Şimdi Ara

Symbian: Günde 300 bin telefonla tüm rakiplerimizden daha fazla satıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
10.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günde 200 binden fazla Android telefon satıldığını açıklayan Google, işletim sisteminin hızlı yükselişinden memnun olduğunu belirtirken, Canalys ve NPD gibi bağımsız araştırma kuruluşları, Android'in Amerika pazarında liderliğe oturduğunu belirtiyorlar. Kısa geçmişine rağmen açık kaynak yaklaşımıyla zirveye yerleşen Android platformu, Apple ve RIM gibi güçlü rakiplerini geride bırakırken, Nokia'nın kontrolündeki Symbian Vakfı yaptığı yeni bir açıklamayla adeta Android dünyasına meydan okudu! Kendi kontrolünde olmayan platformlara sıcak bakmadığı için Android'le ilgilenmediğini açıklayan Nokia, günde 300 bine yakın Symbian telefon satıyor. Rakip işletim sistemlerine karşı, geliştirme çalışmaları sık sık eleştrilere maruz kalan Symbian işletim sisteminin yeni sürümü, Nokia N8 ile birlikte pazara sürürülecek ancak gelecek hâlâ belirsiz.


    Intel ile birlikte MeeGo (Moblin + Maemo) platformunu geliştiren ve ilk telefonunu yıl sona ermeden duyurmayı hedefleyen Nokia, kilometretaşı olarak değerlendirdiği bu ürünü büyük bir gizlilik içerisinde geliştirmeye devam ediyor. Gelecekte MeeGo ile yola devam edeceği ve Symbian ile yollarını ayıracağı iddia edilen Finlandiya kökenli üretici, son dönemde 5x00 serisi ve X6 gibi modellerin başarısıyla milyonlarca adet Symbian telefon satmayı başardı. Nokia ile birlikte Sony Ericsson ve Samsung gibi firmaların da Symbian tabanlı çözümleri olsa da, ilginin giderek azaldığını görüyoruz. Sony Ericsson'un Android işletim sistemine yönelik çalışmaları sürerken, Samsung ise bir yandan Android öte yandansa kendi geliştirdiği Bada platformuna yoğunlaşmış durumda. Üstelik Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 7 de Symbian'ın için önemli bir tehdit unsuru olacak gibi görünüyor.



    alt="Symbian: Günde 300 bin telefonla tüm rakiplerimizden daha fazla satıyoruz "


    Henüz emekleme aşamasında olan MeeGo platformunun tam anlamıyla rekabetçi olacak düzeye gelmesi vakit alacağı için Nokia bir süre daha Symbian ile devam edecek. Üstelik MeeGo platformunda orta ve uzun vadeli hedeflerden birisi, Intel'in Z6xx serisi donanım platformunu cep telefonlarına adapte etmek olduğu için geçiş sürecinin ne derece sancılı olacağı henüz bilinmiyor. Eylül ayında satışa sunulacak N8 modelini, orta-üst segmente konumlandıran Nokia, iyi tanımlanmış özellikler ve doğru fiyatlandırma ile N8'in ciddi başarı elde edeceğini belirtiyor. Pazar payı bir süredir düşme eğiliminde olan Nokia, bugün %35-37'lik pay ile liderliğini koruyor ve tüm rakiplerinden daha çok telefon satıyor. Ancak firmanın toplam satışlarında akıllı telefonların ikinci planda kaldığı, ağırlığın maliyet odaklı cihazlarda olduğu belirtiliyor.


    2012 yılında 75 milyon Android telefon satılacağı tahmin edilirken, Symbian Vakfı tarafından altı çizilen güncel rakamlar da bir hayli dikkat çekici. Canalys araştırma şirketinin raporuna dayandırılarak yapılan açıklamaya göre, ikinci çeyrekte 27 milyon Symbian telefon satıldı. Günde 300 bin, dakikada 207 ve saniyede üç telefon anlamına gelen rakamlarla, Symbian platformunun dünyanın en popüler akıllı telefon işletim sistemi olmayı sürdürdüğü belirtilirken, vakıf yöneticisi Lee M. Williams, "bu rakamlar Symbian birliği için olumlu bir haber. Akıllı telefon pazarı hiç olmadığı kadar kalabalık ve biz rakiplerimizden daha fazla telefon satmayı sürdürüyoruz..." dedi. Symbian yıllık olağan Symbian Exchange and Exposition etkinliğinin bu seneki ayağını (SEE 2010), 9-10 Kasım tarihlerinde Amsterdam'da yapacak ve planlanan yenilikleri anlatacak.








