok iyi de olsa Tenet gibi sıkıntılı bir film çıkabiliyor. Herkesin bildiği işe yoğunlaşması gerekir bu nedenle.


    Filme dönersek Rotten eleştirmenleri 9 puanı uygun görmüş filme. Özellikle Snyder'e karşı garezleri mi var merak etmedim değil. İzleyenler dahil genel olarak çok kötü olduğu kabul edilen bir çok filme ne puanlar verdiklerini hatırlayıp tam tersi Snyder filmlerine puan vermemek için kendilerini zorladıklarını da bildiğimden kendim bakmadan karar vermeyeceğim.





  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Çizgi roman uyarlamaları maalesef sinemada geçerli bir tabir değil. Belli kaynaklara dayalı, formül işler bunlar. Efektlerin inanılmaz derecede yoğun olduğu, karakter tiplerinin belli olduğu filmlerle ilerleyerek yönetmenlik konusunda ünvan sahibi olmak pek mümkün değildir. Çünkü herhangi bir geçerliliği yok. İnsana dönük filmler değil, eğlence sektörüne ait popcorn işler. Buradaki yönetmenlik kavramı daha çok entelektüel, sanatsal ve teknik anlamda ortaya çıkar. Nolan'a sürekli filmleri hakkında bir şeyler sorarlarken kendisinin her daim 2001: A Space Odyssey filmini örnek göstermesi de bundan kaynaklı. Salt bir bilim kurgu olmaktan ziyade hem felsefiktir hem de insanın geleceğine yönelik tahliller çıkaran bunun da ötesinde yönetmen bakışının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir örnek.


    Çektiği filmler elbette ki bir tercih ve iyi filmleri de olmuş olabilir. Filmlerinde teknik beceri de göstermiştir zaman zaman bu ayrı mevzu. Fakat ortalama bir çizgi roman uyarlaması varken sonrasında berbat bir fantastik film çekebiliyor. Bu türler arasında özellikle böyle istikrarsız filmler çektiğiniz zaman sektörde pek nitelikli etiketle ön plana çıkmak mümkün değil. Senaryo yönetmenlik için en son ele alınacak iş zaten, konu ondan ibaret değil. Kötü yönetmen iyi senaryoyu zaten berbat eder. Elbette ki belli seviyede bir auteur senaryosunu kendi yazar. Ancak sadece çizgi roman ya da fantastik gibi türlere takılı kalıp burada istikrarsız işler ortaya koymak yönetmenlik için bile bir seviye değil. Denis Villeneuve'ün türler arası başarısı buna en güzel misaldir.





  • Filmi izledim


    Gereksiz slow motion kullanımı dışında güzeldi, aktı gitti sıkmadı. 2. film daha da iyi olacağa benziyor. Film sonunda özel video şeklinde part 2 fragmanı izledim görseller çok iyi


    Part 2 19 Nisan 2024 de yayında olacak.

  • Filmi izledik yani zaten Snyder diye bir şey beklemiyordum ama film tam böyle güzel gibi olacakken yine vasatlıktan çıkamamış. Tam da Snyder seviyesi olmuş yani. Klişeler gırla, olacakları önceden tahmin edebiliyorsunuz. Efektler vasatın da altında. Gemi tasarımları tıraş, hiç derinlemesine düşünülmemiş. Bilmem ne gezegenleri demişler uzayın kim bilir neresi ama maşallah Dünyamız'dan farkı yok. Fizik aynı, ortam aynı. Oğlum insan biraz derinlemesine düşünür de farklı bir şey koyar. Farklı biyolojik bir yaşam koyar ya. Lazerimsi kılıç, atılan lazer mi yoksa plazma mıdır neyse direkt SW çakması ki SW da sevmem zaten fiziğin ve mantığın ırzına geçip bilim-kurgu diye millete yutturulan bir seri. Şu uzaylımsı tipsiz ırk da aynı SW'daki abidik gubudik yaşam tarzlarında olup insanların dilini çatır çatır konuşan tipi görünce zaten filmi direkt kafadan eledim, koca bir eksi yedi benden. Bir şey bu kadar mı hem çakma hem de eğreti durur. Diğerler de zaten LOTR evrenindeki Orklardan arak ama onlar en azından daha doğal duruyor. Bunu komple vasat CGI olarak oraya eklemişler.

