Şimdi Ara

Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MPV segmenti oyuncuları git gide yaşamımızın büyük bir kısmında yer almaya başladı. Özellikle geniş ailelere sahip bireyler, bu segmentteki otomobillere büyük ilgi gösteriyor. MPV segmentinde yer almakta biraz zaman kaybı yaşasa da, Peugeot’da bu segmentin güçlü isimleri arasında yer alıyor.


    Tasarım
    Peugeot 5008’in tasarımına baktığımızda yuvarlak hatlar, önden arkaya doğru uzanan far grubu ve geniş ön cam dikkatleri çekiyor. Yan bölüme geldiğimizde ise arka kapılardan başlamak üzere stoplara kadar uzanan keskin çizgiler yer alıyor. Otomobilin üzerinde yer alan panaromik cam tavan, geniş camlar, içerideki ortamın ne kadar ferah olacağının ilk sinyallerini veriyor.


    İç Mekan

    Otomobilin içerisine geçtiğimizde tanıdık bir iç kokpit bizleri karşılıyor. Özellikle daha önce Peugeot modellerinden birini kullandıysanız, direksiyon simidi size çok tandık gelebilir. Ön konsol tamamen sürücü odaklı düşünülmüş. Sürücü kolay bir şekilde hemen hemen tüm kontrol kumandalarına rahatça ulaşabiliyor. Ön konsolun orta bölümünün üst kısmında Head-Up Display kontrol düğmeleri yer alıyor. Bu özellik sürücünün sürüş boyunca gözünü yoldan ayırmadan; otomobilin hızı ve benzeri konularda bilgilendirilmesini sağlıyor. Ön konsolun orta bölümünde ses sisteminin hemen altında çift bölmeli klima sistemini görüyoruz. Bu bölümün hemen önünde ise yükseğe konumlandırılmış vites kutusu dikkat çekiyor. Orta konsol sürücü ve yolcuyu belli bir bölgede birbirinden ayırmış. Ayrılan bölgenin bitiminde otomatik park freni ve panaromik tavana erişmek için kullandığınız kontrol kumandası yer alıyor. Sürücü ile yolcunun tam arasında belki de bu aracın bir aile otomobili olduğunu en çok ifade eden detaylardan biri olan klima destekli derin bir göz bulunuyor. Yolculuk sırasında bu bölmeyi kullanarak içeceklerinizi soğuk tutmanız mümkün. Arkabölüme geçtiğimizde buradaki yolculara sunulan alan sınıf ortalamalarında diyebiliriz. İstenilirse arka koltuklar bu alanı daha geniş tutmak için belli bir miktar geriye doğruda çekilebiliyor. Koltuk kafalıklarında eğlenceyi üst seviyede tutmak için ekranlar bulunuyor. Bu ekranlara ayak bölümünde yer alan girişler sayesinde oyun konsolu veya DVD/VCD oynatıcı kitler takmanız mümkün. MPV segmenti dedik, ailenin büyük yardımcısı dedik. Peki ya bu kanıyı arttıracak detaylar nerede? Arka bagaj bölümüne geldiğimizde yere gizlenmiş 2 koltuk kanıyı ortaya çıkaran detaylardan. Bu iki koltuğa ailenin küçük bireyleri oturabiliyor. Ancak unutulmamalıdır ki bu iki koltuk sadece küçük misafirler için dizayn edilmiş. Yetişkin bir kişinin bu koltuklarda oturması alan açısından yetersiz kalabiliyor. Bagaj bölümü ise aslında en önemli detaylardan biri. 823 litre bagaj hacmine sahip Peugeot 5008, koltuklar yatırılınca bize 2506 litre’ye kadar artan bir alan sunuyor.


    Performans
    Otomobilin kalbinde 1.6 litre e-HDi motor bulunuyor. Bu motor 3600 d/d’da 112 bg güç, 1750 d/d’da 270 Nm/tork üretiyor. 6 ileri otomatikleştirilmiş şanzıman ile desteklenen bu ünite 0-100 Km/sa hızlanmasını 13.3 sn’ de gerçekleştirirken, maksimum 183 Km/sa bir hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre 5008 ortalama 4.8 litre yakıt tüketimi değeri gösteriyor. Biz testimiz boyunca performanslı kullanımlarda 7 litre civarında bir değer elde ettik. Ancak Start&Stop ve Cruise Control sistemi sayesinde bu değere yakın değerler elde etmek mümkün.



