Şimdi Ara

Symbian: Günde 300 bin telefonla tüm rakiplerimizden daha fazla satıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
10.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nokia artık orta ve orta altı giriş seviyesi telefon üretiçisi oldu üst seviye telefonları şimdilik htc apple ve palm blackberry gibi firmalar yapıyor işletim sistemi olarakta ios4 webos6 wm7 androit2.2 var
  • Nokia elma (Apple'ın elmasından bahsetmiyorum ama isteyen öyle de değerlendirebilir) ile armutu karşılaştırmaya çalışıyor resmen..sayı olarak çok satmakla kaliteli ürünler satmak arasında dağlar kadar fark vardır..çok satıyorsunuz diye en iyi firma siz olmuyorsunuz artık günümüz dünyasında..

    zamanında Tofaş Kuş serisi en çok satan arabaydı ama hangimiz en iyi arabanın o seri olduğunu iddia edebilir..

    Nokia kaybettiği pazarını geri alabilmek ve şu anda zirvede bulunan firmalar arasında kendine yer edinebilmek amacıyla sürekli spekülatif ve provakatif açıklamalar yapıyor..halbuki 2-3 tane çok sağlam model üretse ve bunlarla satış başarısı yakalasa zaten tüketici gereken ilgiyi gösterecektir Nokia'ya..ama bunu yapmak yerine kestirme yoldan gitmeyi tercih ediyor ve geçmişteki imajını iyice zedeliyor..

    böyle global bir firmanın böyle stratejiler izlemesi ve buna rağmen geçtiğimiz onca yıl lider olabilmesi gerçekten şaşırtıcı ve araştırma konusu olacak nitelikte :)




  • Hmm, demekki adamlarin izledigi stratejiler dogru. Malesef sirket politikalari belirlemek burda klavyeden yazarak olmuyor, sen adamlarin politikasinin yanlis oldugunu dusunuyorsan, adamlarin politikasi degil, senin bu politikanin yanlis oldugu fikrin yanlis demektir. ( nokianin durumu bunu gosteriyor ) .

    Firma ile model/urun de farkli seylerdir ayrica, nokia 11xx serisi telefon uretiyor diye(hos bana gore telefon denilen sey 11xx serisidir ama olsun) , bu adamlar telefon nedir bilmiyor demek, adamlarin kucuk ve isten anlamayan bir firma oldugunu soylemek biraz yanlis olur.
  • Benim fikrimin yanlış olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

    Klavye basında yazılan seyler sonuçta akıl ile düşünülerek elde edilmiş fikirlerdir. Adamların yüzüne karsı soyleyemeyecegim seyleri sanki burdan yazıyorum gibi hava estirmissiniz. Kısaca sapla samanı karistirmissiniz.

    Son olarak Nokia'nın isten anlamayan küçük bir firma olduğunu iddia etmedim. Sadece bu kadar stratejik hata yapan bir firmanın yıllarca nasıl lider kaldığına şaşırdığımı söyledim. İkisi çok farklı seyler.
  • Ahahaha !! ya bu adamlar çok komik ya hakkaten.iPhone'nun karşısına lütfedip çıkardığı (iPhone killer demiyorum hani apple' cevap olarak) ilk dokunmatik ekranlı telefonunda resistif ekran kullanan üstüne arayüzüde bir o kadar kullanışlı!!! olan bir cihazı üreten firmadan anca bu beklenirdi zaten.Aynen devam.Meego'da da kendilerine başarılar dilerim, Android'ten aşırıp bakııın!! işletim sistemi yaptık dediler çok güzel afferim size.

    Bu arada Apple'a teşekkür etmek istiyorum.Apple, iPhone gibi dokunmatik ekranlı bir telefon çıkarmasaydı biz galiba bi 2012 yılına kadar dokunmatik ekranlı telefon kullanamazdık.Ya da Nokia'nın alın bununla oyalanın dediği resistive ekranlı 5800 ve türevleriyle yaşar giderdik.Apple App Store olayına hiç girmiyorum zaten.

