Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
19
Favori
37.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haaala sorunlar çözülmedi mı beyler? 30k'ya başınıza nasıl bir bela aldınız :D Neyse iyi forumlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Siz böyle dedikten sonra Amazon'la iletişime geçtim bir şansımı deneyeyim diye, direkt değişim yapabileceklerini söylediler. Samsung servisini iptal edeceğim şimdi madem Amazon değiştiriyor. Sağ olun Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

  • Daha iyi olmuş hocam. Şu monitörde ilk ölü piksel sizin şansınıza geldi herhalde :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Arkadaşlar


    ben monitörü iade ediyorum, sebepleri:


    * monitör yazılımı çok yavaş ve kısıtlı fonksiyonlar sunması

    mesela: oyun modunda ekran çok parlak ve mavi ışık koruma aktif edilemiyor.

    mavi ışıkmkorumasında da 175 hz görüntü alamıyorum

    mavi ışık kotuması çok sarı gibi gibi.....


    * oyun modu otomatikken farklı hertz ler arasında geçişlerde takılma olması, mouse DPI bile etkileniyor


    * oyun modu otomatik yapınca her oyunda anlamıyor.


    * bir monitörde olması gereken en tem şey kabloyu takarsın ve görüntü gelir. kutudan çıkan kablo ile görüntü alamamak nedir?


    * ekran kartı driver ı ile uyumsuzluk yaşamak oldukça can sıkıcı, samsungun en büyük ayıbı bence.


    * samsung ile ilgili okuduğum destek konusunda yetersizlik ve ilgisizlik.


    * oled yanığı olma ihtimali- ürünü bir reçete ile kullanamak zorun kalıyorsun ve kendimi rahat hissetmedim.


    * oled panel çok parlak ve gözlerimi çok yordu. mavi ışık korumasında ayar olmaması ve çok sarı kullanmak zorunda kalmam.


    kısacası 30 K para verip bunca nazla sözle uğraşmak pek beni açmadı. ürüne zam gelmiş 30.600 TL ye almak isteyen varsa haber etsin Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 


    Son olarak belirtmek isterim ki müthiş siyah ve canlı renk tonları oyun tecrübeme müthiş bir katkı sağlamadı.

    65" oled TV kullanıyoruz, dizi film de cidden çok fark ediyor ama monitörde aynı etkiyi yaratmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent_yavuz -- 7 Haziran 2023; 15:51:43 >




  • Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, almayın abi, daha tam oturmamış bir sistem yapmışlarSamsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

    İşin en gıcık tarafı, her şeyin fiyatı artarken bizim aldığımız monitörün fiyatı yerinde çakılı kalıyor. Dolar 18,60larda iken 31k civarı almıştım. Şimdi dolar 23,36tl. %25lik bir artış olmasına rağmen ürünün fiyatı çakılı kalıyor. En az 38750tl olması gerekirdi. Demek ki üreticinin 1500 dolarlık bir fiyatı tamamen şişirme olarak vermiş. Yoksa satıcı zarar ederdi. Alanlar olarak kötü bir cihaz mı aldık? Tabiki hayır, bazı uyum sorunları var elbet. Kimse inkar edemez, zaten çıkan tüm ürünlerde benzer sorunlar, eksiklikler var. Lakin fiyat olarak, evet zarar ettik erken almakla. Buda Samsung Türkiyenin(dayı madem bu kadar kur farkına rağmen zarar etmiyordun, neden ilk satarken bizede bir güzellik yapıp uyguna vermedin?) sayesinde. :) Samsungtan yeni çıkan hiçbir şey alınmaz, bunu gördük. ;)





  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Stoklar bitince fiyat güncellenir. Genelde böyle oluyor ama bilmiyorum.


    Ben bayadır kullanıyorum ürünü bir ara belli aralıklarla siyah ekran yiyordum. Sebebi ekranın uzun süre açık kalmasıymış galiba. Biraz dinlendirince kendine geldi.

    Tam ekran değilken HDR açınca siyah ekran veriyor bir de bu var başka bir şey yok bende.

    Uzun zamandan sonra ilk defa ölü pikselsiz bir ekrana sahibim. Siyahlar gerçek siyah özellikle diablo gibi karanlık oyunları oynarken çok güzel bir ortam oluşuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 9 Haziran 2023; 14:33:5 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Yani fiyat farkı hesabı yukarıda hocam, artsın millet alamasın gibi bir amaçla söylemedim,yanlışta anlaşılmayım bu arada. lakin her şeyin pahallandığı bir dönemde böyle premium ürün alıpta onun fiyatının düşük kalması almış olanlar için dezavantaj oluşturuyor. Dediğim gibi fiyatı 31k iken 1640 dolara falan denk geliyordu. şuanki haliyle 1300 küsür dolarda arada 300 dolarlık bir kayıp söz konusu. yani satmaya çalışsanız ve aldığınız 31kdan verseniz elinze 1300 dolar geçecek, sizin verdiğiniz bozdurduğunuz dolardan 300 dolar daha eksik. Buda güncel kurdan 7 bintl yapıyor. Kaldıki 1 ay bile kullansan sıfırı 31k eden malı o fiyattan veremezsin. bin tl ikinci el indirimi desen 8 bin tl şimdiden değer kaybı demek bu. samsung bu fiyat politikasına göre yeni hiçbir ürününü almamak gerek, aradan baya bir zaman geçtikten sonra isteyen alır tabi...