    Sürüş İzlenimi

    Otomobile dışardan baktığımda geniş ve uzun yapısı ile dikkat çekiyor. İç mekana geldiğimde kokpit fazlası ile tanıdık geliyor. Sürüşe geçtiğimde ise son derece rafine bir sürüş gerçekleştirdiğini söyleyebilirim. Sürücü koltuğu kısa sürede sürüş pozisyonuna erişmemizi sağlıyor. Panoromik cam tavan sayesinde sürücü ve yolculara ferah ve aydınlık bir kabin sunuyor. Özellikle gün batımında cam tavan olmayan kokpitlere nazaran daha aydınlık bir kokpitle seyahat etme imkanını sizlere sunuyor. Sürüşten bahsetmek gerekirse MPV segmentinde yer alan bir otomobil olduğu için son derece konfora odaklı bir sürüş sergiliyor. Performanslı sürüşe geçtiğinizde ise direksiyon arkası kulakçıklar vites seçimi konusunda size yardımcı oluyor. Performans anlamında başarılı olan 5008 şanzıman konusunda biraz moral bozabilir. 6 ileri otomatikleştirilmiş bir şanzımana sahip olduğu için vites geçişlerinde sarsıntılara sebep oluyor. Ancak vites kolunun hemen altında yer alan “S” tuşuna basar ve vites değiştirmelerini kulakçıklardan yaparsanız şanzıman biraz daha hisli bir konuma geliyor. Viraj performansının sınıf ortalamalarında olduğunu söyleyebiliriz. Uzun bir yapıya sahip olduğu için ilk kayma eğilimini arkadan gerçekleştiriyor. Ancak korkmayın ESP anında devreye girerek otomobili rayına oturtuyor. ESP sistemini sürücü tarafından kapatsanız dahi 50 Km/s hızın üzerine çıktığınız anda sistem otomatik olarak aktif hale geliyor. Ön konsoldan kontrol edilen Head Up Display kullanışlı detaylar arasında. Bu ekran sayesinde gözümü yoldan ayırmadan otomobil hakkında bilgi alabiliyorum. Ancak uzun yolculuklarda göz aşinalığınız yoksa bir parça rahatsızlık verebiliyor. Arka bölümde yer alan koltuk arkası ekranları uzun yolculukta eğlenceli bir ortam sağlıyor. Arkada yer alan bagaja gizli koltuklar küçük misafirlerin kullanımına sunulmuş. Ancak çocukların hızlı gelişim gösterdiği bu dönemlerde kısa süre içerisinde bu koltuklar yetersiz kalabiliyor.



    Kullanıcıdan Yorumlar

    Çağlar &Nihan EROL
    Peugeot 5008 özellikle çocuklu aileler için çok rahat bir araç. Biz çocukken çocuk koltuğu zorunlu değildi bu sayede Renault marka arabamızın arka koltuğuna kuzenlerimle birlikte 6 çocuk bindiğimizi ve çok da eğlendiğimizi hatırlarım. Ama artık çocuk koltuğu zorunlu olduğu için ikinci çocuk koltuğunu koyduğunuz anda arka taraf iptal oluyor. Benim de 2. Çocuğum doğduğunda eski Toyota’ma sığamamaya başladık. Epeyce araştırma yaptıktan sonra Nissan Qashqai+2 ve Peugeot 5008 arasında kararsız kaldık. İki araç da 7 kişilik. Bagaj kısmındaki 2 kişilik koltuk Peugeot 5008’de daha rahat ve daha geniş. Cam tavanı da arkaya doğru daha uzun olduğu için basıklık hissi olmuyor. Yan pencereler de yine aynı şekilde daha geniş.


    İç özellikler olarak Peugeot 5008’i beğendikten sonra sıra sürüş keyfi ve performans değerlendirmesine geldi. İki araç ile de test sürüşüne çıktım. Çekiş gücü olarak iki arabanın birbirinden çok farklı olduğunu söyleyemeyeceğim. Peugeot 5008’in otomatikleştirilmiş şanzıman olduğunu öğrendiğimde biraz moralim bozuldu, fakat kullanım ve performans açısından bu şanzıman ile yarı otomatik arasında hiçbir fark olmadığını görünce çok sevindim. Peugeot 5008’de bir çok özellik standart geliyor. Örneğin cam tavan ve dvd ekranları çocuklar için inanılmaz eğlenceli. Yakıt kullanımı da eski Toyota Corolla arabamdan pek farklı değil, dizel olması çok avantaj sağlıyor tabi. Sonuç olarak arabamı çok seviyorum! Çocuklu tüm ailelere tavsiye ederim!


    Yazı: Alper GÜLER




     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!


     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!


     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!


     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!


     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!


     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asist_3434 -- 23 Temmuz 2012; 14:47:26 >







  • Günaydın, bir de kaynak verseydiniz süper olurdu. Araba çıkalı neredeyse 3 yıl oluyor. Forumdaki konusu 150 sayfayı aştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Günaydın, bir de kaynak verseydiniz süper olurdu. Araba çıkalı neredeyse 3 yıl oluyor. Forumdaki konusu 150 sayfayı aştı.

    :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz forumda 3 senedir test ediyoruz zaten. 3.sıra için uzaktan bakarak yorum yapmışlar, 2. sırayı en geri konumdan orta konuma çekince 3. sırada erişkin rahatlıkla oturabiliyor, ben belki 20 kez erişkin oturttum. 3. sırası muadilleri içinde en ferah olan 5008dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnrky

    biz forumda 3 senedir test ediyoruz zaten. 3.sıra için uzaktan bakarak yorum yapmışlar, 2. sırayı en geri konumdan orta konuma çekince 3. sırada erişkin rahatlıkla oturabiliyor, ben belki 20 kez erişkin oturttum. 3. sırası muadilleri içinde en ferah olan 5008dir.

