Şimdi Ara

Snapdragon Gen 3 batarya testinde A17 Pro'nun gerisinde kalıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    neyse senin ispatin üzerinden yola çıkalım.telefon goruşmesi + web+ video olarak test edilmiş dogrumudur 9 ve 9 pro. şimdi 9 pro telefon gorusmesinde yuksek cikmiş dogrumudur.bu yüzden toplam puana değil video suresine bakalim ki burda bi detay var videolar her iki cihazda1080 p de izlenmişse bu fark sadece ekranin tukettigi güç farkıdır çünkü gpu 1080 p islediginde bu sonuc 9 proda 2k da açılması gerekli..ki bu özelleştirilebilir testler reel sonuç farz edelim link/ .sadece 3 test var ve karma bi test değil. ve attigin (ispat): p hadi reel bi test sonucu diyelim video testinde 2 saatlik bir fark var .ki benim attığım videoda benchmark bile var .ki incelemelerde 9 ve 9 pro oyun testlerinde buyuk bir pil kullanımı farkı olduğundan oyun için 9 pro almayın diyorlar .neyse video için çözünürlük 2 k yapılmasa bile ekranin tuketiminden dolayı bir fark oluşuyor ve pro da daha verimli bir ekran daha yeni bir teknoloji var 9 a göre . 2 saat iphone ile android cihaz arasında olsa 2 saat için androide çöp demeyi bilirdin ama bu tartışma için senin gözünde hiçbirşey .oyun için olanda zaten 9pro herkes tarafından eleştirildi thermal throtlinge düşüp daha az güç harcasa bile bariz bi tüketim farki vardı .sen şuan yıllardır testleri incelemeleri araştıran birine sadece gsmarenaya bakıp bilgelik taslayan biri olarak yazdıklarını tekrar etmeye devam edip bana ispatla diye diye çaresizce çırpınmaya devam etmen bana haz vermiyor durum ne biliyor musun .genelde böyle ders verdiğim insanları baska bi konuda benim sayemde bilgelik taslaması bana büyük bir haz veriyor.sonuçta aynı kafayala devam edersen kibrine uyup bilgilenmediğin için bu kafayı değistirirsende bilgilenmene yardımcı olduğum için haz alacağım bence bu kadar yeterli bu noktadan sonra görevim kalmadı.imla kurallarını umursamıyorum.bu kadar yeterli bence sana ayırdığım vakit öğrenmen için yeterliydi.

    Snapdragon Gen 3 batarya testinde A17 Pro'nun gerisinde kalıyorwww.gsmarena.com
    Battery life tests - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/battery-test.php3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Anlamada kıtlık had safhada. Ben orada haksızsın demedim ki sana. Burada konu SD8G3’ün pil verimliliğinde A17’nin gerisinde kaldığı gerçeğidir. Bunu ekran çözünürlüğüne bağlamanın saçma olduğunu söylüyorum. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Yıllardır test izleyince ne oluyor acaba? Gerçekten kendini bilgili falan mı sanıyorsun? Hiçbir şey bildiğin yok gelmiş bana laf anlatıyor.

    Şu görüntüyü bana açıkla. S23U nasıl oluyor da S23+ ile aynı video izleme süresini veriyor? Senin mantığına göre ekran çözünürlüğü farkının aradaki 300 mAh farkı kapatması gerekirdi. Oyunda tam tersi şekilde ekran çözünürlüğü ve boyut farkı avantajı ile S23+ aradaki 300 mAh farka rağmen önemli bir fark koymuş. Fakat günlük kullanımda oyunun aksine ekran çözünürlüğü hiç de sanıldığı gibi fark yaratmıyor ki bunun kanıtı video izleme süresidir. Bu da söylediğimin ispatıdır. Eğer öyle olsaydı oyunda koyduğu farkı burada da koyardı. Demek ki öyle değilmiş. Üstelik bu farkın daha beter boyutu iPhone ile Android cihazlar arasında var.
    Snapdragon Gen 3 batarya testinde A17 Pro'nun gerisinde kalıyor

    Şimdi konuya gelirsek iPhone ile gerek yazılım gerek donanım bazında verimlilik olarak aynı seviyede olan bir Android cihaz yok. Ve bunun ekran çözünürlüğüyle de alakası yok.

