Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
5
Favori
17.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 22 yasinda ogrenciyim bir yil mezun kalmistim borclarim silindi lakin simdi 3-4 haftalik sigortali bir iste calisabilir miyim borc filan yeniden cikar mi tam bilmiyorum yasayi yardim edersiniz sevinirim tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam benim sorum şu şekildedir, Okul yüzünden bana prim borcu çıkmıştı şuan pek hatırlamıyorum ama 7-8 milyar civarıydı
    ben okurken geri bildirim yapmamışım hala ögrencıyım diye neyse sildirmeye calıstım adınıza dosya acılmış dediler nereye baglıysanız oraya gidin dediler gitmedim tabi..

    bugun şans eseri e devletten sorgulama yaptım bişey gözukmuyor. yanı bu resmı bana acıklayabilirmisiniz?
    borcum varmı yokmu? sildiler mi ne oldu falan... okulum bitti bu arada gecen yıl mezun oldum.

     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım




  • Merhabalar. Bu 2016 Yilinda Emekli Olanlara 3 Zam diyorlar dostum bu kesin oldu mu? Yoksa olmayi mi bekliyor yasa olarak? Birde dostum Olduysa zam ne zaman alınacak? Yardimci Olursunsan Cok Sevirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onrekkzn kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Bu zam için herhangi bir yasaya gerek bulunuyor. Emekli olanlar, emeklilerin enflasyon olarak aldıkları oranı, ayrıca 100 TL seyyanen yapılan zammı ve de temmuz ayında yapılacak olan zammı maaşlarına uygulanmış halde bulacaklar.
  • Merhaba ,
    Annem 13/05/1960 doğumlu . 24.05.1976 tarihinde sgk başlangıcı var ve toplamda prim ödediği gün sayısı 980. Emeklilik hakediş şartları 50 yaş ve 3600 prim ödeme gün sayısı. İki çocuğu var ve çocuk borçlanması hakkını kullandıktan sonra geriye kalan eksiğini toplu olarak ödeyip emekli olabilir mi ? Son zamanlarda bu durumdan yararlanan çok sayıda kişi olduğuna dair söylentiler dolanmakta. Konu hakkında uzman görüşünüzü ve böyle bir durum varsa, nasıl yapmamız , nereye başvurmamız konusunda yönlendirmenizi talep ederim. Özel mesaj yoluyla da ualaşabilirsiniz. Simdiden teşekkür ederim.
  • lovefool L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Annenizin, çocuk borçlanması hakkını kullandıktan sonra geriye kalan eksiğini toplu olarak ödeyip emekli olabilme imkanı bulunmamaktadır.
  • Mr.Kertenkele kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Cevabımı, özel mesaj olarak yazdıklarınızı da düşünerek veriyorum.

    Üniversite hayatınızın 25 yaşını aşan kısmı haricindeki zaman diliminde gss prim borcundan sorumlu değilsiniz. Size yüklenen borcun sadece 25 yaşını aşan kısmını ödeyeceksiniz.

    İzlemeniz gereken yol şudur: en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi'ne uğrayarak; hem öğrenciliğinizi tevsik etmeniz hem de sonraki dönemin borç miktarını öğrenmek. Devamında ise, borcunuzun yeniçıkan kanun kapsamında olup olmadığını araştırıp, kapsamda ise taksitlendirerek ödemek, değilse elinize para geçtikçe peyderpey ödemeler ile borcu sıfırlamak.
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Yazınızda herhangi bir noktalama işareti göremediğim için, anladığım üzerinden cevap vereceğim.

    Anladığım: 1 yıl önce mezun oldunuz, o süre zarfında doğan borçlar silindi. Şimdi ise çalışmaya başlamayı düşünüyorsunuz.

    Cevabım: çalışmanız halinde gss prim borcu, sadece, çalışmanın part time şeklinde olması halinde, ayın kalan günleri için tahakkuk ettirilmektedir.
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,
    Temmuz ayında bağkur prim indirimi haberleri çıkmıştı, bu indirim primlere ne zaman yansıyacak bilginiz var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Bilmiyorum.
  • ALO 170 ne kadar salak saçma bir uygulama, neye hizmet ediyor, iş verene mi işçiye mi ?

    İş yerinde hakkımız gasp ediliyor, 170 aradık isim vermeden durumu anlattık, karşıdaki kişi isim verilmeden yapılan ihbarlara itibar edilmiyor dedi.

