Şimdi Ara

TJ75 Cızırtı Sorununa Çözüm İçin ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
20.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Sorun keşke mic olayı ile çözülseydi.
    Normal internet kullanırken, normal oda koşullarında (ne sesli ne de sessiz ortam), ses kapalı bile olsa cızırtı rahatsız edecek seviyede mi yoksa dikkatli dinleyince mi cızırtı duyuluyor?
    Misal cızırtı sorununu bilmeyen birisi, laptopu kullanırken cızırtıyı farkedebilir mi?


    kişiden kişiye göre değişebilir fakat normal koşullarda farketmesi zor.ancak sessiz ortamda farketmek kolay.
  • ilk başlarda önemsemedim ama şimdi oıfis te masaüstünde cızırtı devamlı geliyor pc de işlem yapınca ara ara kesiliyor.

    Bir süre de tahammül edeyim olmazsa garantiye yollayacağım.Bu bir sorun dur. Realtek i devre dışı bırakınca gidiyor her ne ise ses sürücüleri işleme alınıp gerekli, yere elektrik verilince ses çıkmakta.
  • Garantiye götürmek mi.

    Açıkcası bence çok saçma. Çünkü burada garantiye götürüp, bir sorun olmadığını bildiren, hadi olmadı bir yenisiyle değiştirilen insanlar var. Ama çözümü yok.

    Malesef Packer Bell markalı laptoplarda bu sorun vardır. Ve yazılımsaldır. Çözüm ile ilgilide herhangi bir öneri, desktek veren servisleri tarafından bize iletilmemiştir.

    Bu sebepten dolayı vaktinizden çalmanız gerekmez.

    Ben ilk aldığımda bu ses genelde vardı. Ancak son Windows Update' den sonra bu ses tamamen kesildi ve fan normal seviyede çalışmaya başladı.

    Ancak herkesin kendi tercihi tabii ki.
  • Hangi windows update den sonra kesildi? güncelleme kodunu yazarmısınız veya ne ile ilgili bir güncelleme olduğunu?
  • Forumdan bir süre uzak kalmıştım.Cızırtı konusunda yeni gelişmeleri duyunca sevindim açıkcası.Bende TJ75 118TK modeli kullanıyorum, hatta ilk alanlardanım.İlk başta bende günlerce uğraştım bu sorunun kaynağını bulabilmek için ancak elle tutulur bir çözüme ulaşamadığım için vazgeçtim, alıştım...Az önce PB sitesine bir mailde ben gönderdim.Bir şekilde sesimizi duyurabilirsek çözüme daha çok yaklaşabiliriz. prodowns arkadaşımızın yaptığı gözlemler ışığında benimde araştırmalarım devam edecek.
  • Ben de bir süredir artık ses pek dikkatimi çekmediği için ama aslında packard bell ve koyuncuya sorunu birkaç kez iletmemize rağmen bu zamana kadar bir dönüş olmadığı için de peşini bıraktım gibiydi.

    Lakin son zamanlar bir şey daha keşfettim. Benzer problemlerden ötürü yabancı forumların bir kısmında tartışmalar gördüm. Orda processor state lerinden kaynaklı cpu whine denilen bir sesten şikayetçiler. Bu cızırtılar bir kaç türlü bazısı bilgisayar işlem yapınca ortaya çıkıyor bazısı da boştayken. Sonra dikkat ettim benim bilgisayarımda da işlemci tam kullanımdayken cızırtı kesiliyor. Mesela örnek olarak everest programının stabilite testini deneyebilirsiniz. İşlemci kullanımı %100 iken o cızırtı sesinde büyük bir azalma oluyor. Ya da daha basit olarak regedit i açıp bir şey aratın o sırada cızırtıyı dinleyin arama başladığında en az bir çekirdek de olsa tam kullanıldığı için yine cızırtı kesiliyor.

    Forumlarda intelin son zamanlardaki işlemcilerinde güç tasarrufu için koyduğu yeni statelerden yani C3,C4,C5 gibi kaynaklandığı sonucuna varmışlar. Bu yüzden aslında intelinde destek kısmına sorunu anlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Bu aralar pek vaktim yok uygun bir zamanımda mail atacağım. Konuyla ilgili biraz araştırma yapıp siz de sorunu intele iletirseniz sevinirim.