    Aşağıda 14 PM ve S23U’nun sonuçları var. 14 PM aradaki ciddi pil farkına rağmen tarayıcı testinde iki buçuk saate yakın fark video izlemede ise 1 saat fark atmış.
    Snapdragon Gen 3 batarya testinde A17 Pro'nun gerisinde kalıyor

    Şimdi sen buna bahane bulup S23U’nun ekranı daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek diye kulp bulursun. O zaman tam tersi yapıda S23+ ile kıyasladığımızda da sonuç değişmiyor. Bu sefer 14 PM’nin tamamen aleyhine bir durum oluşuyor. Çünkü ekran çözünürlüğü daha yüksek, ekranı daha büyük ve pili de daha küçük. Bu tamamen Android’in ve işlemcinin verimsizliğinden başka bir şey değildir. Ekran çözünürlüğüyle açıklanamaz.
    Snapdragon Gen 3 batarya testinde A17 Pro'nun gerisinde kalıyor

    Şimdi bana konunun başında yazdığın üzere tezini destekleyecek bir kanıt sunmak zorundasın. iPhone 14 PM’dan daha iyi ekran süresine sahip bir cihaz göster bakalım. Öyle bir cihaz bulabilecek misin acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 16 Aralık 2023; 19:17:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    ekran cozunurlugu boyut ve yenilemesinin guc tuketimi ile ilgili dediklerimin arkasındayım .apple androidden verimsiz demedimkinverimli demenede karsı çıkmadım ispatlarım ortada konuyu neden haksız oldugun yerden .aksini düşünmediğim bi hususta haklı gördüğün konuya çekiyorsun ? sil göz yaşlarını senide seven birileri var herkes sevilmeyi hakediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Snapdragon Gen 3 batarya testinde A17 Pro'nun gerisinde kalıyorXEETECHCAREyoutube
    ► Samsung Galaxy S24 Ultra Battery Drain Test. Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max vs Pixel 8 Pro vs S23 Ultra Battery Life Test. ★ Save up to $870 on the new Samsung Galaxy S24 Series with pre-order, qualifying trade-in, and double the storage. Also, get up to a $150 Best Buy e-Gift Card. ► https://howl.me/clsk6AAPWq5 ★ Samsung Galaxy S24 Ultra Pre Order ► https://howl.me/clrUNj5AwzQ Offer Up to $750 Enhanced Trade-In + $50 Howl-Exclusive Samsung Credit + Free Memory Upgrade + $100 Samsung Credit + 15% Student Discount ★ Samsung Galaxy S24 Plus Order - https://howl.me/clrVqF0hfbI Offer: Up to $650 Enhanced Trade-In + $50 Howl-Exclusive Samsung Credit + Free Memory Upgrade + $75 Samsung Credit + 7.5% Student Discount ★ Samsung Galaxy S24 Pre Order - https://howl.me/clrVq8BuEun Offer Up to $550 Enhanced Trade-In + $50 Howl-Exclusive Samsung Credit + Free Memory Upgrade + $25 Samsung Credti + 5% Student Discount #galaxys24ultra #galaxys24 😁 🔔 SUBSCRIBE FOR DAILY VIDEOS: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=XEETECHCARE ❤️ MY SOCIAL MEDIA: ►TIKTOK: https://www.tiktok.com/@xeetechcare0 ★ INSTAGRAM: http://instagram.com/xeetechcare ★ TWITTER: http://twitter.com/xeetechcare 🔥 Business Enquiries: xeetechcare@delkatalents.com if you guys enjoyed the video then do smash that like button and Subscribe.❤️
    https://www.youtube.com/watch?si=9Nbu8GpoASQGitu9&v=A9tkzoE37NM&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    pubg de lobby de bekletmiş ve video oynatirken durdurmuş pronmax de hadi onuda gormezden gelelim iki video arasinda ayni fark var bir birini gecti ikisindede hata payi var diyip ortalama alalim kanallarin abone sayisinida görmezden gelelim sonuc olarak iosun manyak pil performansı farkı atmış mı :) yooo pillerde ekran boyut ve cozunurlugu ile orantili diyelim hic far yapmiyor diyelim gpu yükü de ayni diyelim androidin pil sarfiyatı kötü mü şimdi ? ki android 1 ay kullandiktan sonra pil optimizasyonu oturan bi isletim sistemi .bir süre kullanım alışkanlıklarını tanımlıyor .eeee noldu şimdi gelsinde görelim dedin geldi gördük :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Lobide bekletmiş belki 3-5 dakikalık bir şey. 3-5 dakikada öyle bir fark olmaz. Ayrıca video oynatımı durdurulmamış. Muhtemelen bir bağlantı problemi olmuş. Adam onun başında asker gibi beklemiyor. Açıyor videoyu çekiliyor bir köşeye. Hadi onu da geçtim en son video çekiminde pil seviyeleri nerdeyse aynı. 15 PM’nin %35 (1554 mAh), S24U’nun ise %30 (1500 mAh) seviyesindeydi. Aynı anda video çekilip aynı pil seviyesinde 15 PM 40 dakika daha fazla çekim yapmış. Bahsettiğin gibi olsaydı S24U’nun burada durumu dengeleyip 15 PM ile aynı anda pilinin tükenmesi gerekirdi. İşlemcinin burada pili video kaydında ne kadar verimli kullandığı açıkça ortada. Ayrıca kullandıkça sistem oturması iOS için de geçerli. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 21 Ocak 2024; 13:18:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    yüzdelik ile kac mah a tekabül ettigini hesapliyorsun ama lobide bekleme ve video durmasini videonun uzunluguna göre drain hesaplayamiyorsun :) yada canın istemiyor 3 5 dk miş :).pilin kullandikca oturmasi ios icin gecerli diosun promax kullanilmis s 24 ultra daha yeni çıktı kullanılmamış.video cekimi son olarak yapilmiş yani iphonun batarya kalibrasyonu sonlarda daha az gidiyor yani sonlarda yuzdeye gore daha fazla mah oluyor zaten :) işte bukadarcık bilgin var e ozaman 1m den fazla abonesi olan videoda neden 24 ultra daha fazla dayanmiş ve bu kAnali teknoloji siteleri güvenilir buluyor haber yapiyor :) senin attigin videoyu hicbir teknoloji sitesinde görmedim :) çırpınma artık .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Sen benim videoya söylediğime bir cevap ver. Laga luga yapma. Aynı seviyede pille 15 PM 40 dakika fark atmış işte. Yok pil azalınca uzun gidermiş. iPhone’da pil sonlara doğru daha hızlı tükenir. Bunu bile bilmekten acizsin. 1’e düşünce uzar. Onun da sebebi sistem kritik seviyeye geldiği için işlemci hızı ve voltajı düşürülür. Arka plan işlemleri durdurulur, ekran ışığı kısılır ve hoparlör kapatılır sadece ahizeden ses gelir. Yani mAh’ta değişiklik yoktur. Bu da kritik seviyedeyken pilin daha uzun gitmesini sağlar. Daha çok mah yoktur. iOS kullanmadığın bu yaptığın boş yorumdan belli. Ben LG V30 ve V35 kullanıyorum. İki platforma da hakimim. Senin gibi boş yorum yapmıyorum. :) Ayrıca pil şarj edildikçe yıpranır bunu da biliyorsun değil mi? Oradaki S24U’nun pili ile kullanılmış 15 PM’nin pilinin aynı seviyede olmadığını biliyorsun herhalde. Her şarjda belirli minimal seviyede pil kaybı olur ve pil hücreleri yıpranır. Ayrıca 5000 mAh pile rağmen koyabildiği fark buysa bu A17’nin hala 4440 mah pille daha verimli olduğunu gösterir. Aynı pil 15 PM’de olsaydı muhtemelen 2 saatlik fark olurdu.

