Şimdi Ara

TERK EDİLMİŞ VEYA ÇOK ENDER KULLANILAN PARK EDİLMİŞ ARABALAR SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
19.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internette büyük harfle yazmayı sevmem ama baktım o tip konular daha çok ilgi çekiyor ben de öyle yaptım...

    Oturduğum yerde, yani Karşıyaka Aksoy'da nispeten otopark yeri çok bir bölgedeyim. Buradaki park yerleri özellikle arabasını hiç kullanmayan veya ender kullanan kişiler tarafından işgal ediliyor. Civar sokaklarda da park sorunu olduğundan benim evin olduğu bölgedeki dikine park edilen düzgün park yerleri gündüzleyin emekliler vb tarafından kapılıyor. O nedenle arabasını aktif kullananlar akşam eve geldiklerinde genelde yerlerine bir başkası girmiş oluyor.

    Konuyu biraz dağıttım.. aslında 2 olgu var. hiç hareket etmeyen (resmen terk edilmiş) ve çok ender hareket edenler.

    Bu ender hareket edenlere çok birşey deme hakkım yok. Sonuçta emekliler vb güzel park yeri kovalıyorlar ve hemen koyuyorlar. 2 sokak ötede bile otursa nereden bileceksin zaten ne diyebilirsin.

    Ancak bir de terk edilen arabalar var. Bunlara birşey yapılamaz mı? Şu an balkondan tam 3 tanesini görüyorum ki aylardır hareket etmiyorlar. Acaba belediye birşey yapamaz mı? Birşey yapmı hakkı yok mudur?
    Birşey yapma hakkı yoksa bile biz mahalle olarak rica etsek bir bahane uydurup (kazı var, taş döşeyeceğiz vs) arabaları çektirtse. Zaten bu arabaların sahipleri ortaya çıksa ya hurdaya atacaklar ya da satmaya karar verecekler...

    Birden çok şey sormuş oldum ama fikrinizi merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genie1 -- 16 Haziran 2011; 23:15:41 >







  • Bir sonra ki seçimlerde mahalleye muhtar adayı ol bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION

    Bir sonra ki seçimlerde mahalleye muhtar adayı ol bence

  • O terkedilmiş araçların markasını merak ettim muhtarlık fikride iyi
  • Dubai'deki terkedilmişler kadar yokturlar.
  • Zamanında benim de başıma geldi, söyleyeyim yapılamaz. Eğer araç çalıntı değilse, plakası da duruyorsa polis bir şey yapmıyor. Zaten ender kullananlar işgal ediyor demeniz başka bir olay. Ona ne yapılabilir ki? Adam yer işgal etmeyeyim diye boş yere çıkıp gezecek mi arabasıyla?

    Uzun lafın kısası bir şey olmuyor.
  • ss isterük
  • Bizim sokakta da 2 tane ford taunus resmen hurda ama öylece duruyorlar. bende merak ettim çektirme konusunu ama olmuyor sanırım.
  • çekici çağır başka bir yere taşıt
    sahibi bunak bir emekli ise zaten nereye parkettiğini tam hatırlamıyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazargezer

    ss isterük

  • Evimin yakınlarında 1998 model beyaz renkte VOLKSWAGEN POLO var, yaklaşık 2 yıldır olduğu yerde duruyor. Lastiklerinin havası inmiş, camları ve kaportası kuş pisliği halinde olduğu yerde kalmaya niyetli (!)

    Bu tarz araçlara bir müdahale edilebileceğini zannetmiyorum. Evet, aracı aylarca belkide yıllarca orada kampa sokması doğru değil ama araç, aracın sahibine aittir, kanuni açıdan bir engel taşımadığı sürece (bildiğim kadarıyla yok) aracın bulunduğu yerden çekilmesi, bir başka dilli araca sahibinin ve kanuni işlem dışı müdahale etmektir ve suç sayılabilir. Belkide bu işlem gerçekleşirse sahibi ortaya çıkar.

    Belçika'da otomobil park etme işlemi ilginçtir ve belirli kuralları vardır. Yanlış hatırlamıyorsam haftanın belirli günleri aracı sokağın soluna, belirli günlerde aracı sokağın sağına parkedilmesi kuralı vardır.




  • Trafiği ara durumu anlat. Belki çalıntı bile çıkabilirler yani.
  • gazetede okumuştum, ankarada (sincan olabilir) bir belediye bu tip öksüz ve yetim araçları bölgesinden kaldırmayla ilgili bir çalışma başlatmıştı.
    belediye sınırları içerisinde bu araçlar bir alana toplanacak ve sokak lar temizlenecek.
    sizde belediyenize şikayette bulunun emsal gösterin bu haberi (net den aratın çıkar heralde) de, belki onlarda yapar böyle birşey.....
  • benim evin sokağında da var ölü bir serçe, ayrıca işyerinin yakınlarında da fiat coupe vardı uzun süre yer değiştirmeyen, lastikleri inik. uzun zaman sonra geçen gün kendine gelmiş olarak sokağın karşısına parkedilmişti.