    Görsel efektler vasat ve yer yer vasatın altında kalmış. 2000'lerde olsa 480p DVD'de izler eyvallah derdik ama yok abi. Hiç o uzaydaymış, X gezegenindeymiş hissini ve atmosferini verememiş.


    Kora bilmem ne gezegeninde bizim baş kötü amiral ike kapışıyor bir platformun üzerinde. Platformun aşağısıyla bağlantısı yok havada duruyor. Bu şey havada nasıl duruyor aga? Yörüngede salınıyor desek bu karakterler nasıl sanki yer yüzünde kapışıyormuş gibi hareket ediyor? Hatta Kora o platformun üzerinden düşecek gibi olduğunda anlıyoruz ki yer çekimi gücünü gösteriyor. Abuk sabuk bir şey tam fiziksizlik. O platform aşağıyla bir şekilde bağlantılıysa o da fiziksizlik.


    Şu filmlerde bir türlü uzay gemisi, gezegenler ve uydularıyla olan büyüklük-kütle ve mesafeleri ve dolayısıyla perspektifi bir türlü yutturamıyorlar, beceremiyorlar, olmuyor. Bu filmde de olmamış mesela. Adamlar gezegenin Satürn çakması halkalarında neler olduğunu göstermeye çalışıyor ama irili ufaklı taş yığınları iç içe. Başka filmlerde de mesela gezegenleri, uyduları ve astroidleri gözle görülebilir şekilde yakın yoğun ve iç içe gösterirler. Aga uzay dediğin şey öyle çok iç içe kalabalık bir ortam değil la. Cisimler arasında ışık yılları oluyor hadi o da olmasın ışık hızında gitsen dakikalar sürecek kadar uzak mesalefer oluyor. Teleskoplar boşuna kullanılmıyor yani. Ayrıca gözle görebileceğin kadar yakın olan devasa şeyin kütle çekimini hissedersin seni yörüngesine alır. Uzay dediğin şey bu kadar kalabalık değil be oğlum bırakın artık şu klişeleri. Hiç gerçekçi değiller.

    Jüpiter çakması bir gezegenin bir uydusunda güya yaşam varmış ama bu yaşamla ilgili ekolojik dengeyle ilgili hiçbir bilgi yok. Farklı bir mamül yok.

    Kötü olarak lanse edilen amiral ve askerlerin üniformaları da Nazi subaylarının üniforma çakması olmuş. Gözlerim gamalı haç aradı. Kötü tip zaten klasik soğuk kanlı ama boş konuşan ruh hastası bir tip klasik. Yine hiçbir karakter derinliği yok.

    Kızımız Kora sanki bir derinliği olacakmış gibi duran ama yine klasik, standart, derinliği olmayan bir karakter.

    Daha da kısa olabilirmiş boşuna 2 saat olarak kurgulamışlar. İzlemeseniz de olur.

    Edit: unutmuşum. Bir de yerli yersiz Snyder ağır çekim atmış filme. Sanki çok mühim sahneler gösteriyormuş gibi. 300 Spartalı modundan çıkamamış sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Aralık 2023; 3:57:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    """Görsel efektler vasat ve yer yer vasatın altında kalmış. 2000'lerde olsa 480p DVD'de izler eyvallah derdik ama yok abi. Hiç o uzaydaymış, X gezegenindeymiş hissini ve atmosferini verememiş.""""

    Tüm filmin yeşil perde önünde çekilmesi yüzünden malesef filmlerde ki gerceklik algısı kayboluyor. Efektler de iyi olmayinca arka planın tamamen yeşil perde önünde çekildiğini bilerek filmi izliyorsun .

    Aslında çağımızın filmlerinin en büyük sorunlarından biri bu yeşil perde kullanımı. Kendisine yaptığı işe saygısı olan hiç bir yönetmen koca filmin tamamını yeşil perde önünde çekmeme li . Mümkün olduğunca pratik efektler ve gerçek yerlerde çekim yapılması filmin gerçekciligini ve kalitesini arttirir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film berbattı bu arada . Zack snyder dediğim gibi iyi bir yönetmen değil . Hatta bu aralar Marvel ve DC den iş dilenecek kadar düşmüş durumda . Yeni bir batman filmi çekmek istiyor ama Allah korusun diyelim .
    Zack snyder filmlerinin genel nitelikleri
    Abartılı bol bol yavaş çekimler
    Abartılı ben yeşil perde önünce çekiliyorum diye bağıran efekt ve aksiyon sahneleri
    Saçma sapan diyaloglar
    Tutarsız senaryo ve kurgu
    Filmin genel renk tonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merakla bekliyordum ama twitterda gördüğüm yorumlar hevesimi kırdı açıkçası. star wars'un düştüğü durum göze alındığında hem snyder için hem de star wars'un kendini toparlaması için çok iyi fırsattı bu ama sanırım olmamış. yine de izleyip tekrar yorum yapacağım.