    O değil de burada bir ay beklemiş. Nöbet tutmuş video çıksın diye. Ne boş bir insansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 21 Ocak 2024; 14:48:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    iste 4400 mah ekran cozunurlugu büyüklüğü ve buna bagli gpu ya binen yük ile iliskili.Sen ayni paraya 24 ultra mı tercih edersin promax mi :) bunu bi kendine sor.Niye senin attigin videoyya bakıp iphone gecmis diyoruz hem gsjsgshah sürünme ayağa kalk dimdik dur gerçekleri kabullen :) bu iphonenun sicakligi neden benchmarklarda pick degere ulasiyor normalde islemcisi hizini mi dusuruyor yoksa :) sicaklik sorununu nasıl çözdüler acaba otur bunlari düşün.bu konudan kısa bir süre sonra xiomininde drain testi yayinlandi verdim linkini cıkınca burda buluşuruz dedim sana :) beklediğin olmadı değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    İşlemci hızının düşürülmediği yapılan Geekbench ve sentetik testlerle ortaya çıktı komik şey seni. Applle yazılım ile çoğu şeyi düzeltti. Araştırmadan yorum yapmayı kendine huy edinmişsin. Merak etme sana burada çok giydireceğim. Oyun haricinde düz kullanımda ekran çözünürlüğünün gözle görülür bir etkisi yoktur. 550 mAh’lık fark o ekran çözünürlüğünden çok daha ciddi bir farktır. O farkı her türlü kapatabilecek kadar ciddi bir fark. Ne oldu cevap veremedin yazdıklarıma bakıyorum. :) Pil düşünce daha az gider diye atıp tutuyordun cevabını alınca bir şey diyemedin. iPhone kullanmamışsın gelip burada biliyormuş gibi yorumlar atmak falan.

