Şimdi Ara

Toyota Başkanı: Elektrikli araç oranı gelecekte %30'u geçmeyecek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
3.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Elinize klavyenin sağlık

    Yorumda ciddi bir emek var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalaraz kullanıcısına yanıt

    O günlere kadar yapay zekalar iyice gelişir, otonoım sürüş alır başını gider. Bütün yolculuklar menzile ve şarj istasyonlarına göre planlanır. Hatta araç yola çıkmadan önce gider şarjını doldurur gelir, bizi alıp gider vs... :D


    Ne yazık ki batarya teknolojisi biraz yavaş gelişiyor. Bu elektrikli araba merakı biraz hızlandırdı son zamanlarda.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Farklı piston tasarımları, farklı iç tasarımlar falan var. Biraz daha sıkabilirler belki taşı ama son damlalar.

  • inzfatih İ kullanıcısına yanıt
    İlk attığınız video ABD’deki ucuz şarj istasyonlarının soğukta çalışmaması ile ilgili, evet şarj istasyonlarında buna karşı önlem alınmamışsa soğukta çalışmıyor maalesef, artık yeni üretilen şarj istasyonlarının neredeyse tamamı soğuğa karşı önlemlerle üretiliyor. ABD bu işin ilk yayıldığı yer olduğundan eski nesil istasyonlar da çok fazla.

    İkinci attığınız videoda araç sahibinin kendisinin bataryaya hasar verdiği açık ve net bir şekilde yazıyor. Yoksa elektrikli araçlarda zaten 7 veya 8 yıl en az 160.000 km batarya garantisi var zaten. Orada eleştirilen nokta Hyundai’ın batarya için çektiği uçuk fiyat. Tesla’nın en pahalı bataryaları bile 20.000 dolar değilken, Model Y gibi bol tutulan araçlarda 5-7 bin dolar arasıyken Hyundai Kanada’nın adama 60.000 dolar fiyat çıkarması çok saçma olmuş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkes elektriğe geçince dizeli ucuza kullanırız belki. Rüyamda gördüm :)

  • o değilde bu suv çok şekil olmuş v6 motor



    motor1.com
    Toyota Century tanıtıldı | 170,000$'lık fiyatıyla ilgi çekiyor
    https://tr.motor1.com/news/685569/toyota-century-suv-tanitildi/
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    o paraya her araç şekildir bizi aşar

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    elektrik üretirken co2 salıyorsun da, hidrojeni havadan mı topluyorsun



    "2018 itibarıyla hidrojenin büyük bir bölümü (~%95) buhar reformasyonu ya da kısmi metan oksidaysonu ve kömür gazlaştırma gibi fosil yakıtlardan elde edilir. Geriye kalan bölümü suyun elektrolizi,[1] güneş termokimyası[2] gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla elde edilir."


    aman hidrojenin temizliği karşısında şoka girdim.


    en temiz yöntemi olan elektrolizi yapmak için ne gerekiyor bil bakalım, evet elektrik, peki ben bu elektriği direkt araca koyup gitmek için kullanabilecekken neden bir rafineride hidrojen ürettirip onu yüksek basınca dayanıklı tankerlerle , yüksek basınca dayanıklı istasyonlara gönderip, altında bomba gibi patlayacak bir şeyi o istasyondan arabanın içine doldurup daha verimsiz bir şekilde yakmak için bu kadar çok kaynak harcayayım





  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Arkadaş almış elektrikli araç, uzun uzun düşünüp uzun uzun yazmış. Şimdi toyota dünyada en çok satan araç, ilk elektrikli araç yapanların öncülerinden bir marka (1997 Prius), nokia ile kıyaslamak manasız ki bu devirde bir çok verimlilik simülasyon programlı var pazar payını ön göremiyorlar, hadi onu da geçtim bir inhouse yapma dışardan tedarik edemiyecek kadar cahil mi toyota. Benim yüksek lisans tezim elektrikli araçların bir işlevi ile alakalı ve araştırmalarım ve simülasyonlarımız doğrultusunda Toyota nın haklı olduğu kanaatindeyim.

