Şimdi Ara

Tom Cruise uyardı! HDTV’nizin hareket yumuşatma özelliğini kapatın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkada bulunan üçgen armayı ortalarına alıp kamu spotundan öte illuminati mesajı vermişler.

  • "Ancak elde edilen sonuç birçok uzmana göre sadece hareketlerin çok hızlı gerçekleştiği spor yayınlarında işe yarıyor."

    Bazı aksiyon sahnelerinde de hareketler hızlı olmasına rağmen 24fps ile çekildiğinden kim ne yapıyor anlaşılmıyor. O nedenle çekim de önemli. Diğer taraftan interpolasyonun kalitesi ve kullanılan interframe sayısı da önemli bence. Çoğu film 24 fps ve interpolasyonla 60 değil de 30 kare sayısı hedeflendiği taktirde güzel sonuçlar alınabiliyor. Tabi şahsi görüşüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Aralık 2018; 9:14:34 >
  • Sıkıntı yok bizim tv 1080i ve köşe möşe dinlemiyor.. :)

  • Belirli özellikleri kapatan standart bir isim oluşturursun. Her televizyona o özellik paketini kapatma tuşu veya menüsü eklersin. Film başına da bir uyarı. Film başlayınca xxx özelliğini kapatın veya aktif edin diye gömdün mü olay tamam.

  • Bu özellik bir televizyonda en sevdiğim özelliktir.

    Yıllar önce ilk olarak Philips in 16:9 geniş ekranlı tüplü crt televizyonlarında görmüştüm digital natural motion du ismi.Tüplü(crt) tv ler 0.001 ms olan müthiş hızları sayesinde (bu günkü tv lerde olmayan hızlı hareket kaabiliyeti) her hareket pürüzsüz ve net olarak seyrediliyordu 50 hz olan tv lere göre müthişti.

    Daha sonraları çıkan bir kaç plazma tv sine de uyguladı bunu philips. Plazma tv ler de hareket ve görüntü kalitesi yönünden oldukça iyiydi tabi.
    Evet yapaylık vardı ama hareketler daha düzgün ve sanki ağır çekim gibi takip edilebiliyordu yavaş hızlı farketmiyordu.
    Aslında yapaylığı seviyoruz mesela çoğu kulaklıktaki bass ların arttırılması bir yapaylık değil midir çoğu kişi bass lı müzikleri sever.

    Sonra işin içine hareket özürlü lcd ler, ledler girince bu teknoloji daha sırıtır hal aldı çok düzgün yapamadılar.
    Gerçi gittikçe biraz daha gelişti iyi tv lerde özellikle oled lerde titreme frame atlama hataları daha az tabii ama ben çok seviyorum bu teknolojiyi belki bir gün crt tv nin hareket hızına ulaşan tv ler piyasaya çıkar mesela micro led tv den umutluyum ve bekliyorum ama firmalar halihazırdaki teknolojilerinin kaymağını yemeden microled tv yi kolay kolay vermeyecekler piyasaya bu belli maalesef.

    Yine de bu motion interpolation (hareketi tahmin ederek a ve b karelerinin arasına yapay üçüncü bir kare ekleme) olayı benim için hareketleri daha rahat takip etme, akıcılık , pürüzsüzlük gibi açılardan vazgeçilmez bir özellik ve ben bu yapaylığı seviyorum.




  • Yumuşak hareketlerden hiç haz etmem. Kapatın.

  • Benim tarafım 60fps kameralarla çekim yapılması yönünde, alışılmışın dışında olduğu için yüksek fps çekim uzmanı yönetmen yok ve şu an denediklerinde beceremiyorlar. Yapıp izledikçe öğrenecekler. Bu sorun çözülünce interpolasyona da gerek kalmayacak, şu anda da açık gelmesi yanlıştır bu açıdan doğrular.

  • Masterchefin msini Allahın asına benzeten kadının arkadaşını buldum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç böyle düşünmemiştim.. özelliği kapatıcam bakıyım bir şey farkedecek mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim TV'de de var bu özellik ama açtığımda hızlı sahnelerde teklemeler yaptığı için kapatmıştım. Hem fazla işlemici harcayıp fazla da elektrik harcıyor olabilir bu özellik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Aralık 2018; 15:49:28 >
  • Bahsettikleri özellik şu videoda bahsedilen sanıyorum.

    Videoda 2:15'e dikkat ederseniz Kapalıçarşının çatısında motosiklet kullanan Tom Cruise'ın bu özellik açıldığında (sağ taraftaki görüntü) kafası parça parça oluyor ve geriden geliyor!

    TV bu hızlı ara sahneleri kapatmaya çalışırken gecikiyor ve filmde olmayan kareler oluşuyor!






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Aralık 2018; 15:50:13 >




  • Bence boş bi özellik yani bi yararı yok o yüzden kullanmıyorum siz de kapatın bence tom abimiz haklı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de tv de açtığımda en kaliteli filmi veya diziyi berbat 3. sınıf bi yapım izliyorum hissine kapılıyorum, daha öncede internette araştırmamıştım hatta benimde gibi böyle hisseden var mı diye demekki varmış ki tom cruise gibi bi oyuncu bunu ile getirmiş.