    Siyah ekran olayını hdmı ile mayıs, haziran ekran kartı sürücülerinde yaşadım, yaşıyoruz hocam. öyle ki son sürücüleri kullanmak istiyorsan hdmı ile 12 bitte kullanamıyorsun. ek olarak 10bitte kullanayım diyince de siyah ekran yiyorsun snlik olarak oyunlarda. ocak ekran kartı sürücüsünde hdmı ile 12 bit, 175hz sıfır sorunsuz kullanabiliyoruz. lakin gidip high end kart alıpta 6 ay önceki sürücüde kalmak istemeyen için sıkıntı başlıyor.


    Güncel olarak dp ile son sürücü 10bit kullanıyorum, bir sıkıntısına rastlamadım hocam. sadece işte pc çalışırken monitörü otomatik kapat komutuyla kapandığında bazen tekrardan sinyal almak için pcyi yeniden başlattırmak istiyor, diğer türlü sinyal vermiyor. sanırım bu yazılımsal sorunlar bu sene boyunca devam edecek gibi...


    Onların haricinde her zaman dediğim gibi OLED BAMBAŞKA BİR DÜNYA. Hangi markadan alırsanız alın OLED kalitesinden memnun olmayan çok az çıkar. Bize yıllarca kullandırdıkları monitörler, en kalitelileri bile OLEDin yanında çin malı imütasyon gibi kalıyor. :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 9 Haziran 2023; 15:12:5 >




  • Merhabalar,


    Öncelikle yazılarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Bende yeni pc dizdim o yüzden monitör değiştirmeyi düşünüyordum. Kıyasladığım zaman alienware'e göre daha fazla yazılım desteği olduğu için Samsung OLED G8'i almayı düşünüyordum. Öğrendiğim bir bilgi sonrasında vazgeçtim açıkçası sizlerle paylaşmak istedim. Gaming week kampanyalarında amazonda 1k civarında indirimdeydi. Amazon Türkiye ile konuştuğumda 2 sene Amazon Türkiye garantisi altında olduğunu söylediler. Burn-in'i garantisi kapsıyor mu diye sorduğumda kapsaması gerektiğini ama detaylı bilgi için Samsung Türkiye'nin telefonunu paylaştılar. Orayı arayıp sorduğumda ise "ekran yanması" olarak bahsettikleri sorunu garantinin kapsamadığını söylediler. Belki lokal servislere göre değişiyordur ancak online alışverişlerde garantisi yok en azından Amazon Türkiye ve Samsung Türkiye üzerinden yapılan alımlarda. İzlediğim review videolarında da Alienware'in oled modelinde garantide olduğu ama samsung'un bölgeye göre şartının değiştiğini söylemişlerdi sanırım doğruymuş. Samsung Türkiye beni G9'dan da soğutmuştu bundan da soğuttu diyebilirim.



    Edit: yazım hatası düzelttim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcon_knife34 -- 12 Haziran 2023; 17:24:58 >




  • falcon_knife34 kullanıcısına yanıt

    Bana verilen bilgi samsung destek üzerinden 3 sene panel garantisi olduğu yöndeydi. Amazon gibi siteler 2 sene yazıyor dediğim zaman ise faturanız yeterli garanti belgesinde 2 sene yapmasının önemi yok denildi.

    2 farklı teknik servisten de yanma önleyici yazılımlar kapalıysa garanti kapsamında değil ama açıksa garanti kapsamında denildi.

    Tüketici hakem heyeti de oled yanıtını kullanıcı hatası olarak değerlendirmiyor ayrıca samsungun telefonlarda kullanıldığı oledlerde yanık olunca garanti kapsamında değiştiğini de öğrendim.


    Maalesef samsungun müşteri hizmetleri biraz köpük birbirinden. Birisi televizyon mu? bu modeli hiç görmedim bile diye bana sormuştu Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 


    Ve yine maalesef ki dell harici Asus,msi,LG gibi diğer olrd üreticileri bu yanma konusunda hiçbir şey demiyor hatta LG garanti kapsamında değil diye direniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung OLED V2 dediğimiz serinin ilk modeli G9 OLED tanıtımı geldi....


    Pc gaming için micro hdmi ve micro dp den vazgeçilmiş. Sanırım sorunları düzeltemediler.


    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim


    İyi ki iade etmişim.

