Şimdi Ara

Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
2
Favori
11.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Biraz açıklayabilir misiniz bunu? Rica etsem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    şimdi diyelim 10 kişi test yaptı ve 9 kişinin testi 100 mbit çıktı, bir kişinin de testi 1000 mbit çıktı.

    Bu testlerin ortalamasını alırsanız 190mbit çıkar, bu durumda insanların %90ı 100mbit almasına rağmen ortalama hız 190 çıkıyor yani fazla gözüküyor.

    Bundan sonra speedtest ortalama alırken en çok hangi mbit değerlerinin göründüğünü baz alacak.

    Yani bu durumda bu 10 kişinin ortalaması 110-120 mbit olacak.

    Bu durumda bazı insanlara yüksek hızlı internet verip ortalama hızları yüksek gösteremeyecekler. Herkese yüksek hız vermeleri gerekiyor.


    Not: BTK raporlarına göre bu ülkede satılan internetin %60 %70i hala 8-24 mbit arasında.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Sanırım anladım hocam sağ olun.

  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde sorunsuz alıyordum hızı yılbaşından beri dalgalı

  • Bugün sabah 5 gibi modemim 9 gündür açık olmasına rağmen WAN bağlantım gidip gelmiş. Sonrasında aynı şekilde benim de hızım dalgalanmaya başladı. FTTH alttapıda ZTE H3600 modem kullanıyorum hızım 100/10. Speedtestte ortalama hız ölçüldüğü için 570 mbps'e kadar yükseliyor sonra 250mbps ile hız testi sonlanıyor. Ancak hızım IDM ile normal indirmelerde görev yöneticisinde 40 ile 150mbps arasında değişiyor.

    Nperf testlerinde de 300 ile 50 arası sinüs dalgası çiziyor aynı buradaki grafikler gibi.

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanorta00 -- 9 Şubat 2022; 18:19:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Test yaptığınız bilgisayarınızın SSD M2 ve performansı yüksek cihazla test yapmalısınız yoksa doğru sonuçlar alamazsınız

  • bigdede kullanıcısına yanıt

    Testi yaptığım telefonum iPhone 12'ydi depolamasının okuma/yazma hızında bir problem olmasına her ne kadar ihtimal vermesem de bilgisayardan da crystal disk mark testi ve diğer birkaç testi bırakıyorum.


    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)

    Nperf dalgalı test (burada sadece uploadın grafiği görünüyor ama download ile aynı şekilde bir dalgalanma söz konusu)

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)


    idm ile dalgalı test

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)


    bilgisayarda speedtest ile 488mbps'e vuran test

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)


    Şimdilik internet kullanımımı önemli ölçüde etkilemiyor eğer normal bir kullanıcı gibi dizi film internette sosyal medyada takılmak amacıyla kullanım yaparsam hiçbir problem olmuyor ama fiber gibi son teknoloji altyapıda böyle hizmet verilmesi beni rahatsız ediyor o sebeple yaza kadar bekleyeceğim düzelmezse Eylül 2021'de 24 ay olarak verdiğim taahhütümü ikamet yöntemiyle iptal edip vdsl türknet alacağım. Nasılsa saha dolabına 20 metre mesafem var orada da 100mbps alabiliyorum. Ek olarak ne sansür ne de cgn kaynaklı salak saçma problemlerle uğraşırım Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)  Böylece turkcelle de kalitesiz hizmet verdiği için avucunu yalamak düşer Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanorta00 -- 10 Şubat 2022; 0:30:27 >




  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, dün sabah (9 Şubat) saat tam 05:00'de benim de WAN bağlantım kendiliğinden koptu ve o andan itibaren hız düşüklüğü yaşamaya başladım. Defalarca açma kapama ve reboot fayda etmedi. Son 10 senedir speedtest.net'te hep 25Mbit/5Mbit çıkardı sonuç (single connection), şu an 23/4 civarı, lokasyon farketmiyor. Superonline'ı aradım, durumu anlattım, 20 MB'e kadar hız düşüklüğüne "normal" diyorlar. On senedir böyle bir sorun yoktu bugünkü kesintiden sonra başladı diyorum, anlamıyor karşıdaki. Ping'lerde ve route'larda bir fark yok, sadece hızda sorun var. SOL pakete göre hız ayarlayan sistemde bir değişiklik yaptı besbelli.