    Yurtdışından bir örnek de ben vereyim. İsviçrede eğer arabanızı kendi garajınıza koymuyorsanız, mahallenizdeki sokağa parketmek için belediyeye aylık park ücreti ödüyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavana -- 17 Haziran 2011; 10:35:04 >
  • Yenibosna'da bir tane yeşil Renault 9 var. Gıcır gıcır arabaydı. Son kasalardan. Ben bilerek 5 senedir yerinden kıpırdamıyor. Daha öncesini bilmiyorum. Arabanın tozdan rengi değişti. lastikler inmiş. Zaman içinde farları, sinyalleri, stop lambaları sökülmüş. Ben de de Renault 9 vardı. Bir parça da bana olur mu alsam derdim ama Allah korkusu işte.

    Fakat sahibi neden terketmiş. Hiç bilmiyorum. Arabayı mı cezalandırıyor anlamadım. Bugün bile hala duruyor. Yenibosna'da itfaiyenin karşısında Eviza evlerinin yapıldığı inşaatın kenarında duruyor. İnşaat ile site arasında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Yenibosna'da bir tane yeşil Renault 9 var. Gıcır gıcır arabaydı. Son kasalardan. Ben bilerek 5 senedir yerinden kıpırdamıyor. Daha öncesini bilmiyorum. Arabanın tozdan rengi değişti. lastikler inmiş. Zaman içinde farları, sinyalleri, stop lambaları sökülmüş. Ben de de Renault 9 vardı. Bir parça da bana olur mu alsam derdim ama Allah korkusu işte.

    Fakat sahibi neden terketmiş. Hiç bilmiyorum. Arabayı mı cezalandırıyor anlamadım. Bugün bile hala duruyor. Yenibosna'da itfaiyenin karşısında Eviza evlerinin yapıldığı inşaatın kenarında duruyor. İnşaat ile site arasında.



    Bakırköy Osmaniye' de Fildamı var.

    Oraya bir küçük minibüs (bit kadar olanlar var ya) onlardan koydular.

    Araba 2 ay falan yattı, sonra birileri yavaş yavaş söktü arabayı.

    En son safi şase kaldı.

    Onu da belediye moloz kamyonu aldı götürdü.

    Neticede birileri terk ediyor bu araçları, ama ne zaman görsem hüzünleniyorum, ulan bu araba da sıfırdı, birileri bir heves almıştı, ilk gün sevnici falan diye.




  • polisi ara çalıntımı baksınlar yoksa bişey yapamazsın...
  • bende izmir göztepe semtinde oturuyorum. bizim semtimizdede hem park sorunu var ve bu şekilde terk edilmiş araçlar mevcut.
    bende bu dertten muzdaribim. zaten az park yeri var birde bu araçlar park yerlerini işgal ediyorlar. Amerikada böyle bir kanun vardı. park yerlerinden belirli bir sürede kaldırılmayan araçlar çekilip hurdalığa atılıyordu. hatta 1-2 sene evvel antalya sanayi sitesinde yol kenarında park etmiş terk edilmiş araçlar toplanıyordu.
    bence belirli süre muayenesini yaptırmayan araç sahiplerine ihtarname çekilmeli. ben gözümde muayenesi olmayan, MTV si ödenmeyen, yerinden oynamayan bir arabanın , bir hurda buzdolabından farkı yok. ben şimdi park yerine eski buzdolabımı koysam iki gün sonra kapımı çalarlar "arkadaşım git şu dolabını kaldır" diye.
  • Ben daha beterlerini gördüm. Hatta öküz diyorum onlara.

    Çalıştığım işyerinin kapalı otoparkı var. Adam arabasıyla gelmiş. Otoparka bırakmış. Servisle gidip geliyor işe. Araba sürekli otoparkta. Böyle öküzlerin yüzünden kendi arabama otoparktan yer alamıyorum. Dolu diyorlar. Giremiyorum otoparka. Arabam sürekli işyerinin önünde, dışarda kalıyor günboyu.
  • bir de işhanının kapalı otoparkına bırakıp gidenler yok mu.zaten toplasan 14-15 arabalık yer.bir de geçen birisi koskoca arabayı 2 arabalık yere parkedip gitmiş.3 gün o araba orda yer işgal etti
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.