    Görünen o ki Nokia'nın çırpınışları devam edecek.En büyük dileğim Nokia'nın biraz burnunun sürtmesi ve kendisine gelmesidir.

    Ha benim kullandığım telefon mu ? Ben şu an Nokia 5800XM kullanıyorum.Modifiye ve Sbp Mobile Shell ile kullanışlılığı ancak bir miktar arttırabildim.Elime geçen ilk para ile HTC Desire alacağım.Ve bu kullandığım son Nokia olacak.Çevremdekileride elimden geldiğince Nokia'nın saçmalıkları hakkında bilinçlendireceğim.

    edit:İmlâ hatası düzeltmeleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 8 Ağustos 2010; 19:12:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yozcaliskan

    Uçuş modunda Wi-Fi ve bluetooth'a izin verip FM Radio kullanmayan işletim sistemi ağzı ile kuş tutsa ne yazar..

    uçakta radyo yokmuydu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    Benim fikrimin yanlış olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?



    sizin fikriniz nedir ? adamlarin izledigi politikanin yanlis olmasi (bunu yanlis anlamadim umarim) . E yanlis politika sonucu olusacak sonucu az cok tahmin edersiniz, bana nokianin su anki durumu hic de yanlis bir politikanin sonucu gibi gelmiyor. Kisacasi demekki adamlar stratejik bir hata yapmamislar (sizin sozunuz stratejik hata yapan seklinde idi..) Adamlar gayet guzel karlarini ediyorlar, belki pazar paylarindan kaybetmis olsalar da halen daha cep telefonu ve akilli telefon pazarinin -lideri- olan firmalar. eee?

    2010 1. ceyrek smartphone pazar paylari :
    symbian %44
    RIM %19
    iOS %15
    Android %10

    Mobil telefon pazarinda; subat 2010 itibari ile
    Nokia %38
    Samsung %20
    LG %10

    Bu oranlar bana basarisizlik olarak gorunmuyor, piyasadaki oyuncu sayisi arttikca oranlarin yeniden dagilmasi ve bu surec icinde paylarinin bir kismini yeni gelen oyunculara veya diger oyunculara kaptirmasi kacinilmaz bir durum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: scqo
    Android'ten aşırıp bakııın!! işletim sistemi yaptık dediler çok güzel afferim size.


    Hocam, cok daha oncesinden Maemo platformlari vardi nokianin . uzerinde yeterince durmadilar, n710 ile kullanildi ilk olarak . bildigim kadari ile androidden araklama bir durum yok, maemo nun intelin kendi gelistirdigi platform ile birlestirilmis hali diye dusunmustum ne oldugunu arastirdigimda.

    Bence su anki en guclu secenek Android, ancak onlarin da kat etmeleri gereken cok fazla yol var. Gordugum ve denedigim hicbir android telefon bana iOS un kullanimi kadar rahat ve keyifli gelmedi.

    Bir de su sapla samani birbirine karistirmak nedir anlamadim (benim soyledigim ne boyle bir tanimlaya girmektedir?) :) nerde begenmediginiz (genel olarak forum kullanicilarini kastediyorum) bir yorum gorseniz sapla samani birbirine karistirmayin, yada laf kalabaligi yapmayin deniyor. lutfen birisi aciklasin artik, merak etmekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 8 Ağustos 2010; 19:31:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelkowan


    Gerçekten çok komik. Kendi kontrolünde olmayan platformlara sıcak bakmadığı için Android'le ilgilenmiyormuş.
    Symbian kendi kontrolünde de ne oluyor sanki?


    Komik bir tarafını göremiyorum ? Akıllı telefon/cep telefonunda öncü bir firma niye Google Android sistemli bir cihaz çıkarsın ? Mantıklı bir izahat bekliyorum sizden.

