Şimdi Ara

Smile Sözleşmesinin Gerçek Yüzü ve Pratikteki Uygulaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
11.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZoRBa

    76 lira geçirdiler demek.
    2 aylık parayı aldılar, kaldı 4 aylık kampanya.




  • İlk mesajda yazının tamamını okudum. Yaşadığınızı SmileADSL 'in teknik desteğinin beceriksizliği olarak ve sizin açınızdan birazda Talihsizlik olarak gördüm. Arkdaşınıza o kadar tavsiyede bulunup sonra bu tür olayların olması sinir bozucu olmuştur gerçekten.

    SmileADSL hattımın açılış hikayesini bir ara forumda paylaşacağım ama kısacası şöyle. Başvurumdan 3 gün sonra ADSL açılmıştı. Modem veya teknik servis desteği ile kurulum talebim olmadı. (Modemim yoktu aslında ve kendim modem aldım dışarıdan. Neden biliyormusunuz çünkü modem konusunda SmileADSL'e güvenmedim ki bu konu beni aşırı destekleyici olmuş.) Sadece hattım açıldı ve aldığım modem ile kurulumda sizin ilk mesajta bahsettiğiniz problemi yaşadım. Bunca yıl bende defalarda ADSL modem ve AP kurmuş olmama rağmen kendi bağlantımı yapamadım. SmileADSL teknik servisi aradım, bana verdikleri tavsiyelerin hepsini ben çoktan yapıp denemiştim zaten, siz bunları geçin, masal anlatmayın varsa bir püf noktası onu söyleyin dedim(Aynen). Konu gele gele VPI ve VCI değerlerine geldi. Buradaki değerler benim modemde varsayılan olarak gelen başka değerlermiş. Tamam değerlerim SmileADSL değerlerini kapsıyor ama girmiyordu bir türlü. SmileADSL olması gereken net değerleri verince bağlantı sağlandı.

    Bu yaşadıklarımı, SmileADSL önerip SmileADSL alan bir arkadaşımda veya tanıdığımda yaşamış olsaydım bu konuyu bu kadar kısa sürede çözemedim. Kendi evim değil, telefon benim değil, işim gücüm var vs. vs. Olay sizinki gibi 1 ay 1,5 ay uzar giderdi eminim.

    Burada SmileADSL size modem gönderiyorsa onu takınca internet bağlantısı sağlanması gerekir. Kargonun getirdiği bilgilerin olduğu sayfada öyle yazıyor çünkü ve öyle olmasıda gerekiyor zaten. Burada sonuna kadar haklısınız. Ancak SmileADSL fatura konusunda size bir şey yapamaz. Şöyleki, siz aboneliği başvuruyorsunuz ve SmileADSL size kullanıcı adı ve şifre atadığı an ADSL açılmış kabul ediyor. Yani sizinde dediğiniz gibi 1 yıl boyunca siz internete girmeseniz bile siz faturaları ödemek zorundasınız. Bu çoğu yerde böyledir. SmileADSL de değil sadece. Burayı karıştırmayın lütfen. Biri Net alsanızda böyle, Doping Net alsanızda böyle, TTNet alsanızda böyle. Otobüs bileti alıpta otobüse binmeyince bilet ücretini geri istemek oluyor sizinki. İster binin ister binmeyin faturayı ödemek zorundasınız. Telefon görüşmesinde Yusuf bey sizden daha çok sinirlenmiştir eminim. Tarafsız bakılırsa, yazdığınız telefon görüşme metinlerinde tamamen haklı olan taraf SmileADSL tarafı olduğu zaten belli.

    Faturanız detaylarının muhakkak detaylı, tane tane açıklamasını yapabilir SmileADSL. O ücretlerin nelere karşı olduğunu tek tek izah edebilir eminim.

    Teknik Destek servislerinin yetersizliği gün gibi ortada. Belkide stratejileri böyledir. Hizmet veren şirketler büyük olduğu için arada sırada çıkan bu tür olaylardan etkilenmeyeceklerini hesap ediyorlar herhalde ve yollarına devam ediyorlar.




  • son anda allah korudu desenize ttnet i bırakıp smile geçmeye çalışıyordum bende bu kampanya için ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulent35220

    son anda allah korudu desenize ttnet i bırakıp smile geçmeye çalışıyordum bende bu kampanya için ...