  • @prodowns

    peki kulaklık falan takınca da geliyor mu? ya da harici hoparlör takıldığında kulaklık çıkışından?
  • ewt kulaklık vs. takılıyken de cızırtı oluyor.
  • ben de 282TK ve maalesef bu yazıyı sonradan okudum ve ne kadar büyük hata yaptığımı anladım şimdi ama artık çok geç
  • o kadar da büyük bir hata değil bence üzmeyin kendinizi. Ben işte aldığımdan beri kullanıyorum sürekli memnunum bilgisayarımdan.
    cızırtısının rahatsız etmesi ancak gece geç vakitlerde bir başıma iken web kullanımında hissediliyor. Onun harici oyun müzik vs açıkken hissetmiyorsun zaten.

    Sadece benim anlamadığım sonraki tj75 lerde de aynı sorunun devam etmesi. nette biraz baktım 281 ve 282 kullanıcılarından cızırtı yok diyenler de var.
    quote:

    Orijinalden alıntı: rcelik21

    ben de 282TK ve maalesef bu yazıyı sonradan okudum ve ne kadar büyük hata yaptığımı anladım şimdi ama artık çok geç
  • bende alacaktım bugun vazgeçtım bu cızıltıdan sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devilmycry_87

    bende alacaktım bugun vazgeçtım bu cızıltıdan sonra


    Alma kardeş başını ağırtma ben paramla rezil oldum, bugün geri gönderdim hizlial.coma bilgisayarı benim PB 282 TK idi. ben de sadece cızırtı yok ayrıca televizyondan karıncalanma esnasında çıkan sesin aynısı da çıkyordu arada bir. Sonuçta arkasında Acer Group var bu markanın arkasında ve Türkiye de muhattabın yok sitesinde Türkiye bile yok. Al bi Asus ya da HP başın kulağın rahat etsin benim üründe para iadesi yaparlarsa ben de PB almicam artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 1 Aralık 2010; 15:34:07 >
  • bu problem bendede var geçen hafta aldığım 282 nin hoperloründen ince bi ses arada kesilerek geliyor varmı çözen?
  • bu cızırtı bende de var ama şimdi napayım geri göndereyimmi aleti hızlıal a bilmiyorum? bu cızırtıyı duymayan arkadaşlar da var kimilerinde var kimilerinde yok galiba yada tam duymuyolar geri göndermeden ben bu problemi çözemezmiyim çünkü git gel bi sürü uğraş ve gelen aletinde cızırtılı olmayacağı kesin değil sizce ne yapayım? aletin diğer herşeyinden memnunum fakat gece sessiz nette takılırken stress yaptı bana
  • soruna kısmi bir çözüm buldum.

    öncelikle realtek 2.54 ses kartı sürücüsünü
    daha sonra hdmi 2.49 olan ati hdmi sürücüsünü kurdum. Ve ardından ses efektinden ses düzenini "Ses Yok" seçeneğine getirdim. yani windowsun kendi seslerini makinem çalmayacak.

    bunları yaptığımda gördüm ki artık cızırtı sadece, müzik video ses kaydı gibi ses kartını kullanılan durumlarda çalışmaya başladığı anda çıkıyor. onda da zaten sesli kullanım olduğu için hissedilmiyor. google chrome kullanırken herhangi bir cızırtı yok artık geceleri nette daha rahat dolaşıyorum :D

    bir de eskiden cızırtıyı tamamen kesmek için ses kartını devre dışı bırakmayı kullanırdım. şimdi ise fark ettim ki kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü devre dışı bırakmam yetiyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns

    soruna kısmi bir çözüm buldum.

    öncelikle realtek 2.54 ses kartı sürücüsünü
    daha sonra hdmi 2.49 olan ati hdmi sürücüsünü kurdum. Ve ardından ses efektinden ses düzenini "Ses Yok" seçeneğine getirdim. yani windowsun kendi seslerini makinem çalmayacak.

    bunları yaptığımda gördüm ki artık cızırtı sadece, müzik video ses kaydı gibi ses kartını kullanılan durumlarda çalışmaya başladığı anda çıkıyor. onda da zaten sesli kullanım olduğu için hissedilmiyor. google chrome kullanırken herhangi bir cızırtı yok artık geceleri nette daha rahat dolaşıyorum :D

    bir de eskiden cızırtıyı tamamen kesmek için ses kartını devre dışı bırakmayı kullanırdım. şimdi ise fark ettim ki kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü devre dışı bırakmam yetiyormuş.