    İsmin TC kimlik vs istedi.

    bunları işveren öğrenecek mi yoksa gizli mi kalacak diye sorduğumuzda, tabiki buna göre şikayet dilekçesi oluşturulacak ve iş yerine gidilip durum anlatılacak dedi.

    O zaman işten atılırım, bu ne saçma bir uygulama, benim hakkım yeniyor ve hakkımı arıyorum, bunu yaparken neden ben işimden oluyorum dediğimiz zaman aldığımız cevab aynen şu,

    O ZAMAN ŞİKAYET ETME OTUR ÇALIŞMAYA DEVAM ET

    Ya böyle saçmalık mı olur ?

    isimsiz yaptığımız şikayet sonucu aldığımız yazılı cevapda aynen şu,

    bu tarz ihbarlara kurumumuzca itiabar edilmemektedir.
  • kara_eylül kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Katılıyorum.
  • Merhaba. Yardimlarinizdan dolayı teşekkür ederim. Çalışan bayanların 3 cocuk dogurmalariyla hak kazanacakları erken emeklilikten bahsediliyordu. Durum nedir acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Doğum borçlanması, emeklilik hesabındaki sigortalılık başlangıç tarihini etkilememekte, sadece eksik prim günleri için beklemenin önüne geçmektedir. Mantığı askerlik borçlanması ile aynı olup, aralarındaki tek fark, askerlikte sigorta başlangıç tarihinin ve dolayısıyla emeklilik yaşının da müspet manada değişebilmesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Onu biraz okudum ama benim bahsettiğim son zamanlarda gelmesi planlanan bir durum. 3 çocuk doğuran çalışan annelerin emeklilik sürelerini 5 yıl kadar indirmekle alakalı. Doğum borçlanması okuduğum kadarıyla doğumdan sonra çalışmıyor olması durumunda emeklilik bitiş süresine kadar olan kısmı dışarıdan ödeyerek, emekliliğe hak kazanmakla alakalı değil mi? İkisinin farklı olduğunu düşünüyorum. Şu anda eşim 3. çocuğunu doğurdu ve çalışıyor. Doğum izni bittikten sonra da çalışmaya devam edecek. Bu durumda emeklilik yaşı gelene kadar çalışmayı düşündüğünü varsayarsak, 3 çocuk doğurduğu için erken emekli (5 sene olduğu söyleniyordu) olma durumu yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, analık geçici iş göremezlik ödeneğini alan bir çalışan aynı zamanda bu sürede iş yerinden de maaşını alıyor ise işe döndükten sonra aldığı bu ödeneği iş veren kendisinen talep edebilir mi?

    iş kanuna baktığımda böyle bir detay bulamadım farketmemiş de olabilir, ama bir web sitesinde iş verenin talep edebileceği yazıyordu, neye göre kimse göre iş veren bunu talep edebilir?
  • Öncelikle merhabalar ben geçen sene mezuna kaldım ve haliyle 18 yaşımıda geçtiğim için babamın sigortasından(sağlık açısından) faydalanmam kesildi ve de genel sağlık sigartası kaydıda açmadım.Bu sene kazandım ve bir 4 senelik bir bölüme yerleştim şimdi ben babamdan tekrardan faydalanmak istiyorum bunun için ne yapmalıyım gereken adımlar nelerdir?

    Not:
    Genel sağlık sigortası açmadığım için bir yıl her ay borçlandım ama bildiğim kadarıyla devlet bu bu borçları sildi(emin olmamakla birlikte).
    Babam bir ay içinde ssk'dan emekli olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Gelmesi planlanan durum hakkında bilgim bulunmuyor.

    Doğum borçlanması, doğumdan sonra çalışılmayan iki yıllık sürenin primle doldurulmasıdır. İkisinin farklı olduğuna katılıyorum.

    Eşiniz, doğumdan sonra da çalıştığı için, mevcut hâlde o süreleri borçlanması mümkün değildir.
  • MissKhan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    İşverenler, geçici iş göremezlik hallerinde, işçiye, çalışmadığı için ücret ödemek zorunda değildirler. Fakat öderlerse, bu kez verilen iş göremezlik ödeneğini sigortalıdan talep edebilirler. Bununla birlikte, işçinin bu parayı ödemesi zorunlu değildir. Talebin dayanağını da İş Kanununun 48. maddesi oluşturmaktadır.
  • İFİXİ İ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Babanızdan ötürü sigortadan faydalanmanız için yapmanız gereken bir işlem bulunmamaktadır. Yine de boş vaktinizde ve sağlığınız yerindeyken yakındaki bir sosyal güvenlik merkezine uğrayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.