    Benim bağlantım FTTP değil, daire içindeki GPON'a kadar fiber kablo geliyor, lokasyon İzmir, Karşıyaka bu arada.


    Edit:


    Ek olarak, SOL'u aradığımda, kendileri hız testi yaptı ve 22 MBit gördüklerini söylediler, ve bu değere göre, sorun yokmuş. Yahu bir gün içinde 3MBit'lik bir kayıp var hızda, nasıl sorun yok?


    Bu arada TurkNet benim için bir alternatif değil. Bizim bölgede sadece Turk Telekom'un rezalet ötesi telefon hatları üzerinden VDSL veriyorlar ve açıkça CGNAT olduğunu da belirtmişler. CGNAT demek, arama yapılabilen ama dışarıdan aranamayan telefon hattı satınalmak demek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 10 Şubat 2022; 3:57:8 >




  • Kanser yayılma hızı artmış görünüyor. Belki durumu fark etmelerini sağlar.

  • Dünden itibaren bende de aynı hastalık ortaya çıktı ve MH maalesef her zaman olduğu gibi salağa yatıyor. Konum İzmir. Zaten İzmir'e has, hatalı network nedeniyle yüksek ping sorunu yaşıyorduk. Bir de bu çıktı. Devamlılık arz ederse bölgemde TTnet zaten sorunlu olduğu için KabloNet riskini almak zorunda kalacağım.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    Durumun farkindalardır. Speedtest 2022 1.ceyrek sonuclari aciklana kadar böyle sürer bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geliyor hız testi sonuçlarımda en az %25lik bir artış oluyor ister speedtest ister nperf. Ki bu ölçümlerde yalancı bir iyileşme gösterecektir. Sanıyorum bu sorun Manisa ve İzmir'de baş göstermeye başlamış. Bu problemi yaşayanlar yaşadıkları illerimde belirtirse daha iyi bir veri elde etmiş oluruz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    tüm türkiye genelinde böyle ben ankaradayım

  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    anlık olarak ankara ortalaması 53Mb/s hıza yükselmiş 1 2 haftaya ısrarlar böyle yapmaya devam ederlerse 100mb/s ortalamayı görürüz. Uyanık superonline!Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) 

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Valla hainlikten başka bir şey değil. Madem ortalaman yükselsin istiyorsun ver herkese şartsız koşulsuz 2 kat download ve upload hızı. Hem namın yürüsün hem müşteri memnun olsun

  • @Psxdq123 @furkanorta00

    Selamlar, ben de aynı durumdayım şu an :D

    Belki bugün belki de dün, bilmiyorum. ZTE H3600 cihazıma yeni FW atılmış ve birçok yeni özelliğe erişimim olmuş. İyi hoş güzel ama bu sorunun başladığını fark ettiğimde pek de içime sinen bir durum olmadı.

    Steam'de, Ubisoft'ta ve speedtest'lerde çok aşırı değişken indirme ve yükleme hızlarına sahibim. İşin kötü tarafı bunlar benim gerçek indirme hızlarım değil :)


    Normalde 97/10.5Mbps hızları stabil bir şekilde alırken (Nokia ONT) şimdi ne olduysa bir testte 110, diğerinde 140 alıyorum ve yani gerçekten çok kötü bir şey çünkü bunun gerçek olmadığını ve aşırı dalgalı olduğunu biliyorum.

    Altyapı henüz yeni, aktifleşeli 1 ay oluyor. Daha çalışmalar da sürüyor ama bundan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Toplu bir güncellemeden sonra böyle bir hal alması aşırı saçma.


    CrystalDiskMark vb. programlar üzerinde bir sorun olmamasına rağmen Steam'de Ağ bağlantım gidip gidip geliyor ve tüm indirme servislerinde de hız aşırı dalgalı bir hal alıyor. Görüntüleri sonda ekleyeceğim. Daha geçeli 1 ay oluyor ve böyle bir sorun yaşamayı asla istemem. 11-12MB/s sabit indirmelerim var normalde. Ne olduysa hepsi gitti bir anda. SOL zaten Steam'de çok stabil değerlere sabit değil ama bunlar daha da kötü yani.