    Symbian kendi kontrolünde ve yıllardır geliştiriyor geliştirmeye de devam ediyor.(Symbian Vakfı'na bıraktı en son) Sizin için yetersiz olabilir; ama birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    diger platformlar ve markalar satis miktarini acikladiginda laf eden kisilere cevap yazanlar burada hemen ilk sirada mesajlarini kondurmuslar bile. :) bravo. cok rahatsiz oluyorsaniz ilgilenmeyiverin haberle, yok ben illa ilgilenecegim diyorsan copluk tanimlamasini yapmayin bi zahmet, zira ortada akilli telefon diye bir tanimlama bile yokken uretilmis bir urun gurubunu gosteriyor bu fotograf, editorun secimi, ama halen daha kullanilmakta bu urunler.

    bir de nokia degil, symbian vakfi yapmis aciklamayi..


    +1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scqo
    Android'ten aşırıp bakııın!! işletim sistemi yaptık dediler çok güzel afferim size.


    Maemo'yu biliyorum zamanında kurcalamıştım ,üst düzey kullanıcılara hitap ettiğini düşünüyorum.Benim bahsettiğim Meego işletim sistemiydi.Galiba yazmamışım kusura bakmayın.iOS konusunda size katılıyorum.Kullanışlılık,kolay kullanım ve görsellik olarak tam kararında yapılmış bir işletim sistemi.Ayrıca Görsellik olarak abartılmaması ve donanıma uygun şekilde yazılmış olması gerçekten iOS'u gerçekten çok özel yapıyor.Ama Android'le beraber Sense arayüzü bence tam kullanışlılık olayını doruklara çıkartmış.Özellikle Widget uygulamaları sizi menüler içinde kaybolmaktan kurtarıyor.

    Benim gözlemlediğim;

    iPhone kullanıcıları, telefonun içi(yazılım/animasyon) dışı(dizayn) güzel olsun,kullanımı kolay olsun ben zaten telefonu fazla kurcalamam,konuşma, internet, müzik, sms için kullanacağım diyenler, (Burada iPhone kullanıcılarını aşağılamak gibi bir niyetim yok sadece gözlemlerimi yazıyorum.)

    Androidli telefon kullanıcıları ise, kardeşim ben telefonun her köşesine erişmek istiyorum,tüm kontrolü bende olsun, işimi en iyi ve en hızlı şekilde görsün ve aynı zamanda yazılımın görselliği de kullanışlılığı da zevk versin diyenlerdir diye düşünüyorum.Ve ben ikincisiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 8 Ağustos 2010; 20:11:21 >




  • Meego = Nokianin Maemo + Intelin Moblin , temelleri androidden daha eski, ama sonucta her ikisi de linux tabanli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Komik bir tarafını göremiyorum ? Akıllı telefon/cep telefonunda öncü bir firma niye Google Android sistemli bir cihaz çıkarsın ? Mantıklı bir izahat bekliyorum sizden.

    Symbian kendi kontrolünde ve yıllardır geliştiriyor geliştirmeye de devam ediyor.(Symbian Vakfı'na bıraktı en son) Sizin için yetersiz olabilir; ama birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılıyor.


    @danGerfuLL
    Bence de nokia neden android destekli bir telefon çıkarsın ki? Nokia gibi piyasaya yön veren bir firma akıllı telefonlarda pekela kendi işletim sistemini yapabilir.
    Yazdıklarımdan dediğiniz mana çıkmıyor malesef.
    Dikkat ederseniz komik olan nokianın android destekli telefon çıkarmaması değil; komik olan nokianın kendi kontrolünde olmadığı için androide sıcak bakmaması. Bu konuda fazla açıklama yapmaya gerek yok yazımı baştan okursanız neyi eleştirdiğimi çok iyi anlarsınız.