  • kogmen kullanıcısına yanıt

    Bence once izle o degil herkes C.nolan yada j.cameron olmus ben disinda 😅😅😅hahahah.uzunca yazinca bilgili sansinlar modundan cikalim artikkkkk.

    Coluk cocugun lafina bakip film izleme bilim kurguyu 2010/2015de ogrenen cogu...stanley kubricki adini duymamis hayatinda 2001: A Space Odysseyi kesfetmemis bilim kurgudan bahsediyor.. bilim kurgunun daha 3 turü vardir herseyi birbirine karistiriyorlar.

    Abd sinemasının cogu kalite iyi yonetmeni zaten italyan asillidir.italysn ekolu var ki g 3 baba oyuncu say desem yine italyan asilli oyunculari sayarsin...

    Ozetle yasayan efsane George Lucas veya C.nolan J. Cameron deil ama daha onunde uzun yillar var snyderin

    cogu ne oyunculari taniyor ne yonetmeni. Netflix dunya promiyeri ile cikti adamlar salak degil 150 milyon dolar bassin Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (22 Aralık 2023) Zack Synder - Part 2 Yayında (19 Nisan 24) deli gibide reklam yaparlar simdi

    Film bekledigimden daha iyi cikti.ilk film konuyu bi ozet gecti en guzel yerindede bitti asil savas ve konu ilerleyisini farkli ortamlari gormedik.film yarida kaldi devami 19 Nisan 2024 de. Savascilardan olusan bir ekip kuruldu orasi iyiydi baya ve buyuk konsept bir savas cikcagi belli

    Ön yargilari kiralim kirmayanlara recep ivedik devamke

    Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (22 Aralık 2023) Zack Synder - Part 2 Yayında (19 Nisan 24)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 23 Aralık 2023; 17:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ben görsel efektlere, CGI'a karşı değilim bu arada. Kaliteli olduğunda tamamım. Sadece CGI verirken geçer kalite olmalı ve gerçeklik algısını kişiye kazandırmalı, izleyicinin zihni oradaki ortamı kabullenmeli. Ama tıpkı bu filmde olduğu gibi birçok filmde bu yok. Avatar 2. filmi de tamamen CGI sayılırdı ama James Cameron'un bize izlettiği görsel efektleri zihnimiz kabul ediyordu. Yani yapan yapıyor. Keşke Snyder'ın filmindeki tek eksik sadece görsel efektler olsa. Zaten uzun uzun yazmıştım, tekrara gerek yok. İyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötü sw filminin başlangıcı bile bu kadar sıkıcı değil. silent night diye bir film var john woo göya ama ilk 50 dakikaya gerek yokmuş yani 5 10 dakikada anlatıp geçermiş bu ondan da beter ama 50 dakika değil 35 dakika tıraş dayanırsanız izleyin bakalım güzel mi? ben izlemedim 1979 alien açtım o bile daha güzel bir uzay filmi o teknolojiyle yani bu işin teknolojiyle bir alakası yok görsel efektmiş cartmış curtmuş işte olmadı mı olmuyor. şimdi 4. film deniyor ama eskilerin ilk izlediği sw filmi dakikasında sıkıldınız mı yani mümkün mü o da 1977 yapımı. konudaki filme ben çakma sw bile demem 7 8 9'a bile hakaret olur.

  • Çok kötü film

  • Çok bir şey beklemiyordum zaten. 5-6 puanlık izle geç filmlerden.

  • bence çok kötü bir film olmuş , konu birliği sağlanamayan saçma yapımlara çok takılıyorum , o kadar çok mantıksız şey var ki yazmaya kalksam filmden daha çok ilgi toplar 10-15 yaşlarında olsam filme bayılabilirdim

  • Film bana ucuz bir star wars çakması gibi geldi. Zamanı mekanı ve tipleri değiştir. Ne anlatmak istiyo. Ne yapmak istiyo. Bunlarıda diktir et daya görseli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok pahalı bir ucuz film olmuş

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.