Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
5
Favori
17.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Affınıza sığınarak soruyorumŞimdi benim hiç bir işlem yapmama gerek yok mu üniversiteye yerleştiğim için otomatikmen babama bağlanmış mı oluyorum.Kimlikle aktivasyon etmek gibi bir şey diyorlardı ama gerçi siz daha iyi bilirsiniz.Çünkü mezunken kışın hastaneye gittiğimde sigortamın olmadığını söylemişlerdi.Şimdi hiç bir şey yapmama gerek yoksa babandan faydalanıyorsam hastaneye gidiyim ben bi check-up yaptırıyım:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İFİXİ -- 2 Eylül 2016; 17:50:22 >
  • Sağlık aktivasyonunuzu e-devletten de kontrol edebilirsiniz. Müstehaktır provizyon alabilir ibaresi yer alıyorsa sağlığını açık demektir. Süreli kayıtlarda (öğrencilik gibi) belgenizi kayıt yaptırdıktan sonra sgk ya ibraz etmeniz sizn için iyi olabilir. Kızlarda pek problem yok ama erkekler maksimum 25 yaşa kadar aileden sağlık yardımı alabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliyeci18

    Merhaba arkadaşlar.

    Bu başlık altında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamında olan konular hakkında elimden geldiğince bilgi paylaşımında bulunmak isterim.

    Selamlar.. Ben istanbulda görev yapıyorum sizin neresi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karasew vasilli kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz ile ilgili şu adımları izledim e-devletten ve karşıma böyle bir şey geldi.

     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım

     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım

     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım

    Hocam birde bu dediğiniz Müstehaklık durumunu sorguladığımda e-devletten karşıma şöyle bir ibare geldi.

     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım

    Bu arada hocam SSK'ya hiç uğramadım gelir testi falan yaptırmadım.Her şeyi e-devlet üzerinden yaptım.Süreli kayıtlarda belgenizi kayıt yaptırmaktan bahsetmişsiniz mesajınızda eğer kastettiğiniz öğrenci belgesi ise Üniversiteler henüz açılmadığı için elimde yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İFİXİ -- 5 Eylül 2016; 21:36:08 >




  • şuan GSS de resen kaydınız yapılmış. yani otomatik olarak kaydınız var demektir. sosyal yardımlaşmada gelir testi yaptırıp tekrar sgk ya uğramanız büyük ihtimalele yararınıza olur. (yaklaşık 2 hafta sonra gelir testi sonuçlanır) çıkan sonucu işletmek, öürenci belgeniz ile ailenin sağlığına geçip gss yi durdurmak hemde şimdiye kadar olan borcunuzu yapılandırmak için SGK ya uğramanız gerekecek.
  • karasew vasilli kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisizliğimi mazur görün fakat gss çıkartıp aileden faydalandıktan sonra gss durdurmak gereksiz değil mi? Yani madem geçtikten sonra durduracaksam niye gss çıkartayım. Direk olarak gss çıkartmadan babamdan faydalanamıyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ailenizin sağlığıma geçiş yaparsanız süreci uzatırsınız. Sosyal yardımlaşma gelir testine gidince sağlık aktivasyonunuz var der sizi tekrar sgk ya gönderir. İki kurum arasında git gel yaparsınız sonra da birine patlarsınız ;D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasew vasilli

    Önce ailenizin sağlığıma geçiş yaparsanız süreci uzatırsınız. Sosyal yardımlaşma gelir testine gidince sağlık aktivasyonunuz var der sizi tekrar sgk ya gönderir. İki kurum arasında git gel yaparsınız sonra da birine patlarsınız ;D

    sevgili hocam size iki farklı sormak istiyorum ..

    1- 01.06.1988 ilk işe başlama tarihi 875 gün prim sayısı ile 08/11/1970 dogumlu 2 cocuk annesi bi kadın kısa zamanda ne zaman emekli olur .. ama suan calısamıyor saglık sorunları nedeniyle doktor sart kosmus ameliyat olmak yasak ve calısmak yasak diyerek
  • İnternetim yoktu bir süre mesajınızı görmedim umarım geç kalmamışımdır.