    Diz mesafesi konusunda bu sıradaki koltuklar yetersiz kalıyor. Zaten bu son iki koltuğun çocuklar için eklenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asist_3434 -- 23 Temmuz 2012; 10:48:00 >
  • araba makyaj görecek nerdeyse
  • bende acaba makyaja mı uğradı diye baktım ama hala eski kasa..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asist_3434

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnrky

    biz forumda 3 senedir test ediyoruz zaten. 3.sıra için uzaktan bakarak yorum yapmışlar, 2. sırayı en geri konumdan orta konuma çekince 3. sırada erişkin rahatlıkla oturabiliyor, ben belki 20 kez erişkin oturttum. 3. sırası muadilleri içinde en ferah olan 5008dir.

    Diz mesafesi konusunda bu sıradaki koltuklar yetersiz kalıyor. Zaten bu son iki koltuğun çocuklar için eklenmiştir.

    hocam 307 SW dan bahsetmiyoruz. iş arkadaşlarımı, kardeşimi hatta babam ve kayınpederimi (özellikle 3.sıraya geçip muhabbet ederler) defalarca bindirdim. 1.75 boyunda bir yetişkin oturabiliyor, 1.90 lık iriyarı adamı kastetmiyoruz. yayla gibi olsun diye 2. sıra genelde en arka konumda oluyor, bunları orta konuma alınca 3. sırada en az clio hb kadar diz mesafesi oluyor. 2. sıra en gerideyken uzaktan bakanların yorumları bunlar.




  • makyajlandı sandım ben de
  • peugeot'nun alınacak tek aracı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsnrky

    quote:

    Orijinalden alıntı: Asist_3434

    quote:

    Orijinalden alıntı: drsnrky

    biz forumda 3 senedir test ediyoruz zaten. 3.sıra için uzaktan bakarak yorum yapmışlar, 2. sırayı en geri konumdan orta konuma çekince 3. sırada erişkin rahatlıkla oturabiliyor, ben belki 20 kez erişkin oturttum. 3. sırası muadilleri içinde en ferah olan 5008dir.

    Diz mesafesi konusunda bu sıradaki koltuklar yetersiz kalıyor. Zaten bu son iki koltuğun çocuklar için eklenmiştir.

    hocam 307 SW dan bahsetmiyoruz. iş arkadaşlarımı, kardeşimi hatta babam ve kayınpederimi (özellikle 3.sıraya geçip muhabbet ederler) defalarca bindirdim. 1.75 boyunda bir yetişkin oturabiliyor, 1.90 lık iriyarı adamı kastetmiyoruz. yayla gibi olsun diye 2. sıra genelde en arka konumda oluyor, bunları orta konuma alınca 3. sırada en az clio hb kadar diz mesafesi oluyor. 2. sıra en gerideyken uzaktan bakanların yorumları bunlar.

    Herkesin bu sınıf için beklentileri ve yorumları farklıdır. Düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler




  • Arkadadaş 2009'dan bağlanıyor foruma galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Vendetta-

    Arkadadaş 2009'dan bağlanıyor foruma galiba

    ?
  • bu segmentin en şık aracı bence c-max...
  • ford s-max...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Vendetta-

    Arkadadaş 2009'dan bağlanıyor foruma galiba

     Test-Peugeot Ailesi’nin Beklene Oyuncusu 5008 Karşınızda!
  • Head Up display ile motor devri okunabiliyor demiş ya.

    Koptum yaw.

    3. sıra için çocuk koltuğu denmesi ise hakaret niteliğinde.

    Ben bizzat denedim çok rahat sığabiliyorum. (2 parmak da diz mesafesi kalıyor) Boyum 1,79

    Bence yazan arkadaş bu aracın sadece resimlerini görmüş.

    İyi forumlar...
  • 5008"in son sıra koltuklarında kesinlikle 2 tane yetişkin rahat rahat yolculuk yapabilir..genelde millet şöyle bir bakıyor ve gözüne küçük gibi geliyor..haklı olarak çocuklar için uygun diye bombayı patlatıyorlar..yahu kardeşim bir otur bak bakalım nasıl..sonra yorum yap..halbuki oturup şöyle bir koltuğa yerleşse rahatlığı görecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manda kasa

    ford s-max...

    +1 bence de en güzeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortune1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: manda kasa

    ford s-max...

    +1 bence de en güzeli.

    Ford S-Max ı görmeden önce 5008 ile arasında açık ara bir fark olduğunu düşünüyordum, S-Max bana daha güzel geliyordu fakat canlı canlı görüp inceleyene kadar. Şu an ki düşüncem arasında uçurumlar kadar ark olmadığı, hemen hemen eşit şansları var. Ancak Gündüz ledleri falan olduğu için tabikide öne çıkıyor S-Max.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.