  • Çöplük görmek için çöplüğe gitmeye gerek yok, yukarıdaki resime bakabilirsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her cebe uygun telefon yapıyorlar, o yüzden çok satıyor. Bir de adı var Nokia'nın, en yakınımdaki insanlar bile, nokia iyi telefon deyip dururlar hala, başka telefona bakmadan iyi deyip duruyorlar.
  • Tamam nokia tamam sakin ol en büyük sensin en çok sen satıyorsun. Kızdırmayın bakayım nokiayı, zaten canı sıkkın. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia halihazırda zaten iyi telefondur Sadece akıllı telefon almak isteyenler için yeterli gelmeyebilir Yoksa amacı konuşmak ,mesajlaşmak olan insan için hatta buna müzik dinlemek ve fotoğraf çekmeyide ekleyelim ,telefonda hangi işletim sisteminin olduğunun bir önemi yok Yoksa kaç kişi ben symbian lı telefon almak istiyorum diyecek En çok satan ürünler her zaman alt ve orta alt segmenttir Bu segmentlerde de işletim sistemine dikkat eden çok sınırlı kullanıcı vardır Bu sebeplerden dolayı nokia devam ettiği sürece symbian üst sıralarda olacaktır daha yıllarca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

    Tamam nokia tamam sakin ol en büyük sensin en çok sen satıyorsun. Kızdırmayın bakayım nokiayı, zaten canı sıkkın. :))


    Aynen, sakin ol şampiyon :):)
  • diger platformlar ve markalar satis miktarini acikladiginda laf eden kisilere cevap yazanlar burada hemen ilk sirada mesajlarini kondurmuslar bile. :) bravo. cok rahatsiz oluyorsaniz ilgilenmeyiverin haberle, yok ben illa ilgilenecegim diyorsan copluk tanimlamasini yapmayin bi zahmet, zira ortada akilli telefon diye bir tanimlama bile yokken uretilmis bir urun gurubunu gosteriyor bu fotograf, editorun secimi, ama halen daha kullanilmakta bu urunler. 7 yildir bana misin demeyen birden fazla s60 telefonum var. n-gage den aldigim oyun keyfini su anki telefonlarin hicbirinden almadim .. halen daha sapasaglam ..

    defalarca dustu, atildi, firlatildi, ter icinde kaldi, cepte hunharca kilifsiz tasindi.. simdiki telefonuma (nokia degildir kendileri) ise malesef asiri dikkat etmek zorundayim, zira biliyorumki ilk dususunde hassas bir yeri uzerine duserse direk olecek. cizilecek diye de kilif ile tasiyorum, zira cizilince nasil kotu bir durum ortaya ciktigini fotograflardan gorduk, kilifla tasimama ragmen coktan cizildi bile ayrica..

    bir de nokia degil, symbian vakfi yapmis aciklamayi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 8 Ağustos 2010; 11:03:29 >




  • Nokia artık tek olmadığını anlamış sanırım neydi öyle bi ara
  • Gerçekten çok komik. Kendi kontrolünde olmayan platformlara sıcak bakmadığı için Android'le ilgilenmiyormuş.
    Symbian kendi kontrolünde de ne oluyor sanki?
    Duyanda sanacak harika bir işletim sistemleri var. Alt segment telefonlar symbian yüznüden kan ağlıyor bir hata ortaya çıktığında en az 3-4 ay güncelleme için bekliyoruz doğru düzgün uygulama yazılamıyor, destek çok kötü ama android kendi kontrolünde olmadığı için yüzüne bakmıyor böylesi daha iyi hiç olmazsa android düzgün kalır mümkünse nokia uzak dursun androidden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 8 Ağustos 2010; 11:14:00 >
  • zaten symbian sayfasini kapatmak icin hazirlaniyorlar. artik yeni platformlari ile cikaracaklar telefonlarini .
  • Uçuş modunda Wi-Fi ve bluetooth'a izin verip FM Radio kullanmayan işletim sistemi ağzı ile kuş tutsa ne yazar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    zaten symbian sayfasini kapatmak icin hazirlaniyorlar. artik yeni platformlari ile cikaracaklar telefonlarini .