    TTNet 'ten smileadsl'e geçerseniz maddi olarak avantaj sağlarsınız ücretlendirmelerden. İlk mesajda yazılan olay dikkatlice okunursa herkesin başına gelebilecek bir olay değildir. Başvurusundan 3 gün sonra bağlantısı sağlanan hiç kimse buraya gelipte konu açmaz ama bağlantısında sorun yaşayanlar hemen konu açar mantıklı olarak. Bu konuda olduğu gibi. Sorunsuz bağlanan 99 kişi vardır görünmez ama 1 kişi sorun yaşar o görünür ve 100 kişiye bağlantı sağlayan servis kötlenir. Bir kötü olay yaşandı diye komple servis sağlayıcı kötülenmez.


    Önerim şudur;
    1- Modem kurmayı biliyorsanız,
    2- Karşılaşabileceğiniz ufak sorunları teknik desteği arayarak halledebiliyorsanız

    SmileADSL'e geçin. Zaten modeminiz var. Modem almaya ve kurmaya gerek yok. Sadece Kullanıcı adı ve şifreler değişecek, belki bir kaç başka yer.

    Hayatında sadece bilgisayarı açmış ve kapamış birilerine teknik destek yardımcı olamayabiliyor. Burada Teknik destektekilere sonuna kadar hak veriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepYek -- 3 Ağustos 2009; 12:29:53 >




  • Bende 1 senedir smile kullanıyorum hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. Şimdiye kadar çok ilgililer.45 tl ye 4 mbit bağlantımı sorunsuz veriyorlar
  • @Hasanhh; sizin yerinize kendimi koyuyorum şu sonuç çıkıyor...

    "Gülerken bile sinir olurdum artık. Smile kelimesi bana afakanlar bastırırdı."
  • valla fiyatları kazık mazık ama ttnet adsl de en iyisi.4 yıldır hiç sorun yaşamadım hatta 3 kez abonelik yaptım kendime farklı yerlerde hiç sorunum olmadı.arkadaşım bunların kampanyasına aldandı superonline aldı ama 2 ay sonra doğru dürüst bağlanamadığı neti iptal ettirdi eni sonu tabii 0212'li müşt. hiz. faturası da ayrı bunların hepsi üçkağıtcı adsl kullanacaksanız ttneten şaşmayın ayrıca bu kampanya bilmem ne oyunlarınada inanmayın.neymiş 24 ay taahhütmüş hiç işim olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky27

    valla fiyatları kazık mazık ama ttnet adsl de en iyisi.4 yıldır hiç sorun yaşamadım hatta 3 kez abonelik yaptım kendime farklı yerlerde hiç sorunum olmadı.arkadaşım bunların kampanyasına aldandı superonline aldı ama 2 ay sonra doğru dürüst bağlanamadığı neti iptal ettirdi eni sonu tabii 0212'li müşt. hiz. faturası da ayrı bunların hepsi üçkağıtcı adsl kullanacaksanız ttneten şaşmayın ayrıca bu kampanya bilmem ne oyunlarınada inanmayın.neymiş 24 ay taahhütmüş hiç işim olmaz.


    TTNet ADSL'in en iyisi demekle bir yere varamazsınız sky27. Seçmece karpuzmu ki bunlar TTNet ayrı SmileADSL ayrı olacak. Hepsi aynı kablodan aynı santralden çıkıyor işte. Diyelim ki Sen TTNet kullanıyorsun ve bende Kapı karşı komşunum smileADSL kullanıyorum. Senin TTNet aboneliğin olduğu için senin bağlantı kablon benimkinden ayrı olamayacak. Senin kablon alttan benimki üstten gidiyor diye bir şey yok. Nihayetinde kablo aynı yerden mi gidiyor. Aynı. O zaman Bunların hepsi aynımıdır aynıdır. Mahallede bölgesel çalışma olduğunda hepimizin bağlandısı birden gidiyormu? Gidiyor. O zaman?

