Şimdi Ara

TERK EDİLMİŞ VEYA ÇOK ENDER KULLANILAN PARK EDİLMİŞ ARABALAR SORUNU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
19.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yav şimdi hem konuyu hortlatmış üerine biraz da dağıtmış olucam ama idare edin artık

    ben konuya farklı bir açıdan yaklaşıcam;
    hani arabasını çok seyrek kullananlar demişsiniz ya
    hani şu arabasını sürekli sokağın en kuytu, en güvenli ve kullanışlı köşesine parkedenler
    işte siz işteyken onlar bir de pazara gidip geliyor!!

    misalen ben, izmir bostanlı pazar yerine çok yakın oturuyorum ve her çarşamba kabus yaşıyoruz.
    çünkü teyzenin (yada nadiren de amcanın) hayatı boyunca arabayla işi olmamış.
    gel zaman git zaman emekli olmuş, ikramiye filan da alınca kendisine gitmiş 1975-1985 arası bi araba almış. (genelde reno 9/şahin)

    e şimdi araba almış ya, pazardan da bisürü torbayı elde taşımak zor.biniyor "arabasına", gidiyor bostanlıya, arabasını sözüm ona parkediyor.

    arabanın önü biyere arkası başka biyere bakanlar, kaldırıma 2 karış mesafe bırakanlar, 2 arabanın rahatça girebileceği yere arabasını ortalayanlar, sokakta oturanların araçlarındaki faili meçhul çizikler...

    ya arkadaş, tamam, sokaklar hepimizin, benim ne kadar park hakkım varsa onun da var.
    sadece benim kapımın önü diye ben park edebilirim demiyorum tabii ki.
    ama ya şu arabayı adam gibi kullanmasını ve park etmesini öğren
    ya da pazara taksiyle git gel yav

    oh be... rahatladım valla anlatınca




  • HORRRRRRRRRTTTTTTTTT

    arkadaş aracın üzerine satılık yaz kurtulursun hemen, 3-5 mezarcı arayıp sahibini bulur


    hortlattım çünkü aracımı her gün yer değiştirirken en son hesap hatası ile pazar kurulacak yere bırakmışım, adamlar alarmı susturup 100 metre ile almış bide geri kaçmasın diye 2 ye takmış vitesi
  • Bizim burada da var böyle araçlar.
    Bir tane Skoda Favorit var. Bir seneden uzun süredir yerinden kıpırdamıyor. Kırmızı renkli, arka stoplarından birisi kırılmış ve lastikleri inik.
    Bir tane Renault Kangoo var, eski kasalardan. Onun da arka sol lastiği inik. Aylardır orada.
    İki tane Murat 131 var, Şahin ikisi de. Birisi arada sırada kıpırdasa da diğerinin kıpırdayacak hali yok. Silecekleri dahi yok arabanın. O da bir seneden uzun süredir kıpırdamıyor.
    Bu araçlar nedir ne değildir bilmiyorum. Hani 131 tamam hurda olmuş artık, ne muayene ne sigorta yoktur da, sahibi bu arabayı buradan kaldırsa ya? Öldüyse de kimse artık mirasçısı.
    Skoda da hadi neyse de, Kangoo'dan şüphelerim var. Arabada hiç terk edilmiş havası yok. Çelik jantlı, boyası falan da iyi durumda ama aylardır kıpırdamıyor. Hani çalıntı falan diyeceğim ama çok merkezi yerdeyiz, çaldıktan sonra terk edecek adam gider gözden uzak bir yere bırakır.
    Aklıma gelen ihtimal de bunun da sahibinin öldüğü.

    Hayır hiç kimse de sormuyor nedir ne değildir bu arabalar diye. Polisi çağırıp ben soracağım en sonunda o olacak.

    Ender hareket edenlere şöyle bir şey söyleyeceğim. Aracınızı park ettikten sonra 10-15 gün hiç çıkmamanızı anlarım. Ancak uzun süreli park edecekseniz adam gibi park edin. Bir buçuk arabalık yere park edip 10 gün oradan çıkmayınca hoş olmuyor açıkçası.
    Düzgünce park edin, zaten park yeri sorunu var. Hani akşam gelip sabah çıkanı anlarım, çok sorun değil de, bir hafta on gün için öyle işgal abes oluyor.