    Ayrıca mesele ihtiyaç karşılama konusu da değil symbian'ın bir çok kişinin ihtiyacını karşılamadığını yazmadım ve symbianın birçok kişinin ihtiyacını karşılaması yine de hatalarla dolu olduğunu ve hatalara çok geç destek verdiğini ayrıca bu destekleri nokianın ülke kodlarına göre uyarlamasında geçen zamandaki kaybı malesef değiştirmez...



    imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 8 Ağustos 2010; 22:18:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelkowan

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Komik bir tarafını göremiyorum ? Akıllı telefon/cep telefonunda öncü bir firma niye Google Android sistemli bir cihaz çıkarsın ? Mantıklı bir izahat bekliyorum sizden.

    Symbian kendi kontrolünde ve yıllardır geliştiriyor geliştirmeye de devam ediyor.(Symbian Vakfı'na bıraktı en son) Sizin için yetersiz olabilir; ama birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılıyor.


    @danGerfuLL
    Bence de nokia neden android destekli bir telefon çıkarsın ki? Nokia gibi piyasaya yön veren bir firma akıllı telefonlarda pekela kendi işletim sistemini yapabilir.
    Yazdıklarımdan dediğiniz mana çıkmıyor malesef.
    Dikkat ederseniz komik olan nokianın android destekli telefon çıkarmaması değil; komik olan nokianın kendi kontrolünde olmadığı için androide sıcak bakmaması. Bu konuda fazla açıklama yapmaya gerek yok yazımı baştan okursanız neyi eleştirdiğimi çok iyi anlarsınız.

    Ayrıca mesele ihtiyaç karşılama konusu da değil symbian'ın bir çok kişinin ihtiyacını karşılamadığını yazmadım ve symbianın birçok kişinin ihtiyacını karşılaması yine de hatalarla dolu olduğunu ve hatalara çok geç destek verdiğini ayrıca bu destekleri nokianın ülke kodlarına göre uyarlamasında geçen zamandaki kaybı malesef değiştirmez...



    imla


    Bu açıklamanın hiçbir yerinde komik olan bir yer göremiyorum. Nokia gibi bir firma tabiki kontrolünde olmayan bir yazılımla çalışmak istemeyecektir. Keza Apple da aynısını uygulamıyor mu ? Zaten bu yaptırımı ya da uygulaması ile AppStore bu kadar önem kazanmadı mı ? (Nokia'da yine sertifika ile uygulama yazarlarına destek vermedi mi ? Ki sertifika olayı AppStore'dan önceki bir uygulamadır.)

    Bakın 2 sene önce çıkan 5800'a daha yeni v51 çıktı. Yine geçmiş yıllarda kullandığım 6630'a da 2 sene destek verdi Nokia. Aynı zamanda bu desteği bir-iki dil için değil birçok dil için veriyor. Burada zaman kaybı dediğimiz süre 1 haftayı geçmiyor. Ayrıca acil bir sorun var ise muhakkak kısa zamanda çözüm üretmiştir Nokia. Yanlış hatırlamıyorsam Nokia E50'de sms ile ilgili bir sorun mevcuttu, bir fix dosyası çıkarmıştı bu sorun için ve kısa zamanda çıkarmıştı bu fixi sene 2006 idi.

    Android, WM gibi cihazlara dil desteği veren distrübütörler, sistemler çoklu dil desteği içermiyorlar. Kimi distrübütörler üzerinde gelen romu yeniden düzenliyor, kimileri Türkçe yama ile geçiştiriyor. Symbian ise orjinal olarak bu dil desteğini veriyor zaten bu desteği vermedikleri cihazları da Türkiye'ye getirmiyorlar. Ör: N900
    Bir diğer taraftan Android'in şu zamana kadar ki sürümlerini içeren cihazların birçoğunun 2 sene destek göreceğini hiç sanmıyorum. (Nexus One görecektir.) xda-dev gibi sitelerdeki developerlar destek verecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Bu açıklamanın hiçbir yerinde komik olan bir yer göremiyorum. Nokia gibi bir firma tabiki kontrolünde olmayan bir yazılımla çalışmak istemeyecektir. Keza Apple da aynısını uygulamıyor mu ? Zaten bu yaptırımı ya da uygulaması ile AppStore bu kadar önem kazanmadı mı ? (Nokia'da yine sertifika ile uygulama yazarlarına destek vermedi mi ? Ki sertifika olayı AppStore'dan önceki bir uygulamadır.)

