Şimdi Ara

Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
2
Favori
11.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanılıyorsunuz, multi (yani multi-threaded) test, en azından Ookla'nın kullandığı haliyle, gerçek hızı vermiyor, en azından benim için öyle. Mesela bende multi testte anlık 50 Mbit'lere çıkıyor hız ve test sonucu 35-45 MBit olabiliyor, ki alakası yok, max. 25 Mbit olmalı. Evet, normalde multi-threaded bağlantı, hattın full kapasitesini verir, ama burada bahsi geçen hız testlerinde göremezsiniz onu, ancak torrent ile vs büyük bir dosya indirirken gerçek sonuç verir. Ookla'nın (Speedtest) single testi de sağlıklı sonuç vermiyor aslında, o yüzden testmy.net ile deneyin demiştim. Normalde Internet'ten bir dosya indirirken (browser veya FTP ile) single connection kullanıyorsunuz, ve büyükçe bir dosyayı indirirken, mesela bir ISO image gibi, 11-12 MB/s gibi, dalgalanmayan, stabil bir indirme hızınız varsa bir sorun yok demektir. Fakat elbette SOL'un multi-threaded bağlantılara bir sınır koymuş olması da muhtemel, belki o yüzden Steam'de vs. dalgalanma görüyorsunuz, ama çok parçalı şeyler (mesela bir oyunun irili ufaklı dosyaları veya torrent chunk'ları gibi) indiriyorsanız bağlantı hızında dalgalanma görmeniz normal. Fakat zaten benim derdim o değil, belki de yaşadığımız sorun farklı. Benim bu başlığa yazma sebebim, @furkanorta00 isimli arkadaşın tam benim sorunum başladığı saatte başlayan bir sorunu olması, o yüzden ilgili olabileceğini düşündüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 11 Şubat 2022; 16:30:18 >




  • 2 gün önce wan kopmamış ama ip bloğum değişmiş. Bende dalgalanma sorunu yoktu ancak başlamış. Başka ip bloklarını denedim çözüm olmadı. ZTE H3600 bende de var ancak kendi Router'ımı kullanıyorum sorun router ile alakalı değil. İzmir / Karşıyaka FTTB 100/20


    Ping sorunumuz vardı, bir de bu çıktı başımıza...

  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    Çiğli deyim aynı paketi kullanıyorum ve aynı sorunları yaşıyorum. İzmir'de superonline yalan oldu. Superonline 2 yıl önceki gibi değil hatta 10 yıl önceki haliyle alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazy_erosennin kullanıcısına yanıt

    Ben de 2008 yılından beri kullanıyorum. Dediğiniz gibi eski haliyle hiç alakası yok.

  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt

    Sizde kaç çıkıyor testmy download hızı? Bende 80-90 arası çıkıyor.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    100 MBit paket kullandığınızı varsayarsak, siz de aynı şekilde hız düşüklüğü yaşıyorsunuz şu an. Bende 22/4 MBit civarı çıkıyor, 9 Subat'tan önce 24-25 arası download 4.5-5 arası upload çıkıyordu (25/5 Mbit paket), ki bu sonuç SOL'u arayıp görüştüğümde onların yaptığı hız testi sonucuyla uyuşuyor. Daha önce de belirttiğim gibi "22 MBit görüyoruz biz" dediler ve bunun normal olduğunu iddia ettiler), halbuki pakette verilmesi gereken hıza göre ortalama %10-15 arası hız kaybı var şu an, ki sizde de öyle gözüküyor ve bu SOL tarafından gayet bilinçli şekilde yapıldı, yani bir arıza falan değil, sistemlerinde bir değişiklik yaptılar ve bana İzmir Karşıyaka'da 9 Subat'ta denk geldi, belki sizin bölgede daha önce yaptılar o değişikliği.


    İndirme hızında dalgalanma olup olmadığı en güzel şu şekilde anlaşılır, 4-5 GB bir dosyayı, multi-part destekli bir download manager'da 8-10 parça olarak önce bir yurtiçi lokasyondan sonra da yurtdışından indirin ve indirirken bu periodik dalgalanmayı görüyormusunuz bakın. İndirme hızınız gerçekten dalgalanıyorsa, o zaman SOL çoklu bağlantılara bir sınırlama koymuştur, ki bununla ilgili aklıma gelen bir şey şu, AKN olayı kalktıktan sonra SOL bazı tarifelerde cihaz ve bağlantı adedine bazı sınırlamalar getirmişti, herhalde maksat Internet paylaşımını engellemekti, belki daha da çirkefleşip kullanıcıların çoklu bağlantılarına da sınırlama getirmişlerdir. Sifrelenmemiş bağlantıya reklam sokmaya cüret eden bir firmadan herşey beklenir. Özellikle 2010 sonrası gittikçe rezilleşen bir firmadan bahsediyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 12 Şubat 2022; 3:47:15 >