    Burada servis sağlayıcılarda arananlar Teknik desteğinin ve diğer hizmetlerinin iyi olmasının yanında en büyük seçilme unsurlarıda Kampanyaları ve fiyatlarıdır. Kampanyalardan yararlanmakta maddi olarak fayda vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky27

    valla fiyatları kazık mazık ama ttnet adsl de en iyisi.4 yıldır hiç sorun yaşamadım hatta 3 kez abonelik yaptım kendime farklı yerlerde hiç sorunum olmadı.arkadaşım bunların kampanyasına aldandı superonline aldı ama 2 ay sonra doğru dürüst bağlanamadığı neti iptal ettirdi eni sonu tabii 0212'li müşt. hiz. faturası da ayrı bunların hepsi üçkağıtcı adsl kullanacaksanız ttneten şaşmayın ayrıca bu kampanya bilmem ne oyunlarınada inanmayın.neymiş 24 ay taahhütmüş hiç işim olmaz.


    TTnet seven biriyle karşılaştım
    Çok şaşırdım gerçekten :D
  • valla konuyu bastan sona okudum. ttnet den smıle 11-2008 ayının ortalarında gectım 4 mbit sınırsıza suan 45 kusur oduyorum ılk oncelerı bıraz kopma sorun oldu ama suan allaha sukur hıc sorun yok.16 ay taahüt lu aldım 12 ayı normal fıyat son dort ay guncel fıyattan su ana kadar gayet ıı.

    bu konuya yazma ıhdıyacı duydum.
  • Fiyat/Performans oranı en iyi seçimlerdn birisidir ceyhun187.
  • merhaba arkadaşlar,ben de 27 mayıs itibariyle smile adsl aldım,.Ama gel görki her allahın günü internet kopuyor bir,geliyor bir gidiyor.Hatta sorun var dediler yok,bundan önce ttnet vardı zaten bir kere bile kopma diye bişi yaşamadım ne zamanki smile adls e geçtim lanet olsun,her gün müşteri hizmetlerini aramaktan bıktım.En son dedim (15 gün önce), bu sizi son arayışım bir daha koparsa iptal ettiricem,yok şu kadar kampanya parası ödersiniz dediler,umrumda değil dedim isterse 500 milyon olsun bir daha sorun olursa kapatıcam bu son aramam dedim .Ondan sonra bir daha kopma yaşamadım,bakalım ne olacak artık 1 ay sonra yine kopmalar başlar lanet olsun :)

    Bu arada ilk ay 18 milyonluk fatura geldi 27 mayıs-31 mayıs arası kıst ücret aşımıymış mı neymiş yazıklar olsun soyguncu bunlar,neymiş aylık kullanımı 4gb 30 güne bölüyorlarmış fazlası kıst aşım ücretiymiş.

    Demem o ki uzak durun arkadaşlar sakın bulaşmayın,ucuz derken daha fazla para ödemeyin...




  • Benim de bir hafta netim kesilmişti.



    Hep hattınız bozuk diyorlardı.


    En son patladım : Bakın ben elektrik teknisyen ve teknikeriyim. Şu anda haberleşme üzerine de üniversite okuyorum. Hattımı kontrol ettim bozuk falan değil. 1 gün önce 110 bağlanan internet ertesi gün hattan dolayı kopmaz hatta sorun olsa kaç zamandır hata verirdi dedim kapattım.

    Sonra Tak internetim geldi.

    He onun dışında gayet memnunum. Bir sorunum olmadı.


    Bir de bende de RT-205 var şu an kendim aldım. Kablosuz olarak bağlanmayı denemeyin derim zira işkence. Önce Ethernet kablosunu takıp modemin ayarlarını yapıyorsunuz sonra modemi istediğiniz yere götürüp kablosuz bağlanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 7 Ağustos 2009; 23:14:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    Benim de bir hafta netim kesilmişti.



    Hep hattınız bozuk diyorlardı.


    En son patladım : Bakın ben elektrik teknisyen ve teknikeriyim. Şu anda haberleşme üzerine de üniversite okuyorum. Hattımı kontrol ettim bozuk falan değil. 1 gün önce 110 bağlanan internet ertesi gün hattan dolayı kopmaz hatta sorun olsa kaç zamandır hata verirdi dedim kapattım.

    Sonra Tak internetim geldi.

    He onun dışında gayet memnunum. Bir sorunum olmadı.


