Şimdi Ara

Symbian: Günde 300 bin telefonla tüm rakiplerimizden daha fazla satıyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
10.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia, Samsung, Panasonic, Siemens, Motorolla, Sony Ericsson, Sendo, Arima, BenQ, Fujitsu, Misubishi.

    11 mi etti? "rakama ulasmaya calisiyor" dediginizde symbian in ios un gerisinde kaldigi anlami cikar, ama oranlara bakiyorum . 1- %44 Symbian , 2-%19 RIM , 3. %15 iOS, 4. %10 Android. (bu 2010 ilk ceyrekteki durum, 55 milyon cihaz satilmis) . ilk iki ceyrek icin apple in ip4u icin +5M ile yeniden yansimasini yaparsak oranlar; Symb : %42 , RIM : %18 , iOS %18.7 (bunlar Apple yonunde yanli dusunulmus oranlar, gercek oranlar farklilik gosterecektir)

    2. 3. 4. nun toplami ancak symbian kadar ediyor .. yetismeye calisiyor dediginiz iOs u symbian 3 e katlamis durumda .. gerci oranlar degismistir tabi . 2009 a bakiyorum; Symbian %47 , RIM %20 , iOS %15, Android %4.

    Lutfen yanlis bilgiler ve sadece varsayimlar uzerine mesaj yazmayin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 10 Ağustos 2010; 10:07:15 >
  • Bak anlatımın çok güzel gerçekten rakamları çok güzel açıklamışsın teşekkürler alimakkaya. Bak şimdi iOs işletim sistemini iphonedan başka kullanan varmı ? YOK. Symbian kullanan kaç marka var 11 marka var yazmışsın üstte. Şimdi rakamları marka başına verirsen olaayı anlarsın. Symbian 11 marka tarafından kullanılıyor fakat ios tek marka ve tek bir model üzerinde kullanılıyor. 11 marka var %44 satışı elinde tutuyor böl %44'ü 11'e ne olur marka başı %4 olur ee ios tek markada kullanılıyor ne oldu %15. Özetlemek gerekirse.

    Symbian
    Nokia %4
    Samsung %4
    Panansonic %4
    Siemens %4
    motorolla %4
    sony ericsson %4
    sendo %4
    arima %4
    benq %4
    fujitsu %4
    misubishi %4

    IOS
    Apple %15

    Bak bakalım kim daha fazla satış yapmış. Yanlışım varsa düzelt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 10 Ağustos 2010; 10:34:20 >




  • YA ARKADAŞLAR BUNLAR SAÇMALAMIŞ! EN PİSLİK EN KÖTÜ, BÖYLESİNE ÇÖPLÜK OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ BU KADAR SATAMAZZ.. YUKARDAKİ RESMİ GÖRÜNCE ÖĞÜRDÜM RESMEN KUSASIM GELDİ YAAA... İOS ÇIKMADAN ÖNCE '' BEN EN MUHTEŞEM İŞLETİM SİSTEMİYİM '' DİYE KASILIYORDU. AMA APPLE DAN YEDİĞİ DAYAK BİLE BU GAFİLLERİ KENDİNE GETİRMEYE YETMEMİŞ.YUH ARTIK DİYORUM BAŞKA DA BİRŞEY DEMİYORUM......
  • Hocam siz bu %4 leri soylerken ciddi misiniz ? Eger donanim ureticisi acisindan konusmak gerekir ise; symbian i Nokia ile ozdeslestirmek gerekir; ve Nokia nin 2010 2. ceyrek itibari ile akilli telefon pazar payi %41 yani geriye kalan 10 markanin payi sadece %2 civarinda. (2. ceyrek icin yaptigim projeksiyona gore, sayilarda sapmalar olacagi, bazi durumlar icin yanlis hesaplamis olabilecegimi biliyorum)

