Şimdi Ara

Smile Sözleşmesinin Gerçek Yüzü ve Pratikteki Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
11.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlık müşteri özel bilgileri barındırdığından düzenlenmiştir, bahsi geçen vukuatlar silsilesi bu müşteriden sonra bir çok kişininde başına gelmiş ve bunlar internette farklı sitelerde şikayet edilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı.basat -- 3 Mart 2013; 13:56:47 >



  • bende smile a gececektim sonanda ttnet e geçmiştim . ama bu seferde ttnet 70 lik fatura yolladı :P . şu 3G çıksada sabitücrete sınırsız kullansak. 10-20 tl fazla verip diğer operatörlere geçmek lazım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netrex2 -- 26 Haziran 2009; 0:11:36 >
  • pek sevmem bela anmayı ama Allah smile adsl şirketinin bu kepazeliğinden ne kadar sorumlu varsa belasını versin..1 yıl önce falan kış ayları sömestride üniversiteden memlekete geldik kıbrıstan,1 aylık bağlatalım sonra kapatırız neti dedik,smile denk geldi,,öyle hediyeli yok indirimli,modemli falanda istemedim,zaten kullanmaya fırsat olmadı onuda,,hadi dedik açtık bari bunu ödeyip kapatalım,ben gittim kıbrısa üniye,aileme dedim ödeyin bi 14 lira borcu kaldı kapatmak için diye,gidiyolar denizbanka,onlar geri gönderiyo smile'ın burda kaydı kuydu yok ödeme alamayız diye,smile'ı arıyosun denizbanka yatırın diyo,,yok oraya buraya yatıyo diye atıp tutuyolar,adamlara yatırcağın parayı alan yok neyse Allahtan en son telde bağrış çağrış nereye ne isimle nası yatırılcak öğrendikte kurtulduk...Smile Adsl : diyoya karaktersizler : Beklediğinden çok fazlası




  • valla 2 senedir smile adsl kullanıyorum , hiç sorun yaşamadım, adamlara bir internet hızı yavaşlığı bldirdim maille telefonla 10 kere aradılar düzeldi mi diye , ilginç
  • 76 lira geçirdiler demek.
    2 aylık parayı aldılar, kaldı 4 aylık kampanya.

  • anlatımın iyiymiş bi ara daldım bi baktım sonuna gelmişim kitap falan dene!
  • Gecmis olsun. Benim bile okuyunca sinirim kalkti. Boyle anlarda telefonda esir olmaktansa yuz yuze olmayi nasil arzu ediyorum var ya... is degisiyor yuz yuzeyi gorunce cunku. neyse..

    "Smile ADSL kampanyalarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar" cok iyiymis. Ama bu size haber vermeden istedigimizi yapariz fatura ederiz seklinde kullanilamaz. Istedigi anda degisiklik yapip size haber vererek isteyip istemediginizi teyit ederek devam edebilir demek. Masallah degisiklik yaptik ruhunu bize satmak zorundasin dicek nerdeyse..

    Ote yandan bu tip her forum acildiginda ayni seyi soyluyorum, ne olur bu kampanyadir indirimdir gibi katakullilere kapilip TT disinda bir yerden ADSL almayin. Suyun basini TT tutmus toptanci o digerleri perakendeci. Size toplam degeri (sadece aylik ucret demiyorum dikkat, bir butun olarak deneyimiyle urunun degeri) TT'den daha iyi birsey satmalari imkansiz. Tekrar gecmis olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 26 Haziran 2009; 12:06:19 >
  • Benzer bir olay benim de basima geldi..Hayatımın en stresli 1 ayını ve en yüksek cep faturası ücretini ödemek zorunda kaldım..Sonuçta gene mağdur oldum..Aklınız varsa uzak durun
  • Sizin dediğiniz gibi bende yıllık kampanyadan faydalandım ama benim hiçbir sorunum olmadı. İlk ay normal bağlantı ücreti kesildi, modem istemedim kurulum istemedim.. Modemle ilgili yanlış bir faturalandırma olabilirmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hasanhh

    Dostum, her şey yukarıda anlattığım gibi maalesef, bir yanlışlık yok, smile aynen böyle uyguladı bize bu kampanyayı.