    Steam: ort. 7-9MB/s.

    Ubisoft Connect: ort. 10-11MB/s.


    Not: bahsettiğiniz nPerf dağ yapma durumu bende de var.

    Umarım çözülür, sanmıyorum ama umarım çözülür.

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)



    Eski değerler vs. Şimdiki değerler.

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)
    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)

    Yapabileceğimiz bir şey yok gibi.

    Ben de İzmir Karşıyaka'da oturuyorum bu arada.





  • Doğrusu ben şu an hız dalgalanması değil, hız düşüklüğü yaşıyorum. SOL'da bağlantı hızı hep dalgalıydı zaten, çünkü pakete göre hız ayarlama işi sistemsel olarak anlık yapılıyor, yani paketinize göre, almanız gereken ortalama hıza göre anlık olarak kısıyorlar hızınızı. Bunu şuradan anlayabilirsiniz, geçen sene bir ara hem download hem de upload hızlarını yükseltmişlerdi ve bunu hiçbir bağlantı kopması olmadan yapmışlardı. Sadece bir ayara bakıyor iş belli ki. Ve şu an yaptıkları şey, hızınızı almanız gereken ortalama hıza göre değil, paketinizin değerini maksimum limit alarak sınırlamaları. Yani, eskiden, izin verilen üst sınıra bakılmaksızın, "ortalama" 25 MBit alıyorken, şu an "maksimum" 25 MBit alabiliyorum, daha doğrusu alamıyorum artık. Anlık olarak dahi 25 MBit'i geçmesine izin vermiyorlar artık ve bu da SOL'un altyapı yetersizliği nedeniyle kullanıcıların hızlarını hafifçe budama işine giriştiğini gösteriyor. Hızları ne kadar budarsak kardır diye bakıyorlar. Bunun üstüne bir de zam gelirse şaşırmam.


    Bu olayın speedtest ortalamalarıyla falan ilgili olduğunu da düşünmüyorum, çünkü bende şu an daha düşük bir hız gözüküyor eskiye göre. Zaten Superonline o tür istatistikleri umursayacak tarzda bir kurum değil. Daha muhtemel açıklama, altyapı yatırımı yapmadan daha fazla müşteriye (sözde) daha yüksek hızlı ve daha pahalı paketleri nasıl satabiliriz arayışı olabilir.


    Bu arada, www.speedtest.net'te "Connections" kısmında "multi" varsayılan olarak geliyor her zaman ve Ookla'nın bu altyapısını kullanan diğer website'lerindeki hız testlerinde zaten size "single connection" seçeneği sunulmuyor ve multi'deyken yaptığınız testte çıkan sonuclar gerçek bağlantı hızınızı yansıtmıyor. Single connection seçeneğiyle veya doğrudan single.speedtest.net'te deneyin. Hatta Ookla ve nperf yerine testmy.net'te test edin, gerçeğe en yakın sonuç orada çıkıyor.



    Edit: Deneyen var mı bilmiyorum ama superonline.net'te şikayet kaydı da açamıyoruz galiba artık, "olmadı sonra tekrar deneyin" deyip duruyor, eğer becerebilen varsa beni de haberdar etsin lütfen.


    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 11 Şubat 2022; 4:19:2 >




  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt

    Tam tersi. Single connection testi gerçek bağlantı hızını yansıtmıyor asıl. Benim single connection testimde her şey olması gerektiği gibi, hızım dalgalanmıyor ve 95-98 mbps arası sonuç alıyorum. Fakat single connection hariç hiçbir yerde bu hız performansını almıyorum. Steam olsun origin olsun RIOT games clienti olsun her yerde hız dalgalı. Yani multi testi daha gerçek sonuçlar veriyor. Ayrıca bahsettiğiniz üst limit olayı şu an bende yok. Ortalama normale göre fazla çıkıyor. Üst limit takılması da yok. Speedtest Turkcell sunucusunda 800 mbps anlık kullanımı bile görüyorum ilk saniye 100 mbps pakette.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.