    Bakın 2 sene önce çıkan 5800'a daha yeni v51 çıktı. Yine geçmiş yıllarda kullandığım 6630'a da 2 sene destek verdi Nokia. Aynı zamanda bu desteği bir-iki dil için değil birçok dil için veriyor. Burada zaman kaybı dediğimiz süre 1 haftayı geçmiyor. Ayrıca acil bir sorun var ise muhakkak kısa zamanda çözüm üretmiştir Nokia. Yanlış hatırlamıyorsam Nokia E50'de sms ile ilgili bir sorun mevcuttu, bir fix dosyası çıkarmıştı bu sorun için ve kısa zamanda çıkarmıştı bu fixi sene 2006 idi.

    Android, WM gibi cihazlara dil desteği veren distrübütörler, sistemler çoklu dil desteği içermiyorlar. Kimi distrübütörler üzerinde gelen romu yeniden düzenliyor, kimileri Türkçe yama ile geçiştiriyor. Symbian ise orjinal olarak bu dil desteğini veriyor zaten bu desteği vermedikleri cihazları da Türkiye'ye getirmiyorlar. Ör: N900
    Bir diğer taraftan Android'in şu zamana kadar ki sürümlerini içeren cihazların birçoğunun 2 sene destek göreceğini hiç sanmıyorum. (Nexus One görecektir.) xda-dev gibi sitelerdeki developerlar destek verecektir.


    Bir daha düşündüm de gerçekten orta da komik bir durum yok aslında üzücü bir durum var.
    Sanki kendi kontrolündeki yazılımların hakkından gelebiliyor, sybian os dört dörtlük kendi kontrolünde olduğu için, her çıkan yeni sürümde bir öncekindeki problemler gideriliyormuş gibi vs.
    Kontrolünde olmadığı için androidi beğenmiyor.

    Yazdıklarınızı okuyunca bir an yıllardır syimbian os diye başka bir os mi kullandım diye düşünmeden edemedim.

    Kusura bakmayın ama bu konuyla ne kadar alakadar olduğunuzu merak ettim dünya üzerindeki symbian os kulüpleri ve hayran kitlelerine söylesen bile inanmazlar 1 haftayı geçmeyen desteğe ya şaka yapmayı seviyorsunuz ya da nokiayı.

    Güncel bir telefondan örnek verelim s40 v6 kullanan 6303 telefon ilk çıktığından beri
    -ekolayzır sorunu vardı ekolayzır açılınca ses daha da kısılıyordu versiyon 09.1ile hata giderildi peki bu günceleme türkiye kodlarına ne zaman geldi 1hafta içindemi bu çok iyimser olurdu.
    tam 5 ay sonra
    -kullanıcılar # tuşuna basılı tutarak sessiz moda geçemediğini bildiriyor peki hemen güncellme geldi mi? Hayır.
    Uzun bekleyişler sonunda hata, versiyon 10.1le giderildi güncelleme aralık ya da ocak ayında duyruldu 1 hafta içinde türkiye kodlu telefonlara geldi mi? Hayır hala bekleniyor çoğu kullanıcı beklemekten sıkıldı ve phonixle legal olmayan yollardan güncellemeyi yaptı.
    -Kullanıcılar (istisnasız her 6303de oluyor) galerideki fotoğrafları slayt şeklinde arka planda gösterilmeye ayarlandığında telefonla konuşma sırasında telefon aniden kapandığını belirtiyor.
    herhangi bir güncelleme duyruldu mu? Hayır.
    -Kullanıcılar media playerden hem müzik dinleyip hemde bluetooth'la dosya göndermeya kalkdığında telefonun birden bire yeniden başlatıldığını bildiriyor. Güncelleme duyruldu mu? Hayır.
    Herhangi bir symbian os'de telefonun kendiliğinden kapanıp açılma sorunuyla karşılaşmayan az kişi vardır.