    Kobuya gelirsek; Sorunuza cevap verebilmem için bilgisayarımın başında ve kimlik bilgilerinize sahip olmam gerekir, o nedenle cevap veremeyeğim. Ancak emeklilik tablomu bulabilirsem işe giriş tarihine göre şartlarınıza bakabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, konu açmıştım ama buryada yazayım belki bu konuya daha çok kişi bakar.
    konunun linki;https://forum.donanimhaber.com/m_120706685/tm.htm

    Ben tam 1 yıldır dayımın yanında cafeterya işinde çalışıyorum. ama ilk 5 ay sigortamı yapmadı. şu anda 1700 lira elden maaş alıyorum. edevlet ten baktım sigortamın asgari ücret üstünden yatırıldığını farkettim. işyerinde sürekli kötü davranıp hasta olunca bile izin alamamam zaten zoruma gidiyordu. birde dayım olupta böyle birşey yapması hepten ağırıma gitti.
    şimdi işten ayrılacağım. iş kanununa biraz baktım. sigortamın düşük yatırılması benim adıma haklı neden sayıldığı için kıdem tazminatımıda alacağım yazıyor.
    önce kendisiyle gidip konuşup hakkımı vermezse olayı hukuki boyuta taşımayı düşünüyorum.
    hukuki olarak ne sonuç çıkacağı hakkında pek fikrim yok ama biraz borcum olduğu için bu parayı elden istemeyi düşünüyorum.
    5 ay yatırılmamış sigortamın parası + 7 aydır eksik yatan sigorta paramın farkını istemeyi düşünüyorum. + 1 maaşa denk gelecek kıdem tazminatı tabi.
    ilk çalıştığım 5-6 ay 1500 lira maaş alıyordum. sonra 1700 oldu.
    benim ne kadar bir para talep etmem gerekir? mesela şu anda asgari ücret alan bir işçinin aylık sigorta ödemesi sgk ya ne kadar yapılıyor? ve 1700 lira alan bir işçinin sigortası kaç para yatırılıyor. bu sgk ya ödemediği farkı talep etmeyi düşünüyorum. + 5 aylık yatırmadığı sigortamın sgk ya ödemesi gereken tutarı hesaplayıp talep etmek istiyorum.

    ayrıca şöyle bir site buldum hesap yapmak için.http://ynb.datassist.com.tr/NettenBrute
    netten brüte hesaplama yapınca, 1700 lira yazıp hesapladığımda böyle sonuç çıkıyor.
    Agi 123,53 TL
    Brüt tutar 2.377,92 TL
    Net tutar 1.823,53 TL

    sanırım edevletten baktığımda aylık yatırılıyor görünmesi gereken tutar 2377 oluyor.

    bu tutara göre kıdem tazminatı hesapladığımda bu sitede birde ihbar tazminatı ortaya çıkıyor.

    ihbar tazminatı nedir buna hangi koşullarda hak kazanabilirim bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.

    normal şartlarda ben resmi olarak 7 aydır çalıştığım için sanırım resmiyette kıdem tazminatı hakkım bile yok. ama ben isteyeceğim hepsini.
    işe giriş tarihim 20 eylül 2015 çıkış tarihim 28 veya 29 eylül 2016 olacak.
    buna göre nasıl bir hesap yapıp nasıl bir ücret talep etmeliyim lütfen yardımcı olun.




  • Merhaba

    annem tarım Bağ-Kur'lu 800 TL ortalama maaş alır evrağı aldık

    Sorum şu

    2016 da emekli olanlara verileceği belirtilen 3 zam bu 800 TL nin dışında oluyor değil mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zebb Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Evet.
  • MicroChip34 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Talep etmeniz gereken para, bence sadece maaşınız ve kıdem tazminatıdır, size göre ise kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ayrıca da sizin adınıza yatırılmamış olan sigorta primleri.

    Size, benden talep ettiğiniz rakamları vereceğim; 1500 TL net maaş alınırken adınıza Sgk'ya ödenecek olan primler toplamı yaklaşık olarak 500 TL'dir, 1700 TL alınırken de yaklaşık olarak 550 TL, net rakamları bana verdiğiniz linkte bulabilirsiniz fakat hesaplamada doğru sonuç almak isterseniz, net ücret olarak (elinize geçen miktar-agi) şeklinde giriş yapmanız gerekir.