  • Bizim evin oradaki otoparka'da yeni kasa camaro vardı rahat 4 senesi var belki daha fazla üzerinde dandik bir muşamba ne çalıştırıldı ne de hareket ettirildi öyle duruyor.
  • AHHH AHHH....
     TERK EDİLMİŞ VEYA ÇOK ENDER KULLANILAN PARK EDİLMİŞ ARABALAR SORUNU
  • bizim otoparktada lada niva var adam evi kiraya verdi il dışına gitti allah belasını versin almadan gitti arabayı kiracısınında arabası var ortalık karışır birgün ama ne zaman bilmem :D kiracı arada bir bizim garaj girişine cekiyor sırf gıçıklık olsun diye benim hondayı cıkarıyorum garaj girişinede annemin puntoyu cekiyorum ohh mis gitsin yer bulsun koca kafa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an araçlarımın ikisi de yatıyor..
    birini günde 15 dakika kullanıyorum, diğerini ise ayda 15 dakika..
    eminim komşular bana sinir oluyordur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim garajın önünde, garaj öünüdür park edilmez yazıyor.
    Hala park etmeye devam ediyorlar.
    Yahu en sonunda patladım, kornaya basa basa tüm mahalleyi ayaga kaldırdım.
    Kim bunun sahibi diye herkese sordum, adam geldi.
    Dedim görmüyormusun birader, orada birşey yazıyor
    Pardon felan bilmem ney, yahu gidecegim yere yarım saat geç kaldım bu dengesiz yüzünden.
    Çizecektim arabasınıda neyse birşey yapmadık.
  • İzmir Susuzdede'nin orada bir Amerikan 4X4 vardı. Kendimi bildim bileli aynı yerde duruyordu. Geçenlerde kaldırmışlar sanırım onu.
  • bakırköyde oturuyorum. evin arka caddesinde 2 tane terk edilmiş araba vardı, yanındaki otoparkta ise onlarca. yol kenarındaki iki arabadan biri hala duruyor. klasik amerikan arabası. diğeri ise parça parça sökülüp birden ortadan kaybolan serçe. imkanım olunca amerikan'ın fotoğrafını da ekleyeceğim hatta.

    ayrıca geçen yaz vip bir vito bizim apartmanın önünde aylarca durmuştu. bir de kötü park edilmişti iyice kilitliyordu girişi çıkışı. e-devletten bir sorguladım aracın üstünde iki adet tedbir ve soruşturmaya dahil olduğu ortaya çıktı. ben de hemen polisi aradım böyle böyle araba var diye. polisler geldi arabayı incelemeye başladılar, karşı apartmandan bir dayı çıktı araba benim ne oldu diye. meğer arabanın aküsü bitmiş, 2. aracı vip olan abimiz de akü alamamış ve aylarca girişi zaten dar olan otoparkımızın önüne gelişigüzel bırakılmış şekilde bırakmış aracını.

    @feel me hocam bizim arka apartmanda da new york plakalı bir chevrolet 4x4 vardı kendimi bildim bileli kıpırdamıyordu araç. en son 2 sene önce mi ne birden kayboldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanozsavas -- 9 Mayıs 2014; 1:43:16 >




  • Yaşasın Anadolu. İstanbul'un derdi bitmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    AHHH AHHH....
     TERK EDİLMİŞ VEYA ÇOK ENDER KULLANILAN PARK EDİLMİŞ ARABALAR SORUNU

    Vurun beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelin birde buca'yı görün sokaklar zaten dar her yerde parketmiş araçlar var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de iki aracım var.

    Birisi 99 model Şahin_S LPG li, diğeri 98 model BMW E36 3.20 Cabrio, benzinli.

    BMW yi sırf hafta sonları ya da izinli olduğum günlerde keyif yapmak için almıştım ve o şekilde kullanıyorum. Park edeceğim zaman (özel kapalı garajım olmadığı için ve bir hafta arabaya binmiyeceğimi düşünerek) evimin yakınlarında, (çevredeki güvenlik kameralarının alacağı bir açıda olan) en güvenilir, en aydınlık, en güzel yerlere parketmeye çalışıyorum. Eğer bu dediğim şartda bir yer bulamazsam, şehir içinde 1 tur daha atıp öyle geliyorum ve illaki dediğim gibi bir yer buluyorum. Sonuçta izinliyim, park yeri aramak için veya boşalmasını beklemek için vaktim var.

    İşe gelip giderken ve sağda solda günlük işlerimi hallederken haftanın 5 günü şahini kullanıyorum ve genelde nereyi boş bulursam oraya parkediyorum.