    Ben tek bir telefona örnek verdim ister kabul et ister etme zira senin konuya bakış açın bu sorunların durumunu, symbian'ın durumunu, kullanıcıların sybiana bakışını, geliştiricilerin symbiana uygulama yazmaktan kaçınmasını değiştirmiyor.
    Sağlıcakla kal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 9 Ağustos 2010; 12:13:19 >




  • iphone alana kadar neler kullanmadim ki. ilk polifonik telefon ilk renkli ekran telefon v.s v.s ama şunu söyleyebilirim hiçbiri iphone'nun yanına yaklaşamaz şu uygulamalar yüzünden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelkowan

    Bir daha düşündüm de gerçekten orta da komik bir durum yok aslında üzücü bir durum var.
    Sanki kendi kontrolündeki yazılımların hakkından gelebiliyor, sybian os dört dörtlük kendi kontrolünde olduğu için, her çıkan yeni sürümde bir öncekindeki problemler gideriliyormuş gibi vs.
    Kontrolünde olmadığı için androidi beğenmiyor.

    Yazdıklarınızı okuyunca bir an yıllardır syimbian os diye başka bir os mi kullandım diye düşünmeden edemedim.

    Kusura bakmayın ama bu konuyla ne kadar alakadar olduğunuzu merak ettim dünya üzerindeki symbian os kulüpleri ve hayran kitlelerine söylesen bile inanmazlar 1 haftayı geçmeyen desteğe ya şaka yapmayı seviyorsunuz ya da nokiayı.

    Güncel bir telefondan örnek verelim s40 v6 kullanan 6303 telefon ilk çıktığından beri
    -ekolayzır sorunu vardı ekolayzır açılınca ses daha da kısılıyordu versiyon 09.1ile hata giderildi peki bu günceleme türkiye kodlarına ne zaman geldi 1hafta içindemi bu çok iyimser olurdu.
    tam 5 ay sonra
    -kullanıcılar # tuşuna basılı tutarak sessiz moda geçemediğini bildiriyor peki hemen güncellme geldi mi? Hayır.
    Uzun bekleyişler sonunda hata, versiyon 10.1le giderildi güncelleme aralık ya da ocak ayında duyruldu 1 hafta içinde türkiye kodlu telefonlara geldi mi? Hayır hala bekleniyor çoğu kullanıcı beklemekten sıkıldı ve phonixle legal olmayan yollardan güncellemeyi yaptı.
    -Kullanıcılar (istisnasız her 6303de oluyor) galerideki fotoğrafları slayt şeklinde arka planda gösterilmeye ayarlandığında telefonla konuşma sırasında telefon aniden kapandığını belirtiyor.
    herhangi bir güncelleme duyruldu mu? Hayır.
    -Kullanıcılar media playerden hem müzik dinleyip hemde bluetooth'la dosya göndermeya kalkdığında telefonun birden bire yeniden başlatıldığını bildiriyor. Güncelleme duyruldu mu? Hayır.
    Herhangi bir symbian os'de telefonun kendiliğinden kapanıp açılma sorunuyla karşılaşmayan az kişi vardır.


    Ben tek bir telefona örnek verdim ister kabul et ister etme zira senin konuya bakış açın bu sorunların durumunu, symbian'ın durumunu, kullanıcıların sybiana bakışını, geliştiricilerin symbiana uygulama yazmaktan kaçınmasını değiştirmiyor.
    Sağlıcakla kal.