    @talanci
    %44 vs %15 .. bunu dayak yemek olarak yorumluyorsan dayak gormemissin sen. Yukardaki fotograflarin da ne Symbian ne de iOS ile hicbir alakasi yoktur, arkadas kendine gore eslestirme yapmis sadece. Fotograflar ile ilgili sorununu onlari paylasan arkadasa ilet lutfen. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 10 Ağustos 2010; 11:20:46 >
  • Alimakkayanin hatasi istatistig yanlis okumasi. Benin anladigim simdiye kadar satilmis symbianli telefn sayisi ile ioslu telefon sayisi. Symbian kadar hantal bir isletim sistemi yok. Apple yapmis digerleride bakiyor. Bb nokia se siemens telefonlar kullanmis biri olarak sunu cook rahat soyleyebilirim iPhone bir canavar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    Hocam siz bu %4 leri soylerken ciddi misiniz ? Eger donanim ureticisi acisindan konusmak gerekir ise; symbian i Nokia ile ozdeslestirmek gerekir; ve Nokia nin 2010 2. ceyrek itibari ile akilli telefon pazar payi %41 yani geriye kalan 10 markanin payi sadece %2 civarinda. (2. ceyrek icin yaptigim projeksiyona gore, sayilarda sapmalar olacagi, bazi durumlar icin yanlis hesaplamis olabilecegimi biliyorum)

    @talanci
    %44 vs %15 .. bunu dayak yemek olarak yorumluyorsan dayak gormemissin sen. Yukardaki fotograflarin da ne Symbian ne de iOS ile hicbir alakasi yoktur, arkadas kendine gore eslestirme yapmis sadece. Fotograflar ile ilgili sorununu onlari paylasan arkadasa ilet lutfen. :)

    Bak şimdi oldu symbian 11 marka ile satış yapıyor değilmi ios kaç markayla satış yapıyor 1. Pazarda kim daha eski symbian kim daha yeni ios ios çıkalı kaç sene oldu ve ne kadardır kullanılıyor taş çatlasa 3 - 4 sene symbian çıkalı kaç sene oldu 7 - 8 sene oldu ne kadardır kullanılıyor ilk çıktığından beri. Symbian her model telefonda var ios sadece bir telefonda var aslında %4 derken ortalama oran olarak söyledim yani bende biliyorum nokia satışlarda 1. sırada sony ericsson 2. sırada devam edip gidiyor. Sen bu rakamları marka başına almalısın zaten onlarda biliyorlar marka başına alınca nokia karşısında kimse duramıyor ama şimdilik. Bak apple da her ay yeni bir model çıkartıp fiyatınıda herkesin alacağı bir fiyat yapsaydı 300.000 tane değil 1.000.000 tane satardı merak etme. Apple belli bir kesime hitap ediyor nokia ve diğerleri her kesime hitap ediyor onun için çok satması kaçınılmaz zaten. Bence satılan rakamlara değil kullanıcı yorumlarına bakmak gerek en iyisini kullananlar kara verir. Eğer çok rakamlara bakmak istiyorsan iphone 2g 3g 3gs ve 4 ün çıktığı ilk haftada sattığı rakamlarla nokia ve diğerlerinin çıkardığı markaların satış rakamlarını karşılaştır. Birde öyle bakın mesela amerikada n95 satış rakamlarına bakın birde ip4 satış ramaklarına bakın kim daha üstün görün bakalım. Yani nokia ve diğer modeller sürekli model çıkartıyorlar çok modelleri var çok satıyorlar ama apple tek model üzerinden %15 bir rakama ulaşmış birde böyle düşün bakalım kim daha üstün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 10 Ağustos 2010; 13:06:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktor x

    Alimakkayanin hatasi istatistig yanlis okumasi. Benin anladigim simdiye kadar satilmis symbianli telefn sayisi ile ioslu telefon sayisi. Symbian kadar hantal bir isletim sistemi yok. Apple yapmis digerleride bakiyor. Bb nokia se siemens telefonlar kullanmis biri olarak sunu cook rahat soyleyebilirim iPhone bir canavar


    bu oranlar yillik, hatta ceyrek yillik oranlar. toplam olduklarini nerden cikarttiniz, ozellikle belirttim hangi yillara ait olduklarini.

    Apple stratejisini belirlemis durumda, orata veya alt gurupta urun cikartmayi planlamiyor malesef. Mobil cihazlar ve telefon konusundaki tum kaynaklarini iphone ipod ve ipad uzerinde yogunlastiriyor; ki tek donanimsal platform ile 3 urununu de goturebiliyor. Gayet basarili bir politika, ve fiyatinin yuksek olmasina, ve satisa balandiktan sonra fiyat indirimine gitmemesine ragmen gayet iyi satis mitkarlari yakalamis durumda. Yeni veya eski olmak burda cok fark ettirmiyor. 2009 androidin pazar payi %4 , 2010 ilk ceyreginde %6 artisla %10. her platformun piyasada gordugu destege gore belli miktarda satis miktarlarina ulastiktan sonra kararli bir seyir izlemesi normaldir. apple in birkac puan daha artacagini da kestirmek zor degil .