  • Hangi devirde yaşıyoruz anasını satayım. 60fps ceksinler dizi ve filmleri o zaman. Bende 4k LG 49UH770V TV var ve 1080p bir videoyu çok kaliteli bir şekilde 4K'ya upscale ediyor ve üstüne 24kare olan bu filmleri hem 4K'ya upscale ediyor hem de thruemotion özelliği ile 60fps yapıyor. Yağ gibi akan görüntüleri izlemeye o kadar alıştım ki sinemada film izlerken işkence çekiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hareket yumuşatma tekniğini seyredince beğenmeyen kitle, bugüne kadar 25-30 fps ayarında filmleri izleyerek büyümüş yani beyni o görüntüye kendini alıştırmış böyle olunca 60 fps fazla geliyor, alışılmış görüntüleme deneyiminde değişime doğal bir tepki olarak görüyorum bunu, zamanla sürekli bu tarz filmeleri izleyerek beyin buna alışabilir ama tepki gösterip izlemeyince bu değişimde gerçeşleşmiyor, değişime olan direnç diyebiliriz, bende 30 lu yaşlarını geçkin biri olarak 25-30 fps ayarlarına beynimi alıştırmışım ve hareket yumuşatma banada hızlı sarılmış gibi geliyor ama bunu geçici olarak düşünüyorum zamanla yeni fps oranına alışır insan, oyunlarda 60-75 fps görünce bu 30 a düştüğünde hemen farkediyoruz eskiden hep 30 fps oynardık şimdi 60 a alışmışız değişimi anlıyoruz. Teknoloji geliştikçe böyle değişime organik bünyenin tepkileri olacaktır kendimizi geniş tutup buna adapte olmalıyız çünkü gelen yeni nesil bu haliyle izliyor ve komaya girmiyorlar :) kötü de bulmuyorlar çünkü bunun üstüne doğmuş olacak ileride 120 fps filmlerde olacak oyunlarda donanımınız destekliyorsa bunu görebilir ve akıcılığı hissedebilirsiniz, gerçekten daha iyi bir görüntü sistemine geçmeyi istememenizin tek sebebi değişime olan direnciniz olabilir.





  • Çoğu zaman hatalı kareler üretiyor. İnterpolasyon ile mp yükseltmekten farkı yok. İlk günden beri kapalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu olayı ilk farkettiğimde yüzüklerin efendisini izliyordum. Bu efekti açınca görüntü daha akışkan hale geldi fakat filmin hiç bir çekiciliği kalmadı. Film havası bile kaçtı kamera arkası izliyormuş gibi oldu. O zaman kapattım aradan geçen zamanda bu efekte alıştım şimdi normal geliyor.

  • Yıllarını sinemaya vermiş adamların en iyi bildikleri işle alaklı yorumunu, araştırmadan etmeden, bu kadar duz bir mantikla 2 dakikda iç edebilen insanların toplandığı tek yer bu forum olabilir. Kimsede çıkıp yok öyle degil dememiş. Helal valla. :)
    Sinematografik etkiyi verebilmek için 24 fps ısrar ediliyor sinemalarda. Bunu özellikle yapıyorlar. 60 fps belki daha net ve akıcı olacak ama aynı etkiyi veremiyorlar 60fps de. Yani adamlar size bile bile sinemada 24 kare gösteriyorlar ki özellikle hareketli/aksiyon sahnelerindeki görüntülerde alışıla gelen etkileri yaşatmaya çalışıyorlar.
    Bu etkinin amacıda çıplak gözle hareketli nesneleri algılanma şeklinin sabit bir ekrana bakılarak elde edilmesi ile alakalı. Yani sen 60fps kamerayla hareketli görüntüyü çekip Tv ye verirsen, o görüntüyü gerçek hayatta canlı canlı gözünün algılaması gerekenden daha yüksek çözünürlükte veriyorsun. Bu da gerçeklik etkisinden uzaklaştırıyor. Adamlarda bize bunu söylüyor.
    Yoldan geçen araba çıplak gözle baktığında ne görüyorsan, 24 kare buna en yakın gerçekliği veriyor. 60 kare ise çok daha yüksek cozunurluk/zaman oranı ile aşırı netlestiriyor. Sen tv karşısında hareket etmediği için görüntü ve cisim sana 60fps niteliğinde geliyor.
    Slow motion kameralarda da bu etki pozitif olarak maksimum boyutta kullanılıyor. Yani sinematografik etkinin önemli olmadığı durumlarda gözün göremediğini göstermek için slow motion kameralar kullanılıyor.

    Tv dizi filmlerindede sinematografik etki icin en ideali 25fps civarı olduğu söyleniyor.
    Ha sen 4k Tv de interpolasyonla 60fps izlemekten zevk alıyorsan o ayrı bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Aralık 2018; 0:57:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Adam süper açıklamış.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.