Şimdi Ara

Sol ayakla frene basmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • geçenlerde sağ ayağım uyuştu hafiften, frene bi sol ayakla basayım dedim demez olaydım. adeta durduruyor arabayı. Allahtan arkamda kimse yoktu yoksa kaza yapmaya çok müsait bir hareket.

    kesinlikle trafikte denemeyin derim. frene dokunuyorum zannedersiniz ama değdiğiniz anda araba öne serilir arkadaki de kurtaramaz büyük ihtimal. merak ediyorsanız kapalı bi yerde yada boş sokakta yavaş hızla deneyin zaten anlarsınız dediğimi.
  • Allah akıl fikir versin. Bir de “ hiç kimse bana sol ayakla fren yapma “ demedi diyor.



    Motor beceri ve refleks diye bir olay var. Sag elini kullanan bi insana “ sakin sol elini kullanma “ diyorlar mı ? Evet demiyorlar. Üstelik bunu 5 yaşındaki çocuklara demoyorlar. Bırakın da 20 yasindaki birine de demesinler bi zahmet. Bu yaşına kadar bir farkındalık kazandığı ve belli konularda kendini geliştirdiğini var sayıyorlar ! Sizin gibiler yüzünden trafikte maddi kayıplı kazalar ile birlikte can kaybina neden olan kazalar da yapılıyor.


    Ne kendinizi riske atın ne de karsinizdakini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 1 Ekim 2017; 20:21:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bugün bu mallığı ben de yaptım dur kalk trafikte sağ ayağıma kramp girmeye başladı sürekli gaz fren yapa yapa. solla frene bastım 15-20 ile giderken. fren pedalına tekme atsam ancak bu kadar sert dururdu araba emniyet kemerleri kilitlendi neyse ki arkamdaki araba takip mesafesi bırakmıştı bir kazaya sebep olmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu bir kez bende yaşadım, 70km hızla tatlı tatlı giderken frene hafif dokunmam gereken bir noktada sol ayağımla basınca zank diye durdum..

    Bunu birde Istanbul içi Kozyatağı'nda D100 karayolunda yaptım , bilen bilir orayı, resmen yaşayacak yıllarımız varmış , trafiğin en yoğun olduğu yolda o gün saatten miydi neydi bilmiyorum iyi ki arkamda bir taşıt yoktu, kamyon otobüs vs olsa direk üstüme çıkardı.

    Çok acil bir durum olmadığı sürece sakın sakın denemeyin arkadaşlar.. Arkadakileri ölüme bile götürebilir, çok büyük vebal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Vay be, 4 yıl geçmiş aradan, hatta tam 49 ay olmuş. Tüm o süreçler bitti, komisyon, kodlu ehliyet, engelli raporu v.s. epey uğraştırdı. Şu an gazı sol tarafa alınmış, otomatik araç kullanıyorum. Cidden ilk başlarda (ki daha önce hiç araç sürmemiştim, sağ ayağım 1 yaşımdan beri engelliydi) biraz zor oldu, daha doğrusu araçta bulunan kişiler, gaz fren tepkilerimin çok sert olduğunu söylüyorlardı ama birkaç ay içinde alıştım, şu an sağlıklı bir insanın sağ ayağı ile kullandığı şekilde kullanıyorum.

  • Sol ayakla fren yapılmaz diye bir şey yok. İleri sürüş tekniğidir, araştırabilirsiniz. Uygun gaz fren kombinasyonuyla virajları daha iyi dönersiniz.

    Ancak, gerçek hayatta yani bizim trafiğimizde sol ayak freni diye bir şey olmaz. Birincisi, sol ayak ile debriyaja bastığımızdan sol ayak zamanla hissizleşir. Dozajı ayarlayamazsınız. İkincisi, düz vites araçta sol ayakla fren yapsanız yani dozu ayarlasanız bile durmaya yakın debriyaja basmak zorundasınız. Bunu da sol ayağı tekrar debriyaja alarak, sağ ayağı frene alarak yapacaksınız. Acemi hatta tecrübeli sürücüler için bile çok sıkıntılı bir durum.

    Son olarak, tv’de ve internette izlediğimiz fren yerine gaza bastı haberlerindeki bir yere giren insanların çoğu freni sol ayakla yapıyor. Panik anında hem frene hem gaza basmaları bu sonucu doğuruyor. Oysaki sağ ayakla fren yapılsaydı gaza basma ihtimali ortadan kalkacaktı.

    Sonuç olarak, sol ayakla hiçbir suretle fren yapılmaz diye bir durum yok. Ancak gerçek hayatta yarışçı olmadığımız için hayatta kalmak ve güvenli sürmek için sol ayakla fren yapılmaz diye bir durum var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eşim sol ayakla fren yapanlardan. 13 sene olmuştur ehliyeti alalı. Ben bu durumu farkettiğimde çok geç olmuştu. İstanbul trafiğinde güzel araba kullanıyor doğrusu. Ama bir gün haberlere çıkacak korkusuda yaşamıyor değilim. En büyük handikapı iki bacağıda çalıştığı için bizden çok daha fazla yorulması. Birde manuel araba kullanması mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol ayakla frene basmak Höt ister. Sol ayakla frene basana Höt diyin. yapmayacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.