Şimdi Ara

Taban puanlar öne mi çeker geri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 97 küsür yaptım istediğim yer de 98 küsür yaklaşık 600 650 kişi öndeyim. Gelme ihtimali sizce nedir. Son 3 yılda sürekli gerilemiş bölüm sıralama olarak. Bazı hocalar taban sıralamaları olarak öne çeker 2019 2018 benzeri olur diyor ama bu bana mantıklı gelmiyor açıkcası gerileyen bir şeyin öne çekmesi zor gibime geliyor çünkü yazan insanlar o gerilediği haline göre yazıyor sürekli. Düşünceniz nedir bu konuda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N2366 -- 8 Ağustos 2021; 21:54:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Ben 2018 girişliyim. Belki biliyorsunuzdur bizim dönemde MF4- MF3 gibi sayısalın kendi içerisinde de farklı bir sıralamada olmasını sağlayan bazı yapılar kaldırılmıştı. Ve bize sürekli 'Aldığınız sıralamanın 0,6 ile çarpılmışı ile (10k yapmışssan 6k ile) yerleşirsin, dediler. Ve bunları eğitimciler televizyona çıkıp bangır bangır katsayı falan açıklayarak anlattı. O dönemde onları dinleyen arkadaşlardan 6k ile açıkta kalan oldu. Bense 21k yapmıştım ve 7. Tercihim olan 22-23k ile alan bölüme yerleştim. Ne olur ne olmaz diye sonlara düşük puanlı bir yerleri yazan ve oralara yerleşen arkadaşlarım var.

    Kısacası çevrenizi çok dinlememenizi öneririm. Açıkta kalmamak için asla oraya kesin gözüyle bakmayın ve altlara puanınızdan düşük yerleri mutlaka ekleyin. Eğer dediğiniz gibi her sene geriliyorsa sıralaması ya kontenjanı artıyordu ya da azalan talep ile ilgilidir. İki durumda da kesin bir yorum yapmak yanlış olur tabii hele ki eğitimci değilsek. Fakat bence yerleşme ihtimaliniz yüksektir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.