    Burda A platformu daha iyi B platformu daha kotu diyecek degilim, ki iOS platformu su an icin en begendigim platform (yazilim gelistirme konusunda basarili bir ortam sunmasi ve satis acisindan programci acisindan goreceli olarak sorunsuz bir dukkan saglamasi). Buna son kullanici kendi ihtiyacina, butcesine veya harcamayi dusundugu paraya gore karar verir.

    Nokia yi da ne kadar kotuleseniz de pazardaki liderligini korumaya devam ediyor, siz cop olarak gorebiliyor olabilirsiniz, ancak dunya uzerindeki yuzmilyonlarca insan cop olarak gormuyor, halen daha seviyor ve kullaniyor. Cikip da belli bir markayi kullananlara laf atar, hakaret ederseniz(ne yazikki burada da mevcut bu turden varliklar) oncelikle o markanin kullanicilarindan (laf attiginiz kisilerden), sonra o markanin fanatiklerinden, sonra da gereksiz bir tartisma ortami olusturuldugu icin bilgi paylasmak isteyen kisilerden karsilik alirsiniz.
    (ergo93; bu son kismi uzerinize alinmayin sakin)




  • İşte bende onu diyorum apple da aynı nokia gibi birden fazla model çıkarsa her bütçeye göre telefon yasaydı zaten çoktan başa otururdu bunda herkez hem fikir. Benim kötülediğim symbian resimlerdede marka değil işletim sistemi ismi vermiştim. Bende fanboyluğa karşıyım adam iyi birşey yaptıysa illaki herşeyi iyi olucak diye bir sorun yok kaldıki anten problemi var. Bence nokia ve diğerleri symbian işletim sistemini bırakmalı en azıdan daha iyileştirmesi gerek. Apple iOs çıkarmasaydı yada android ile bada çıkmasaydı haladaha symbianlı telefon kullanacaktık ve kimse hızdan bahsetmeyecekti. Bende diyorumki madem birileri daha hızlı yapma yolunu bulmuş sistemi hızlandırmış sende biraz gayret et sistemi hızlandır boş durma. Bakalım n8 nasıl olacak daha tam bilgi yok çıkınca kim bilir hızlı bir sistem olur ios geride kalır hiç belli olmaz. Fakat N8 gene diğer N serileri gibi olursa nokia kolay kolay ayağa kalkamaz. NOKİA' nın ÇOK ÇALIŞMASI LAAAZIMMM ÇOOK. YALAN MI ?

    Ne diyim apple uygulama konusunda çok başarılı uygulamaları çok kalitteli ve işlevsel. Alanların bir çoğuda uygulamaları için alıyor zaten.

    Nokia ve diğer modellere Çöp demiyorum sizde demeyin çünkü iphone bada ve android olmasaydı gene onları kullanacaktık. Hem alimakkaya 'nın dediği gibi dünyanın %50si kullanıyor fakat yavaş yavaş insanlar ellerindekini değiştirmeye bakıyor.

    Bu arada bende N73 kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 10 Ağustos 2010; 16:14:41 >




  • nokia cihazlar özellik bakımından gerçekten iyiler fakat symbian ile çok yazık ediyorlar. ayfon da yazılımı ile çok ön plana çıkıyor. sadece telefonda değil benzer karşılaştırmayı windows ve macos arasında da yapabiliriz. macos gerçekten çok stabil ve hızlı fakat windows da bir o kadar hantal ve yavaş. yani adamlar yazılım işinde çok iyiler hakkını veriyorlar.
  • e satar tabi utanmasalar 1203 e de symbian koycaklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mezarkabulone

    nokia cihazlar özellik bakımından gerçekten iyiler fakat symbian ile çok yazık ediyorlar. ayfon da yazılımı ile çok ön plana çıkıyor. sadece telefonda değil benzer karşılaştırmayı windows ve macos arasında da yapabiliriz. macos gerçekten çok stabil ve hızlı fakat windows da bir o kadar hantal ve yavaş. yani adamlar yazılım işinde çok iyiler hakkını veriyorlar.