    Geçmiş olsun hocam, ttnet belasından kurtuldum derken daha beterine mi takıldık dersiniz.. Bekleyelim bakalım 2.ay fatura nolcak
  • Geçmiş olsun arkadaşım bende kayınbirader e bu kampanyayı tevsiye ediyordum. Komşularıyla ortak alacaklar bana sordular hangisi daha hesaplı bende şuan için smile demiştim. Gerçi modem ve kurulum almayacaklar hepsini ben yapacağım da bende şüphe ile yaklaşmaya başladım olaya. Durup bir daha düşünmek lazım o zaman.
  • Hocam bu durumda ya ben şanslıyım yada benimde başıma gelecek

    Benim kendi modemim vardı, ttneti iptal ettirip telefonla aradım smile adsl i, ertesi güne açıldı internet kapıya sözleşme geldi, hep sabit ücret ödedim ben (vergi indirimi olmadna önce 29, şimdi 26), 9 ay limitli fiyatına limitsiz kampanyasına katılmıştım. Ama çok araştırdım burdan olsun sözleşmeyi didiklemek olsun. Ayrıca değiştirme hakkı saklıdır maddesi her sözleşmede vardır.

    Ben işin içinde başka şeyler olduğunu düşünüyorum. Ya sizin tarafta başka birşeyler oldu ya da ordaki elemanlar kendi beceriksizliklerini size fatura ettiler veya yanlış birşey yaptılar size patladı. Mahkeme yoluna gidin hakkınızı arayın. Ama gelip de burda ttnet i savunmayın. İmkan olsaydıda kablonet yada uydunet alabilselerdi.




  • Terbiyesizlikten başka birşey değil. Herkeste sorun olmaz tabiki. Önemli olan sorun olduğunda nasıl çözdükleridir.Yani Smile adsl iyi günde canım cicim kötü günde tekme tokatmış
  • Geçmiş olsun dostum.

    Bende smile abonesi olmak istiyordum p.tesi.

    Valla şimdi düşünmeye başladım.

    Ne yapsam acep..
  • allah allah demek smile adsl kötüymüş.

    kimseyi suçlamak istemiyorum ama kasıtlı kötülemek yoktur umarım bu sözlerde.
    en yakın iki arkadaşım smile adsle geçtiler.çok ama çok memnunlar.daha az ödüyorlar ttnet gibi soyulmuyorlar en azından.

    allah ttnetin belasını diycem ama neyse yazıklar olsun diyorum sadece.bize kalitesiz interneti pahalı fiyattan sunduğu için.

    gidin başka şirkete abone olun smile olmanız şart değil ama bu ttnet daha fazla soymasın insanları kaz gibi.

    sözüm burdaki yazı yazanlara değil genel olarak konuşuyorum bazı şirketler bazı şirketleri bilerek kötüleyebilir uyanık olun.araştırın çevrenizden kanmayın benim çevremde smile kullananlar var nedense çok memnunlar o yüzden tuhafıma gitti.
  • ben2 mbitlik bağlantıya yıllık sözleşme imzaladım her sorunda anında döndüler sadece 1 problem var 2mbit yerine 1 mbit görüyor hat başka yok sorun
  • 2 Sene önce bulaştım. Ama Smile olmasından değil yıllık sözleşme imzaladığımdan. Süre dolsada kapatsam diyorum dolmak bilmiyor 2 ay kalmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasanhh

    Bu ayın faturası da gelmiş, 33 küsür TL, neden 26,81 TL değil diye faturanın içeriğini araştırdım, 5 küsür TL cihaz kullanım bedeli yazılmış. Bununla birlikte müşteriye kampanya hakkında verilen bilgi dışında gelişen olayları sıraya dizelim.

    1- 76,42 TL kimseye haber verilmeden, sözleşmede var denilerek tek taraflı fatura edildi.
    2- İlk ay kullanıcıdan izin alınmaksızın sözleşmeden hakkımız denilerek internet kullandırtılmadı.
    3- İlk 7 ay 26.81TL, sonraki 5 ay 45.31TL olarak verilen kampanya bilgisi telefonda tek taraflı 6 ay 26.81TL, sonraki 6 ay 45.31TL olarak müşteriden izinsiz değiştirildi.
    4- 26,81 gelmesi beklenen faturalara müşteriden izinsiz cihaz kullanım bedeli altında 5 küsür TL daha eklendi ve ne zamana kadar ekleneceğini kendilerinden başkası bilmiyor.

    Tanışın biri gelirde bizim oğlanı yanına al, ayak işlerini görsün der ya, işi söylersiniz, basit iş yapalım abi falan der, şunu ver yeter, başka bir şeye lüzum yok...... Verirsiniz ama iş oğlanın dediği gibi değildir ve sürekli gelir şu masraf çıktı, bu masraf çıktı, para ister....Böylelerine insanın içi cızlar harçlık mâhiyetinde bir çok kişide verir, o derece küçük hesaplar yapan çocukların kim bilir ne ihtiyaçları vardır, insan kıyamaz.