    Adını bile doğru yaz(a)madığınız bir işletim sistemi hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL


    quote:

    Orijinalden alıntı: yelkowan

    Bir daha düşündüm de gerçekten orta da komik bir durum yok aslında üzücü bir durum var.
    Sanki kendi kontrolündeki yazılımların hakkından gelebiliyor, sybian os dört dörtlük kendi kontrolünde olduğu için, her çıkan yeni sürümde bir öncekindeki problemler gideriliyormuş gibi vs.
    Kontrolünde olmadığı için androidi beğenmiyor.

    Yazdıklarınızı okuyunca bir an yıllardır syimbian os diye başka bir os mi kullandım diye düşünmeden edemedim.

    Kusura bakmayın ama bu konuyla ne kadar alakadar olduğunuzu merak ettim dünya üzerindeki symbian os kulüpleri ve hayran kitlelerine söylesen bile inanmazlar 1 haftayı geçmeyen desteğe ya şaka yapmayı seviyorsunuz ya da nokiayı.

    Güncel bir telefondan örnek verelim s40 v6 kullanan 6303 telefon ilk çıktığından beri
    -ekolayzır sorunu vardı ekolayzır açılınca ses daha da kısılıyordu versiyon 09.1ile hata giderildi peki bu günceleme türkiye kodlarına ne zaman geldi 1hafta içindemi bu çok iyimser olurdu.
    tam 5 ay sonra
    -kullanıcılar # tuşuna basılı tutarak sessiz moda geçemediğini bildiriyor peki hemen güncellme geldi mi? Hayır.
    Uzun bekleyişler sonunda hata, versiyon 10.1le giderildi güncelleme aralık ya da ocak ayında duyruldu 1 hafta içinde türkiye kodlu telefonlara geldi mi? Hayır hala bekleniyor çoğu kullanıcı beklemekten sıkıldı ve phonixle legal olmayan yollardan güncellemeyi yaptı.
    -Kullanıcılar (istisnasız her 6303de oluyor) galerideki fotoğrafları slayt şeklinde arka planda gösterilmeye ayarlandığında telefonla konuşma sırasında telefon aniden kapandığını belirtiyor.
    herhangi bir güncelleme duyruldu mu? Hayır.
    -Kullanıcılar media playerden hem müzik dinleyip hemde bluetooth'la dosya göndermeya kalkdığında telefonun birden bire yeniden başlatıldığını bildiriyor. Güncelleme duyruldu mu? Hayır.
    Herhangi bir symbian os'de telefonun kendiliğinden kapanıp açılma sorunuyla karşılaşmayan az kişi vardır.


    Ben tek bir telefona örnek verdim ister kabul et ister etme zira senin konuya bakış açın bu sorunların durumunu, symbian'ın durumunu, kullanıcıların sybiana bakışını, geliştiricilerin symbiana uygulama yazmaktan kaçınmasını değiştirmiyor.
    Sağlıcakla kal.


    Adını bile doğru yaz(a)madığınız bir işletim sistemi hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok.

    Bu mudur yani? Hönk...
    Doğrusunu görmek istersen ilk yazdığım yorumlar kaynak olabilir.
    "Güncelleme"yi ve bir kaç kelimeyi daha eksik harfle yazmışım ne büyük sorun...
    Hey Allahım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 10 Ağustos 2010; 9:09:19 >




  • iphone yokken falan ne at koşturdu bu nokia bu bavul modelleri ile
    bütün dünyaya kakaladılar s60 larını
    öyle bi işletim sistemi ki 4 çekirdek işlemci koysan belki doğru dürüst çalışır
  • Hocam o degilde, her seferinde farkli yazmissiniz :)
  • apple tek basına satarken adamlar 50 markayı toplayıp aynı rakama ulasmaya calısıyor ne komık bu sybıan nokıa vs ezik bunlar ya
  • Hakikaten sana katılıyorum ozgur 10 markayı toplamışlar biz çook satıyoruz demişler. Symbian işletim sistemi aşırı derecede ağır ve hantal. ios, symbianın yanında f16 gibi. Olayı 2 resimle açıklamak istiyorum.

    This is SYMBIAN


    And This is iOS




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.