    Sadece üst segment cihazlar MeeGo kullanacakmış, alt segmentlerde Symbian devam edecekmiş. Sayfanın kapandığı filan yok. Kapatacak olsalar S^3 gelmezdi sanırım):
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yozcaliskan

    Uçuş modunda Wi-Fi ve bluetooth'a izin verip FM Radio kullanmayan işletim sistemi ağzı ile kuş tutsa ne yazar..


    E bu gayet normal değil mi zaten? Uçuş modunda telefonun tüm dış sinyal alımı yaptığı operasyonları durur. Şöyle düşünün, uçaktasınız, wifi'yi size eğer imkan varsa uçakta bir hizmet olarak sunabilirler, bt ise hakeza sadece sizin cihazınız ve karşısında bir cihaz olduğunda yani karşılıklı sinyal alışverişi yapar. Ama radyo ve gsm sinyalleri tamamen uçağın kontrolü dışında cihazınıza gelir ve uçağı manyetik olarak etkileyebilir. Mantıken böyle olması lazım. Yanlışım varsa düzeltin.




  • FM Radio dinlerken sinyal gönderilmez mevcut olan Sinyal alınır.Bluetooth ve Wi-Fi de ise hem sinyal alınır hem sinyal gönderilir.Wifi ve bluetooth'a izin verilirken neden FM Radio dinlemeye izin verilmiyor.Mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır ama ben HTC Diamond'umla gece yatarken uçuş moduna alıp ,radyo dinleyebiliyorumdum.HTC izin veriyorsa demek ki diğerleride yapabilir.
  • Hani o resimde N95?



    Symbian açıkça rakiplerine karşı "alın size kapak" niyetinden bir söz söylemiş resmen. Symbian hala lider ama kırılma noktası N8 olacak. Zira cihaz beklendiği gibi çıkarsa Symbian eski günerine dönecektir lakin zıttı olursa çöküş hızlanacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: yozcaliskan

    Uçuş modunda Wi-Fi ve bluetooth'a izin verip FM Radio kullanmayan işletim sistemi ağzı ile kuş tutsa ne yazar..

    Bu tüm cihazlarda böyle olması gerekir. Uçağın düşmesine bile sebebiyet verir.




  • Samsung un ne yaptığı belli değil ki Symbian+android+wm+java+bada olmadı bir de blackberry os felan kullasın.
  • Symbian ve android mukayese dahi edilemez. Android cep bilgisayari icin, symbian cep tlfnu icin, segment olarak farklilar.

    Symbian ust sinif cihazlara yetersiz geliyor buna karsilik orta sinif cihaz ve kullanicilar icin bicilmis kaftan. Nokia symbiandan vazgecmedi böylece yuksek satis rakami yakaladi bunun bedeli olarak da amiral gemileri yetersiz kalmasina razi oldu. Yillar önce yapmasi gerekeni, amiral gemilere yeni isletim sistemi yazmayi, ancak yapiyor.

    Sirket politikasidir, olur böyle seyler. Sahsen ben de orta sinif bir cihaz alacak olsam yada kucuk kardesime tlfn alsam symbian en guclu ihtimaldir ama kendime bir pda secerken android den baska bir secenek dusunemiyorum.
  • iyi de adamlar kötü bişey söylememiş ki "300 bin telefon satıyoruz" demiş... iphone başka şey, telefon başka şey..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    iyi de adamlar kötü bişey söylememiş ki "300 bin telefon satıyoruz" demiş... iphone başka şey, telefon başka şey..

    Evet Iphone telefon değil.Çünkü adamlar başka şeyşeri düşünmekten telefon özelliğini koymamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 8 Ağustos 2010; 16:02:08 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.