    İhbar tazminatı, işçinin işten çıkmasının / çıkarılmasının ani olarak gerçekleşmesi hâlinde, zor durumda kalan tarafa yapılan ödemedir. Siz bu tazminata, habersiz bir şekilde işten çıkarıldıysanız hak kazanırsınız.

    Bence talep etmeniz gereken miktar, bir yıllık kıdem tazminatınız olan 2.205,13 TL'dir. Hesaplaması ise aldığınız son ücret olan 1700 TL'nin brüt hâli üzerinden yapılmaktadır.




  • Merhabalar,

    İstanbulda özel bir üniversitede 4 yıldır okutman olarak çalışıyorum. İzin haklarımla ilgili bir sorum (hatta sorunum) var. Senelik sözleşme yapıyoruz.

    2013 yılındaki sözleşmemde “Akademik Personelin yılda 30 gün izin kullanma hakkı vardır.” diyor. ve bu yıl mahsuben izne çıkarıldık, hakedişimiz 2014'müş.
    2014 yılındaki sözleşmem: "Personel resmi olarak işe başladığı tarihten itibaren birinci yılını doldurduğunda yıllık 30 gün yıllık izin hakkına sahiptir. Bir yıllık hizmet süresini doldurmadan izin hak edilemez.
    2015 yılındaki sözleşmem: "Personelin sözleşme süresince ücretli izin hakkı 30 gündür."

    ve son olarak 2016 yılında imzaladığımız sözleşmede artık izin hakkımızın 20 gün olduğuna dair bir kanun maddesi yazıyordu. (şu anki sözleşme elimde olmadığı için tam metni yazamıyorum)


    geride kalan 3 yılda 30 ar günden 90 gün izin hakkım olduğunu ve yeni sözleşmedeki 20 günlük ibarenin 2016-2017 yılı için geçerli olduğunu savunuyorum. Fakat insan kaynaklarından 01.09.2016 tarihinde imzalamış olduğum sözleşmede belirttiği üzere 20 gün iznim olduğu ve 30+30+20 şeklinde 80 günlük izin hakkım olduğu söyleniyor. Bu sene için imzalamış olduğum sözleşmenin geçmişteki 3 sözleşmede açıkça 30ar gün izin hak edişimi azaltması gibi bir şey mümkün müdür?

    Eğer haklıysam nereye şikayette bulunmalıyım?




  • Merhaba;

    Ben 89 doğumluyum. Üniversite öğrenimim devam ediyor. 2012 yılından bu yana da çalışıyorum, o günden bugüne hiç işsiz kaldığım bir dönem olmadı.

    GSS çıtkığında ilk olarak gerekli belgelerle borcumu sildirmiştim. Ancak daha sonra sildirmedim. Senelerdir tarafıma bugüne kadar toplamda 6000 TL civarı borç çıkarılmış. 5200 ana para, 800 TL faiz görünüyor. Ben 23 yaşıma kadar olan öğrencilik durumum ve sonrasında ise çalışmamı göstererek bu borcu sildirebilir miyim? Beyoğlu'nda ikamet etmekteyim, hangi belgelerle nereye başvurmam gerektiği konusunda bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
  • Prime esas kazancım 3 bin tl. Emekli olunca maaşım yüksek olur mu acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Erkeklerde 25 yaşa kadar üni okuması durumunda borç silinir. Sigortalı okduğunuz dönemde GSS mevcut ise onuda silerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Tabiiki etkisi olacaktır. Ancak maaş hesabındaki çarpan kanun değişikliği ile değiştirildiğinden eski emeklilerin maaş bağlama oranı kadar yüksek oranda maaş bağlanmaz. Eğer emekliliğiniz geldi ise bir an önce emekli olmak daha yararlı olacaktır.

    Kısacası evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 yaşında üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 1 senedir GSS'liymişim. Hastaneye gitmem gerekti, sıra alamadım. SGK'ye gitmem gerektiği söylendi. SGK'ye gittim, yaştan dolayı GSS'li olduğumu, prim ödemem gerektiği söylendi. e-Devlet üzerinden borç sorguladım, borcum gözükmüyor. Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırdım, 2 ay önce de sonuçlandı. "60/g-1" yazıyor. Sanırım bu da aylık 65,88 TL'ye tekabül ediyor. Borcumu sorguluyorum, hâlâ borç gözükmüyor. Babam devlet memuru, onun maaşından direkt olarak kesiliyor olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.