    Bir de bende de RT-205 var şu an kendim aldım. Kablosuz olarak bağlanmayı denemeyin derim zira işkence. Önce Ethernet kablosunu takıp modemin ayarlarını yapıyorsunuz sonra modemi istediğiniz yere götürüp kablosuz bağlanabilirsiniz.


    bende de smile ın verdiği rt 205 var.. İlk geldiğinde ethernet ile ayarı yaptım. Sonra kablosuz bağlandım. Açıkçaso kablosuzda bir sıkıntım yok. Hanımda laptop var. O kablosuz bağlanıyor. Bende de masaüstü var. Onda da wireless var ama ben yine de ethernet ile bağlanıyorum. Zira nedense kablolu bağlantı bana daha stabil geliyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HepYek


    quote:

    Orijinalden alıntı: sky27

    valla fiyatları kazık mazık ama ttnet adsl de en iyisi.4 yıldır hiç sorun yaşamadım hatta 3 kez abonelik yaptım kendime farklı yerlerde hiç sorunum olmadı.arkadaşım bunların kampanyasına aldandı superonline aldı ama 2 ay sonra doğru dürüst bağlanamadığı neti iptal ettirdi eni sonu tabii 0212'li müşt. hiz. faturası da ayrı bunların hepsi üçkağıtcı adsl kullanacaksanız ttneten şaşmayın ayrıca bu kampanya bilmem ne oyunlarınada inanmayın.neymiş 24 ay taahhütmüş hiç işim olmaz.


    TTNet ADSL'in en iyisi demekle bir yere varamazsınız sky27. Seçmece karpuzmu ki bunlar TTNet ayrı SmileADSL ayrı olacak. Hepsi aynı kablodan aynı santralden çıkıyor işte. Diyelim ki Sen TTNet kullanıyorsun ve bende Kapı karşı komşunum smileADSL kullanıyorum. Senin TTNet aboneliğin olduğu için senin bağlantı kablon benimkinden ayrı olamayacak. Senin kablon alttan benimki üstten gidiyor diye bir şey yok. Nihayetinde kablo aynı yerden mi gidiyor. Aynı. O zaman Bunların hepsi aynımıdır aynıdır. Mahallede bölgesel çalışma olduğunda hepimizin bağlandısı birden gidiyormu? Gidiyor. O zaman?

    Burada servis sağlayıcılarda arananlar Teknik desteğinin ve diğer hizmetlerinin iyi olmasının yanında en büyük seçilme unsurlarıda Kampanyaları ve fiyatlarıdır. Kampanyalardan yararlanmakta maddi olarak fayda vardır.


    Burada yanlışınız var.

    Kablolar aynı ama sizin bağlantınızı Smile yönetiyor.Startını ve sonrasıyla o ilgileniyor.Sadece TT'ni altyapısını kullanmak için belirli bir rakam ödüyor TT'ye.

    Konu sahibi arkadaş, bilgisayardan ve teknolojiden anladığın belli.Zaten TTnet'i kapattırma + Smile açtırma ücreti smile'ın 7 ayda yaptığı indirime denk geliyor.

    Mahkeme felan 1 halt yapamazsın.Şimdi o ödediğin 100 lira+ hattı kapattırmak için (tahattüt var) 150 lira+ TTnet'i bir daha açtırmak için 25 lira verirsin, eskisine döndürürsün arkadaşı.Bu kadar uğraştığın da cabası.Ama güzel yanı da var, bozuk bir RT-205 sahibi oldunuz.

    Eğer bir şekilde TTNET'ten geçiş yapmayı düşünüyorsanız, Smile,Biri,Doping; atın bunları bir kenara. Varsa Quicknet yada Kablonet'e geçin.Bunlar farklı sistemler...

    Ayrıca Airties modemlerde arkadaki küçük düğmeden reset attığınızda Default ayalarda Wireless özelliği açık ve şifresiz olur Wlan ışığı yanar.Bilgisayardan kablosuz bağlanıp 192.168.2.1 adresinden kullanıcı adı ve şifreyi girdiğinizde ADSL ve PPP ışığı da sabitlenir...Diğer modemleri bilmiyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uynus

    Burada yanlışınız var.

    Kablolar aynı ama sizin bağlantınızı Smile yönetiyor.Startını ve sonrasıyla o ilgileniyor.Sadece TT'ni altyapısını kullanmak için belirli bir rakam ödüyor TT'ye.



    Ne gibi yanlış?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uynus

    Eğer bir şekilde TTNET'ten geçiş yapmayı düşünüyorsanız, Smile,Biri,Doping; atın bunları bir kenara. Varsa Quicknet yada Kablonet'e geçin.Bunlar farklı sistemler...


