Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
19
Favori
37.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

    Gereksiz galeyana geliyorsunuz hocam. 2. Nesil quantum dot OLED paneli çıktı Samsung'un. Bu iddiaya göre ikinci nesil quantum dot OLED paneli ile gelecek ve daha pahalıya satacak Samsung. Yazılımın filan değiştiği yok ayrıca son güncellemeden sonra hâlâ sorun olmaması lazım. Her sorunu düzeltiler nerdeyse.


    Ayrıca Samsung neden monitörleri geri alsın ya da toplatsın? 1. Nesil quantum dot OLED panellerde herhangi bir donanım kusuru yok. Yazılım işini de halettiler. Son güncelleme ile birisinin sorunsuz kullanması gerekiyor. Uyanmama olayı kablo ile alakalı sanıyorum. Donanım kusuru olsa hadi toplatsın ama panel sorunsuz. Sadece daha gelişmiş Quantum DOT OLED paneli ile yeni bir monitör çıkaracak iddiasi var ki 2. Nesil quantum dot OLED panelini çıkardı adamlar. Aynı fiyata geleceğini sanıyor muyuz? G8 OLED qd OLED 1. Versiyon yaklaşık 6 aydır piyasada. 2-3 ay sonra 2. Nesil quantum dot OLED ile V2 çıkarsa 9 ay sonra çıkarmış oluyor ki makul. Dell aw3423dw ile Dell aw3423dwf arasında da nerdeyse bu kadar zaman zarfı vardı. Evet insanda fomo yaratıyor bu durum ki bende ilk başta keriz gibi hissettim lakin iPhone 14 ün üzerine 6 ay sonra iPhone 14 pro çıkmasından farkı yok bu durumun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 30 Nisan 2023; 19:20:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben bir kere de haksız çıkayım, bir kere de söylediğim şey yanlış olsun yav. Üzerinde Samsung yazan monitörlerden uzak durun
    https://www.youtube.com/watch?v=RmDmJ_1SudA&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt
    Yok hocam pik-tepe parlaklığına destekli oyun ve filmlerde anlık olarak çıktığı için sıkıntı olmuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar . iki mönitör arasında kaldım samsung odyysey g8 ve Philips Evnia 42M2N8900/00 Monitör .Aslında Philips evnia'nin 34 inchinde hdmi 2.1 girişi olsaydı onunla karşılaştıracaktım ama malasef olmadığı için onu aradan çıkardım.Aralarında inch farkı var ama özellikler ve ekran kalitesi açısından hangisini önerirsiniz ? 

  • _PriNCeLy_ _ kullanıcısına yanıt

    Kalite olarak ikiside aynı. Panel olarak da aynılar paneli samsung üretiyor. Philips 4k sanırım. Konsol için daha iyi olabilir ama PC için ben samsungu seçerdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben burada daha önce konusu geçen DELL  34" ALIENWARE AW3423DWF OLED monitörü 25k fiyattan satın aldım. Smart TV özelliği olmadığı için safkan monitör arayüzüne sahip. QD OLED panel kullanıyor. 165hz 8 Bit 100 Hz 10 bit desteği bulunmakta. Ancak 164hz 10 bit seçeneği de kullanabiliyorsunuz. Klasik bağlantı portlarını kullanıyor. Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım. Windows 11 ayarlardan VRR kapatıp Nvidia panelden G-Sync aktif hale getirdim. Görüntüde kırılmalar vs yok. Gayet akıcı bir deneyim sunuyor. Görüntü kalitesine zaten denecek hiç bir şey yok. Klasik OLED.

    Almak isteyenler düşünebilir.

  • mageji kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Zaten panelleri aynı. Samsung'un hdr10+,akıllı grafik işlemcisi,pasif soğutma vs... artıları var işte sadece. Dwf modeli için hdr soluk ve yıkanmış deniyor diğer oledlerle yan yana durunca sırıtıyormuş en büyük eksisi bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 7 Mayıs 2023; 12:8:5 >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim çok sağolun. yeni firmware çıktı. güncellemesi çok basit şekilde gerçekleşti. şuan gayet iyi. biz 3 arkadaş aldık bu arada. rtings de ki incelemesinde belirtmişti ama DW modeli ile belirgin bir fark yok diyordu. bunun üzerine yeni yazılım çıktı.

  • mageji kullanıcısına yanıt

    Keyfini çıkarın hocam 

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    HDMI 2.1 e geçtim. 12 bit seçeneği geldi ama kullanmıyorum. Sapıtıyor monitör. Ama şimdi de ara ara ekran 1sn lik kapanmalar yaşıyorum. DP kabloda böyle bir sorun yaşamıyordum. HDMI ile uyanmama sorunu ortadan kalktı ama şimdi de bu sorun çıktı. Oluyor mu hiç sende böyle bir şey.

  • 528.02 sürücüsü ile denesene bi.

  • The 513.18 driver causes my Samsung | NVIDIA GeForce Forums


    531.68 WHQL | NVIDIA GeForce Forums


    Benzer sorunları yaşayanlar var. 10 bit te ara ara 1 sn lik ekran gidip gelmeleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakamon -- 8 Mayıs 2023; 16:27:24 >




  • dakamon kullanıcısına yanıt

    Deneme yanılma yoluyla hangi özelliğin buna sebep verdiğini denemeniz lazım.528 nolu sürümü kullanıyorum. hdmı 2.1 ile. 12 bit 175hzde, 120hzde görmüyorum o kararma sorununu. oyun oynarken 175zde kullanıyorum, masaüstü uuygulamalarında 100hz düşürüyorum.

