Şimdi Ara

Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
259
Cevap
2
Favori
11.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birkaç aya "superonline bağımsız kuruluşların testlerine göre türkiyenin en hızlı internet sağlayıcısı oldu" diye bol bol reklam görürüz artık. belli ki bilerek yapılıyor

  • BroteinCi kullanıcısına yanıt

    aynen öyle modern dolandırıcılık

  • turknet'e geçtim hiç bir sorun kalmadı. imkanınız varsa hiç network uzmanı olmanıza gerek yok para verip çekilecek bir hizmet değil.

    yukarıda yazılmış çoklu bağlantılarda kısıtlama gelmiş olabilir cgn cihazlarına. 500mbitleri nasıl kullandırtacaklardı?

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    telekoma dsl tarafında daha fazla bağlı olunabilir doğru, ama ftth sistem varsa hiç beklemeyin.

  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz şey mantık dışı. IP'nin değişmesi demek WAN bağlantısının bir süre kopması demektir, çünkü sistem kullanıcı tanımınıza göre size tekrar farklı bir IP ve gateway assign etmiş olacak IP'nin değişmesi durumunda. Mesela o anda bir şey download ediyorsanız veya sizin IP'nize bir şey upload ediliyorsa, kısa bir süre kesinti olacaktır o işlemde. Kaldı ki size benim modemin log'undaki mesajı gösterdim, orada açıkça WAN bağlantısı için "disconnected" yazıyor, 50-60 sn sonra bağlantı tekrar kurulmuş, sizde ve 9 Subat'tan beri bu sorunu yaşayan arkadaşlarda da olan şey budur büyük ihtimalle, statik IP bile olsa farketmez, log'larda mutlaka disconnected/connected yazıyordur. Ha eğer "bağlantı kopması" olarak başka bir şeyi kastediyorsanız bilemem. Bu arada IP değişmeden route değişebilir, o ayrı konu, çünkü orası bağlandığınız gateway'den sonrasını ilgilendiriyor.


    Bazı arkadaşların mesajlarından anladığım kadarıyla, Superonline'ı bu sorundan haberdar etmeden, olayın kendi kendine çözüleceğini umuyorlar, bence hata ediyorlar. Superonline İzmir'de 9 Subat sabah 05'te sistemlerinde bir değişiklik yaptı, artık o her neyse, en azından bu değişiklikten olumsuz etkilenen arkadaşlar SOL'ı aramalı, en azından şikayet kaydı açmalı, açabiliyorlarsa. Yoksa, parasını ödediğimiz hızı aylarca, yıllarca alamayabiliriz, benden söylemesi.





  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt
    Fazla uzatmayacağım konuyu. Ben size değişiyor diyorum. Karşıyaka'dasınız bir gün ziyarete gelip çayımı içer, router'a bakarsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    VPN'de dalgalanma olmuyor demeniz aklıma şöyle bir şey getirdi, gerçi halihazırda zaten kullanmıyorlar mı diyesim geliyor ama, acaba bir tür DPI (Deep Packet Inspection) sistemini mi devreye aldılar 9 Subat'ta veya zaten kullanıyor oldukları sisteme ekstra bazı kısıtlamalar mı eklediler? Çünkü VPN'de bağlantının içine bakamayacakları için mecburen aynı hızda iletmek durumundalar, hız yavaş bile olsa, bir dalgalanma görmezsiniz o nedenle, ama bağlantı uçtan uca şifreli değilse, gelip giden paketlere bakabilirler ve o işlem bir takım hız dalgalanmalarına yol açar. Gerçi zaten paketlere bakıyorlar, eğer SNI plain text olarak gidiyorsa ve engellenmiş bir host'a gidilmek isteniyorsa araya girip connection reset paketi gönderiyorlar size, o yüzden HTTPS bağlantıları bile olsa sansürlüyorlar, çünkü host ile bağlantı kurulana kadar olan kısmı görebiliyorlar. Tabii sizin aktardığınıza göre konuşuyorum, VPN olayını kendim denemedim.


    Spekülasyon tabii ama eğer bu tarz bir ekstra filtreleme mekanizmasını devreye aldılarsa, hem hız dalgalanmasını, hem de %10-15'lik hız kaybını açıklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 13 Şubat 2022; 16:44:54 >




  • Bendeki dalgalanma sorunu VPN aktifken de oluyor bu arada.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız VPN protokolünü tanıyor olabilirler, ya da sorun VPN ile ilgili olmayabilir. Daha önce bahsettiğim gibi pakete göre hız düzenleyen sistemlerinde bir şeyler değiştirmiş olabilirler. Latency değerlerinde bir değişiklik görmediğim için routing sorunu olduğunu düşünmüyorum, zaten sadece İzmir değil etkilenen anladığım kadarıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 13 Şubat 2022; 17:15:59 >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    2 tane Sol Router'i, 1 tane de Kendi Xiaomi Giga routerımla denedim. Değişmedi. Bir tane de gigabit portlu olmayan Asus routerımla denedim. Orda da dalgalanma var ama çok daha az. Qos kullanmak gibi bişe oluyor, hız fazla yükselemediği için az dalgalanıyor ama 80-90 arası giderken pat diye 30-20'ye düşebiliyor. Yani Qos ile hızı sınırlamak çözüm değil. Tam tersi ortalama hızı daha da azaltıyor.

  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt

    Hocam routing sorunu tarzı bir şey olmadığını düşünüyorum. Zira 1 ms ping değeri aldığım, aynı şehirdeki sunucuda da hız dalgalanması var. Saha ekipmanlarına uygulanan bir işlem olabilir. Teknik açıdan saha ekipmanları hakkında bilgim olmadığı için kesin yorum yapamıyorum.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Bende hala devam ediyor. İşin garip tarafı upload düzgündü o da dalgalanmaya başlamış.

  • Statik ip ne işe yarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Bende hem download hem de upload'da hız kaybı aynen devam ediyor, hatta biraz daha kötü, 25/5 görürdüm eskiden, şu an 21/4. Dalgalanma olayı trafik yoğunluğuna göre zaman zaman artıp azalıyordur belki. Sahsen kendi kendine düzelmesini beklemiyorum bu durumun. Benden başka bu sorunla ilgili SOL ile görüşen ya da en azından şikayet kaydı oluşturan kimse yok mu?


    İzmir'de bu sorunu yaşayan arkadaşlar, lütfen superonline.net'te konuyla ilgili "hız düşüklüğü" olarak yeni bir şikayet kaydı oluşturun ve sorunun başladığı tarihi (9 Subat 2022 sabah 05:00) ve İzmir'in çeşitli semtlerinde fiber kullanıcılarının aynı sorundan etkilediğini mutlaka belirtin. Hiç değilse sorun yaşadığımız bilinsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 14 Şubat 2022; 6:56:10 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.