    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimimSamsungyoutube
    A new era of OLED gaming is here. The Odyssey OLED G9 delivers the performance to immerse yourself in new worlds and beat your competition. Stay ahead of the game with the amazing features below: - The Neo Quantum Processor Pro unlocks OLED’s power for nearly infinite colors, brighter whites and deeper blacks. - A curved 49" screen in 32:9 wraps around you for new levels of immersion. - 0.03ms response time and 240Hz refresh rate eliminate lag and ghosting. - AMD FreeSync Premium Pro minimizes tear and stutter for supreme smooth gaming. - Samsung Gaming Hub gives you instant access to streamable titles. - Smart TV Experience lets you tune in to must-see movies and shows. Discover more at http://www.samsung.com #Odyssey #OLED #G9 #Samsung
    https://www.youtube.com/watch?v=qwjjZ0fHBV0




  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Çok mümkündür ya şaşırtmıyor. bana garip geleni açıkçası şu an OLED G8'i 31k civarına alıyorken, LG C2 48" tv'yi LG mağazasından 29k'ya alabiliyor olmam. Gönül isterdi LG C2 42" modelini alayım rahatlayayım ama galiba duvar deldirip ya da tv standı alıp gidip tv alacağım monitör yerine. DP girişi yok ama 4 tane HDMI 2.1 destekliyor. Bir tık agresif dimming yapıyor burn-in'i engellemek için çok takılırsam servis kumandası alıp iptal ederim n'apayım. Ülkemizde hiçbir şeyin fiyatı makul olmadığı için bu aralar daha da pahalanmadan bir şey almak istemiştim. Asus'un da 27" OLED'i güzel ama 35k vermem açıkçası.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    ben Samsung a bizzat gidip yerinde konuştum bu burnin konusunu. kesinlikle televizyon ve monitörler de burnin konusu garanti kapmasında olamaz hatta diğer üreticiler de bunun garantisini veremez demişlerdi. senin de dediğin gibi Dell ise tam tersi hem global da hem Türkiye içinde 3 sene garanti verdiklerini belirtti. diğer üreticiler konusunda açıkçası bir fikrim yok sormadım onlara.

    Samsung piyasada ki gücünü kullanıyor bence.

  • falcon_knife34 kullanıcısına yanıt

    birisi woled birisi qd-oled. Woled daha ucuz oluyor.

  • mageji kullanıcısına yanıt

    ''kesinlikle televizyon ve monitörler de burnin konusu garanti kapmasında olamaz hatta diğer üreticiler de bunun garantisini veremez demişlerdi'' Şu cümle Saçma çünkü paneli dell üretmiyor samsung üretiyor. Samsung yok kardeşim sana panel bu saatten sonra derse dell garanti veremez yani o derece. Siz hasngi Samsunga gittiniz bilemiyorum ama samsungtaki çalışanların hepsi ayrı ses çıkarıyor anlaşılan. Muhtemelen dell gibi açıkça klavuzda belirtmediği için olabilir bunu en iyi samsung teknik servisleri bilir sanıyorum. Yine de ülkemizde kanunen kullanıcı hatası sayılmıyor.

  • Bugün aranıza katıldım fakat macbook cihazımı usb-c güç kablosu ile bağlayamadım. acaba usb-c to displayport alarak mı bağlayabilirim sadece?


    Nedense bağlasamda gözükmüyor.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    hocam daha önce yazmıştım burada? ben samsung'un kendisine sordum. benim işim olmaz teknik servislerle veya taşeron dağıtımını yapan bayilerle. onların hepsi kendi mantıklarıyla cevap verir. ayrıca bir üreticinin panel yapıyor olması garanti hizmetinde diğer firmaya temin etmemesi, vermem demesi uluslararası hukuğa aykırıdır. her firma başka bir firmadan mal alır ama aldığı firma tüm garanti, yedek parça, teknik ve / veya yazılım desteği konusunda hizmet vermek zorundadır. yani Samsung'un yok sana panel deme lüksü yok. Dell garanti hizmeti veriyorum derse, Samsung panel vermek zorundadır.

    Zaten dönem dönem yaşanan Dell garanti hizmetlerinin yorumlarını bu forum da değil ama global bir çok forumda okuyabilirsiniz.

    Ben şirketim de özellikle sunucu tarafında Dell ile çalışıyorum. Bir çoğu yurt içinde satışı olmayan cihazlar ama Dell garanti hizmeti yerinde hizmet veriyor. Bu konuda en pozitif firmaların başlarında gelir Dell.





  • Yok siz yanlış anladınız. Samsungta'ki çalışan personel tv ve monitörlere garanti hizmeti veremez demiş ya firma, üreticisi olmayan dell garanti hizmetinde kapsıyor samsung nasıl veremez oluyor bu mantıksız geldi halbuki telefonlarına oled yanığında değişim yapıyorlar hatta qled tv lerde garanti bitse de 10 sene burn in değişimi yapıyor samsung. Çalışanın dediği saçmalık ondan bahsediyorum. Dell zaten çok temiz çalışıyor çoğu monitör için tamirle uğraşmayıp direk değişim veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 12 Haziran 2023; 21:11:1 >
  • Jeak kullanıcısına yanıt

    thunderbolt destekli type-c gerekiyor. Macbookun yanında gelen type c kablolar thunderbolt destekli değil.

  • Jeak kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı problemi yaşamıştım monitörü aldığımda.

    https://www.entepeteknoloji.com/paugge-usbc-kablolar

    Buradaki ürünler sorununuzu çözecektir. Kendim de kullanıyorum, tavsiye ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim, hemen sipariş verdim. Umarım memnun kalırım macbook'u bağlayınca :)

  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.