  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    WAN bağlantısı kopmadan IP bloğu değişmez, eğer IP adresiniz değiştiyse WAN bağlantısı kopup gelmiş demektir. Eğer 9 Subat'ta saat 05:00'da olduysa bu, aynı sorunu yaşıyoruz. Ben de İzmir Karşıyaka'dayım. Ben de başka IP'leri denedim, hiçbir şey değişmedi. Dalgalanmadan ziyade %10-15 hız düşmesi var bende, testmy.net'ten bir bakın isterseniz.



    Router'da log'ları görebiliyor musunuz? Bende aşağıdaki şekilde:


    2022-02-09 04:00:11 Daemon Notice cms 1 WAN connection WAN2_INTERNET_R_ETH1_VID_0 connected.

    2022-02-09 03:59:35 Daemon Notice cms 1 WAN connection WAN2_INTERNET_R_ETH1_VID_0 disconnected.(ERROR_UNKNOWN)


    Router'da saat GMT+2'de olduğu için arada 1 saat fark gözüküyor, saat tam 04:59'da oldu bu WAN kopması, 05:00 deyin siz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 12 Şubat 2022; 3:56:48 >
  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt

    IDM ile sadece cloud.mail.ru indirmelerinde dalgalanma olmuyor. Dalgalanma olmadan 97-98 mbps bir indirme hızı alıyorum. Diğer siteler dalgalı.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Yaptığım testlerde yaklaşık 2 yıldır statik ipnin tek kârı port açılıyor. Başka hiçbir işe yaramıyor hatta daha da kötü oluyor bağlantı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende test edeceğim fakat yüksek boyutlu dosya bulamadım speedtest tele2 gibi yüklü miktarda boyutlu dosyalar nereden bulabiliriz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hangi ip blokları iyi hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt
    Wan kopmadan değişebilir. Router'da kopma olmadığını süresinden anlıyorum. Koptuğu zaman sıfırlanıyor. Süre değişmediği için saat kaçta ip değiştiğini söyleyemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 12 Şubat 2022; 19:41:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    İşte onu denk getirmek mesele. Birde her değişiklikte 3 gün bekleme zorunluluğu var oda ayrı bir zulüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığımız statik ipnin iyi olup olmadığını nasıl test edeceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 mbps tarifesi kullanıyorum. bu başlığa rastgele girmiştim bir de ben deniyim dedim ve aynı sorun bende de var maalesef. hangi sunucuyu denersem deniyim dalgalı gelip gidiyor ayrıca gameplus ile oynarken her 5 saniyede bir görüntü kalitesi düşüp geri yükseliyordu demek bu yüzdenmiş. anlaşılan superonline genelinde bir sıkıntı var.


    tepe 280 mbps-çukur 8 mbps Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) 

    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)




  • Ben de Çiğli civarlarında oturuyorum, 1 senelik uğraşım sonucunda altyapı yeni geldi (Ocak ayı) ve ben de Telekom'dan "PARASINA GÖRE" aldığım hizmetten yeteri kadar memnun kalmadığım için geçiş yaptım.


    Ve cidden bir endişe beni sarıyor. Umarım yakın zamanda çözülür, bu konularda "yetkili abi" diyebileceğimiz bazı kişilere durumu ilettim ancak ne zaman aksiyon alırlar bilmiyorum.

    Özellikle H3600'lere güncelleme geldikten sonra bunun yaşanması çok garibime gitti.


    İzmir'de Superonline gerçekten rezalet diyorlardı, haklılarmış. Bildiğim halde geçtim, katlanacağız mecbur..


    Ek olarak @FatalERROR!, Superonline'da IP değişmeden Routing bile değişebiliyor.

    Hatta diğer forumlarda bahsetmiştim, ilk bağlandığı dönemlerde çok nadiren (1.5 saatliğine) Istanbul'a herkes gibi 15ms yerine 9ms aldığımda da routing değişiyordu. Tracert çıktılarında görülüyordu. Bakalım daha ne foyaları meydana çıkacak bu Superonline'ın.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.