    EVET ZATEN ONDAN DOLAYI DÜNYADA HERKES WİNDOWS KULLANIYOR ONDAN DOLAYI OYUNLAR VE PROGRAMLAR WİNDOWS İÇİN YAZILIYOR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakansah


    quote:

    Orijinalden alıntı: mezarkabulone

    nokia cihazlar özellik bakımından gerçekten iyiler fakat symbian ile çok yazık ediyorlar. ayfon da yazılımı ile çok ön plana çıkıyor. sadece telefonda değil benzer karşılaştırmayı windows ve macos arasında da yapabiliriz. macos gerçekten çok stabil ve hızlı fakat windows da bir o kadar hantal ve yavaş. yani adamlar yazılım işinde çok iyiler hakkını veriyorlar.



    EVET ZATEN ONDAN DOLAYI DÜNYADA HERKES WİNDOWS KULLANIYOR ONDAN DOLAYI OYUNLAR VE PROGRAMLAR WİNDOWS İÇİN YAZILIYOR.



    olaya nasıl bu kadar sığ yaklaşabildiğinizi anlayamıyorum tabiki daha çok windows kullanılıyor çünkü insanların çoğunluğunun elmaya verecek kadar parası yok maalesef. ne kadar para o kadar kalite sonuçta.

    ÇOK KULLANILMAK İLE ÇOK İYİ OLMAK AYNI ŞEYLER DEĞİLDİR ALAKASI YOKTUR.




  • mac cok mu iyi yani ben mac kadar yavaş açılan makine görmedim.uygulama desen uygulama yok her türlü windows daha iyidir.
  • quote:

    mac cok mu iyi yani ben mac kadar yavaş açılan makine görmedim.uygulama desen uygulama yok her türlü windows daha iyidir.


    sabah sabah çok güldüm!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lj94

    mac cok mu iyi yani ben mac kadar yavaş açılan makine görmedim.uygulama desen uygulama yok her türlü windows daha iyidir.


    yavaşmı ?? yeni kalktım gözüm açılmıyordu gülmekten kendime geldim... saol ya sabah sabah iyi geldi... yavaş mışşşşş .:)))) uygulamada yokmuş hahahahhahahaha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANALKAPTAN -- 11 Ağustos 2010; 11:57:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lj94

    mac cok mu iyi yani ben mac kadar yavaş açılan makine görmedim.uygulama desen uygulama yok her türlü windows daha iyidir.

    Yok artık bu kadar da olmaz ki!! Yavaşmış!! Mac te oyun oynanabiliyor olsaydı Windows'un yüzüne bakmazdım.Gerçi Mac'e Win yüklenebiliyor ama biraz sorunlu.

    Mac oyun oynananaması hariç muhteşem bir işletim sistemi.
  • Uygulama derken arkadaşın demek istediği oyunlar herhalde. Doğru oyunlar çoğunlukla windowsta çalışıyor yalnız windowsun hızı bilgisarın özellikleriyle alakalıdır mesela bende 512 mb ramlı kasa bilgisayar var ve yanındada 4gb ramlı core2duo 2.5 ghz işlemciye sahip samsung laptop var. 2 sindede xp yüklü aynı anda açtığım zaman kasa bilgisayarın açılması 2.5 dakika sürerken laptop 45 saniyede açılıyor. Hiç mac kullanmadım ama doğrudur hızlı olabilir zaten tercih eden kesimde oyunla alakası olmayan grafiker yada çizimle uğraşan insanlar belki işyerleridir. Pahalı olması macin tercih edilmesini zorlaştırıyor ve windows için program yaratmak daha kolay.
  • elma hayranları doluşmuş yine.



    şahsen sağlam bir kameraya, kullanışlı bir tuş takımına, kaliteli ve geniş bir ekrana, uzun bir pil ömrüne, s40 gibi olabildiğince basit ve kullanışlı bir işletim sistemine, yeteri kadar ergonomik ve ince her telefona razıyım.



    dokunmatik telefonlara şu an için ihtiyacım yok. Küçük ve kullanışlı bir telefon iş görür.
  • Sat bana ne! :D
  • satıyosun da ne oluyor sanki.yıllardır insanlara gösterip gösterip vermeyen Nokia değil miydi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.