    Quicknet mevzusu konuşulmayacak kadar az yerde işlev görüyopr nerdeyse. Söz konusu Türkiye ise, bir kaç zengin semtinin internetine özenmem. Heryer o düzende olsa keşke.

    KabloNet'te ayn şekilde çok fazla yerde yok. Kablonet imkanı olan varsa oda bazı tarifelerinde avantajlı oluyor. Tarifeden tarifeye değişiyor oda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HepYek

    quote:

    Orijinalden alıntı: uynus

    Burada yanlışınız var.

    Kablolar aynı ama sizin bağlantınızı Smile yönetiyor.Startını ve sonrasıyla o ilgileniyor.Sadece TT'ni altyapısını kullanmak için belirli bir rakam ödüyor TT'ye.



    Ne gibi yanlış?



    Smile ile TTNET aynıdır yazıyor mesajında.Bunun yanlış olduğunu belirttim.Smile; TTNET'in kablolarını kullanıyor evet, ama bağlantıyı kendisi yönetiyor...



    quote:

    Orijinalden alıntı: HepYek


    quote:

    Orijinalden alıntı: uynus

    Eğer bir şekilde TTNET'ten geçiş yapmayı düşünüyorsanız, Smile,Biri,Doping; atın bunları bir kenara. Varsa Quicknet yada Kablonet'e geçin.Bunlar farklı sistemler...


    Quicknet mevzusu konuşulmayacak kadar az yerde işlev görüyopr nerdeyse. Söz konusu Türkiye ise, bir kaç zengin semtinin internetine özenmem. Heryer o düzende olsa keşke.

    KabloNet'te ayn şekilde çok fazla yerde yok. Kablonet imkanı olan varsa oda bazı tarifelerinde avantajlı oluyor. Tarifeden tarifeye değişiyor oda.



    Dikkat ederseniz, VARSA kelimesini kullandım.Quicknet sınırlı yerlerde var, Kablonet daha fazla.Yoksa zaten 5 aylık 7 aylık 10 lira indirim için TTnet'i kapattırıp yeni tarife açtırmaya hiç gerek yok...




  • Arkadaşlar ben bu 1 yıllık sınırsız pakete geçmek istiyorum, ttnetten kalan zyxel modemim var.

    İnternet hızı veya hatlarda sorun olma konusunda durum nedir?

    Şimdi hesapladım 7 ay limitli gibi ödeyip 5 ay normalden ödersem 1 yıllık sınırsız paket bana aylık 35tl ye mal olacak. Şu an için piyasada en uygun tarife üstelik 1 yıllık, 2 yıl değil....

    Hızda sorun yoksa yarın bağlatmayı düşünüyorum arkadaşlar.
  • Arkadaşlar ben de kuzenimin tavsiyesiyle dün smile'a geçtim. Dün öğleden sonra ttnet'i iptal ettirdim ki işkence gibiydi. Sıra numarası aldım, sıram geldiğinde gitmem gereken gişede görevli yoktu, danışmadaki görevliye sordum en baştaki beyaz saçlı adama gideceksiniz dedi. En baştaki beyaz saçlı adam o an başka bir müşteriyle ilgileniyordu. O müşteri telefon hattı bağlatacakmış ancak sistemde sorun olduğundan adama bir türlü numara veremediler. Kendi kendime "yahu bu telekom kendisi bi yere bağlanamıyor, milleti internete nasıl bağlayacak" dedim. Neyse konuyu dağıtmayayım. Benim kullandığım 1 Mbit 4GB limitli tarifeydi. Görevli hesaplama yaptı, 45,5 TL (limit aşım ücreti, o güne kadar olan kullanım ücreti vs.) ödeme yaptıktan sonra ttnetten kurtulmuş oldum. Eve geldim baktım daha internet kesilmemiş hemen smile'ın sistesine girip başvuru yaptım. internetini taşı kampanyası 12 aylık 1 Mbit sınırsız tarifeyi seçtim. 2 saat sonra beni arayıp aboneliğimi başlattılar ve bu sabah sms'le smile aboneliğimin aktif hale geldiğini söylediler. Ben de bilgisayarımı açıp airties rt-205 modemime sadece kullanıcı adı ve şifremi değiştirerek internete bağlandım. Şimdilik bir sorun yok. Fatura gelince görecez bakalım.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.