Şimdi Ara

Seat Leon , Doblo kazası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
7.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kazada hayatını kaybedenlere allah'tan rahmet diliyorum.

    Doblo ve audi Q5 kazasına şahit oldum. Kaza bunun gibi ağır hasarlı değildi fakat Q5 doblo ile benzer hasar almıştı. Hasar tutarını hesaba katarak audi doblodan 5 kat daha fazla meblağ tutar. Kazanın fotoğrafları var inanmayan olursa buraya eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 18 Mayıs 2016; 22:39:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 sonrası üretilen bütün hafif ticari araçlar çok sağlamdır. Özellikle doblo ve connect Amerika'ya ihracat başladığından sağlamlıkları üst düzey yapmak zorunda kaldılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon'un direklerinin ve yaşam kafesinin yok olmasının hiçbir mantıklı açıklaması yok. Yok neymiş metal yorgunluğuymuş ne yani leon'un metali 10 senede ölmüş mü? Metal yorgunluğu dediğiniz şey öyle 10 senede olacak iş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Mayıs 2016; 11:25:09 >
  • Doblo nun haşmetli görünüşü boş değilmiş demek!

    Dodge olarak USA de satılıyor, ben de derdim, Dodge sağlam araç yapar, Doblo nasıl ürün gamına girmiş, bugün anlaşıldı, nedeni!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair


    quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    Kazads leon ibresinin 160 da takili kaldigi soyleniyor, gercekten 160 ile carpisma olsaydi, doblonun bu denli saglam kalma ihtimali varmiydi?

    160 la gelen ne olursa olsun onundekini paramparca eder. Tabi kendiside ayni sekilde.

    Bana daha cok kaza sonrasinda ibrenin oynadigi fikri geliyor.

    160 ile kaza yapsan leon diye birsey olmazdi param parca olurdun

    ben farkli birseymi dedim ?
  • O virajı nispeten bilirim. 160 la girse oraya kadar gelemezdi. Uzun sağa virajdır. 110-120 den sonra araba kafadan kaymaya başlar. Tahminim 130-140 bandına çıktı virajın ortasında, kafadan kayıp karşıya geçti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    quote:

    Orijinalden alıntı: bytradm

    koltuk-halı skük bi ticari görürseniz şasi hatlarının net görürsünüz
    çoğu otomobilin 2 katına yakın şasi vardır 1 ton yüke dayansın diye öyle

    asıl manyak şasi pikaplarda. onların karşına hiç çıkmamak lazım.

    2008 Nissan Navara.. Ncap testi yarım yıldız..

    Modifiye edildi yine girdi..

    3 yıldız..

    2004 Fiat DOBLO.. 3 yıldız..

    Adeta kurbanlık sığır hakkında yorum yapar gibi cüsse falan diyenlere gülüyorum.. En ufak sürtmede kağıt gibi yırtılan panelvan kasaya bakıp cüsse falan diyorsunuz.. Yeminle otomobil genel değil.. Çoluk çocuk bahçesine dönmüş burası..

    2005 model Seat Leonun bile 4 yıldızı var nCap'ta.. buradaki araç zaten zibidi arabası.. Yere basık.. Plaka BB.. Kim bilir kaç ceviz kırıldı o arabada..


    Cüsseli dediğiniz Doblo 1300kg
    Ufak dediğiniz Mk1 leonlar da 1300kg

    Peki doblo nasıl biçti bu aracı?

    1. Leonun direklerde önceden oynama vardı.. En zayıf yerinden katlanıverdi..
    2. Doblo frensiz, Leon frene basarak çarpıştı..
    3. Dobloda yük vardı..



    yemişim ncapı mersoda bile olsam ben en eski pikabın önüne çıkmam sen çok
    biliyorsan çık. hepsinde tam boy hayvanat şasi var. şöfor-yolcu-çocuk-yaya vs
    korumaları iyi olamayabilir ,extra güvenlik donanımları iyi olamayabilir .

    çok iyi oldukları bişey varki oda hayvanat şasi bu karşı tarafı mahveder.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunc52

    Doblo ve audi Q5 kazasına şahit oldum. Kaza bunun gibi ağır hasarlı değildi fakat Q5 doblo ile benzer hasar almıştı. Hasar tutarını hesaba katarak audi doblodan 5 kat daha fazla meblağ tutar. Kazanın fotoğrafları var inanmayan olursa buraya eklerim.

    inanmamak degil de hocam merak ettim, paylasabilir misin? ozelden de atabilirsin istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunc52

    Doblo ve audi Q5 kazasına şahit oldum. Kaza bunun gibi ağır hasarlı değildi fakat Q5 doblo ile benzer hasar almıştı. Hasar tutarını hesaba katarak audi doblodan 5 kat daha fazla meblağ tutar. Kazanın fotoğrafları var inanmayan olursa buraya eklerim.

    Hocam bizdede doblo 1.6 premio var.Arabadan çok memmunuz fakat mesela arabanin ön taraf sert içe geçmiyor.Ama yanları dokununca oynuyo yumuşak kaporta.Kazada felan sağlam olmadıgı ďüşünuyordum Bu yuzden degistirmek istedim.Fakat bu resimler şasırttı beni.Q7 ile fotoğraflar varsa görmek isteriz.Eger Elinde fotoğraflar olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani fiat tenekeydi?
  • Kazanın olduğu yolu ilk defa geçen haftasonu kullandım yolun yapısı bizim vatandaşlar için kaza yapmaya çok musait

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda saat leona 1200 kiloluk saman denilmesinin haklılığı varmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Discovery channel da test yapıyorlardı. İki aracı çarpıştırıyorlar ve ağırlık merkezi yere daha yakın olan araçlar daima daha fazla hasar alıyordu. Bu kazayı görünce aklıma o test geldi. Özellikle alçak olan araç frenli bir şekilde gelirse diğerinin altına giriyor ve daha fazla hasar alıyordu. Seat leon euro ncap testine girdiğinde, ncap testinin referansları ve puanlaması ile doblo girdiğindeki test derecelendirmesi aynı değil. Bu kasa leon şimdi euroncap tan tahminim 2 yıldız falan anca alır. Her 5 yılda çok daha zorlaşıyor testler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfguler -- 18 Mayıs 2016; 7:43:16 >
  • Öncelikle vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum.

