Şimdi Ara

Seat Leon , Doblo kazası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
7.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az kaldi ha gayret..

    bu forum dobloyu bile XC90 dan saglam gosterir..
  • Leon un motor bölümü şasi ile beraber komple parçalanmış yada kopmuş ayrılmış, düz çarpmayla böyle olacağını düşünmüyorum, istediği kadar metal yorgunluğu olsun, 10-15 yılda bu derece yorgunluk olmaz, sanki Leon bir yere çapmış oradan Dobloya gitmiş gibi.
  • Fiat eski kuş serisi gibi araba üretmiyor. Doblo ile seat çarpışması konusunu görünce Doblo Seatı'ı haşat etmiştir diye girdim konuya ki öyle çıktı. Seat'ın yaşam alanı dağılmış durumda. Buna hiçbir bahane bulunamaz. Aynı Leon güvenlik ön planda olan Volvo, Honda, Mercedes gibi markalara ait araçlar ile çarpışsa arka koltuğuna kadar girerlermiş.

    Eski kasa olduğu için öyle oldu böyle oldu diyenlere hatırlatma yapayım bir kaç yıl öncede Passat ile Linea'nın kafa kafaya çarpışma olayı yaşanmış ve iki araçta birebir aynı hasarı almıştı.





  • 2000 - 2005 arası üretilen bir otomobilin 2010'lu yılların yük taşıma amaçlı üretilen bir araç ile çarpışmasında farklı bir sonuç beklemek zaten yanlış olurdu.
  • Bu yolu sık kullanırım.41 ve 54 plakalı araçlar adeta terörist gibiler,hatalı sollama,yakın takip,ters şeritten gitme dahil her türlü hatayı yapıyorlar.

    Bir de ülkemizde üretilen bir aracın böyle bir kazada sürücüsünü içinden sağlam çıkarması,görevini yerine getirmesi neden bu kadar zorunuza gidiyor.

    Metal yorgunluğu diyen arkadaşlar şimdiye kadar kaç tane yorgun metal gördünüz.

    Ayrıca hafif ticarinin ibre 160 da takılsa burayı yıkardınız.


    Yaralı arkadaşa acil şifalar,o yolda 160 ile gidene de Allah akıl fikir versin.
  • https://www.youtube.com/watch?v=xQS-7heF-og
    arkadaşlar yazmış bahane falan diye ama Bu testi izleyin otomobil mühendisliğinin bir nesilde bile ne kadar geliştiği nasıl daha güvenli hale geldiğini göreceksiniz. eski araçlarla yeni araçları kıyaslarken tank gibi dediğimiz araçlar bile dağılır gider. Ki bu kaza 160 km hızla olduysa doblo da diyelim 80 km/h hızla geliyordu. 240 km/h hız da ortaya çıkan enerjiye göre çok az hasar var bu fotoğraflarda. Bu arada doblo sürücüsünün verilmiş sadakası varmış. Eğer gösterge doğruysa kurtulması mucize... 160 km/h hızla kafa kafaya yapılan kaza da 2 araçtan da geriye birşey kalmaz. Bence kazanın etkisi ile kilometre saati attı. bence iki aracın toplam hızı maksimum 130-140 gibi bir hız ile olmuştur. Yada kaza tam kafa kafaya değilde, seat sol çaprazdan açılı bir şekilde dobloya girip öntarafı traşlamıştır. Yapılan testlerde 36 km hız da bile emniyet kemeri takmazsan % 30 ihtimalle de olsa ölme ihtimalin var. çarpışma testleri 64 km/h hızla yapılıyor araçlar paramparça oluyor.




  • kafa kafaya çarpışmada ağır olan daha avantajlı falan değil, ortaya çıkan toplam enerjıyi iki taraf eşit paylaşır.

    leon mk1 1997'de üretimine başlanmış bir platforma sahip, vw grubunun da testleri geçmek haricinde güvenlik kaygısı olan bir üretici olmadığı zaten bilinen bir şey.

    sonuç ters olsaydı şaşırmak gerekirdi.
  • nasıl kafa kafaya çarpışmışlar ben anlamadım. bölünmüş yol değil mi orası..
  • Leonun üretim yılını düşünürsek beklenmeyen bir sonuç değil. Ayrıca doblodaki yolcu da vefat etmiş.
    Allah rahmet eylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 renault hyundai fiat vs. bineceğime 10 yaşında falan markayı kullanırım diyenler, esp ye ne gerek var falanca markanın yol tutusu cok ıyı esp ye gerek yok dıyenler bu kazadan ders almıstır umarım.
  • Google a kandıra yolu kaza yazdım sanki her gün kaza olan bir yolmuş..
    Nasıl bir yoldur orası aklım almadı.. Acilen önlem almaları lazım o yolda.