    Aynı paraya tabiki iPhone 15 PM alırım. O kadar parayı bir Android’e asla vermem. Cihazların satışlarına bak bakalım ilk 10’da kaç tane Android amirali var. Demek ki dünyanın geri kalanı da iPhone’u tercih ediyor. Eskiden piyasayı Samsung domine ediyordu. Şu an Apple’ı tercih eden bu insanlar bir zamanlar Samsung’u tercih eden insanlardı. Neden Apple’a dönüldü bunu düşün. Üstelik 14 serisinin önemli bir kısmı da 2022 yılında satıldı. O sayılar bunlara dahil değil.

    https://www.donanimhaber.com/amp/2023-un-en-cok-satan-telefonlari-aciklandi-iste-liste--168255

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    konuyu bi oraya çek bi buraya editörler tarafından onaylanmış videoyu açıkla .Ayrıca android cihazların üst segmenti ihtiyaç duyulmadığı için tercih edilmiyor android kullanim orani ne kadar?.... alt seviyelerde eski iphone modellerine göre daha verimli.İphonuda senin gbi teknoloji kıtlığıyla ekran boyutu ve çözünürlüğünün enerji sarfiyatında bi fark olusturmadığını sanan fanboylar çokta işlerine yaramasada masaya koymak için alıyor ve her karsilastirmada fanboyluk gereği kendini tatmin eden bilgilere güveniyor gerisini görmezden geliyor biri bi kelime ettiğinde namusunu kötülüyormuş gibi savunmaya konu dışına çıkıp farklı noktalardan vurmaya çalışıyor.sen uslanmayacaksın seninle teknoloji tartışmasına girilmez yazılımla sıcaklık düşürmek burçlara inanmak gibi birşeydir.sen gerçeklikten uzaklaşıp iphone kullandığım için valhala naraları atmaya devam edebilirsin fakat benim konum bu değil yeterli cevabi verdim.hem mızmızlanıp hemde tepeye çıkıyorsun ahlakını bi sorgula derim. ortada iki video var ama sen kendi atiltiğın videoyu ön plana çıkarıp laganluga yapma gibi bi terbiyesizlik yapiyorsun :) kaale alınacak biri değilsin gelmiş yüzde 1 den sonra çok dayaniyor demişsin bu durum oneplus ve bazi xiaomi cihazlar için de gecerli .samsung cihazlar yüzde 5 in altında kendini korumaya almak için çok hızlı kapaniyor (enerji serfiyatı yüksek olduğunda) ki bu pil yüzde kalibrasyonu ile alakalı yukardan vahiy inmiyor yani yüzde 1 e gelince teknik bilgin cidden sıfır senle kıyaslama yapılmaz babylade oynadığım çocukluguma benzer bi tavır var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 21 Ocak 2024; 16:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kıyamam engel atmış.

    İşlemci hızını düşürdü diye burada palavra atacağına git araştır. Sonra gelir lafı yapıştırırım işte böyle. Isınma Instagram’da oluyordu ve gelen güncellemeyle Instagram düzeldi. Geekbench’te hala puanlar aynı. Eğer downclock yapılmış olsaydı bu zaten Geekbench’te ortaya çıkardı. Öyle boş kefeye sallarsan alırsın cevabını. Android’de amirallere ihtiyaç duyulmuyormuş. Bir zamanlar Android amiralleri piyasayı domine ediyordu hatırlatırım. O zamanlar ihtiyaç vardı da şimdi mi yok? O zamanlar Android amirallerini tercih edenler günümüzde Apple’ı tercih ediyorlar. Bu satış rakamları da bunun ispatıdır nokta. Android’de görece ucuz telefonları kullananların büyük kısmı da zaten ekonomik güçleri yetmediği için mecburiyetten Android alıyorlar. Belirli bir ekonomik seviyenin üstünde gelire sahip olan çoğu kişi üst segmentte artık Apple tercih ediyor. Satış rakamları ortada. Sokaktan çevir 100 kişiyi bakalım aynı fiyatta olsa kaç kişi Android’i tercih edecek? Yani telefonun orasını burasını kurcalamayı seven biri değil de standart düz kullanıcıysa zaten %90 ihtimalle Apple tercih ediyor.

    Hadi eyvallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.