  • eemfrkn E kullanıcısına yanıt

    Elektrikli aracım yok, olsa durumum alırım, 2012 C5 benzinli kullanıyorum ve aracımdan da memnunum ama yaşadığım yer olan Ağrı'da şarj olanaklarım çok iyi çünkü doğuya sonradan kurulduğu için hepsi DC şarj. Elektrikli araç ile yakıt masrafım neredeyse 1/3 oranına kadar düşer, yağ yakmış, bakımı gelmiş derdim olmaz.

  • Toyota elektrikli araç konusunda geri kalmış olabilir ama şimdi ki süreçte en iyisi hibrit modeller üzerinde durmak bence de. En azından yakın gelecekte böyle olabilir. Daha sonrasında zaten yapılacak çalışmalarla çok daha uzun menziller, çok daha kısa şarj süreleri ve çevresel faktörlerden etkiler minimuma indirilir.

  • Toyota’nın hibrit ve Nissanın e-power teknolojisi en az elektrikli araçlar kadar etkileyici bence. Bu herifler boş konuşmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuanlık haklı olabılır ama zaman teknoloji gelişiyor

    japonların bu kapalı yapısından dolayı kaç tane fırması batma noktasına geldi.

    playstation hariç sony ürün kullanan ben göremıyorum artık. örnek olarak

    toshiba gibi bir örnekte var benım bılmedıgım daha çok örnek vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://tr.mashable.com/elektrikli-araclar/12212/elektrikli-otomobil-sahiplerini-donduran-problem-kis-mevsimi

    şu haberi şuraya koyayım,neden elektrikli araç şimdilik alınmaz net bir şekilde açıklıyor.ABD gibi her yerde şarj istasyonu ,en kaliteli elektrikli araçların oldugu yerde bile durum buysa diğer yerlerde cehennemi yaşarız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Hibritler elektrikli motorlardan daha komplike sistemler zaten. Toyota 25 yıldır batarya ve elektrikli motor kullanıyor hibritlerinde. Tesla, byd gibi firmaları ayırırsak geleneksel markalar içerisinde en tecrübelisi toyota.


    Elektrikli araç yapmak kolay ama şu an için maliyetleri yüksek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar nokia örneğini güzel söylemişler cidden. Teknoloji ve geleceğe yüzünü dönersen yokolmaya mahkum olursun. Yenilige kapalı, gelenekçi tayfa işte ne bekliyorsunuz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 26 Ocak 2024; 16:15:30 >
  • İnternetteki incelemelere göre batarya teknolojisi 5 sene anca götürebilir araçları. çok yer kaplıyor ve bataryalar pahalı.

    elektrikli bataryalarda 5 seneden sonra performans ciddi şekilde azalıyor deniliyor.

    ayrıca patlayınca bomba gibi patlıyor bataryalar, youtubedaki videolar korkunç yani arabada sıkışırsanız canlı kurtulma ihtimali yok.

    ama asıl önemlisi arabada klima açıldığında resmen yarıya düşüyor gidebildiğiniz kilometreler. incelemelerde açıkca görülüyor ki bu iş ciddi derecede pahalıya geliyor.

  • S_O_S kullanıcısına yanıt

    Hakkını vermek gerek, çok doğru yazmışsın.

  • birine kızacaksanız elektrikli araba diye bayrak açıp gezenlere kızın. çok matah ve masum birşey miş gibi elektriğin geleceği temsil ettiğini düşünmeleri baştan yanlış.

    ben dahil büyük bir yüzdelik dilim içten yanmalı motora sevdalı ve kolay kolay vazgeçilecek birşey değil. elektrikli arabaları tehdit değil bir seçenek olarak görüyorum ve olabilecekleri en fazla da o olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Garanti kapsamina sokmak icin 40 takla atiyorsunuz, bataryalar iddia edildigi gibi uzun omurlu de degil, iddia edildigi gibi ucuz da degil, iddia edildigi gibi degisim de yapmiyorlar. Reklamlarda anlatilan kadar pembe degil elektrikli araclarin dunyasi. Zamanim olmadigi icin onume cikan iki videoyu paylastim ama ararsaniz.gorursunuz cevreniz varsa kesin duyarsiniz 120k kmde bataryasi biten garantiye girmeyen tesla da var yani…

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.