    İşte olay bu.Sahne deyimiyle sizi ayakta alkışlıyor ve tebriklerimi sunuyorum.Win7 ve Packard Bell'in yazılımından kaynaklandığını düşündüğüm (Sizin ürettiğiniz çözümden de anlaşıldığı üzere ) problemi kısmen de olsa (Bana göre çoğu ) bir insan tek başına çözüyor. Koskoca !! Windows Arge ve Packard Bell Arge'nin çözemediğini başarıyor.
    Hocam yorumu kendi konuma da taşıyorum.(Alıntıdır şeklinde ve nick belirtmek şartı ile)Problem yaşayan arkadaşlara yardımı olması amacıyla yayınlıyacağım.Eğer gönlünüz razı gelmezse pm'den bir zahmet ulaşın.Hemen silerim.Şimdiden teşekkürlerimi sunmak istiyorum.




  • Emre çözüm için teşekkürler ama bu dediğin gibi kısmi bir çözüm, bilgisayarı yeni alanlar böyle bir sorun varsa bilgisayarı iade edin ben ettim daha sonuç gelmedi hizlial.com dan bu sorunla biz uğraşacağımıza bunu getirip bizlerin başına bela eden koyuncu ve diğer satıcıları uğraşsın mahkeme yolları açıktır, ben dava açmak için hizlial.comun cevabını bekliyorum, bu sorunu yaşayan arkadaşlardan eğer davalık olmuş ve kazanmış olanlar varsa emsal teşkil etmesi için bilgilerini paylaşabilirler, ben böyle bir sürece girersem adım adım bilgilendirme yapacağım hakkımızı sonuna kadar arayacağız...

    işte cızırtı sorunu izleyin ve ciddi bir problem olup olmadığına siz karar verin benim kararım ciddi bir problem;

    http://www.youtube.com/watch?v=rls62Zjb8P8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 3 Aralık 2010; 10:47:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rcelik21

    Emre çözüm için teşekkürler ama bu dediğin gibi kısmi bir çözüm, bilgisayarı yeni alanlar böyle bir sorun varsa bilgisayarı iade edin ben ettim daha sonuç gelmedi hizlial.com dan bu sorunla biz uğraşacağımıza bunu getirip bizlerin başına bela eden koyuncu ve diğer satıcıları uğraşsın mahkeme yolları açıktır, ben dava açmak için hizlial.comun cevabını bekliyorum, bu sorunu yaşayan arkadaşlardan eğer davalık olmuş ve kazanmış olanlar varsa emsal teşkil etmesi için bilgilerini paylaşabilirler, ben böyle bir sürece girersem adım adım bilgilendirme yapacağım hakkımızı sonuna kadar arayacağız...

    işte cızırtı sorunu izleyin ve ciddi bir problem olup olmadığına siz karar verin benim kararım ciddi bir problem;

    http://www.youtube.com/watch?v=rls62Zjb8P8

    Dostum gerçekten rahatsız ediyor.Ben bu kadar olduğunu düşünmemiştim.2 m ötemde oturan oğlum bile dikkat kesildi.Baba cızırtı ondan mı geliyor? diye bizim laptoptan şüphelendi.Bu sesin devamlı olmasını düşünemiyorum bile.Tekrar geçmiş olsun.Hakkınızı sonuna kadar arayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns

    soruna kısmi bir çözüm buldum.

    öncelikle realtek 2.54 ses kartı sürücüsünü
    daha sonra hdmi 2.49 olan ati hdmi sürücüsünü kurdum. Ve ardından ses efektinden ses düzenini "Ses Yok" seçeneğine getirdim. yani windowsun kendi seslerini makinem çalmayacak.

    bunları yaptığımda gördüm ki artık cızırtı sadece, müzik video ses kaydı gibi ses kartını kullanılan durumlarda çalışmaya başladığı anda çıkıyor. onda da zaten sesli kullanım olduğu için hissedilmiyor. google chrome kullanırken herhangi bir cızırtı yok artık geceleri nette daha rahat dolaşıyorum :D

    bir de eskiden cızırtıyı tamamen kesmek için ses kartını devre dışı bırakmayı kullanırdım. şimdi ise fark ettim ki kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü devre dışı bırakmam yetiyormuş.

    dediklerini yaptım ve sonra google ı da kurdum ama gene geliyo




  • Hizlial.com a ulaşmış benim PC bundan sonra süreç hakkında bilgi vereceğiz diye mesaj atmışlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.