    İşte smile'ı bu tarz çocuklara benzetemiyorum, çünkü parayı haber vermeden fatura etme yoluyla kullanıcıya haber vermeden almaya çalışıyorlar, açıp isteseler biz size şunu haber vermedik ama, elimiz kaymış, sözleşmeye yazmışız falan, belki istekli veren birilerine rastlarlardı.



    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun diyim.Sadece internet değil bir çok konuda biz tüketiciler tabiri caizse enayi yerine koyuluyoruz.


    Ancak mesajlarda ve bu mesajda belirtmiş olduğunuz "İlk 7 ay 26.81TL, sonraki 5 ay 45.31TL olarak verilen kampanya bilgisi telefonda tek taraflı 6 ay 26.81TL, sonraki 6 ay 45.31TL olarak müşteriden izinsiz değiştirildi" cümleniz yanlış.Şöyleki smile adsl broşürleri veya diğer kampanya ayrıntılarında bu maddenin( 7 ay 26.81 lira olan) yanlızca kredi kartından yapılan ödemelerde geçerli olduğu belirtiliyor.Diğer ödeme seçeneklerinde 6 ay boyunca 26.81 liranın ödeneceği belirtiliyor.Yanlış anlamayın mahkeme falan demişsiniz de öyle bir durum varsa daha da zor duruma düşmeyin.Bilginiz olsun diye belirttim.

    Diğer tüm durumlar için tekrar geçmiş olsun.Kolay gelsin.




  • Kampanya şartlarını okumadan bodoslama dalmayın olaya. Sitelerinde herşey belirtiliyor ama küçük yazılara dikkat edin.

    Faturalar ne zaman kesiliyor, ayın son haftası abonelik açılırsa bir ay kayıp oluyormu olmuyormu, Ocak ayında yeniden neler hesaplanıyor bi öğrenin. Sinirlenmeden sakin sakin cevap almaya çalışın. Gülümseten hattı Öğlen ve akşam 18:00 den sonra aramayın. En ideal zaman aralığı 14:00 - 17:00 arası. Diğer zamanlar 10dk hatta beklersiniz ve bu insanı inanılmaz gergin yapar, soracaklarınızı sinirden soramazsınız.
  • Bu sözleşme şartları şuan sitede gayet net.Siz abone olmadan önce belirtilmemiş olması çok garip.Sizin şansınız sanırım?

    •Fiyatlara %18 KDV ve %5 ÖİV dahildir.
    •Kampanya 31 Ağustos 2009 tarihine kadar geçerlidir.
    •Aktivasyon ücreti 26,81 TL’dir ve bir kereye mahsus alınır.
    •Limitli pakette yapılan limit aşımı ayrıca faturalandırılacaktır. Limit aşım ücreti her MB başına 1Mb 4GB bağlantıda 0,0093 TL’dir.
    •Belirtilen indirimli/ücretsiz süreler modemsiz kampanyada geçerlidir. Kampanya dahilinde kablosuz modem talep edenlere 12 ay boyunca ayda + 6,5 TL, kablolu modem talep edenlere 12 ay boyunca ayda + 4 TL faturalandırılacaktır. Belirtilen indirimli/ücretsiz sürelerden sonraki aylık ödemeler seçilen paketin aylık paket fiyatı üzerinden faturalandırılacaktır.
    •Aboneliğin 12 aydan önce sonlandırılması durumunda kampanya dahilinde ücretsiz/indirimli verilen promosyonların/indirimlerin ücretleri aboneden tahsil edilecektir.
    Limitli pakette 3 ay ücretsiz, limitsiz paketlerdeki 7 ay indirim kampanyası kredi kartı ile yapılan aboneliklerde geçerlidir. Kredi kartı dışındaki diğer ödeme yöntemleriyle yapılan aboneliklerde limitli paketlerde 2 ay ücretsiz, limitsiz paketlerde 6 ay indirim uygulanır.•Belirtilen ürün fiyatları diğer kampanyalarla birleştirilemez.
    •smile adsl, kampanyalarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

    __________________________________________________

    Ancak siz smile adsl'in fatura ödemelerini kredi kartıyla yapıyorsanız bu şekildede bir şikayet belirtseydiniz dicem ama sanırım o sıralar cinnet geçiriyordunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 1 Ağustos 2009; 18:26:50 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.