     Seat Leon , Doblo kazası

     Seat Leon , Doblo kazası

     Seat Leon , Doblo kazası

     Seat Leon , Doblo kazası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 18 Mayıs 2016; 13:32:36 >




  • Kandıra yolunu bilenler bilir, böyle kazalar çok oluyor.
    Buna önlem almayan insanlar utansın.
  • baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    EuroNCAP testlerine firmalar arac gonderebildigi gibi habersiz bir sekilde herhangi bir bayiye gidip herhangi birkac araci secip teste sokma haklari da var test yetkililerinin. O yuzden dediginiz olsa bile bu sekilde yapilacak bir testte Volkswagen'in sinifta kalmasi gerekirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaza sandığımız kadar ciddi değil, her iki araçda çamurluk,far ve tampon hasarı var.

    Fotoğrafları sansürleyip akşama yüklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doblo biçer.

    Seat olmasına pek şaşırmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 18 Mayıs 2016; 14:25:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L30N kullanıcısına yanıt
    Kandıra yolu,kaza ve ölüm yolu olmuş resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmalat teknikleri, kullanılan teknoloji, kullanılan malzemenin içeriği ve mekanik özellikleri otomobil gibi parçalardan meydana gelen ürünlerde hayati önem taşıyor.
    Görende araç sahipleri her sene şaseyi muayene yaptırıyor zannedecek.Herkes metalurji ve malzeme mühendisi.Anot, katot ne desem en basitinden suratıma bön bön bakacak çocuklar burada ahkam kesiyor.Peh..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feindesland -- 18 Mayıs 2016; 14:41:32 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs 5.dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.. Modus volvodan daha az hasar alıyor.. Eski teknoloji yeni teknoloji karşılaştırması gibi zamanı için..
  • Araçların kuvveti saseden çıkarsa hasar alır yoksa içindeki daha fazla zarar alıyor malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Seat leonun yaşının fazla olması, metal yorgunluğu,doblonun yüklü olmasından bahsedilmiş de doblonun karşısında golf 7 de olsa sonuç farklı olmazdı.Doblo,connect gibi araçlar cüsseli ve sağlam şasili araçlar.Ne yani bazı vosvoscular 5 yıldız almış golf 7 nin bu kadar cüsseli bir araç olan doblonun karşısında sağlam kalacağını mı düşünüyorsunuz?Öyle aracım nasıl olsa alman aracı diye türk yapımı doblo çarpsa ne olacak golfüme diye kesinlikle düşünmeyin.Allah göstermesin golf 7 ye de çarpsa bu araçlar şasi masi bırakmadan akordiyon eder.

    şu metal yorgunluğunu artık forumcak öğrenin derim :S yolda seyreden araçlarda 40-50 yaşındaki araçta bu bahsettiğiniz metal yorgunluğu yüzde 2-3 ten fazla olmaz. hadi metal yorgunluğu bilinmiyor diye düşününelim hiçdemi googleye yazıp bilim adamlarının makalelerini okumazsınız :S


    bence forumcak metal yorgunluğunun ne anlama geldiğini kullandığımız araçlarda kaç senede ne akdar dolaylarında görülebileceğini öğrenmemiz gerekli. forum olarak inanılmaz boyutta bu konuda bilgi eksikliği mevcut.

    lütfen öğrenmeyi merak edene link vermeyeceğim herkes kendisi doğruluğuna inandığı siteden BİLİM ADAMLARININ makalelerinden öğrensin. forum ÜYELERİNİN MESAJLARINDAN değil. bunu ölçen deney yapan hesap kitap altına alan bilim adamlarından öğrensin. yeter artık metal yorgunluğu kelimesini duymaktan gınaha geldik ya.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.