    Hatta bir ara öyle bir yer bulmuştum ki; Çok güzel bir yerdi. BMW yi oraya parkettim. Şahinle işe gelip gidiyordum, hafta sonu BMW yi çıkarıp, o yere şahini parkediyordum. BMW ile keyfimi bitirdiğim zaman, şahini çıkarıp, BMW yi parkediyordum. Bu olay yaklaşık 2 hafta devam etti. Sonuçta sokaklar herkesin. Kim kaparsa o parkeder.

    2 hafta sonra Şahini birkaç günlüğüne biradere vermek zorunda kaldım ve oyun bozuldu

    BMW yi de ordan çıkardıktan sonra orayı bir daha boş yakalayamadım.

    Şimdi orayı; aynı benim kafadan, iki aracı olan bir komşum aynı şekilde kullanıyor. Adamın Polo'su var ve aynı zamanda Linea şirket aracı var. Poloya arada bir biniyor. Poloyu çıkarnca Lineayı parkediyor, Lineayı çıkarınca Poloyu parkediyor. illaki bir gün o da game over diyecek.

    Dediğim gibi, yapacak birşey yok. Sokaklar herkesin. Kim kaparsa o parkeder.

    Ama dediğiniz gibi, şu kaderine terkedilmiş, yerinden aylarca kımıldamayan, sağı solu sökülen arabalara belediye tarafından; çevre düzenlemesi, görüntü kirliliği vs.. diyerek bir yaptırım uygulanabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Yenibosna'da bir tane yeşil Renault 9 var. Gıcır gıcır arabaydı. Son kasalardan. Ben bilerek 5 senedir yerinden kıpırdamıyor. Daha öncesini bilmiyorum. Arabanın tozdan rengi değişti. lastikler inmiş. Zaman içinde farları, sinyalleri, stop lambaları sökülmüş. Ben de de Renault 9 vardı. Bir parça da bana olur mu alsam derdim ama Allah korkusu işte.

    Fakat sahibi neden terketmiş. Hiç bilmiyorum. Arabayı mı cezalandırıyor anlamadım. Bugün bile hala duruyor. Yenibosna'da itfaiyenin karşısında Eviza evlerinin yapıldığı inşaatın kenarında duruyor. İnşaat ile site arasında.

    yenibosnada nisa hastanesinin tam karşısındaki arada mavi bir reno12 var hocam 3 senedir yerinden oynamadı öylece bekliyor. ben arayıp şikayette bulundum çalıntıdır diye göbekli atletli amca bitiverdi aracın başında polislerde bastı gitti.




  • Batikwntte bmw vardi bi tane eski sahibi ruh ve sinirde yariyormus kafayi siyirmiş baya uğraştlar cektiremediler araci.kimseside yok.ölünce heehalde çwkerlwr artik. Mirasa devlet wl koyuyor ama araci nasil bulacaklar oda ayri sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma arabasını park edip 37 yıl sonra bulan adam geldi

    no link no güvencilerehttp://www.haberturk.com/dunya/haber/62682-kaybettigi-arabasini-37-yil-sonra-buldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorradam -- 9 Mayıs 2014; 4:21:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarlBenz

    Bizim garajın önünde, garaj öünüdür park edilmez yazıyor.
    Hala park etmeye devam ediyorlar.
    Yahu en sonunda patladım, kornaya basa basa tüm mahalleyi ayaga kaldırdım.
    Kim bunun sahibi diye herkese sordum, adam geldi.
    Dedim görmüyormusun birader, orada birşey yazıyor
    Pardon felan bilmem ney, yahu gidecegim yere yarım saat geç kaldım bu dengesiz yüzünden.
    Çizecektim arabasınıda neyse birşey yapmadık.


    ben bi tanesinin sileceğini kaldırıyım derken silecek elimde kaldı :)) sileceği yerine koyup uzaklaştım
  • 6aydır çözüm bulamadığım olay ise sudur

    yan komşum vefaat etti. Evdeki kimsede araç kullanmayı bilmiyor, öğrenmiyorda. Öyle 6aydır yatıyor araç garajada çekmiyorlar. Satmıyorlarda başa bela oldu araç
  • Açık denizde terkedilmiş bir gemi kim bulduysa onun mülkü olur. Otopark yerinden 1 ay hareket etmediği zabıtla tespit edilen aracın ruhsatını da şikayet sahibinin üzerine geçirtmeli..Bak bakayım bir daha pineklerler mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.