    Konuya gelirsek başlığı okuyunca doblo almıştır dedim tahmin ettiğim gibi çıktı. Birde metal yoğunluğu diyenler daha 10 yaşında araba ne metali ne yoğunluğu ? Bu arabalar 10 yılda bu hale geliyorsa vay halimize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) Leon ncaptan zamanında 4 yıldız almış . Ancak üzerinden seneler geçti. Metal yorgunluğu, aracın daha önce kaza yapıp sanayide toplanmış olma ihtimali dayanımı büyük ölçüde düşürür.

    2-) Fizik kuralları gereği ağır olan araç doblo ki belki de yüklüdür çok daha avantajlı.

    3-)Doblo çok daha yeni bir model olduğu için kullanılan çelik çok daha elastik ve enerjiyi sönümleme oranı daha yüksek. Ayrıca çok daha gelişmiş bilgisayar simülasyonları ile tasarlanmıştır.

    4-)Yükseklik. Doblo normalde leondan yüksek olduğu gibi. Leonda muhtemel bir alçaltma uygulanmış gibi duruyor. Yani Aradaki yükseklik farkı daha da artmış.

    5-) Hız . Bu kazanın oluş şeklini bilmiyoruz. Belki leon çok daha yavaş gidiyor doblo ise oldukça yüksek hızda seyrediyor ise avantajlı taraf gene doblo olmaktadır.

    Ölenlere allahtan rahmet diliyorum. Saydığım maddelerin özeti hız felakettir, eğer hareketli cisimlere çarpıyorsanız ağır araçlar avantajlıdır, Yüksek araçlar kazalarda üstünlük sağlar. Yeni araçlar metal yorgunluğu olmadığı için daha güvenlidir. ( Benzer özellikte)




  • Allah rahmet eylesin hız kötü, Allah geride kalanlara sabır versin.
    Ncap testlerinde sabit duran nesneye vuruyor araçlar bunu unutmayın. Ayrıca araba fiat, ticari olan caddy olsa yorumlar nasıl olurdu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 18 Mayıs 2016; 8:19:17 >
  • Merhabalar oncelikle ölenlere Allahtan rahmet diliyorum, benimde 2 yil once boyle talihsiz bi kaza geldi yaralanan vs olmadi cok sukur
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Seat Leon , Doblo kazası Seat Leon , Doblo kazası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam kaza resimleri ortada yok zibidi arabası yok fındıklar cevizler kırıldı vss... sonrada foruma çoluk çocuk yeri diyorsunuz kafa kafaya giren 2 arabanın kabak gibi hali ortada Panelvan kasa zaten yırtılıcak ne dayanıklılığı var ona bakarsan kağıt gibi yırtılan passat kapısının resminide buraya ekleyebiliriz hayatı koruyan yaşam kafesidir tok kapı sesi değil
  • Emisyon testinden yazilim hilesiyle gecen VW grubu euro ncap'e ekstra guclu saseli arac gondermis olabilir.

    Carpismaya girecek araci saglam yapip standart uretim aracta hile hurda yapmayacaginin garantisi yok. VW diyoruz burada, dunya muhendisliginin en buyuk hilecisinden bahsediyoruz.

    10 yillik aracta oyle metal yorgunlugundan bahsetmek zor. Oyle kolay degil o isler.

    VW grubu pazarlama harikasi sadece. En somut kaniti burada. Gorulebilen sayilabilen hissedilebilen her sey cok kaliteli. Muhendislik saglamlik vs. cag disi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Bu Kasa tahminim 2000 yılında üretildi. 2000 yılının mühendisliği ile günümüz arasında ciddi farklar var. euro ncap 2009 ve 2013 yıllarında ciddi revizyona gidip test puanını zorlaştırdı. Yani 2009 da euroncaptan 5 yıldız alanlar, 2013 te 3 yıldız falan aldı. Leon şimdi teste girse bu kasası maksimum 2 yıldız alır. Megane 2 alıp 5 yıldız güvenilkli araç aldım demek olmuyor malesef. Ki Megane 3 kasa testler zorlaşınca 3 yıldız aldı. Herşeyi bir tarafa bırakalım, euroncap testi çok düz bir test. Sadece bir referans olarak bakabiliriz. 64 km/h hızla yapılan bir testin gerçek hayattaki senaryolarda gerçekleşmesi zordur. mesela Yandan çarpışma testleri yapılıyor. euro ncapta araca direk carpıyor. Bir de discovery channel gibi yerlerde yapılan testler var. Mesela toyota corolla ya 90 km/h hızla yandan range rover ile çarptılar. Corolla yı iki ye böldükten sonra yoluna 70 km/h hızla devam etti. Araştırırsanız Yüksek ve ağır araçlar karşısında binek araçların malesef şansı yok. Hep derim kafa kafaya çarpmak yerine yoldan çıkın hayatta kalma şansınız daha fazla.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.