Şimdi Ara

Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
6
Favori
10.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gönderdik bakalım.

  • Beyler biraz daha vaktinizi ayırıp bu adresten de Rockstar Games'e mesajınızı iletebilirsiniz.

    https://support.rockstargames.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 3 Aralık 2023; 21:9:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mail hatalı düzeltsene

  • Bu link mail adresi değil. Rockstar Games'in sitesine gidip mesaja uygun bir bölüm seçip mesaj gönderebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun satış fiyatı 80-90 Euro olur çıkış tarihinde 3000-3500 lira eder. Türkiye'de orijinal kopyası iyimser olursak 10 bin adet falan satacak oyuna dil desteği falan boşa hayaller.

  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt

    70€ olsa, 10,000 adet satılsa 700k € yapar.

    Ki ülkemizdeki insanların şu anki tüketim çılgınlığında her şeyi satın alıyorken (-alım gücü düşük olanın DAHİ-, işine yarasın yaramasın alabildği her şeyi) fazlasını da satar. Ancak buradaki problem satıp satmaması değil...


    Hadi diyelim 10k adet satsın, 700k € kazanç sağlasın, o kadar çeviri yapan grup var. Hatta Sony'nin de çalıştığı, bunun maliyeti ne olabilir? Çok iyimser rakam koyuyorum diyorum ki 100.000€ maliyeti var bu çeviri işinin, sana ne gibi bir dezavantajı olabilir bir yapımcı olarak? Düşünüyorum bir şey bulamıyorum aksine faydası olur diye tahmin ediyorum...


    Hepimiz artık dijital denilen bir çağda yaşıyoruz, teknik kısmın çok zor bir süreç olacağını hiç sanmıyorum ki oyunu dil yaması için oyunu sıfırdan yapıp maliyete girsinler a**k. O kadar insan TR yama yapıp importladı dev olmadığı halde. Ne oyunlar gördük saçma sapan ülkelere dil desteği verilen, yine bizi umursamayan. Satıp satmamasıyla hiçbir alakası yok. Cyberpunk ve Witcher 3 battı mı TR dil getirdiler diye? Yoo, bana kalırsa fazla bile satıldı sırf Türkçe diye. Daha çok örnekleri var, satmıyor muhabbeti bitti. Asıl boş olan, basit bir dil desteği vermekten aciz olan bir yapımcının, 100bin adet satışları görmeyi hayal etmesi olur. Ha bunlara rağmen, Türkiye'den 100k adet satış rakamları görebiliyorsa o zaman da kasıtlı olarak getirilmiyora çıkar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 3 Aralık 2023; 22:46:45 >




  • Umudum yok ama attım mail

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderdim.


    Ayrıca contact@take2games.com şeklinde bir adres de mevcut sanırım. Hangi departmana nereye gider bilmiyorum ama ben ekledim burayı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ayrı mail adresinden mail attım. Umarım gelir. Bu onlar için çok kolay aslında belki 1 haftalarını alır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ru1ns R kullanıcısına yanıt

    Hocam bu nasıl hesap? Bu oyunun bir yapım maliyeti yok mu? 700 bin Euro gelir ile kar aynı şey değil. Adam her bir satılan kopya başına maliyet hesaplıyor. Oyuna dil desteği getirse ekstra ne kadar satacağına yönelik tahmin yapıp bunu ilave maliyetle karşılaştırıyordur.


    Bu Şirketlerde sizde olmayan çok önemli bir veri var. Her bir ülkede her bir platformda ne kadar kopya sattığını verisi. Eğer Rockstar bu verileri analiz edip Türkçe desteği getirilmesine değer bir potansiyel alıcı kitlesi görmüyorsa bu e-postalarla fikirlerini değiştirme imkanınız yok. 100 bin kişiye e-mail attıracaksanız o başka tabi.


    Türkiye'de parayla oyun satın alan sizin sandığınız kadar insan yok. Şurada 3-5 kişiyiz. GTA VI'da Türkçe dil desteği olup olmayacağını RDR2'nin satışları belirleyecek. Maalesef Türkçe dil desteği için yeterli olduğunu düşünmüyorum. CD Project için yeterlidir ancak Rockstar için değildir. Her firmanın yönetimi ve yaklaşımı farklı sonuçta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 4 Aralık 2023; 0:13:52 >




  • Vaktini ayırıp mail atan destek veren herkese tekrar teşekkür ediyorum. Oyun çıkana kadar her gün en az 10 kişi mail atsa baya bir dikkat çekeriz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mail göndermekle birlikte fragmanın youtube yorumlarına da el atmamız gerekir, hatta oyun sektöründen bazı yayıncılar bu konuda öncü olsa çok rahat organize olup sesimizi duyurabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gonderdim ama rockstar game sanirim turk dusmani. Red dead oyunu cikmadan once de bu tarz girisimler olmustu ama pek takmadilar. Umarim bu defa olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 farklı mail le yazdık inşallah olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • copyright mail adresi sadece telif hakkı bildirimleri ve hukuki işlemler için açılmış bir mail. Buraya ilgili konu dışında yazılan mesajlar dikkate alınmıyor.


    Diğer site olan Rockstar Support'ta ise sadece teknik sorunlara ve oyun içi (hile vb.) geri bildirimlere cevap veriliyor. Tabii mail atmaktan zarar gelmez ama herhangi bir olumlu geri dönüş olacağını da sanmıyorum.


    Bunun için referanslı bir çeviri ekibinin toplanıp gönüllü olarak bu işi yapabileceğine dair mail atmak daha mantıklı geliyor bana. Ulaşım yolu ise Linkedin veya farklı bir adres daha iyi olur.

  • Ethan-Winters kullanıcısına yanıt
    Ahahaha aklıma hep sağda solda ne kadar müthiş seksen yaptığını anlatan adamlar geliyor aklıma seninki gibi yorumlar gördüğümde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Gönüllü olmaz bu işler. İstediğin kadar referans olsun gönüllülük amatörlüktür. Bu büyüklükte bir işin amatör yapılıp kaliteli çıkması mümkün değildir. Üzerine para bile versen T2 bunu kabul etmez. Böyle bir şey yapılacaksa T2 parayı basar, kurallarını koyar, uyumazsam da gereğini yapar. Gönüllü gruba gereğini yapmak in hukuki altyapıyı sağlamayı başarsa bile böyle bir şey T2 için bir "halkla ilişkiler kabusu" olur (ingilizceden deyim çevirdim ajsjajaj).
    CDPR zamanında neden beleşe hallettireceği yerde parayla lokalizasyon yaptırdı zannediyorsun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.