    Belki hdr özelliği vs oyun modu masaüstü uygulamalarda açık kalınca yapıyor olabilir, dediğim gibi değişik kombinasyonlarda denemek lazım.

  • 528.49 sürümüne geçtim henüz bir ekran kararması olmadı. Sanırım düzeldi.

  • Arkadaşlar monitörü her açtığımda daha doğrusu pc'yi her açtığımda smart monitör bağlantısı için izniniz gereklidir uyarısı çıkıyor . Bu ne demektir nasıl düzeltilir fikriniz var mı?

  • mageji kullanıcısına yanıt

    Vay vay vay. Aradığım monitörü kullanan birine denk geldim demek. Benim de 34” Asus vg348qe ilk kavisli 100 hz g sync destekli ips panel monitörümle uzunca yıllardır kullanıyorum beraberim. Ve en çok oled in kalitesini de evimdeki lg oled c5 ten bildiğim için deneyimlemek istiyordum. Sizi gördüm. Aradıdığım şey çok daha düşük input lag seviyesi oled kalitesi ve HDR ile oyun. Araba şuan almak isteyen biri için hala bu monitör bulunabiliyor mu? Eğer bulunabiliyorsa fiyatı ne kadar? Ben kesinlikle 21:9 hayranıyım. 6-7 senedir de kullandığımdan belli. Oyun video editlerde kavisli ekran ile tüm bunlar mükemmel. Bu düşüncelerde birine ne dersiniz? Önerilecek 34” kavisli 100 hz den fazlası oled hangi monitör önerilir? Diğer arkadaşlarımın da yardımlarını beklerim. Teşekkürler

  • TorukMactoo kullanıcısına yanıt

    merhaba. monitörü alalı yaklaşık 1 hafta oldu. 21:9 OLED 165hz destekli. Safkan monitör. içinde smart tv özellikleri yok. dolayısıyla smart tv ile windows arasında çıkabilecek bazı problemlere sahip değil. gayet stabil ve sorunsuz.

    ben alır almaz firmware güncellemesi yaptım. yeni firmware ile bazı küçük sorunlarıda giderilmiş durumda.

    şuana kadar hiç bir problem yaşamadım. Oyunların HDR uyumluluğu varsa muazzam bir görüntü kalitesi sunuyor. İçinde Gsync modülü yok. Ancak Gsync özelliğini nvidia panelden açıp kullanabiliyorsunuz yani sorunsuzca çalışıyor.

    Monitör default ayarlarda 10 bit 100hz 8 bit 165hz olarak çalışmakta. Ancak 8 Bit Dithering ile 10 Bit arasında bir fark göremedim.

    Bir de şöyle bir trick vereyim. Nvidia panel den özel çözünürlük ayarlarsanız o zaman 10 bit özelliğini açabiliyorsunuz. Yani default olarak 165 hz 8 bit ama nvidia panelden 162hz yaparsanız 10 bit kullanabiliyorsunuz. Reddit ve rtings de bu konuyla ilgili yazılar mevcut.

    Monitörün bağlantı portları klasik düzende. yani Mini Display port değil normal düz display port ve HDMI. Bundan dolayı rahatlıkla kendi özel kablolarınızı da kullanabilirsiniz bir kısıtlaması yok.

    Monitör 4 saatte bir pixel refresh yapıyor. yani diğer QD OLED monitörlerde bulunan tüm güvenlik sistemi bunda da mevcut.

    panel zaten samsung g8 de kullanılanın aynısı. dolayısıyla görüntü kalitesi bire bir aynı.

    1 adet çok düşük rpm de çalışan fan var. ancak kulağınızı dayasınız bile duyamıyorsunuz. yani ben duyamadım.

    biz 3 arkadaş 3 adet aldık. 3 müzde çok memnunuz.

    25 bin liraya aldık. bu fiyata sunduğu özellikleri katarsanız bedava.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 12 Mayıs 2023; 13:36:12 >




  • Değerli yorumlarınız için teşekkürler. G ysnc olmasa da çalışıyor demişsiniz bu gerçekten böyle oluyor mu? Daha önce gysnc deneyimlediyseniz aralarındaki farkı anlatır mısınız?

    4 saatte bir piksel yenilemeden bahsetmişsiniz bunu yaparken monitörü kullanamıyor musunuz? Nasıl oluyor bu güvenlik önlemi

  • TorukMactoo kullanıcısına yanıt

    ben çift monitör kullanıyorum. diğer kullandığım monitör gsync modüllü. bununla bir fark yok. çalışıyor yani.

    monitör 4 saatte bir uyarı penceresi açıyor ve pixel refresh yapmak için izin istiyor. burada uyarı penceresini kapayıp kullanmaya devam da edebilirsiniz, yada pixel refresh yapmayı da tercih edebilirsiniz.

    monitör pixel refresh yaparken kendini standby a alıyor. yaklaşık 4 dakika kadar kendi bakımını yapıyor. eğer bu esnada display porttan sinyal gelmezse kapıyor. bu her oled monitör de olan bir olay yani.

  • Halen bişeyler mi deniyosunuz arkadaşlar :D Kolay gelsin iyi forumlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.