Şimdi Ara

router i kuramadim bilgi ve yardima ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar
    tp link tl wr941nd model router satin aldik.daha once hic kullanamdim.cihaza ip den girerek kurmayi denemedim cunku zaten ingilizce o sebeple kurcalamadim.cd sinden her adimi dogru yaptigim halde ag kontrol ediliyor son olarakta router ayarlari kontrol ediliyor diyip sonunda hata veriyor.

    wan parametrelerini kontrol ediniz ve tkerar deneyiniz diyor.cok geni$ bilgiye sahip degilim...evde iki modemim var ve her ikisiylede denedim sonuc ayni.

    kurulumda internet saglayan ethernet kablosunu router a giri$ olarak takmamizi soyluyor ve routerinde 4 pordundan birini pc ye baglamami istiyor.bunu yapiyorum.sonra ip secenegini soruyor,tabi dinamic benimki onu seciyorum , sonra w lan yayini adi sectiriyor sonrasinda guvenlik icin sifre korumasi olsunmu diyor hayir diyorum.yani daha fazla bir ayar yok,sonrasida az once dedigim gibi agi kontrol ediyor sorun yok diyor son adimda router kontrol ediyor ve ba$arisiz oluyor ( tabi ba$ka adimda vardir ama ben ilerleyemedim henuz )

    acaba ne gibi bir yanli$ yapmi$ oalbilirim ? ve mevcut normal modemin router ozelligini kullanamk icin bir ayarmi yapmam gerekiyor ? router olan cihaz kurulum esnaisnda gereken herseyi halletmiyormu ?

    acilen yardi medersneiz co ksevinirim.bir i$e ba$ladim ve bunu ba$armam gerekiyor $uanda :)







  • destek hattindan bu hatanın ip cakışmasından kaynaklandıgını ogrendım.

    internet kaynagı olan modem tp link idi ve bu hatayı aldık.aynı şeyi iki air ties ta denedık onda calıştı ancak bu şekilde ethernetten aldiğimiz interneti wirelesse vermemiz mumkunmuş.

    biz wireless den aldiğimiz yayini wireless ve ethernet olarak yaymak istiyoruz.

    kablosuz yayını router olarak yayan modemlerde bşr ozellık varmış. ve destek hattından tp link in TD-W8960N modeli ile bu işi yapabilecegimizi ogrendık.sipariş verdik en kısa surede gelecek bu modem.

    bu aradiğimiz ozelliğin adını bılen varmı acaba ??????????

    ve bu kurulumla ilgili genel kısa bir bilgilendırme yapabilecek arkadaş varmı ?????
  • slm. a hocam aynı cihazı bende kullanıyorum kurulum 2 dakıkamı alıyor bu cihazda dikkat eilmesi gereken nokta şu modeminizin ip adresi 192.168.1.1 ise siz bu cihaza 192.168.2.1 ip adresini verirseniz sorun çözülecektir sadece kabolsuz ağ ismi ve şifresi kalıyor geriye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.